Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cpandacsoki

40 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magával ragadott az EB futball hangulat a magyar válogatott mérkőzéseinek láttán. MTI Fotó: Illyés Tibor Kíváncsian vártam a Németország-Olaszország negyeddöntős meccset. Gondoltam, mint kezdő focirajongó megnézem magamnak azt a híres német focit, amelynek szervezettségéről, teherbírásáról, és…..
Péternek 30 ezer forintjába került ez a manőver. Miért kapta a büntetést? A helyes megfejtés alant: A homáron is és sokhelyütt a neten sokan azért háborognak, hogy miért parkolnak mások igy meg úgy és hol van a rendőrség ilyenkor! Nos elárulom neked, hogy hol. Itt és lesújt…..
A két évvel ezelőtt megálmodott Old Spice pasi után sorra bukkantak fel a reklámokban a koppintások és paródiák. Volt, hogy egyetemet, politikai pártot vagy éppen egy pizzériát népszerűsítettek hasonló megközelítéssel, de az az igazság, hogy egyik hasonmásnak sem sikerült…..
 (A szerző az Index újságírója és e blog szerkesztője.) „...és az állam vezetői nem lehetnek mások, csak a filozófusok” – Platón: Az állam, VI. könyv   Lehet, hogy Európa beteljesíti az antik görög álmot? Nagyon furcsa volna önmagában is, pláne,…..
(A szerző a Nézőpont intézet elemzője.)Soros György nemrég a Handelsblattban közölt véleménycikkével ejtette szerét a német válságkezelő gazdaságpolitika immár menetrendszerű szapulásának. A magyar származású nagybefektető a közös eurókötvények minél gyorsabb…..
Rájöttem! Kommentelők 2011.07.20 10:38:00
Az internet egyik legfőbb vívmánya az úgynevezett webkettő kialakulása. Régen, ha nem értettünk egyet egy újságcikkel, olvasói levelet kellett írni, vagy betelefonálni a szerkesztőségbe, ahol a titkárnő persze letagadta a "bátor" cikkírót. Ma pillanatok…..
Reggel: "Szerinted milyen idő lesz? Mit vegyek fel?" És este: "Borosta. Ma borotválkozzak vagy holnap?" Sziasztok! Huszas éveim végén sok időt pazaroltam egy olyan hapsira, akiről már az elején kiderült: döntésképtelen. Elmesélem a történetet. Interneten…..
"Az Isten országával szemben áll a Sátán birodalma" - idézte valaki Szent Ágostont nem is oly rég lényegében az előbbihez sorolva a készülő alkotmányt. Hogy ez mekkora ökörség, azt már sokan elemezték, ezért ettől eltekintenék. Viszont ha már az Isten országa…..
Greets to all!The first ever dancehall-reggae soundclash just happened in our small counrty HungaryWe as the promoters are really happy to organize such thing, and off course we are aware of our mistakes. The setting of the long rounds with a relatively late start, the missing of the…..
cpandacsoki 2010.11.16 22:58:52
Én 2010 május 19-én szültem meg kisfiamat a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, és sajnos szinte csak rossz élményeim vannak. A fogadott orvosom a szülésem alatt nem volt a helyzet magaslatán, belőlem is úgy akarták kinyomni a gyereket 10 óra vajúdás után, de nem…..
Lázár János, a nagyobb kormánypárt frakcióvezetője úgy döntött, hogy „a rendszerváltás első időszakának lezárását” kezdeményezi – az általa benyújtott T/1445 törvényjavaslat általános indoklása szerint. Ennek eszközéül a törvényhozó hatalom jogállami kontrollja, az Alkotmánybíróság korlátozását…..
A hír: Rendőrök a CM-en: szolgálunk és megfélemlítünk. (A teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták a 20 ezres csekkeket a bringásoknak.) Egy mondatban: Már vártam, hogy mikor jön el pillanat, amikor a…..
Olasz fórum A Film múzeuma 2010.08.28 20:00:00
Elégedett ember vagyok, mert láttam a torinói Museo Nazionale del Cinemát. Csodát láttam! (ezen a honlapon keveset lehet látni belőlel) A múzeum épülete Torinó szimbólumépülete a Mole Antonelliana. Mikor hazatérve párszor papírfecnin vázoltam az épületet, akkor mindenki…..
Burzsuj Szafari a Louis Vuittonnal 2010.08.20 14:14:00
Egyenesen Afrikáig ment legújabb katalógusfotózásához a Louis Vuitton, az exponálógomb nyomkodását pedig Carter Smith-re bízták. Az eredmény a most közzétett bő tucatnyi kép alapján pazar lett, személyes kedvencem a Monogram mintás pokróc, amin nem mellesleg Ernest Hemingway…..
cpandacsoki 2010.08.21 18:06:29
@think different: a nickem alapján nem fogsz felismerni, de komolyan mondom, nagyon tehetségesen motorozol, ha pár évvel korábban kezdted volna, simán Rossi nyomdokaiba érhetnél.
Egy kicsit - bevallom - rosszul esett mikor tegnap megtudtam az Indexen, hogy a Fideszt kritizálni nem menő. Sőt, Bede szerint a demokráciáért aggódni már egyenesen lúzer dolog, kifejezetten akkor, ha az alkotmánybírákat már a kormány jelöli, ha az Állami Számvevőszék elnöke és…..
Jó, értem én, hogy valakinek még a Mars csoki is keserű, de azért az mégse járja, hogy hetet-havat összehordunk és egy kalap alá vesszük az összes vezetőjét Magyarországnak. Bede Márton tegnap közölt cikkéből pedig sajnos az derül ki, hogy a méltán híres újságíró…..
A kezdésig elüthetjük az időt CR kedvenc dalával.   (Art director: Vilaghalo) Kevés elkoptatottabb kifejezés létezik a mai fociban, mint az "Európa braziljai", amiben a legfárasztóbb persze, hogy jó pár éve nem is igaz. Portugália 4 évvel ezelőtt az egyenes…..
Kezdjük ott, hogy kijelentjük: Olaszország a világbajnokság leggyengébb csoportjában utolsó lett! Ez bizony nagyon égő!Hogy ez nem a reális erőállapotot mutatja, az teljesen nyilvánvaló. Véleményem szerint a bukás legfőbb oka az volt, hogy Lippi elkalkulálta magát –…..
cpandacsoki 2010.06.27 00:11:52
@La Serenissima: Ez a statisztika annyit mond, hogy Olaszország mindig fontos tényező a fociban. Náluk van a világ egyik legjobb bajnoksága, egy vagyont ölnek a fociba és tényleg általában erős a csapat. Viszont Olaszországban és másutt is sokan úgy tekintenek az olasz válogatottra, mint nagy favoritra, amely, ha mindenki teszi a dolgát, sokáig jut egy vébén/ebén és csak a legnagyobb csapatoknak van esélye megverni. És az olasz játékosok is sokszor úgy tekintettek magukra. Én 1986 óta követem csak a focit, de azóta szerintem nem volt így. Baggio, Vieri, del Piero csak néhány villanás, néhány negyedóra erejéig közelítették meg a legnagyobb kortársaikat. Cassanot, Tonit és a még fiatalabbakat nem tudom. Az biztos, hogy az olaszok mindig nagyon akarnak nyerni és a kieséshez közel meg tudnak táltosodni.

Egyébként a címvédőség és a statisztika nem (feltétlenül) mond túl sokat a fociban mert nem volt olyan sok vébé és csak 4 évente van. És igen sokat számít a szerencse is, például a mai Ghána-USA meccs mindkét résztvevőjét verte volna Szlovákia, Paraguay, de megkockáztatom, hogy talán még Új Zéland is.

De az, ahogyan itt tálalják a kiesést a "Ci hanno fatto un culo" facebook csoporttól kezdve a nagy politikai paraboláig: "Olyan a válogatott, mint az olasz politika, nagy öregek és túl fiatalok vannak benne és megújulásra van szüksége, mint az országnak" az visszatetsző és nevetséges.

Ma üdítő volt legalább a rádióban hallani, hogy "Si giocca, si perde". Merthogy szerintem ennyi.
Ha az utcán elhaladunk egy fekvő, láthatóan beteg, részeg és önmaga paródiájává vált hajléktalan mellett, akkor nyilvánvalóan nem fogunk belerúgni, hanem - ahogy arra büntetőjogi felelősségünk is van - felsegítjük, megkérdezzük hogy esetleg tud-e mondani egy lakcímet, de…..
cpandacsoki 2010.06.25 14:56:53
@horas: Müllerjeik, Badstuberjeik, Öziljeik biztosan vannak, de remélhetőleg egy olyan klasszisokkal rendelkező csapat, mint Müller, Badstuber, Özil, nem jut (végre már) túl messzire (noha az angolokat még lehet, hogy kiverik).

@ÁkiBáki: "ezzel a játékkal jobb is" 4 éve (mondjuk a német-olasz meccset kivéve) jobb volt a játék?

Az olasz drukkereknek szomorú ez a dolog, de szégyenkeznivalójuk szerintem nincsen. Annak van, aki azt gondolja, hogy Olaszország verhetetlen favorit (kellene, hogy legyen), vagy azért, mert csak, vagy azért, mert megnyerte az előző vébét.

De Olaszország nem verhetetlen favorit, amint Németország, Anglia, Franciaország sem azok, még akkor sem, ha a fogadóirodákban keveset általában fizetnek az ő győzelmükre.
Olasz fórum Benne a nutellában 2010.06.20 18:07:00
Olaszország-Új-Zéland 1-1.Az új-zélandiak kiharcolták az 1-1-et, a világbajnok nem tudott mit kezdeni velük. A félidőig nagy nyomás alatt tartották az ellenfelet, a második félidőben, bár az ügyesebb játékosok (Di Natale, Camoranesi, Pazzini) jöttek be, mégsem sikerült…..
Új emlék került elő a 2006-es képalbumba! (az enyémbe legalábbis biztosan) A La Stampa újságírója ott téblábol Dél-Afrikába, és egy régi ismerőst kérdezett Materazzi kapcsán. A szóban forgó manus egy játékvezető, nevezetesen a mexikói Archundia, a németországi vébé…..
cpandacsoki 2010.06.09 16:33:57
@malar: mbemba feladványnak szánta, az én megfejtésem:

"de mindig kiderül, hogy csak" ugratják.
Legalábbis azt a cipőjét, amiben a minap az alkotmányügyi bizottság ülésén volt, mindössze 4990 Ft-ért vette.via..