Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Spilett

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyorsbeküldőn kaptuk a linket, mely egy már több mint két éves videóra mutat. A YouTube-ra feltöltött videón az látszik, hogy nyitott ajtóval elindul az IC, majd már elég jó sebességgel halad, amikor becsukódik az ajtó. Szakértő hozzászólóink majd biztos…..
Egyik olvasónk küldte be ezt a YouTube videót, amin az látszik, hogy két fiatal egyfajta bátorságpróbának tartja azt, hogy kiáll a sínekre, és minél később ugrik el a vonat elől. Mint az a videón is látszik, az egyik személyvonat meg is áll, mert a vezetője nem akarja elcsapni a…..
Spilett 2011.07.28 19:17:07
@luciferko:
XDDDD Ezen a "tajgetosz gomb"-on szakadtam. Zseniális ötlet XD Lelki szemeim előtt meg is jelent a kép... :DDDD
Úgy tűnik, a sok balhé és panasz meghozta a gyümölcsét, a MÁV-Start Zrt. vadonatúj üzletszabályzata számos, az utasoknak kedvező változást hozott. A leglényegesebbek: a hely- és pótjegyes vonatok késésekor egyes állomásokon akár azonnal visszaadják a megfelelő összeget, nem…..
TiszteletemNéhány apróságot, amit vonatozás közben tapasztaltam, nem értek. Lehet hogy butaságok, nem tudom, de ha úgy érzed, hogy helye van oldaladon, nyugodtan felrakhatod. Elsősorban nem a végrehajtásban dolgozókkal volt bajom, mert eddig még mindig segítőkészek voltak,…..
Új MÁV blog Megint álltunk... 2010.01.02 09:11:10
BUÉK. De tényleg legyen egy boldogabb, és eredményesebb évetek 2010, mint amilyen 2009 volt. Mindjárt így a pezsgő, a buli és a rétes után egy kis visszaemlékezés még a karácsony előtti havazás okozta szívásokra. Nagyon sok levelet kaptam a témában, de nem tudom mindet…..
Péter leírta a tipikus utashibákat, humorosan. Élvezzétek a leírást. A legszomorúbb, hogy igaza van.    Tisztelt Megintállunkvazze blog!   Olvastam az oldalon, hogy próbáljuk bemutatni a másik oldalt is, ne mindig csak a vasutasokat szidjuk. Én nem szidni akarom az…..
Spilett 2009.08.08 15:56:17
@n@KI: Ezt rendszeresen tapasztalom. Ez a "vonat eleje és a vonat vége fogalmakat nem értős" típus. Szoktak olyan vonatok lenni, ami mondjuk áll 6 kocsiból, ebből az első három Pécsre megy, a hátsó három Bajára, vagy akárhova, csak egy példa volt. Állok mondjuk a Déliben az induló vonat VÉGÉN (tudjátok, az az, amelyik az ütközőbak felé van, lévén hogy nyilván nem arra fog elindulni a vonat, be a csarnokba...), jön a kedves utas:
- "melyik kocsik mennek Pécsre?"
- "magának is jónapot, az első három kocsi megy Pécsre..."
A kedves utas arca földerül, majd a legnagyobb lelki nyugalomal felszáll a vonatra közvetlenül MELLETTEM, az utolsó kocsiba. Ilyenkor egyszerűen nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy az emberke azt a logikát követi, hogy bizonyosan az a vonat eleje, ahol ÉN, mint, kalauz állok... Az, hogy ezen az oldalon van az ütközőbak, mint említettem, és az, hogy a mozdony a vonat másik végén van, egy cseppet sem zavarja...
Az emberek néha egészen hihetetlenül érdekes logika alapján gondolkodnak. És ez csak egy kiragadott példa volt...
Bevallom őszintén, hogy az első 1-2 évben kifejezetten bosszantottak az ilyenek. Én dühöngtem, és mérgelődtem magamban, hogy az emberek nem lehetnek ennyire sügérek!!!
Aztán idővel rájöttem, hogy de, lehetnek.
Azóta inkább már szórakoztatnak...
Olvasónk -elveszített- érvénytelen diákigazolványára büntetéseket állított ki a MÁV egyik kalauza. Az utas hiába jelentette az igazolvány eltűnését a rendőrségen, hiába küldött hivatalos okmányokat a MÁV-nak, még mindig a behajtókkal fenyegetőznek. Vajon a kalauz miért…..
Olvasónk a VDSzSz sztrájkja miatt az Ombudsmanhoz fordult, ugyanis szerinte a sztrájk képmutató, demagóg, és a jelen gazdasági helyzetet nézve a követelések teljesen irreálisak:Tisztelt Dr. Szabó Máté Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a jelen helyzetben folyó…..
Egy régebbi posztomban felmerült ez a nagyon hálás téma - bár mindenki tévesen tulajdonnevekről beszél. Az szerintem vitán felül áll, hogy ha valaki Budapesten él, a Ferencvárosban, akkor ott kiteszi az a-t. Nahát, névelő, tulajdonnév és még helyes is?Tibi született…..