Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cyrrus

19 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogunk a továbbiakban nonprofit jelleggel, ötletadó, ismeretterjesztő magazinként működik tovább. Számos érdeklődőnk kérdésére ez úton is szeretnénk jelezni, hogy faipari kivitelezést, így galériaépítést és galériaágyak gyártását a továbbiakban nem áll módunkban vállalni! Bár a blog eredetileg…..
   Mert semmi sem passzolhat mindenhová          Aki rendezett már be életében lakást, vagy akár csak egy helyiséget, alighanem tisztában van vele, hogy ez mennyire nehéz, és gyakran idegtépő munka. Talán furcsának tűnik ez a kijelentés, hiszen kifejezetten kellemes időtöltésnek hangzik, hogy…..
Cyrrus 2018.02.03 09:45:32
Cyrrus 2018.02.03 12:08:41
@magdibutor: Köszönöm, ezek is nagyon jók! Igényes kivitelezés.
Az alábbiakban bemutatott galériát is a szükség ihlette: alacsony belmagasság mellett volt szükség térnyerésre. Két kisiskoláls kisfiú számára készült ez a kétszemélyes fekvőgaléria, akik egy szobában laknak, így az ágyaik mellett már nem maradt elegendő hely a tanulóasztalaik elhelyezésére. A…..
A sokak által szeretett hófehér galériák és galériaágyak után most egy kicsit a fekete szín szerelmeseinek kedvében igyekeztünk járni, merthogy ebben az árnyalatban is igen trendi faszerkezetek készülnek. ;) Fekete (ében) galériaágyak: Felnőtt, kétszemélyes galériaágy (Bazsa 160*200) Felnőtt,…..
Otthonkaland Galériaágyak 2016.07.23 23:54:04
Nem csupán helytakarékosságból érdemes elgondolkodni hasonló megoldásokon. A gyerekek imádják az izgalmas tereket (kuckókat, lépcsőket, emeletes ágyakat). Házikós: Minimál: Skandináv: Vintage: Kedvencem, a kis boho:..
Munkánk során nem csak közvetlenül magánszemély megrendelőink keresnek fel bennünket igényeikkel. Alkalmanként lakberendezők, lakásfelújítók és más kivitelezők megbízásai alapján is dolgozunk. Ezek az együttműködések gyakran nemszokványos és látványos kivitelt eredményeznek. Az alábbi, budapesti…..
Cyrrus 2016.04.01 12:53:32
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

A megrendelő (nevében közreműködő lakberendező) határozta meg a magasságot, ehhez alkalmazkodva gyártottuk le a tartókonzolokat.

Egyébként nem mondható alacsonynak a korlát. Álló galéria esetében általában 65-70 cm (faragott és egyedi korlátoknál 80 cm körül) alakul a korlátmagasság. Fekvőgalériáknál 30-50 cm korlátmagasság a leggyakoribb igény.

Érdekes módon a nyugati stílusirányzat néha teljesen korlát nélküli galériákat eredményez, a fekvő célra készülő galériáknál is jó, ha 10-20 cm-es peremet szerelnek. Azért mi ennél kicsit többet szoktunk javasolni. :)
Cyrrus 2016.07.03 20:20:11
@Eszter Novák: Eddig még nem panaszkodtak. :)

A lakberendezővel együtt igyekeztünk a helyi lehetőségek adta legkedvezőbb méretezést kialakítani, minél optimálisabb helykihasználás mellett. A fekvőfelület mellett a Megrendelőnek további (tároló, közlekedő) helyre is szüksége volt a galérián; ez a feljáró és az ágyrész közötti, bő másfél méteres átjárással valósulhatott meg - úgy, hogy az a galéria alatti közlekedést sem gátolja. Mivel a belső rész csak napi egyszeri használatú, háló célt szolgál, így az álló magasság alatti belmagasság kis kompromisszummal tolerálható.
Ahol ez bármilyen okból nem megfelelő, ott általában szinteltolással tudjuk megoldani a fekvőfelület melletti területet.
Ahogy általánosságban a lakberendezésben, úgy kiragadva a galériaépítés területén is megfigyelhetőek bizonyos irányvonalak, melyek az aktuális divattal, színvilággal, funkcionális igényekkel és minőségi követelményekkel hozhatók összegfüggésbe. Míg egy generációval korábban a robusztus…..
Nem lehet nem észrevenni: az utóbbi időben valahogy divattá vált megrendelőink körében a fehér szín. :)Következzék így egy kis összeállítás, kifejezetten a fehér szerelmeseinek! ;) Fehér galériák Fehér galériaágyak..
Szia mindenki. Ebben a bejegyzésben 3 klikkcsere oldalt fogok ajánlani ahol oldalaitokat begyezéseiteket tudjátok reklámozni 'ingyen'. Sőt facebook képeiteket,szerezhettek követőket facebookra, twitterre, youtubera és egy csomó más helyre is. Ezeknek az oldalaknak az a lényege hogy…..
Gyakran felmerülő igény, hogy szűkös helyi adottságok mellett épp csak egy fekvőhelynek alkalmas galériára - vagy inkább galériaágyra lenne szükség. De vajon mikor melyiket érdemes és praktikus választani, vagy melyiket lehetséges az adott körülmények között megvalósítani? Mi a különbség a…..
Pangea A Föld legvénebb fái 2014.01.16 18:07:58
Van az Egyesült Államokban néhány eldugott hely a fahatár környékén, ahol már 4000 éve is ugyanazok a fák álltak, amelyeket ma is megcsodálhat az arra vetődő vándor. A dendrokronológia áldozata 1964-ben Donald R. Currey, egy fiatal geológus a mai Great Basin Nemzeti Park…..
A tanév kezdetével a különféle tanulókuckókkal, íróasztalokkal kombinált galériákra, galériaágyakra rendszerint nagyobb érdeklődés mutatkozik. Sokaknál jelent problémát az optimális helykihasználás, különösen, ahol több gyerek osztozik a közös szobán. Mivel a gyerekek tanulási kedvét és az órákra…..
Egyik megrendelőnk egy teljesen egyedi összeállítású galériaágyat kért. Mivel budapesti lakásában kis alapterület áll rendelkezésére, így lényeges volt a tervezésnél a minimális helyigény, illetve a maximális helykihasználás. Ez lényegében egy L alakú emeletes ággyal lett…..
Ma ünnepli cégünk - Cyrrus Bt - 10. születésnapját. Ez alkalomból szeretnénk megköszönni minden kedves Ügyfelünknek, Megrendelőnknek, Partnerünknek, hogy megtisztelt minket bizalmával. Külön örömünkre szolgál a sok kedves visszajelzés, köszönő levél, amiket eddig is…..
Neveztünk a Kisokos "Nyerj a mestereddel" játékán. Kérjük, akinek van kedve, támogasson minket egy szavazattal - a szavazókra különféle értékes nyeremények várnak (iPad mini, konyhai kisgépek, Kisokos kedvezménykártyák...). :) A játékban való részvételhez Facebook-os…..
Nem lehet kifogyni az ötletekből. Azt hiszem nem kell hozzá különösebb magyarázat. Egyszerűen kivitelezhető, funkcionális, ötletes. És az ilyet szeretjük. Lehet tarka, fekete, fehér. Lehet állítva, fektetve, földre, falra, mennyezetre helyezve. Némi stílusbeli…..
Péterék belefutottak egy csapatba, akik 7000 forintért adnak ki nemlétező címeket, miután kamu hirdetésekkel becsalják az "irodába" az áldozatokat: Párommal új albérletet keresünk a XI. kerületben. Minden nap nézzük szinte az összes ingatlanközvetítő portált, de sajnos…..
Minden, ami otthon A minimál ereje 2012.10.29 18:01:00
Egyes lakberendezők már-már szociológusokat meghazudtoló teóriákkal magyarázzák a mára olyan népszerű lakberendezési irányvonal, minimál létezését. A sokakra kényszerből ráerőltetett nagyvárosi életmód, a kaotikus világ menyben nap, mint nap meg kell küzdenünk a…..
Cyrrus 2013.04.11 09:36:12
2013: A napenergia éve Magyarországon Az elmúlt néhány évben számos ország bőkezű támogatási rendszert léptetett életbe a megújuló energiaforrások, köztük a napelemes áramtermelés elterjesztésért. Németország, Olaszország, Spanyolország hatalmas, 10-20 évre…..
Elszabadult címkehekker szedi áldozatait illuminált állapotban Mamaország diszkont hipermarketeiben! A mellékelt címkével egy ALDI boltban vásároltunk almát. Feltételezem, hogy áprilisi tréfának szánták a 4 tréfás 'elírást'Üdvözlettel: Fecoka1Privát…..
. Maxim Zhukov munkája ez a 77m2-es szentpétervári loft, de mivel infó csakis oroszul és jpg formátumban áll rendelkezésre, vagyis a szöveg gugli fordítóba nem bemásolható, csak azok fogják tudni, mit közölnek még a helyről a honlapon, akik velem ellentétben odafigyeltek…..
A hirdetés linkjét küldő Lilley szerint ez akár egy kreatív rendrakási módszer is lehetne: ha valakinek nincs ideje összepakolni ingatlanfotózás előtt, szépen kikockázza majd a rumlit utólag Photoshoppal. Nekem az üldözési mánia ugrott be elsőre, hogy "jaj meg ne lássák a…..
Mai mese a falusi életről Bútor 2012.02.01 23:15:00
Az úgy volt, hogy anyukámék karácsonyra számomra egészen elképesztően nagy összeget ajándékoztak nekünk. Az első ötletünk az volt, hogy nyárig lekötjük valahol, hogy valamennyit kamatozzon is, aztán veszünk a lányoknak belőle új bútort, merthogy Dórika megyen iskolába…..
Cyrrus 2013.03.26 20:12:08
@m e o w: Nem kifejezetten reklámnak szántam. :) Mivel tömörfából dolgozunk, más stílusú galériákat/galériaágyakat készítünk, így nincs közvetlen párhuzam, fel sem merült, hogy ezt mi készítettük volna. De azért előszeretettel nézzük meg a "kollégák" munkáit is, az egyedi megoldások pedig mindig is tetszettek. :) Örülök, hogy jól funkcionál a galériaágy, nagyon jó alatta a beépítés. :)
Cyrrus 2013.03.26 21:42:09
@m e o w: :D Én is véletlenül csöppentem ide. :)
Köszönjük szépen! Igen, galériaépítésnél általában szükséges egy adott belmagasság, mivel ez nem mindenkinél adott, ezért is kezdtünk el pár éve galériaágyakkal is foglalkozni - azt kicsit egyszerűbb elhelyezni, szinte bármilyen lakásban (lásd az élő példát: a Ti esetetekben is). :) :)
Gyerekszoba Francia kölyökpezsgő 2010.12.09 16:10:00
Már legalább harmadszorra nézem végig a Vibel oldalát – mindig találok valamit, amit érdemes lenne közelebbről is megszemlélnem. Végigböngésztem rendre minden róluk fellelhető tudnivalót, hogy francia franchise cég, no meg, hogy a tömegízlés-, igény és a felnőtt-világ…..
Tokió Akihabara negyede nem kapcsolódik szorosan a játékokhoz, de távolról azért igen: egyrészt rengeteg játékbolt található itt (újdonságok és régiségek is), másrészt rengeteg olyan üzlet, ami kínálatával az egyszeri gamer szívét szintén megdobogtatja: gyönyörűen…..
Cyrrus 2013.03.26 12:17:55