Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szőrdoki

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint öt héttel az önkormányzati választás után is kérdés még, vajon a győri polgármester adriai jachtkirándulása mennyire befolyásolta az eredményt. Azt, hogy Budapesten és néhány nagyobb városban a Fidesz érzékeny veszteséget szenvedett. A Borkai Zsolt körüli botrány egyik mellékszála, hogy…..
szőrdoki 2019.11.24 13:48:43
@MACISAJT: Gyurcsány az egyik napról a másikra kormányzott. Egyszerűen élvezte a hatalmat. Sodorta minden ötlet nélkül a politika, felélte a mindennapokat. Az egyik legjobb szónok, még most is. Orbánt könnyedén verte meg szavakkal. Orbán nagy stratéga. Meg kell nézni az arcát, amikor elvesztette a választást 2002-ben és meg kell nézni most, amikor Budapestet elvesztette. Akkor összezavarodott, nem értette, az ország elindult kifelé a gödörből, a politikusok aránylag tisztán éltek, módjával gazdagodtak és mégis a szocikat választotta a nép. Akadozva beszélt, a bal vállát rángatta, erős testbeszéde volt. Most, hogy Budapest elesett, láthatólag megkönnyebbült. Az öreg, zsémbes, akarnok házmestert elengedhette izzadságmentesen és koncként odadobhatta a fővárost a kiéhezett szoci falkának. Mert nem érdekli a főváros, már a jövő választásra koncentrál. Pontosan tudja, egyrészről nem lehet folyamatosan fent lenni a csúcson, időnként hullámvölgybe kell kerülni, a magyar inkább protest szavazó, érzelem szavazó. A ballib meg, mint egy szomjaztatott állat, egyből a folyóhoz rohan inni. A Fidesz média erre vár, jó zsíros, lopós sztorikra, melyeket szállítani is fognak, mert tényleg lopni fog a lerongyolódott baloldal (ugyanazt a lejáratott parkolási céget akarják megbízni, aki Karácsony alatt már "bizonyított"? Hát hülyék ezek?). Idő van, a pénz meg amit lopni tudnak, nem milliárdos nagyságrendű. Sokkal olcsóbban megúszhatják a jövő választást így Orbánék.

A borkai ügy túl gyorsan jött. Melyik komoly politikusnak hiányzik egy olyan ember, akit a farka irányít? Borkainak már készült a selyemzsinór, Orbán pontosan tudott Borkai zűrös életéről, csak ő szépen, lassan, fű alatt akarta kivezetni a nagypolitikából. Orbán engedi a “kisebb” lopásokat, mint egy 500 milliós óvodaátadásból lecsípett 20 misi zsebbevágása, de nem engedi, ha a kincseskamrába szabadon bebe járogató rablókat. Az Audi telkek nem Győré voltak, hanem a nagy közösé és abból nem lehet csak úgy büntetlenül 5 milliárdot kivinni.
Az, hogy Gyurcsány most felfelé ívelő pályára került, az csak egy pillanat, pár hónap. Rossz a garnitúra.
"Sztereotípia a gyerekek túlterheltsége" mondja Bódis József oktatási államtitkár, egy 64 éves orvos csávó aki utoljára 46 éve volt diák, és a középiskolai pedagógiához semmi köze. Nekem már a NAT tantervnek csúfolt akadálypályája előtt 14 tantárgyam volt egy évben, kb. heti 5x7 órám (most már a…..
Volt már arról szó, hogy az ötven feletti modellek, üzletemberek és divat rajongók igencsak belehúztak és szép kis kört építettek maguk köré azzal, hogy pofátlanul jól öltözöttek és nem mellesleg sármosak is. Úgy fest, ezeknek a sztároknak jót tettek az évek : a…..
Nagyjából egy hónappal ezelőtt robbant a bomba, amikor is megrázó videó készült Laci bácsi gasztrobűneiből. Egy összeállítást készített Ivassalkapcsolatosproblemak mikroblogger Benke Laci bácsi konyhai ámokfutásából, amit főzés címen szokott rendezni különféle tévéműsorokban. Az ország gyakorlatilag…..
Több hallgatóval is ordenáré, vállalhatatlan stílusban beszélt, a fülem hallatára minősítette az engem vizsgált hallgató édesanyját a k betűs jelzővel, megfenyegette őket, hogy nem vizsgázhatnak és ha rajta múlna, nem is lehetnének fogorvosok. Tisztelt praxisblog!   Az alábbi eset a pécsi…..
szőrdoki 2016.12.18 23:13:37
@Tempus.Anh: Ne sajátítsd ki a fogalmakat!
Véres verítékkel tanulva, taníttatva is lehet szarul dolgozni. És lehet egy negédesen, hibásan kioktatott is jó orvos. Nem zárják ki egymást. Tanulni az ember, az okos ember saját magától tud a legtöbbet. A tanár, a tanító, a jó tanító ezt az utat megkönnyíti. A legjobb tanító, a példamutatás. Egy ilyen arrogáns baromtól mit lehet tanulni? Hogy ne legyen ilyen az ember!
szőrdoki 2016.12.19 10:12:46
@Pte: Ha jó szakember, keresse magát halálra a munkával, de ne oktasson.

Amúgy csak egy megoldás van: a nyilvánosság. Ez a blog most az Index-en is fut. Innen jöttem én is ide. Lesz visszhangja rendesen. Ha nem, úgy mindenki fantáziájára van bízva, hogyan vonja be a nyilvánosságot.
szőrdoki 2016.12.20 11:55:27
@g0826: Szép paradoxon az orvosegyetemi oktatás.

Olyanok oktatják az talán legjobb képességű, a legmagasabb szintű tanítást érdemlő hallgatóságot, akiknek alapfokú pedagógiai képzettségük sincsen. Érdekes, nem? Az, hogy ezekből az oktatott fiatalokból a krém, aki a klinikán marad, majd ő is oktat a későbbiekben, az csak az intelligenciájuknak köszönhető. Gondoljunk csak bele, egy általános iskolában tanító vadbarom hogyan repülne a tanári karból ilyen előzmények, panaszok után!

Nekem ebből nem az intézetvezető felesősségének elsődlegessége jön le, hamar az egyén, az oktató belső világa izgat. Minden betegemmel, kollégámmal úgy próbálok viselkedni, hogy később magammal elszámolva velem is így viselkedjenek. Jóban akarok lenni magammal. Aki a tükörből visszanéz, az mosolyogjon rám. Ez valahol túlmegy a szimpla empátián, ez egyfajta életszemlélet. Nemcsak este, de napközben is átveszem, hol, mit rontottam el, és tolom le magamat a hülyeségeim miatt (amit más nem nagyon vesz észe, csak én, meg az asszisztensem). Hogyan zárhatja le a napját egy ilyen ember, aki figyelmeztetések után is csak a gonoszságokat követi el oktatás címszó alatt? Hogyan számol el magában, teszi fel a kérdést, ma milyen jó dolgokat cselekedtem? Ez izgat, hogy a sorozatos feljelentések mellett is miért teszi? Úgy gondolja, ezzel jót tesz, tanít, példátmutat? Úgy gondolja, ő jár a helyes úton, a többi meg nem? Ezek az érdekes kérdések! Szívesen megkérdezném, miért ilyen utat választott.
Szerintem mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki arra panaszkodik, hogy a felesége elhanyagolja szexuálisan. Bár nincsenek statisztikáim, de a fordított eset szerintem ritkább. A jelenségnek több oka is van, melyek kisebb-nagyobb mértékben össze is fonódhatnak. Vegyük sorra ezeket, és próbáljunk…..
szőrdoki 2016.10.27 09:44:30
60 éves vagyok, a harmadik házasságomban élek. A lelki békém most jött el. Eddig zaklatott, űzött fasz voltam. A feleségem 17 évvel fiatalabb, nagyn kívánatos nő. Hetente kb. egyszer szexelünk, de az olyan, hogy egy pornó és romantikus film keveredése…

Egyetem után vettem el lényegében tisztességből az első feleségemet. 4 évig jártunk előtte együtt. Vidéki kórház, fiatal orvos, rengeteg ápolónő, páciens, annyi dugás, amennyit az ember nem szégyell. A fiam most 28 éves, ugyanezt a gyermekkort éli, 2 évig számolta légikísérőként, hogy 450 nőt nyomott le. Otthon meg nem kívántam semmit sem. Az asszony otthagyott, midnen nap szexelt volna, azt mondta aszexuális vagyok… A második feleségemmel 16 évig voltunk együtt, a házasságunk elhidegülésének egy másik orvosházaspárral való közös együttlétben találtuk meg az általunk üdvözítő megoldást. Más város, ünnep az egész, nincs érzelmi kötődés. Aztán még több örömszerzés, férfiből vagyok, emellett még más nők is. Otthon érzelmi elhanyagolás az asszony felé, amire ő is lép lassacskán az évek alatt és egy barátommal lelépett.

Nézem a médiában, az idősebb nőfaló rokkereket (Kóbor, Korda), hogy fiatalabb nőkkel összeállva, gyönyörűen működik az egész és én is azt tudom hozzátenni, hogy az életkor mindent döntően befolyásol. Nincsen fekete-fehér tanács, hanem egy férfi az életciklusának változása miatt több nővel is élhet közös életet.
szőrdoki 2016.10.27 11:08:20
@Gour: Erre van a híres mondás: a jó nő olyan az ágyban, mint egy kurca, olyan a konyhában, mint egy főszakács és olyan a bálban, mint egy dáma.

És ezeket nem keverei!
Tegnap este megnéztem-meghallgattam Kovács István olimpiai bajnokunk „mosakodását” az egyik televízióban. Utána furdalni kezdett a lelkiismeret, hogy e rovatban elmarasztaltam a helyesírásáért. Fenntartom ugyan, hogy az egyik közösségi oldalon megjelent hozzászólásában talált…..
Mitára a leszarom az ügyfelet hozzáállás szinte kizárólag az állami hivatalokban és az egészségügyben fordul elő. Ennek pedig az az oka, hogy ők azok akik akkor is megkapják a pénzüket, ha az ügyfél akiből végsősoron élnek finoman szólva is nem teljesen elégedett az általuk…..
szőrdoki 2015.05.10 22:08:04
A haverom 20 éve kint orvos Füssenben. Főorvos, 6 500 Euro-t keres. Síbalesete volt, kifordult a térde. Együtt dolgozik, ebédel, kollégája a radiológus főorvos, aki megröntgenezte. Mondta neki, nem tud így diagnózist felállítani, kell MRI. Mondta a haverom, persze, rajta. A kolléga meg mondta, a te biztosításod ezt már nem fedezi, 500 Euro-t kell fizetned pluszban.

Amikor több mint 10 éve bevezették az autókra a kötelező biztosítást, fél évig óriási felháborodás volt belőle. Mára meg mindenki tudja, a kocsira van egy alapbiztosítás, mely véd másoktól és erre ráépítve lehet casco-val a kocsin drága pénzen mindent biztosítani. Alapellátás, hogy az ember ne haljon meg az utcán, bevigyék kórházba infarktussal, megműtsék gyulladt vakbéllel, stb., és védené a rászorultakat. De ne kaphasson ingyen protézist, luxusvizsgálatokat, stb. és ne kapjon pluszt, aki önmaga rontja az egészségét. Csak ez a megoldás! Ezt tudják a minisztériumban is és tudják, hogy vagy 3 millió ember azonnal kiesne ebből a kategóriából. Kiesnének az önhibából kövérek, a dohányosok, az alkoholisták, a lumpenek, a soha sem dolgozók, a nagyon szegények. Szóval, azok, akikre minden évben másra szavaznak, akik pár forintért bármire képesek. A kormány bukna egyből. De 10 év múlva nem lesz más megoldás, mert megdöglünk!

Ez a rendszer előbb, utóbb úgy is bejön, mert a ténylegesen dolgozó, önmagát és gyermekeit biztonságban tudni akaró lakosság ki fogja kényszeríteni. Első lépés a nővérhiány lesz, majd ezt az orvosok hiánya fogja követni. Az orvosok vissza fognak jönni, de csak hosszú évek múlva.
szőrdoki 2015.05.11 11:34:03
@mig54: Ilyen kiragadott statisztikát bármikor lehet adni: Mo-on 2013. júniusban 3,0 millió személygépkocsi volt üzembe helyezve. Ez nehezen értelmezhető a mélyszegénységgel.

De az igazi probléma az olyan szemlélettel van, melyet képviselsz: Gyurcsány azt mondta, a nagy ellátó rendszerekhez nagyon óvatosan kell hozzányúlni, mert az más rendszerek érdekeit sérti. Ezért inkább, csak kormányzott és nem tett semmit. A te hozzáállásod ugyanez. A szegénység lehúz, nem felemel. Itt az írásokban nem az elesetteket, az önhibájuk miatt lerongyolódott embereket szapuljuk, hanem azokat, akik tehetnének magukért, de nem tesznek. Nekik csak egy kis nógatás kellene. Az Olaszországban rekedt 80 ezer bevándorló miatt Dánia közmunkavégzéshez köti a beléptetést. Mit gondolsz, hányan akarnak oda menni ”dolgozni”?

Látom zavar a 6500 Euro. Én 30 000 Euro-s ajánlatot kaptam Dániából, mert olyan értéket képviselek. 40% az adó, de akkor is marad valamennyi.

Van egy nővér páciensem, aki három műszakban dolgozik Bécsújhelyen. 1 400 Euro-t keres. Így már életszerűbb a példa? A bal csuklóján egy melanómát diagnosztizáltam. A hölgy a magyar orvosokban bízik. Érdekes, nem? Sürgősséggel kértem Győrbe műtétét és 3 hétre kapott. Fogta magát, átment Bécsbe és másnap megműttette. Valamit ráfizetett, de elfogadták a beutalómat. 14 hetes terhes volt, mindenki azt mondta, a bábát el kell vetetni. Három onkológus, közte a bécsi is. A kislánya most 12 éves és az én 9 éves kislányommal egy iskolába jár. Mindig átölel, amikor találkozunk. Ezért sem mentem ki Dániába.

Sok hozzászólás van, de most olyat írok, amiről valószínűleg nem tudsz. Vagy 20 éve jöttem családi ok miatt Sopronba, és könnybe lábadt a szemem, hogy a hűség városában dolgozhatom. A magyarság, a hazaszeretet, az együtt dobbanó magyar szív mély hatással volt rám. Ide akartam tartozni, az önzetlen hazaszeretethez. Aztán a törzsgyökeres soproniak elmesélték, hogy a környező kis falvakban mindenkit ismertek, így csak Sopronban tudtak csalni a szavazással. Az ügyvéd barátnőm nagyapja 4x volt szavazni a magyarokra. Miért? Mert az első világháború után itthon sokkal magasabb volt az életszínvonal, volt mit enni, dolgozott a föld. Nálunk az 50 éve szocializmusa mindent, a lelkedet is tönkretette az egyenlősdivel, a nagy ellátórendszerek tunyaságával, a nemtörődömséggel, az irigységgel, a kishitűséggel, a napi harccal az életért, a korrupcióval, stb.

Nincs egyenlőség, csak a munka van. Amit megtermelünk, azt lehet szétosztani. Aki többet dolgozik, arra jobban kell vigyázni, aki elesett, azt segíteni kell. Aki lusta, azt ösztökélni kell. Aki védtelen, azt védeni kell. De nem kölcsönből és nem erőn felül!
Steak. A legjobb, ami egy marhával a halála után történhet. Míg Magyarországon még sokan félnek a rózsaszínre sütött hústól, addig külföldön már furán néznek arra, aki átsüti a marhahúst. Sokak kedvence, mégis félnek otthon elkészíteni, és borsos áron rendelik…..
Az  orvos ordítozása miatt a gyerek elkezdett sírni, én pedig egyáltalán nem tudtam jól kezelni a helyzetet, mert egyszerre csitítani egy 5 évest és kikérni magadnak a stílust az orvosnál, eléggé megoldhatatlan feladat. Kedves Praxis! Édesanyaként számomra a kisfiam a…..
„A világ visszhangzik a zsidók elleni gyűlölet zajától, és ez a szunnyadó gondolatot felkelti. Nem találok fel semmi újat, ezt mindenek előtt és fejtegetéseim minden egyes pontjánál kifejezetten szem előtt kell tartani. Nem találom fel sem a zsidók történelmivé vált…..
szőrdoki 2014.07.04 19:29:20
@vakablak: Uganda érdekes ország. Afrika közepén, magasan helyezkedik el.1964-ben nyerte el a függetlenségét. Előtte az angolok úgy hívták, Afrika Svájca. Egy külön világ. A magas fekvés miatt nincsen malária, az átlagos csapadék mennyiség 3x-a az mo-inak. Úgy szokták mondani, ha ledugsz egy fakanalat, az kinő. Nincs éhínség, a bennszülött lakosság békés. 1989-90-ig egy évig dolgoztam orvosként egy útépítő vállalatnál. Egy angol (volt angol) polgári házban laktunk. A ház vagy 400 nm-es volt, 2 hektáros kert, teniszpályával, és vagy 5-6 cselédszobával. Száraz évszakban heti egyszer esett az eső, nedvesnél heti 3x. Eső után 2 óra múlva lehetett teniszezni. Reggel a hőmérséklet 18-20 fok, délben 26-28. Az egyenlítőnél. 900-1 500 m magasan. Golfpályák, ligetek, tavak, pázsit és nyomor a lusta bennszülött népség miatt. Réz, ón, egy csomó értékes fémlelőhely.
Voltunk kirándulni Kilembe nevű helyen, ahol a világ egyik legnagyobb rézbányáját zárták meg, amikor az angolok kimentek. A feketék még két hétig üzemeltették, majd úgy otthagyták, mintha egy múzeumban járkálnánk.
A zsidók sajnálhatják, hogy nem Uganda lett a letelepedésük végcélja.
szőrdoki 2014.07.04 20:47:21
@vakablak: De!
szőrdoki 2014.07.04 21:58:55
@vakablak: Érdekes életed lehetett, ha bringán odamerészkedtél...
Amúgy abból az országból tényleg egy csodát lehetne volna tenni, olyan adottságai vannak. Úgy mint itt Európában Magyarországnak. Csak ők sem, meg mi sem tudunk élni ezzel a csodával.
Akkor még, 1990-ben kb. 30-an voltunk magyarok kint. A szokásos veszekedés, nyírás, intrika. Fizetés nélkül.
A szoba tele csecsemőkkel, de egyik nővér sem jött be ebben az időszakban. Kint kávéznak és valaki szerelmi, nemi életét taglalják. Kedves Praxisblog szerkesztői, olvasók!   A soproni Erzsébet Kórházzal kapcsolatban szeretném megosztani Önökkel azokat a tapasztalataimat,…..
szőrdoki 2014.03.10 23:55:34
Két gyermekem született a soproni kórházban. Most 4 és 8 évesek. Ha nem itt születtek volna, lehet, hogy nem élnének. Mindkét gyermekemmel veszélyeztetett terhes volt a feleségem, császárral szült és a második után a mélyvénás trombózist kapott, az intenzív osztályra került. A szülésnél a másik szobában voltam, végig érzékelhettem köröm lerágva az egész procedúrát. Nem kívánom senkinek sem a szerettének a küzdelmét tehetetlenül végighallgatni!
Aki volt már kórházban és egy kicsit is józan fejjel gondolkodik, az tudja azok az emberek, nővérek nem azért vannak ott, mert „máshol nem tudnának melózni”, hanem mert oda akartak menni. Életpályát választottak. Bármilyen furcsa is, a nővér azért dolgozik az újszülött osztályon, mert szereti azt, rajongással szereti a gyermekeket.
Ha valaki vitt már haza kicsit császár után (10 nap), elgondolkodhat, miért is olyan szépen alszik egész nap? Nappal eszik, szopik, böfizik. Aztán éjszaka mi van? Kezdődik a buli. A gyerek szeme tágra nyílik, figyel, elkezd élni. Miért? Mert éjszaka a gyermeket egyszerűen szeretik. Gondoljunk csak bele. Ezek az emberek, a nővérek 20-30-40 évet ledolgoznak úgy, hogy éjszaka a másik nemi életével foglalkozva töltik ki az idejüket? Mekkora baromság! A kicsivel foglalkoznak, tisztába rakják, etetik, szeretgetik, babusgatják őket. Élvezik, hogy övék a gyermek. Minden felelősséggel. Övék a kicsi első pillantása, az első rácsodálkozó mosolya. És ezt minden babától megkapják. Megkapják, mert tudják, hogyan szerezzék meg. A szeretettel. Hamarabb, mint az édesanyjuk. És a kicsi ezt a törődést élvezi, várja. Igényli otthon is ezt a 10 nap alatt megszokott, éjjeli szeretetet. És fenn van éjjel, a fáradt szülők legnagyobb csodálkozására. Kell hozzá vagy egy hónap, míg „visszaáll a rend”.

Orvos vagyok, több mint 20 éve főfoglalkozású magánorvos, a kórház, a soproni kórház konkurenciája. Féltem a szüléstől, pontosabban a feleségemet féltettem, mert nem akart házassági papírt, így lányanyaként vágott neki a terhességnek. Kérleltem, házasodjunk össze, mert egy nőkkel teli intézmény bizony keményen kikezdheti, pellengérre állíthatja egy fiatalabb nő, idősebb orvos közti szerelmi kapcsolatot. Az utolsó pillanatban, 8 hónapos terhesen jött hozzám, és már asszonyként került be a kórházba. Senki, semmi nem igazolta az ellenérzésemet.

A cikk íróját, ha valamilyen sérelem érte, akkor tegye meg a hivatalos lépéseket. Mindenki vigyáz a jó hírére. Én inkább úgy érzem, nagyon szégyellni kellene magát.

Kádár László dr.
szőrdoki 2014.03.11 12:08:18
@a végtelen űrben együtt:

A császármetszéssel való szülés vészkijárat. A legtöbb nő hüvelyi úton akar szülni, és a legtöbb nőgyógyász is természetes úton akar szülést levezetni. A húgom három gyermeket szült, mindhármat császárral, úgy hogy a sógora Miskolcon szülész osztályvezető főorvos volt. A mai napig nem tudta feldolgozni, hogy nem természetes úton szült. Küzdeni, harcolni és győzni akart. Erre odaadtak neki egy gyermeket, és azt mondták, gratulálunk anyuka.

A feleségemnél az első gyermeknél a méhszájra kissé rányúlt a méhlepény, úgyhogy valószínűsítették a császárt. Aztán 38 hetesen sem fordult be a baba, faros volt, így mi már biztos császárra készültünk. A nőgyógyász kioktatott, nincs variálás, mentő. Este ¾ 12 volt, lefeküdtünk és egy fél óra múlva szólt a feleségem, hogy „bepisilt”. A magzatvíz elfolyt egy oldalváltoztatásnál. Én tiszta kába voltam, azt sem tudtam, hol vagyok. Rohantam a már előzőleg összekészített csomaghoz, öltöztem, és sürgettem a feleségem, induljunk. Ő meg mondta, hívj mentőt, mert a babára tisztán ráfeszült a méh. Nem tudtam a számot, teljes káosz volt. Aztán jött a mentő, elvitték fektetve az asszonyt, én meg kocsival utánuk. Hamarabb értem a kórházba! A nőgyógyász haverom már bent volt, és uzsgyi, be a műtőbe. Én kint maradtam, nem akartam bemenni. Végig hallottam a feleségem hangos sírását. A babát kitolták. Két fiam volt már az előző házasságunkból. Kislányt vártunk. A feleségemet 10 nőgyógyász vizsgálta, de senki sem tudta megmondani a nemét. Kislány lett, egy gyönyörű nagy, fekete szemű szépség. Ott feküdt előttem, amikor kitolták, alig pislogott és csak nézett, én meg nyeltem a nyálam. A gyermekorvos doktornő meg engem nézett. Érdekes pillanat volt. Fényképezett. Amikor az ember orvosnak készül, nem az a vágya, hogy istenként tiszteljék, nem az a vágya, hogy minél több pénzt összeharácsoljon és közben magas lóról lenézve oktassa a nyomorult beteget. A vágya az, hogy gyógyíthasson. Amilyenné az orvos válik, arról sok minden, mindenki tehet. Erről sokat lehetne írni, mindenkinek lehet egy ilyen, vagy olyan története. Én örülök, hogy el tudom tartani a családomat és 58 évesen végre elkezdhetek építkezni, fészket rakni. De igazából akkor vagyok boldog, amiért élek, a páciensek szeretete, amikor azt mondja az anyuka, a gyermek átaludta az éjszakát, mert nem vakarózott egész éjjel, amikor azt mondja a fiatal a tükör előtt állva, hogy a Jó Isten áldja meg Kádár dr-t, hogy nem kell ragyásan leélni az életemet. Mindennap küldik az energiát, én meg fogadom. Ezt láttam a doktornő arcán is, amikor látott minket a kislányommal egymásra találni.

Láttam a gyermekorvos doktornőt, amint fényképezett a szemével, és láttam, ezért a pillanatért lett orvos, láttam a szemében az örök életet, a megtalált aranyat, amit ő állított össze. Csoda volt az a két perc!

A feleségem ezt egészen másképpen élte meg. A gyermek szívhangja tompult, egyenetlenné vált az elfolyt magzatvíz miatt, a méhfal ráfeszült a magzatra. A baba életveszélyben volt, az epidurál érzéstelenítés még nem hatott, vagy nem jó helyre ment. Egy a lényeg, a hasfalvágást a feleségem úgy élte meg, mintha élve felboncolták volna. Nem tudtunk a babáról beszélni, csak nyöszörgött az emléktől, mindig csak azt hajtogatta, érzem a hideg kést, amint szétvág. Három nap kellett neki, míg felfogta, hogy a gyors császárral és a szenvedésével megmentették a kislányunk életét. Egy fél évig érezte még a vágást a lelkében.
A második gyermekem meg 4,5 kg-os volt a 64 kilós asszonynak, úgy hogy hátulról nem lehetett megmondani, hogy terhes. Nagyon komikusan nézett ki. Egyszerűen fizikailag nem volt helye kibújni a babának. A hasa negyedórával előtte járt. Itt is császárra volt kiírva, de a szülész azt tanácsolta, jobb, ha 4-6 órát vajúdik előtte. Végig nevetgéltük a délelőttöt. Sopronban aznap csak ő szült. Nagyon jó hangulat volt, mindenki boldog volt, az egész osztály kiéhezve, az én kisfiam születését várta. Aztán a baba kivétele után (az érzéstelenítés jó volt) a feleségem hányt, elvesztette az eszméletét, és amikor tolták ki, meg akartam a kezét fogni és megpuszilni, engem kipateroltak, és rohantak vele az intenzívre. A gyermeket is csak egy pillanatra láthattam, semmit sem mondtak, próbáltak megnyugtatni. Estére a feleségem jól lett, de a babát két napig nem láthattuk. Egyszerűen nem engedtek be orvosként az intenzív gyermekosztályra. Az „kedves” levélíró, hogyan láthatta volna kikötözve az inkubátorban? Szégyellje magát, mert nem láthatta. De tényleg, ha kikötözöm a gyermeket, akkor szólok az anyának, tessék már megnézni, hogyan kínozzuk itt intézményszerűen a babákat! Ez életszerű?
Este a kocsim leállt Sopron legforgalmasabb kereszteződésben, az automataváltó miatt se előre, se hátra. De nem érdekelt, jó híreket kaptam a kórházból.

Dr. Kádár László
szőrdoki 2014.03.11 12:09:22
@a végtelen űrben együtt:
1982-ben végeztem, de még nem hallottam arról, hogy mit jelent, ha a név végén van, vagy az elején a „dr”. Ez újdonság nekem. Köpenyben rendelek, minden pácienssel kezet fogok, és nem használom a bemutatkozásnál a titulust. Társaságban is ritkán. Azért írtam ki, hogy megpróbáljam hitelessé tenni az írásomat.

Dr. Kádár László
Napok óta keresem a lehetőséget, fórumot, hogy kibeszéljem magamból az elmúlt hét történéseit.Édesapám 64 éves, ha megéri 1 hónap múlva 65. Kedd óta lábfej amputált, de ne szaladjunk ennyire előre.Apukám kb. 10 éve cukros. Azt leszámítva önálló életet élő, jókedélyű…..
szőrdoki 2012.05.31 16:29:10
@bolondanya: Apósom 20 éve rokkantnyugdíjas vasutas stroke-kal. Az ütközők alól húzták ki kétszer ájultan. A feleségem megismerkedésünk előtt havonta hívta a mentőt, állandó halálfélelme volt. 3 éve Sopronba elvittem egy barátomhoz, aki átállította a gyógyszereit, azóta rendben van. 20 évig volt feleslegesen rokkantosítva. Ellopták a munkáját, az életét!
Anyósomat 2 hete vitték be Nyíregyházára mentővel szívinfarktussal. Hétfőn. Előtte pénteken volt a háziorvosánál, aki a köhögésére, mellkasi fájdalmára antibiotikumot adott, és biztonság kedvéért csinált egy EKG-t is. Hazaküldte pihenni. A mentőorvos azt mondta, már a pénteki EKG-én is ott volt az infarktus jele. Nyíregyháza nem vállalta a műtétet, csak stabilizálta az állapotot, most Debrecenben várja a műtétét. 3 ér lesz kicserélve.
Édesanyámat 2 napja (pont a válaszom után) vitte be a mentő Tokajból agyvérzéssel Nyíregyházára. 82 éves. Most ott fekszik, de én Pestről nem tudom meglátogatni, mert a betegek időre vannak beírva, és nem hagyhatom ott a rendelést. 30 éve dolgozom, egyszer sem voltam táppénzen és 4 gyermeket nevelek. Sopronban élek és havi 4 000 km-t vezetek az orvosi munka mellett. Az, hogy mi lesz a nyári szabadsággal, az eszembe sem jut. Megy a verkli.

Köszönöm az orvosoknak, hogy megvizsgálják, ápolják a hozzátartozóimat.

Te is inkább a számolás és beírogatás helyett köszönetet mondanál, hogy megműtötték az apád lábát. 15 év múlva nem lesz orvos, csak a magukra maradt emberek. 15 év múlva egy szepszis (vérmérgezés) egy hét alatt el fogja vinni (ne vigye!) az apádhoz, és az anyámhoz hasonló betegeket. Az ellenzős nép csak az orvosokon és eü. dolgozókon próbál beírogatásokkal bosszút állni. Az orráig sem lát. Semelyik politikai erő sem akar fizetni a nyugdíjasoknak. A cél, ne legyen nyugdíjas, ne kelljen fizetni a nyugdíjat! A gyógyszer elérhetetlenül drága lesz, a kórházak bezárnak, az orvosok elmenekülnek. A nép haragja meg az orvosok felé fordul. Forduljon. Attól nem fognak meggyógyulni.
szőrdoki 2012.05.31 22:55:54
@bolondanya: írod:
"A legnagyobb baj azzal van, hogy az orvosok lenéznek mindenkit."

Az orvosokat irigylik és utálják, ez a mottó kíséri végig a 30 éves orvosi pályafutásomat.
szőrdoki 2012.06.04 11:51:47
@bolondanya:
„De a sok orvosi hozzászólásból megtudtam, hogy mi másodrendű állampolgárok ne is számítsunk másra.”

A kocsim légzsák automatikája elromlott, a műhelyben elmagyarázták, szépen lekezelően, hogy miért is kell majd 84 ezer Ft-ot fizetnem. Egy mukkot sem értettem belőle.
A központi fűtésnél a víznyomás állandóan lecsökkent a lakásunkban, 3 hónapja mindig utántőltöm. A fűtésszerelő elmagyarázta, hogy a cső valahol megrepedt, benn a betonban. Milyen erők érik a betonban a csövet? Nem értem. Tehát, ha szakszavakat használnak, akkor lenéznek, másodrendű ember vagyok. Be fogok én is nagy hanggal írni, hogy azok a mocskos szakit lenéznek, meg másodrangú polgárnak néznek, meg istennek képzelik magukat.

A magyar lakosság a szociban elkényelmesedett, az egészség megtartása kizárólag az államra maradt. Most, hogy a határ és a munkavállalás szabad, aki teheti, lelép. Aztán jön a reakció, először a mocskolódás (1), majd a rádöbbenés (2), hogy tényleg nincs egészségügy, majd a beletörődés (3), és legvégül a tanulás (4). Hogy ne az orvosokat tegyük felelőssé egy több éve meglévő, elhanyagolt eset miatt, hanem a lustaságunkat.
Tőlem csak letolást kaptál, mert égnek áll a hajam az ilyen beírásoktól, de többen nagyon segítőkészek és rengeteg okos tanácsot adtak.

Ma ezt kaptam:

Egy német allergia klinika részére keresünk 4 fő bőrgyógyász-allergológust.

2 fő allergológus szakorvost, akinek lehetősége lesz a későbbiekben főorvosi pozíció betöltésére.
Háziorvosi és/vagy természetgyógyászati tapasztalat előny.
Fizetés Br. 60000 €/év
Ügyeletek adómentesen kerülnek elszámolásra.

1 fő osztályos orvost gyermek bőr és allergia klinikára
Gyermekgyógyászati szakvizsga nem feltétlenül szükséges, de gyermekgyógyászati tapasztalat igen.
Háziorvosi és/vagy természetgyógyászati tapasztalat előny.
Fizetés Br. 48000€/év
Ügyeletek adómentesen kerülnek elszámolásra.

1 fő osztályos orvost bőr és allergiaklinikára.
Szakvizsga nem szükséges, tehát szakorvosjelöltek is jelentkezhetnek,
de háziorvosi és/vagy természetgyógyászati végzettség igen.
Fizetés Br. 36000€/év
Ügyeletek adómentesen kerülnek elszámolásra.

További információért kérem látogasson honlapunkra: www.euallas.hu

Tanulj, vizsgáld magad, mert amikor olyan idős leszel, mint apád, nem lesz aki „megnyomorítson”
Negy eve holyagrak felfedezve, sitty-sutty kidobva minden alkatresz, zacsi a hasra, a sztóma kisse szarul megcsinalva, de muködik. Mindenki boldog, a leletek kivaloak, semmi kemo hajra es hurra optimizmus.   Ket eve egy kontrollvizsgalatnal a vizsgalo orvos jelzi, hogy a majon lat valami…..