Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luzs

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
luzs 2014.02.17 17:28:17
@Mr Chablis: És most ezt melyik országról írtad? Mert az USA-ra pontosan ráillik, sőt még enyhe is. Szóval akkor miért is menjek el a hazámból?
luzs 2014.02.18 19:27:30
@onjoneska: Kedves leendő kolléga! Nem könnyű döntés előtt állsz. Abban igazad van, hogy anyagilag elég kilátástalan itthon a helyzet. Biztatni szeretnélek, hogy szakvizsgáig kell kibírni (a rezidens évek kinn is rengeteg melóval és viszonylag kevés pénzzel telnek). Utána azért könnyebb, én azt látom, ha valaki hajlandó dolgozni, akkor orvosként annyit dolgozik, amennyit nem szégyell és igaz nem egy állással, hanem többel, de lehet keresni, mert nagyon/egyre kevesebben vagyunk így lassan a legtöbb helyen megfizetnek minket, kénytelenek. Mivel kevesen vagyunk, munka van bőven és van egy réteg itthon, aki a magánrendelést is meg tudja fizetni. A szakorvosoktól igaz nehéz tanulni, de nem lehetetlen találni olyant akitől lehet. Nem tudom mit jelent számodra, hogy az ügyeletet nem fizetik ki. én kezdőként heti hivatalos 40 óra helyett (ami mindig több volt magában is) 60-at dolgoztam (ügyelettel) és meg is kaptam a fizetésem másfélszeresét. Én nem panaszkodtam.
Azt tudni kell, hogy a világ kinn is úgy van felépítve, hogy a ha sokat keresel ki is vegyék a zsebedből. Persze pár évig, amíg nem kell hosszú távra gondolni és egyedül vagy, lehet kinn sokat spórolni, de ha kinn kell nyugdíjat félretenni, gyereket iskoláztatni és jó egészségbiztosítást fizetni, amivel még meg is gyógyítanak, akkor kinn sem marad szinte semmi, ezt hidd el. Fiatalon kimenni pár évre anyagilag is buli, a további már kevésbé. Nekem van USA-ból 25 év orvosi munka után hazaköltöző barátom, aki azért jött haza, mert nem mert az USA-ban megöregedni, mert úgy érezte, hogy nem lesz elég pénze jó eü. szolgáltatásra kinn. Pedig fizetett biztosítást. Amikor ezt hallottam, azért elgondolkodtam! Szintén kinti barátom 3 szívműtét után nyugdíj mellett is dolgozik, mert nem tudja kifizetni a gyógyszereit... (rokkant nyugdíj szóba sem került soha). Szóval erről nem sokat beszélnek az itthoniaknak.
És ez még mindig csak egy kis szelete az egésznek és sok egyéb szempont van, ami alapján döntened kell. Remélem jó döntést fogsz hozni, amivel boldog és elégedett leszel!
luzs 2014.02.18 19:27:37
@onjoneska: csak még annyit, hogy menj ki pár évre, tanulj! Az fontos, semmi baj nincs ezzel és sokat lehet tanulni. De hidd el, ha tényleg akarsz, HAZA lehet jönni és lehet itthon is boldogulni!
Bornai Tibor Felhívás 2012.05.28 22:13:00
Kedves barátaim, testvérbátyáim és nővéreim, akik a hatvanas éveket csináltátok! Akikre úgy felnéztem! Akik miatt vagyok most az, aki vagyok. Ugye, emlékeztek még arra az időszakra? Öt-tíz évvel voltatok idősebbek nálam, és azt mondtátok, apáitok megbuktak a vizsgán. Két…..
luzs 2012.06.01 14:55:02
@Csülök: Mo-n nem volt drog, de a nyugati világban volt rendesen. Mo-n meg az elmúlt 20 évben lett minden szabad, hát itt is lett drog dögivel!

Hogy az Illés mit énekelt...? Ma állítólag a nagy szerzőpáros nem áll szóba egymással, mert más a politikai nézetük... Szóval mi is lett a nagy szeretet megvalósításával?