Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-at-

4 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A súlyos lemezek által fémjelzett Denovali kiadó idén nyárra egy könnyedebb finomságot is tartogatott. Andok Tamás kritikája John Lemke bemutatkozó lemezéről. Ha a modern classical, ambient és kísérleti elektronikus zenékkel foglalkozó lemezkiadókat vesszük szemügyre, a…..
A Denovali Records egyik legújabb figyelemre méltó tehetsége, Maxime Vavasseur az idén harmadik lemezével jelentkezett. Drone, ambient és metal keveréke a francia hegyekből. Nagy örömünkre a német Denovali a változatos zenei holdudvarában évről évre egyre több feltörekvő…..
Matt Hillier rejtélyes magánuniverzuma egyre sűrűbben gyarapszik új elemekkel: tavaly nem kevesebb mint öt lemezt adott ki az angol ambientmágus. Ambient-körökben Ishq márkanévvé vált az elmúlt tíz évben. Épp olyan alapnév a műfajon belül, mint Pete Namlook, Steve Roach,…..
Természetéből adódóan nehéznek tűnik megválaszolni a „miféle film a Felhőatlasz?” kérdést, minthogy a válaszadó sorolhatja a jelzőket, műfajokat, hogyizé, dráma, antiutópia, sci-fi, thriller, vígjáték, és ebből még mindig nehéz lesz összerakni a képet – de hé, no…..
A most egybegyűjtött öt lemezt nem a műfaji hasonlóság köti össze, hanem az őszi évszak sajátos szépsége iránti fogékonyság. Az előadók: Robert Rich, Olan Mill, Casi Cada Minuto, Christoph Berg, Kettel & Secede. Kettel & Secede: When Can (Sending Orbs) Kevés…..
Itt az ősz, itt a nyugi, és itt van a kortárs klasszikus zene négy nagyágyúja: Max Richter, a Moon Ate the Dark, Richard Skelton és Sophie Hutchings. Négy eltérő lemezt mutatok be nektek, mely egyaránt klasszikus hangszerelésben adnak zenei kíséretet a hulló falevelek és az egyre…..
Pár évvel ezelőtt egy amerikai irodalmi szemináriumon említette egy tanárom Don DeLillo nevét és Fehér zaj című művét, s ez a cím annyira megtetszett, hogy azon nyomban elhatároztam, hogy ezt a könyvet egyszer el kell olvasnom, bár a címen kívül semmi egyebet nem tudtam róla.…..
Greg Haines új lemeze csak részben váltja be a hozzá fűzött reményeket: bár az ambient és modern klasszikus átlagértékei felett van, de a Haines-pályafutáson belül sajnos az elődeivel szemben alul marad. Greg Haines egyike azoknak a berlini fiataloknak, akik az ambient és a modern…..
Minden zenésznek van példaképe, aki nagy hatással volt munkásságára és stílusának kialakulására. Ebből kifolyólag előfordulnak olyan esetek, amikor egy már befutott vagy épp a siker kapujában álló előadó szerzeményéről kiderül, hogy ez bizony csak egy csúnya lopás. A…..
-at- 2012.06.10 00:35:19
Andok Tamás kritikája az ifjú zongorista kiváló debütjéről. (incl. English translation) Scroll down for English translation.Carlos Cipa fiatal zongorista új résztvevője a modern-klasszikus közegnek, The Monarch and the Viceroy című lemeze pedig lendületes és sokszínű,…..