Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hangya293

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Épp néhány napja akadtam ki Twitteren a Facebook androidos alkalmazására. Mert egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy hogyan képes egy ennyire fapados mobilalkalmazást felválllani egy olyan cég, melynek nyilvánvalóan számolatlan mennyiségben áll rendelkezésre erőforrás…..
Mindenekelőtt beszéljünk a már létező közösségi szájtokról. Ha 2009 a nagy és sikeres közösségi szájtok konszolidációs időszaka volt az USA-ban, akkor 2010 is az lesz. Persze ettől még a fejlesztések nem állnak le.A Facebook minden jel szerint menedzsmentproblémákkal…..
Néhány napja sejtelmes infomorzsákat csepegtet a Google Magyarország a magyar újságírók inboxába. Az első hivatalos email tartalma az volt, hogy:A Google szeretettel meghívja önt sajtótájékoztatójára.További információkért találkozzunk holnap ugyanitt, ugyanebben az időben!A…..
hangya293 2009.09.24 16:05:12
@Laza vagyok: Traffic != Transit. Előbbi az utak forgalmáról, utóbbi a tömegközlekedésről szól.
Oké, tegnap elterjedt itt, a magyar weben az a rémhír, hogy a YouTube mostantól le fogja kaparni a hangsávot a feltöltött videókról. A hír igaz, csak éppen nem fosztogatnak, hanem osztogatnak. Miről is van szó?Amióta csak a YouTube létezik, és még inkább: amióta a Google…..
A LatLong írta meg a napokban, hogy a Google Earth megint frissített műholdfelvétel-adatbázisán. És ezúttal egész Magyarország belekerült a szórásba: The following is a more complete list of the areas we've updated in this data push: New 2.5m base imagery for: The Czech Republic,…..
Webisztán A Google új favikonja 2008.06.02 10:13:00
Múlt héten először az AdSense nyitóoldalánál lettem figyelmes arra, hogy a szokásos színes keretes "G" helyett egy kis kék "g" betű töltődött be favikonnak. Többekkel együtt először én is azt hittem, hogy egy phising szájtra tévedtem. De miután az ikont a…..
Onlinemarketing blog Ez is vírus 2008.03.24 15:56:00
Már a második vagy a harmadik blogon bukkanok rá a Microsoft Pocket MSN képére, ami egyenesen a a microsoft.com-ról származik, és érdekessége, hogy az első kontakt neve mellett a "mac-et akarok! ebből elég!" szöveg olvasható. Nem tudom, mennyire volt ez a bevágás direkt,…..
Nemrég ezzel a felütéssel kaptunk e-mailt egy hazai startup üzemeltetőjétől:   "A www.gisgas.hu egy miniblog-alapó szabadidős profiloldal, ahol a profil tulajdonosa néhány sorokban megírhatja, hogy általában mivel tölti, vagy a jövőben mivel szeretné tölteni…..
Aki rendszeresen használja a Google kalendárium-alkalmazását, minden bizonnyal már észrevette, hogy megjelent a Beállítások alatt egy új fül. Az "Offline" menüpontban azt olvashatjuk, hogy ha offline is szeretnénk kezelni a Calendart, akkor installáljuk a Gearst. A Gears ugye…..
hangya293 2008.03.14 15:50:17
Miért szokás szeretni a Google-t? Mert az alkalmazások fejlesztésénél figyelnek az apró, ám fontos, hasznos részletekre is. A Gmail például - állítólag - a webmail szolgáltatások közt egyedülállóan feedet ad ki az olvasatlan levelekről, vagy éppen az adott címkék alá…..
hangya293 2008.03.03 15:37:57
Ha például a leveleinkről szeretnénk ingyen sms értesítőt kapni, akkor nagy hasznát vehetjük ezeknek a feedeknek.

Nemrég írtam egy szösszenetet erről:
logout.hu/iras/ertesulj_az_emaileidrol_sms-ben.html

(tervezek egy egyszerű, erre alapuló szolgáltatást indítani, azoknak akiknek nincs kedvük vesződni vele, vagy nincs hova feltenniük a scriptet)
Úgy tűnik, a Google elérkezettnek látta az időt, hogy kicsit dobjon webes térképalkalmazásán. Nézzük is sorban a legfrissebb változásokat. Domborzat-nézet. Bár a műholdnézetnél nem látványosabb, elsősorban mégiscsak a szemnek szól az új fejlesztés. Persze nem árt…..
Nagyító Pofátlanul 2007.11.13 21:14:00
Téma - Barátos oldalak   Támad a facebook., olvastuk láttuk, hallottuk stb. Nem szégyellem én is fent vagyok, két ismerőssel, az egyik Huanita Mexikói lakos, a másik Xian Juong Kínai kisebbségi szóvivő, vagy valami ilyesmi, hogy honnan pottyantak elő nem tudom. Bevallom,…..
Az iwiw hatalmas sikere sokakat indított arra, hogy megcsinálják a mindenfajta klónokat, és legalább annyi szociális hálózat közösségi hálózat indult fél év alatt, mint ahány videómegosztónk lett pár hónappal később. Aztán beindult a találgatás: vajon a myVip, vagy a…..
A Valleywagnek sikerült megszereznie a Google-közeli WhatsOpen által lefejlesztett első, Androidra írt mobilalkalmazását. Maga a WhatsOpen egyszerre keres helyek, üzletek és emberek között. Vagyis azt a fajta összetett kapcsolódást teremti meg, amit az Androidtól várunk. [A]…..
hangya293 2007.11.10 16:56:35
kutacs_:
no jó. akkor pontról pontra:

annyit tudunk, h egy linuxra épülő alkalmazási réteg lesz. sem nem (operációs rendszertől független) virtuális gép, sem nem operációs rendszer.

de, egy mobilon futó oprendszerről van szó. á lá Symbian/WinCE, csak ez linuxra épül, és opensource apache licensszel.

-- kérdés, h az open source community fogja-e a google szekerét tolni, illetve amit eddig hallottam, itt egy google t-com házasságról van szó. szerintem nem fogja, de majd meglátjuk.

Egyrészet ennél többről van szó, ld.
en.wikipedia.org/wiki/Open_Handset_Alliance
Másrészt meg egész biztos vagyok benne hogy számtalan fejlesztés lesz rá. Nézd meg, hogy csak a google api-jaira mennyi mashup van a weben.

-- csak szerintem ennek az elsőszámú győztese a java és a sun lesz, hiszen a fejlesztők ezen a platformon tudnak a legkönnyebben és leggyorsabban pénzt szerezni.

És a kettő kizárja egymást? Android is an open source mobile phone platform based on the Linux operating system and Java programming platform
(en.wikipedia.org/wiki/Android_%28mobile_phone_platform%29)


-- szerintem az apple eladásai is vélhetően növekednek majd. és az apple palmtop eladások erősítik a laptopokat és a desktopokat. közös vállalat, közös operációs rendszer. a google esetében nincs ilyen közösség. hasonló versenyelőny van a windows-nak, pontosabban a live-nak. már most bejósolom neked, h újra elő fog jönni az aktív desktop, és meg fog jelenni palmtopon.

Szerintem több ember használ google cuccokat mint macet. Aktív desktop hogy jön ide?

-- a google-nak nincs webszervere. ez a mobil internetezéshez az oldalakat optimalizálni kell, amit a szerver oldalon kell megtenni, a google ezt az optimalizálást nem tudja elvégezni, illetve ha el is végzi, nem tud majd versenyelőnyhöz jutni.

Miért kéne szerveroldalon optimalizálni? Az csak egy lehetőség, amit pl. az Opera Mini csinál. Amúgy a google is tud hasonlót, pl. www.google.com/gwt/n?u=http%3A%2F%2Fwebisztan.blog.hu%2F
de ha használtál már S60 browsert, vagy iPhone-t, akkor tapasztalhattad hogy kliensoldali optimalizálással is jól el lehet böngészni.


-- persze lehet mondani, h másnak sem lesz ebből előnye. csak az a baj, h léteznek alkalmazásszerverek (pl. ibm, bea), amik elvégzik majd az optimalizálást, a google-nak meg nincs ilyenje.

ld. fentebb

sql és social network téma:
kissé naiv szemléletre vall amit írtál. Nem az sql fogja összekapcsolni :) Ezt amúgy hogyon gondoltad el? A social networkok egymás adatbázis szerverében turkálnak? Vagy lesz egy közös adattábla séma? vagy mi...?
Ez kb olyan mintha azt mondanád, úgy lehessen skype-olni egymással, hogy az egyes gépek egymás hangkártya-csipjeinek küldjenek bináris üzeneteket.
Más szint.

pagerank vs fizetős directory téma:
hát ez szerintem nem vág ide, de a fizetős directoryt sokkal egyszerűbb manipulálni. Fizetsz, megjelensz, ennyi :) Nekem jól üzemel a google rendszere, meg szoktam találni gyorsan amit keresek, mobilon is azt használom.

mobil hirdetés téma:
na erre én is kíváncsi leszek. De nem hiszem hogy a videóba vágós az egyetlen út. Például itt egy felvetés, ami technikailag simán megoldható:
karma.blog.hu/2007/11/06/a_google_phone_es_a_reklamok

saját audio- és videoformátumok téma:
minek? van egy csomó jól bevállt. Azokat miért ne használhatná?