Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ToPter

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Matolcsy bejelentette ma reggel, hogy tervezik betömni a 400 milliárdos hiányt a 2013-as költségvetésben.Persze betöm 3 lyukat, de 5 új lyuk keletkezik, amire majd újabb csomagot kell készíteni, ami betöm pár lyukat, de néhány újabbat is okoz és így tovább, és így tovább…..
ProgBlog „Cigány-e Orbán?” 2012.08.28 10:52:36
„Lopni, megyünk lopniA Pityinger, meg a VáradiÉs lopni, megyünk lopni(senki nem szól ránk)” Dopeman: Lopni, Az országház fantomja c. albumról - 2002   Mióta néhány nappal ezelőtt megjelent Orbán Viktor Facebook-oldalán az a bizonyos sapkás-napszemüveges képe, egyre-másra…..
ToPter 2012.08.28 18:55:53
Cogito.t: "Amennyit rájuk költöttek az pl. az elmúlt 40 évben, ahányszor esélyt kaptak már fejlődésre/tanulásra/kitörésre, abból már több városnyi tiszta, rendes porta kitellett volna!
Csak kezdjük el szépen sorba venni a lakótelepeket, sor- és családi házakat, amelyeket megkaptak, majd rövid idő alatt végletekig leamortizáltak. Én is laktam lakótelepen/panelben és látszott, hogy melyik lépcsőház van roma és melyikben nem roma többség!"

A nagyfőnök felesége nem tud rendesen vezetni. Havonta koccan, húzza meg a kocsit, stb. Pár hónapja óriási veszekedés volt, hogy a kocsija baromi sokat fogyaszt. No, sebaj, kapott zsír új, alacsony fogyasztású, nem épp olcsó kocsit. A régit kiosztották a kisfőnöknek, céges kocsiként.
Ma a helyzet a következő: A kisfőnök alatt a kocsi a gyári értékek alatt fogyaszt. Az új kocsi meg mintha rallyznának vele, és a fogyasztása az egekben, bár mivel kisebb autó mint az eredeti, pár literrel összességében csökkent.

Elképzelhető, hogy a segély, és szociális lakás, stb. ugyanaz a cigányságnak mint a főnököm feleségének az autó? Ideig óráig megfelel, de valójában látszatmegoldás.
Amíg valaki nem veri a nő fejébe, hogy hogyan is kéne autót vezetni, és amíg a környezetét nem érdekli hogy szarul csinálja, addig minden autóját szétcseszi, és minden autója baromi sokat fog enni. Ugyanígy, attól hogy fizikai javakat lökünk nekik alamizsnaként, a cigányság sem fog változni. Sőt.
Az hogy az eddigi "megoldások" nem működtek nem feltétlenül azt jelenti, hogy a cigányság menthetetlen, és mind egy szálig ki kéne irtani, hanem hogy valószínűleg rossz végén fogtuk meg az ásót.

Protézises meg a többiek: A genetikai determináció meg a legnagyobb faszság. Pl az afrikai négerek közül azért kerül ki sok kiváló futó, mert
1) a nagyapját még konkrétan az oroszlánok kergették, és ezért a szocializációs környezete kutya keményen óriási értéknek tartja, és megköveteli, hogy úgy tudjon futni mintha az élete múlna rajta.
2) az anyaországtól olyan ösztönzőket kap, ami anyagi, képzési, presztizs szinten kitörési ponttá teszi számára a futást. Kenyában egy olimpiai bajnok futó pl élete végéig viszonylagos kényelemben élhet a jutalmából. (Tehát nem a magyar "fél lakás ára, nesze, oszt kuss legyen" szinten kap a teljesítményéért.)

Nem mellékesen szerintem a poszt írónak sok mindenben igaza van. Mi magyarok sem épp a tisztesség, közjó, és szabálykövetés mintapéldái vagyunk. Lehet körbe kéne nézni a mi udvarunkon is mielőtt a szomszéd (bár jelen esetben tényleg jóval mocskosabb) udvarát ócsárolnánk.

Azt a cigányt aki lop, késel fenyeget igenis úgy sittre kell vágni, hogy a vasrács tíz centi mély lenyomata élete végéig a pofáját díszítse. DE ezt nem azért kell tenni, mert cigány, könyörgöm! Azt az ősmagyart aki lop, késsel fenyeget ugyanilyen gyorsan, és erővel kell bekaszlizni. Azért kell tenni mert lop, és késel, és ezért le kell választani egyrészt a nagyobb társadalomról, hogy azt tovább károsítani ne tudja, másrészt a saját környezetéről, ami a káros magatartását kitermelte, és így a megjavulásra esélyt teremtsen.
Megjegyzem a többségi társadalomban elterjedő rasszizmus a láthatóan különböző csoportokkal szemben, pont ezt a második lényegi hatást zárja ki, mert megakadályozza a káros magatartást kitermelő környezetről való leválást (a "jó" cigány is cigány, hisz a bőrszínén nem tud változtatni, ergó "rossz" cigány), és így a javulás lehetőségét is kizárja.

Szóval hajrá! Ha azt akarjátok, hogy a dédunokáitokat is meglopja, megkéselje egy cigány, legyetek rasszisták, és tanítsátok erre a gyerekeiteket is!
ToPter 2012.08.28 20:08:24
@laci0011: Bevallom, csak hozzávetőleges arányt próbáltam szemléltetni, de akkor itt vannak a pontos jutalmak egy olimpiai aranyért:
Magyarország: 35 millió forint
Kenya: 200 millió shilling

Amennyire én láttam ingatlanportálokon Kenyában egy Rózsadomb szintű villa 40-60 millió schilling. Magyarországon ez szintén ekörül alakul forintban.

Gyengébbek kedvéért jelzem, hogy a kijelentésem lényege: Kenyában SOKAT kapnak a győzelemért. A magyar rész csak viszonyítási alap.
ToPter 2012.08.28 20:38:18
@Đđ: I stand corrected. :)
Na, akkor jó éjszakát mindenkinek.
Úgy tűnik, kicsit fellélegezhetnek azok, akik nem szeretik Bajnai Gordont - a volt miniszterelnök ugyanis Gyurcsány legújabb buliján fog fellépni, többek között Szigetvári Viktor, Németh Péter (Népszava) és Kónya Péter (volt szakszervezeti vezető) társaságában. A Demokratikus…..
ToPter 2012.06.28 19:09:21
@sárkányfő: @Spániel:
Bocsi, de bubuc 88e fizetést, és
125e nyugdíjat mondott. Nem nyugdíjemelést.
Feltételezhetően persze ez is csak az addigiakhoz képest valami szörnyű utolsó melóval lehet igaz, mert ha nem volt előtte sokáig valami zsíros állása, nem igen tudom elképzelni hogy kaphat többet. Amennyire én láttam a környezetemben nyugdíjba vonulókat mindenki kevesebbet kap mint amikor még dolgozott.
Még mindig vasút. Direkt nem raktam egybe a minisztériumi közleménnyel, ne mosódjanak össze. Bárány Balázs VDSZSZ-alelnök tegnap interjút adott a HVG-nek. Nem érdemes semmit kihagyni belőle, vagy bármit hozzátenni, teljes terjedelmében kitesszük, olvassátok el. A fideszesek…..
ToPter 2012.06.12 17:32:30
@BPO654: Bezony. Figyel a CIA. Meg a KGB is.
    A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Stumpf András (Heti Válasz) írását olvashatják.   Kezdjük valami nagyjából frissel, aktuálissal! A mozdulattal, amellyel Magyarország kulturális államtitkára, civilben költő, a „ravatalra” helyezi a…..
ToPter 2012.06.03 11:16:05
@tevevanegypupu: Abból a kijelentésből, hogy "nem alma" tényleg le lehet vonni a következtetést, hogy "akkor körte". De Egy pöttyet korlátolt dolog. Annyi gyümölcs van még.
Várható volt, hogy nem javul fel hirtelen a helyzet a múltkori poszt után, de Zoli azért csak megpróbált K&H-s SZÉP-kártyával wellnesst fizetni. Persze nem sikerült.  Most történt velem a hosszú hétvégén a KH szép-kártyával. Igénybe vettem egy hosszú hétvégés…..