Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karancsi Szilveszter

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy totalitárius társadalom. Hideg logika. Egy érzelmek nélküli világ. Feltétlen vallásos hit. Ezúttal nézzük meg miért is jó film: az Equilibrium. Emlékezhetünk, mikor ez a film kiszabadult a köztudatba, erősen élt még a Mátrix okozta őrület. Bármerre fordultunk egyszerűen…..
A nem is olyan távoli jövőben, a kiöregedett mackós - Frank - azon kapja magát, hogy nyakába sóztak egy bádogdobozt, aki megkeserítené öreg gondtalan napjait azzal, hogy egészséges életet és rendszert erőltessen életébe. Vígjáték, sci-fi, vagy dráma? Történetünk…..
Ha a sci-fi nagyjait emlegetjük, akarva akaratlanul is előkerül egy név, akinek hiába a hatalmas tudományos-fantasztikus könyv arzenálja, a filmes szférába nem sok művét emelték át. Sajnálatosan. Ez az író Isaac Asimov, a mai film pedig, amit megtekintünk az Én, a robot, az ő…..
Isaac Asimov. A science fiction regények kedvelőinek, biztos ismerős ez a név, hiszen a sci-fi írók nagyjai közé tartozik; elég ha csak az Alapítvány univerzumra gondolunk, vagy a híres három törvényes robotokra. Bár nem sok alkotása került a filmvászonra, A kétszáz éves ember…..
Egy alapmű. A tudományos fantasztikus film rajongóinak kötelező megnézni. Ezzel a mondattal akár be is fejezhetném ajánlómat, de nézzünk kicsit mélyebbre. A filmet a híres Stanley Kubrick rendezte, ami már önmagában is elég kellene hogy legyen, ám a történet pikantériája, hogy…..
Ismét egy M. Night Shyamalan film. Miért ajánlom? Elsősorban a kíváncsiság vitt rá ennek a filmnek a megtekintésére, mivel mikor a Jelek című film ajánlóját írtam, rengeteg helyen olvastam negatív kicsengésű írásokat Shyamalan későbbi filmjeiről, közöttük pedig erről,…..
KinoCircus - A filmes blog Jelek 2012.10.09 13:00:00
Egy gyönyörűen megkomponált film. Akárki akármit is mondjon M. Night Shyamalan nem egy esetben nagyot produkált, és bár későbbi filmjei a nagyközönség előtt nem arattak feltétlen sikert, bízhatunk benne, hogy rendezőnkben van még kurázsi. Felbukkanását és nem kis sikerét…..
A Kamera által homályosan - avagy Scanner darkly -, ahogy a címe is mutatja nem egy szokványos történet. Már maga a cím is – az angol cím - előrevetíti a különleges utazást, amelynek részesei leszünk. Egy utazást, ami az elmén belül zajlik. Ugyanis elég erős, és nem…..
Ismét egy olyan filmet veszünk most nagyító alá, amelynek megtekintése után szerény személyem, - amint a fórumokon kutakodott hasonlóan pozitív vélemény után - rá kellett döbbenjen, hogy ismételten én vagyok az egyetlen, aki kedveli a szóban forgó alkotást. Remélem nem válik…..
Sokaknak nem tetszett ez a film: dühödten tekintettek rá, vagy unalmasnak találták, mások egyenesen nem is nagyon hallottak róla, azonban úgy érzem nekem mégis meg kell védenem. Ahhoz hogy megértsük miért is tartják ezt a filmet gyengének, esetleg „bénának”, meg kell néznünk…..
Erős, nem kímél, nem ítélkezik, nem kertel, nevén nevezi a dolgokat, a cím találó: ez itt Anglia. Nagyjából a gondolatok futottak át az agyamon, mikor először láttam ezt a filmet. Azóta egy kezemen nem tudom megszámolni hányszor megnéztem szóban forgó alkotásunkat, pedig be…..
Ha a science fiction szóba kerül egy baráti beszélgetésben, talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy az általában vett nagyközönségnek automatikusan a Star Wars jut eszébe. Persze előtte és utána is születtek tudományos fantasztikus filmek mozivászonra, ám a Csillagok háborúja…..