Regisztráció Blogot indítok
Adatok
est ragon

0 bejegyzést írt és 497 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyit vitáztunk ide-oda arról, hogy ki mennyire monogám beállítottságú, ki poligám, ki ez vagy az önmagára nézve és a partnereire nézve (és most a poligámiát nem a többnejűség/többférjűség értelemben, hanem lelki beállítottságként értelmezzük, természetesen), hogy…..
est ragon 2013.01.22 06:44:20
elolvastam a tegnapi termést.

A ranbis viccre hajaz, ami itt folyik.

De ha midenkinek igaza van, az egy olyan "káosz", ami az egyiknek szabadság, a másiknak szabadosság.

Én szégyelem magam itt azzal az elégedettségemmel, amit ugyanolyan körülmények között éltem meg, éreztem, mint amilyenek között mások az örök elégedetlenségük okait vélik felfedezni.

Kezdhetnénk előről olyan elvont fogalmak meghatározását, mint nyugalom, biztonság, szerelem, szeretet, hűség, elégedettség, stb....
akiknek mindez, amit fölsoroltam, nem feltétele a boldogságnak, ha nem ilyen elvont fogalmakkal írható csak le számára, akkor nem is egy nyelvet beszélünk.

Azok boldogsága számomra nehezen "érthető", felfoghatatlan, akiknek több, az előbb felsorolt meghatározó elemről is más a véleménye, esetleg azok nélkül is boldognak (vagy afelé haladónak) érzik magukat.

Mindenki magából indul ki. Én is. Jólesik másokkal megosztani a tapasztalatainkat. Öröm, ha mások tapasztalata világít rá olyan dolgokra, amik bennem, eddig nem voltak a helyükön. Mások megismerése az önmagam megismerését hozza magával.

Ezek miatt, az itt megismert és bennem nem "rezonáló" ismeretek miatt előbb csodálkozást és érdeklődési kényszert éreztem, később inkább értetlenkedő félelmet... ahogy SB fikázta a muszlim ffiak félelmét a nőktől :-) , magamra ismertem benne :-))))

Az a "szép" az egészben, hogy bár ugyanazt érzem, mint az SB által idézett mese hősei, nekem mégsem a többnejűség és a nők elnyomása jut eszembe, mint megoldás. Mégkevésbé a többnejűség :-)
Amennyire tőlem telik, annyira az elfogadás, az alkalmazkodás, a megértés jelentene kiutat ebből a helyzetből, de egy év itt tartózkodás után sem megy :-)))) Egymásnak ellentmondó kívánalmak között csak lavírozni lehet. Ahjoz meg sok szerencse és a szerencsések számára elérhető rutin kell.... és el kell felejteni olyan fogalmakat (vagy erősen relativizálni, időben végessé redukálni), mint a bizalom és az elégedettség a nyugalom és az öröm.... valamint ki kellene hajítani a këpletből azt a fránya, sehova sem illő hűséget....

Nekem nem megy .

Nektek sok sikert kívánok az egyenlet további rendezgetéséhez, a részmegoldások okozta örömök kiélvezéséhez!

Én elbúcsúzom eme blog nyájas közönségétől és másutt keresem tovább az eddig meg sem említett : lelki békémet .

Mindenkinek örömteli kapcsolatokat és kevés fájdalmat kívánok !
Az ünnepek lecsengését egy vita kialakulása kísérte, amely az elvárások jogosságát vagy jogtalanságát, a szeretői kapcsolatban rejlő reális lehetőségeket pedzegeti. Mivel a téma igencsak fontos, és eddig, ha jól emlékszem, részletesebben nem tárgyaltuk még ki, itt a remek…..
est ragon 2013.01.15 13:16:47
@Szemekbe zárt titkok:

már azelőtt bebizonyosodott számomra, hogy nem vagyok jó szeretőző alany, hogy találkoztam volna a nejemmel :-)

Biztos vagyok benne, hogy nem egy külső, eddig ismeretlen nő lesz a megoldás...

A feleségem a családom másik pillére. Ha kilép vagy kilépek, az egész családot kell újrastrukturálni....
Én új családot nem kívánok alapítani, a régo magyon is megfelel nekem :-)
A gyerekeimmel feküdni-kelni, enni, fürödni, minden csip csup és fontos dolgot megélni, számomra létfontosságú...

Tehát ne "félj" :-) ! Nem lesz szeretőm :-)

Az én önérzetem furcsán sérült, torzult. A csajozási képességem nem romlott :-) csak a késztetés, a libidó szállt el, mintha sosem lett volna :-(

Kispál és a borz: ... elmúltam már negyven, nem vagyok még hetven / tudom hogy kell győzni, de nincs hozzá kedvem ....
est ragon 2013.01.15 16:27:02
@OakTree: @Tenkeskapi Tánya:

Kedvesek vagytok :-)

a kispál idézete aktualizálnom kellett volna, hogy egyértelművé váljon, miként kapcsolódik a kommentemhez, valahogy így:

Elmúltam már negyven, nem vagyok még hetven
Tudom hogy kell nőzni, de már nincsen kedvem

hát... valahogy így értettem :-)

Szerencselovag (szabad fordításban) voltam...

de arrol mindig az a szülőként elkövetett tipushibám jut eszembe, amivel az elsőszülött fiamat "mérgeztem" :-)

Akkoriban még erős megfelelési kényszer és túlbuzgó atyai tenniakarás fűtötte az állandó nevelési kényszeremet....
Azt hittem, úgy kell gyereket nevelni, ahogy mókamiki sugallta, dicsérettel :-)
Ami, úgy átabotában igaz is, de én összetévesztettem a gyereket az "ideális gyerek" -el :-) , akkor és azt dicsértem, amikor az történt, ami megegyezett a modellel. Ezek általában a véletlen művei voltak. Nem a gyerekekről szóltak, hanem a véletlenek-szerencsés körülmények összjátékáról.... vegső soron a gyerek "nemismeretéről" :-(
Ez nem a tudatos, önismereten alapuló, kitartást és "jogos" sikerélményt erősítette benne, hsnem a fatalizmust, a szerencse meglovagolását kiváró "türelmet"....
Már a második gyerek nevelhető korba érésekor rájöttem a hibámra, kiismertem-megismertem a fiamban fellelhető, az ideálisnál szerethetőbb kisfickót, de már késő volt :-( Mostanában sokat beszélgetek vele, hogy milyen "elvárásaim" vannak vele szemben, milyennek látom őt. Meg hogy milyen sokat nevelt engem azzal, hogy aranyos és szelíd kisfickó volt, könnyen megszetethető, stb.... de egyszersmind szerencsehívő, a jósorsban több potenciált látva, mint amennyit a saját képrességeiböl ki tudna hozni....
És most már nem is én fogom tovább farigcsálni, hanem a magybetűs élet.....
Ahogy a pécsi iskolákban volt kötelező a '70-es években köszönni: .... szerencse fel.....
est ragon 2013.01.16 09:47:42
@skarlát betű:

Nem akartalak megbántani a "hivatalosam is szinglivé nyilvánítással" :-)
És, szerintem, igenis különleges az az élethelyzet, amiben vagy. Az erkölcsi-jogi korlátok behatárolta mozgástered az elvált, gyermekeit egyedül nevelő anyákéval közös. Ilyenképpen a párkapcsolatodhoz alkalmas ffiak kiszűréséhez használható szempontrendszered megegyezhetne azokéval, ami mindent, csak nem könnyen teljesíthető elváráshalmaz amúgy sem. Hátha még hozzávesszük a speciális lakás és függőségi viszonyaidat.... :-( ezek miatt, különösen nehéz "megfelelő" partnert találnod,akár nem túl hosszú kifutással kecsegtető, de legalább érzelmileg és intellektuálisan is kielégítő kapcsolathoz partnert találnod. Ezek miatt a szűk keresztmettszetek miatt, szinte kizárt, hogy egyedülálló, mindenféle értelemben független ffit találj. De szak SZINTE !!!! :-)
Vagy Te annyira értékes ember, Nő, hogy ne csak a házasságában komformista fférfiak barátnője-kalandja légy! Pont az én példám mutathatna egy nemis oly' ritka kivételt, ahol a ffi (ez lennék én :-) ) éveket várt egy számára fontos, gyerekekkel, anyagi és érzelmi függőségeitől nehezen szabadulolni tudó Nőre, hogy azután új életet és közös gyerekeikkel kiegészült új családot kezdhessenek együtt építeni... ugyanolyan hibákkal és buktatókkal, mint bármely másik család, de már az átlagnál erősebb és sok megpróbáltatást kiállni képes szerelmi kapcsolattal mdgalapozva :-)

Kívülről "így nézel ki" :-) Ha magadra ismersz, akkor lásd az én példámat is!
Ha mellélőttem, akkor bocsánatodat kérem a belepofázásomért !
Szerintem nagyon okos-érzékeny Nő vagy, bizonyítottan anyának is kiváló, szexuálisan is "kellőképpen" aktív... egy rokonszenves, vonzó ffi számára tökéletes, potenciális pár!

Szívből remélem, hogy ezek közül a ffiak közül meg fogod találni azt, aki mindezt látja, értékeli és elérendő-megtartandó szerelmi célpontnak tekint majd Téged és nem csak az otthoni laposságot kompenzálja Veled. Akinek Te leszel a legértékesebb társ.
Noha nem szeretem a vetélytárs szót, jobb kifejezést nem találtam arra az emberi kapcsolatra (vagy nem-kapcsolatra), amely két olyan lényt köt össze, akik ugyanazt a harmadik embert kívánják, szeretik, esetleg csak igényt tartanak rá valamilyen szinten (legyen az érzelmi, szellemi…..
est ragon 2013.01.13 13:46:01
@OakTree:

hol áradtam túl? :-)

mindent érzek, csak túláradást nem..... postán ebédcsekket feladni, vagy a boltban kiflit venni, minden lehet, csak túláradó öröm forrása nem :-)
kivéve egy-két esetet.... :-)
est ragon 2013.01.15 10:50:40
@hibiszkusz50:

A kötekedés szándéka áll tőlem a legmesszebb, elhiheted. De onnan nézve, ahol én vagyok, kevésbé happy a dolog, amit Te szövetségnek és szetetetnek hívsz.
Érzésem szerint ez a viszony sokkal inkább szól a közömbösségről és maximum az érdekegyezőség felismeréséről, mint szeretetről vagy mas, pozitív érzelmekről.....
Amúgy, ha szólnál a feleségednek, hogy hagyja el a szeretőjét, az mikor lenne? Ha minden időt vele akarna tölteni? Ha válni akarna és vinné a ház felét? Ha hozzányúlna a közös megtakarításhoz, hogy "drága" közös programot szervezhessen vele? Ha nem csak heti 1-2-3 órát töltene vele, mehet :-)

Azok az új hódítások és "megismerësek", meg vágyakozások, amiket említesz, szsrintem, inkább szolnak az otthoni helyzet el nem fogadásáról, mint a megismert és elhagyásra szánt szeretőkről....

Akit szeretek, szőröstől-bőröstől szeretem. Gondjával (amit emiatt nem a nyakamba veszek :-) ) bajával együtt. Az ő öröme az enyém is, az ő nánata engem is szomorít. Amit tesz, együttműködésre sarkall.. stb...
Felületes "hódításra", csak úgy a hódítás kedvéért, nincs szükségem, mert az rólam, önigazolás keresésről szól.... tudom, mert hódítottam eleget :-)

A jó emberekről meg annyit (bár ezt pont nem Te feszegetted), hogy a hátamon felall a szőr ettől, ahogy a jóságot önzésnek, ellentételezésért cserébe adásért kimódolt valaminek élitek meg ....

Csak azért, mert a jó ember attol érzi jól magát, arra érez késztetést, hogy úgy viselkedjen, ahogy neki jó.

Féltek nevén nevezni dolgokat?
Az a rossz ember, aki élvezi, amikor rosszat tesz.
Az a jó ember, aki élvezi amikor jót tesz.

Pl Józsi élvezi kínozni a kutyáját..... Pistit belső kényszer hajt a kínzott kutyák megmentésére-ápolására...
Miért mártír Pisti? Mit vár cserébe?
Komolyan mondom, túlmisztifikáljátok a legegyszerűbb dolgokat is.... :-)

Azt mondani Pistire hogy önzésből tesz jót, segít..... csak mert, ha megkérdezed tőle, hogy miért tesz ilyesmit, azt mondja, hogy mert szereti a kutyákat és szetet gyógyítani.... akkor a szeretetét az önzése táplálja?

Józsi, mikor kínozza a kutyát, nem mondja, hogy a kutyát szereti, sőt, talán inkább utálja... a kínzást sem szereti. Önmagát utálja, azért vetemedik rosszra....

De nem ragozom tovább.... a szeretettel jó indíttatás is együtt jár.... de ti nevezzétek nyugodtan önzésnek.
est ragon 2013.01.15 12:24:55
@Immacoolata:

Ismerem a kisérletet.

De a másik poszton épp nemrég írtam cordata-nak, hogy tulajdonképpen olyasmi a helyzet nálunk, amit Ő vázot fel.... vajmi kevés köze van az itt eddig feltételezett okokhoz az együttmaradásunknak.

Nálunk minden a feleségem nevén van. Lakás, autó, megtakaritás , stb..... nincs ilyen kényszere, nem kell peteskedéstől félnie....

a volt szetetőjének nem volt gyereke. gond nélkül válthatott volna mindkettőjük... De arra nem kellettek egymásnak, annyit nem értek egymásnak....

De amit szexben virítottak, időben-mennyiségben-"minőségben"-intenzitásban, azt itt többen el sem hinnék :-(

Ezek után kicsit nehezen (sehogy nem) találom a helyem a nászágyban.... aminek vannak nemkívánt mellékhatásai....
Ezen mellékhatások ellenére együttmaradtunk. Nyitva hagytam a szabadságba vezető ajtót, de a párom nem mer kilépni rajta.... nyitott házasságra alkalmatlan vagyok. Veszekedés-perlekedés nélkül veszem a sátorfámat, ha szól.... de az új kapcsolatok kipróbálása helyett a meglévő családot próbálja "egybentartani"....

Szeretnétek, ha kiderülne, hogy én most agyonmártírkodpm, lelkizsarolom, sajnáltatom, fenyegetem vagy mittutdoménmitcsinálom a házastársamat, de nem :-)

Ezt a helyzetet kezelni, elképzelni sem tudom hogyan kell-lehet.... de vannak tennivalóink lelki drámázásokon felül is, az én munkám is inkább hivatás, egész embert kiván.... sokat vagyok távol (biztonságos távolban) otthonról....

Kényszer nincs. Csak most alternativa sincs másik.
Hűtlenkedni sokféleképpen lehet, ahogy ezt már korábban is láttuk, csoportosítottam már többféleképpen a hűtlenek heterogén társaságát (szeretek csoportosítani), de ami a tartós szeretői kapcsolatok világát illeti, ott alapvetően kétféle változatot vélek felfedezni, és a…..
Lehet egy sms, lehet egy e-mail, lehet napló, lehet egész levelezés. Egy biztos: nem a mi szemünknek szánták. Talán véletlen akadtunk rá, talán kutakodtunk. Talán bizonyítékot kerestünk, amelyből kiderül, hogy valóban megcsalnak bennünket, talán csak kerestünk valamit a…..
est ragon 2012.12.05 16:08:47
@skarlát betű:

A második résszel szinte szóról szóra egyetértek.
Én sem tudom az egészséges és túlzó meghatározottság korlátait pontosan meghatározni.... amit meg "átléphetetlen korlátnak" látok magamban, azoknak a többségét soha, még csak csak meg sem közelítettem semmilyen vágynak engedelmeskedve sem..... nem tudtam eddig, hogy a tudatalattim tartott vissza . Sőt... pont azt hittem, hogy a tudatalattim lökdös a tilosba, keresteti velem a határokat.... na mindegy.

Az első részre meg csak annyit, hogy sosem tudom, mi a jobb? Ha általánosítok, vagy ha magamat hozom példaképp elő. A legszebb tanuság erre az első mondatom, ahol keverem az általanos és konkret alanyra utaló ragokat :-)

A végere csak annyit: amit Te kitombolásként látsz, annak nem kis része felejtendő emlék..... tinikent és huszas eveim elejen boldog együgyűsegemben "játszottam" a minden virágra szálló méhecskét.
De az első házasságomat kisérő dolgaim már az akkori saját személyiségemnek is az elfogadhatatlan részét képezték. Minden volt az, csak nem tombolás....
est ragon 2012.12.05 19:53:48
@HoldViola:

Azt hogy nem viselnél más ffi testet magadon, csak a párodét, az biztos? Vagy csak "meg akarsz felelni" valamilyen ideálnak? A szeretői viszonyt is folytató férjes asszomyok itt arrol számoltak be többen is, hogy megy az az elviselés, még akkor is, ha otthon már unalmas is a férjük teste.... de egy részük "erkölcsösebbnek" tekinti, ha valamennyi szünetet tart a két partner között... :-) arrol egy sem számolt be, hogy egyszerre akarta bolna a kettő ismert és "szeretett" testet magán érezni :-)
Lehet, hogy a Te álláspontod az általános....., a nőies :-)
est ragon 2012.12.07 18:28:53
@Melchior Zavarevics: @Igor Posnyikov:
Ti itt egymást basztatjátok ? Hol kezdtétek el, hogy pont itt a legjobb befejezni?
Az előzmények ismerete nélkül még szurkolni sem tudok egyikőtöknek sem... :-D
Szünetet tartva a hűtlenség-témában, ezúttal rendhagyó módon egy bécsi kiállításról írok, amelyet a Leopold Múzeumban volt alkalmam megnézni nemrég. A cím (Nackte Männer vagyis Meztelen férfiak) és a plakátok minimum kíváncsivá tettek, gondolom, nem ér benneteket…..
est ragon 2012.12.05 09:07:31
@OakTree:

És milyen az a Lennon, aki egy nő erős befolyása alá kerülve (vagy erős nő erős befolyása alá ?) vált vitatottá a rajpngói szemében?
Én sem a Beatles-t , sem a tagjait egyenként mem igazán szerettem.... tudod, én inkább Hedrix megszállott voltam :-) ami nem zárta volna ki a másik kedvelését, de nálam mégis.....
est ragon 2012.12.05 15:18:43
@OakTree:

pont a little wing-et sting -bullock feldolgozásban szeretem a legjobban... az eredetinél is jobban. De Hendrix-től a kedvencem is más (azt hiszem Bob Dylan - őrtorony) dalának feldolgozása
Tehát nem vagyok fanatikus :-)
De Lennon zsenialitása előttem nem világos, hogy miben nyilvánult meg :-) de tul képp mindegy is....

Annak nagyon örülök, hogy Te sem faragnád át a párodat..... mert magam is úgy vettem észre, hogy a ffiak megitélését csak az első szó elhangzásáig tartják fontosnak a nők... :-) utána nemigen tudják hova tenni a fontossági sorrendben :-) minel inkább fontosnak hiszik, annál hátrebb sorolódik, ha konkretizálásra kerül a sor.
Ennyit a ffi szépségről :-)

A legjobb példa erre a történelem legrútabb popsztárjai (a stones meg a beatles), akik látvanyától elájultak az extázisba sodródott lányok ezrei-tízezrei :-) miközben embert (ffit) nem láttam még, aki olyan csúf fejet, vagy olyan rotring ceruza alakú testet szeretett volna magának, mint jagger-é vagy ringo star-é volt/van :-)
mégis a közfelfogás, hogy a félhomokos jagger a "csúcsférfi"... :-) és a saját korosztályában elvárás volt, hogy lányok szexuális vágyainak netovábbja legyen......

Ma, szerintem, többféle idol létezik.... könnyebb a lányoknak olyan külsővel bíró celebritások után vágyakozni, akik a "természetes" indittatásuk szerint is szépnek számít.... :-)
est ragon 2012.12.05 19:36:32
@OakTree:

Te ismered a Tátrai féle verziót :-O ?!
Egyre jobb csaj vagy a szememben :-)
Azt imádom én is, főleg az ötödik percnél indított szólót ..... :-)
De a stinget kisérő HIram Bullock egyenesen zseniális.. ahogy a szaxofonos kadenciáját megalapozza... hátborzongató.... egyenesen zseniális .... mondjuk, ehhez képest bármelyik beatles nóta.... kb a boci boci tarka.... :-)
Kertész Ilka beleképzelte magát egy férfi helyzetébe. A szöveg önmagáért beszél. Talán köztetek is van, akinek ismerős a szituáció - vagy a férj, vagy a feleség részéről. Lehet erről őszintén beszélni? Ki milyen megoldást talált? Talált-e megoldást? Vagy mindez a…..
est ragon 2012.11.24 16:23:36
@Holly-Audrey:

Innen kezd izgalmassa valni a vita, amit eddig csak kivülallokent figyeltem. Mivel ilyesmi problemakat nem tapasztaltam az elmult ot evtizedben :-)
De az a veshemens bizonyitasi vagy, amit ka. ze. kommentje keltett eletre benned, megvedendo a korosztalyod becsuletet, kimondottan elocsalta belolem a kisordogot :-)
ka. ze. ur kommentje lelotte az elso, talan tul eros poent, de bejott... :-)
most azon agyalok, hogy en mivel tudnalak az ajtonk elotti textilhajigalasra ravenni ? az erekciot garantalom ! fenykepezogep van, azt nem kell hoznod :-)
Majd ha ott allsz elottem puceran, megsaccolom a korodat es a gyerekeid szamat..... :-)
Jo moka lesz... :-) Imadom ezt a blogot :-)

Szai @OakTree: !
reg szoltam hozza, pedig imadom a kommentjeidet... szerintem sem nem egy dobozbol irsz, sem nem itelkezel. A jelzoid vallalhatoak, szerintem.
Ha Te itelsz a jelzoiddel,akkor ilyen alapon Te lennel itt a legeliteltebb kommentelo...
est ragon 2012.11.27 08:06:06
ritka alkalmak egyike, de pont azt gondolom, mint kardhal kollega :-)
Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy "kocsmák népével" szemben csak az előítéleteimre hagyatkozhatom, nem lévén igazi tapasztalatom etéren.
De igaz lehet, úgy átabotában, hogy egyfajta szubkultura a kocsmázás (arra a klasszikusra gondolok, amit én csak egyszerűen " felnőttmegőrzőnek" hívok és nem a koedukált "sörözöi-romkocsmai" bulikra)... tipikusan család hijján, magányosan, vagy az otthoni kudarcok elől elmenekülő ffiak menedéke..... az ottani válogatott közönsegnek a párkapcsolatok eróziójának cizellált érvrendszerrel és kulturális kitekintéssel való leírása pont azt a hatást fektené ki, mint e poszt legelső kommentje :-)
Kb mint egy jobbikos gyűlésen a társadalmi felelősségről, a kulturális sokszinűségről és migránsok emberi méltóságárol, legalább elvben egyetértésre jutni :-)

Magamból sem tudok kiindulni, mert eddig csak azt a részt ismertem meg, ahol a párosból az asszony "unta meg" a szexet, vagy másodszor a "szexet velem" ...
Azt ahol a férj unja már, vagy ahogy kardhal írta "mibe kerül ez neki" módon éli meg és elkezd sporolni az orgazmussal, meg életerővel, ugyanakkor "kötelességszerüen" teljesít otthon és vágykiél másutt.. teljesen ismeretlen számomra...
Csodabogár voltam :-) , most meg értetlenkedő outsider vagyok.....
A nők véleményének felületes megismerése sem segített semmiben... :-(
Van-e még szerelem? Hát, persze. Szerintem ez nem is kérdés. De azért megkérdőjelezhetjük, ahogy Almási Miklós teszi új könyvében. Irodalom- és filozófiatűrő személyek itt olvashatnak kicsit utána, miről is morfondíroz az esztéta. Hallottam egy jó hosszú beszélgetést is…..
est ragon 2012.10.25 08:03:33
@barbieds:
Sose gondoltam volna, de megdöbbentően egyformán gondolkodunk-érzünk Te meg én :-)
Ráadásul egy ilyen fontos tárgykörben!
Ezt a posztot jó pár hónappal ezelőtt írtam, a dívány blogpályázatára. Szerettem volna elindítani egy 35+ nőkkel foglalkozó, újító jellegű rovatot, de a pályázatomra még csak visszajelzés sem érkezett. Nem kifejezetten hűtlenség a cikk témája, de mivel ez is sokakat…..
est ragon 2012.08.31 13:11:32
@OakTree:

Szia szívem Tölgye!

Szeretem a hozzászólásaidat... most is jóhelyen kapisgálsz.... adott egy erős biológiai késztetés minden élőlényben : szaporodj... azután vannak ösztönök, amik az életünk védelmére-fenntartására és a biztonság megteremtésére sarkallnak minket... ezután a kettő "irányító erő" és a folyton változó környezet (természeti és társadalmi) egymásnak feszül és bennünk, mint e "harc" terepében kialakítanak valamit, amit mi a sorsunkként élünk meg..... Ebből következik az is, eléggé nyilvánvalóam, hogy a természeti és társadalmi környezet imerete nélkül csak hülyeségeket gondolhatunk mások döntéseiről... vágyairól.... stb... egy biztos.... minden ma élő ember többmilliárd évnyi evolúció potenciálisan legjobb eredménye... és mint ilyennek csak néhány közös vonása egyezik meg 100%-ig a többi élőlényével... : mentsd az életed! szaporodj! .... minden más, csak stratégiai különbség.... :-)
Sokszor írtam már a házasságról, a monogámiáról, sokszor vitatkoztunk róla, de még nem készítettem közvélemény-kutatást arról, hogy a hűtlenek hogyan állnak a házasság intézményéhez általában és mit gondolnak a saját kapcsolatukról. Leegyszerűsítve: vajon igaz-e,…..
est ragon 2012.08.15 14:39:43
@OakTree:

Tán csak nem lopnak.... :-)))))
est ragon 2012.08.15 15:13:42
@OakTree:

Hogyan szerethet egy lány egy "lassú kezet".... :-)
Persze, izlése-helyzete válogatja... :-)
est ragon 2012.08.15 17:51:37
@OakTree:

Még jó, hogy SB tudja, hogy valójában milyen a tudatalattid.. :-) majd megkérdezem a 18. szülinapom után, hogy hogy bajba ne keverjem szegényt...
De engem a lassúkezűség csak a gitárnyakon furcsa .... tudod, az olyan fallikus izé... persze a lassú kéz is csak frocli volt, mert hát, mint tudjuk, tudott Ő gyors is lenni...
A lányok meg jelzik (ki így, ki úgy) vérmérsékletük szerint, hogy lassú vagy gyors felfogásban képzeli el megvalósítást... én nem sietek, ha nem siettetnek.. :-)))<
A fantázia rejtélyes dolog, bár némiképp irányítható, azért mégsem teljes mértékben. Vagyis elkalandozhat az agyunk olyan területekre, amelyek felé tudatosan tán nem is akarnánk menni. Kiderülhet, hogy ez a kalandozás fájdalmas, de az is elképzelhető, hogy izgalmasnak…..
est ragon 2012.08.10 08:14:17
@skarlát betű:
Szerintem @blogol211: komolyan azt gondolja, hogy egyszerűbb (nem egyszerű) elválni, ha a párja "nem hibás" azért a helyzetért, amiben elkerülhetetlen a megcsalás, mint kapcsolat közben csalni és küzdeni azokkal a gondokkal, amik szükségképpen vagy a házassági viszonynak vagy a szeretői viszonynak vetnek véget...

Így is, úgy is válás-szakítás lesz a vége..

A megcsalok önmagukat legalább annyira becsapják, mint a párjukat... időt próbálnak nyerni, hátha a körülmények alakulása tisztába teszi azt, amit ők, most, nem tudnak....

Ez is csak egy ugyanolyan veszélyes megoldás, mint egy elhamarkodott döntés, aminek vagy egy felrúgott, jó házasság-működő család a vesztesége, vagy egy potenciális új hosszútávú kapcsplat-család lehetőségének elvesztése...
Az "egyszerű", jobb szexet (egyátalán szexet) keresők egy másik kategória... ide most nem sorolnám be őket, mert ők előre eldöntötték, bármi lesz, nem válnak...
(persze ők is emberek, a körülményeik is változhatnak), de az alapeset mégis az, hog előre döntöttek, vagy belátták a kényszerítő tényezők "megváltoztathatatlanságát"

A lényeg a döntésen van.
est ragon 2012.08.10 13:59:11
@Linkamama:

Ja! így könnyű! :-)))
Ha valaki eleve SM beállítottságú.... :-)))
est ragon 2012.08.10 14:11:20
@blogol211:

Pontosan... mindenki sejti, hogy a másik fél (akár a férj-feleség, akár a szerető) milyen tűréshatárral bír...

A rózsaszín köd a szeretői viszony elején, a megtanult alkalmazkodás a későbbiekben és a feladás a végén ugyanazok a lépcsőfokok, amik ledarálták a házasságot...

Azok "járnak a legjobban" akiket a körülményeik kényszerítenek szeretői statuszba.... (persze a "járnak a legjobban" meghatározás nagyon durva :-( ) ahol a döntésnek a felelősségvállalásnak nics mód, megcsalt félnek sincsenek számonkérnivalói...

Az összes többi eset (most így látom, de majd kijavítanak, ha kihagytam vmit) szimpla döntéselodázás... önámítás... sokdzor gyerekes önzés...
Mondom mindezt saját tapasztalatból....még mielőtt azt mondják, hogy mások felett itélkezem :-)
Elméláztunk már azon, hogy mit tegyen a férfi a nője vagy neje hűségéért, meg mit tegyen a nő a férje vagy embere gáncstalanságáért, de ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy csak olyan polgártársak léteznek, akik az örök hűségről álmodnak. Biztos meglep jónéhány…..
est ragon 2012.08.06 14:54:34
@LostInLove:

Nem a neveltfiam volt :-)))
Nagy a család... vannak még opciók :-))
De mindegy is, hogy "kinek a gyereke" nálunk :-)
A neveltfiam is a fiam. Sőt... ha büszkélkednem kell (vagy lehet), akkor sincs a sor végén :-))
Egyiket sem neveltük ilyesmire, gondolhatod :-)
Rászorulva sincs egyik sem ilyesmire... de evvel is sokan vannak így azok között, akik mernek-tudnak-akarnak lopni...
Fene tudja, hogy jött ez most nálunk elő ? :-)))
est ragon 2012.08.06 16:25:25
@OakTree:

Annál közelebb, mint amit itt "közzétettem" úgysem tudsz kerülni a privát szférámhoz ... :-)))

Van abban valami, amit mondasz.. mert bár a kettőnk közti konfliktusba nincs beavatva egy gyerek sem, azért csak-csak érzik a hullámzó kedélyállapotunk csúcsait-mélységeit...
De mint említettem, nekem csodajó együttélni a család minden tagjával... felnőttel, gyerekkel egyaránt...
Tehát nem a klasszikus puskaporos hordón cigizős hangulat az érzelmi negatív csúcs... inkább akkor nem megy semmi...
Máskor meg csupa móka-kacagás derű az élet, otthon.

Ez a malőr tán ennek is betudható, tán annak is, hogy a gyermekünk világképe, központban vele, kicsit falsra sikeredett... kezdi felnőttként élni az életét (haverok-buli-fanta) de a gyermeki "felelőtlenség" búráját még nem tudta (nem kellett) önálló felelősséggel pótolni... ránézetre felnőtt már, idegen-ellenkező neműek úgy is kezelik, de még annyira gyerek, hogy néha megmosolyogtató...
A nagyok ezt az időszakot simábban, kevesebb hajtépéssel kisérve, vészelték át... :-)

Nyugodtan beleszólhatsz bármibe, amit itt leírok ! :-)))

Ha nagyon félremegy a meglátásod, úgyis magamban, a pontatlan megfogalmazásomban keresem (és találom meg) a hiba okát, nem Benned vagy másban... :-)))

Jó, hogy még a könyvbekötések között vsn időd ránk is.. :-))) (tudod... az iskolakezdés ?!)
est ragon 2012.08.06 19:40:05
@OakTree:

Az jó, hogyha tanítasz :-)
Középiskola?
A legszebb, középiskolás éveimet kitöltötte, hogy (sok más, kortárs lány mellett) őrült testi vággyal vegyes, mélyen intelektuális szerelmet éreztem a bohókás magyartanárnőm és az ízig-vérig bombanő orosztanárnőmbe....
Cicológiát nem tanultam, (csak vizsgáztam belőle)... így arról (még) nincsenek emlékeim. :-)
De ami késik, nem múlik...
Tudom, néhányan majd megint jól kigúnyoljátok az én ez meg ez vagyok-fajta listámat, de nem zavar, csak tessék. Viszont ilyen felmérést még nem készítettem, épp itt az ideje. A kérdés, hogy milyen kategóriába sorolnád magad a félrelépések szempontjából. Érdekelne a…..
est ragon 2012.08.05 11:56:34
@micu13:

:-))))))
est ragon 2012.08.05 11:58:24
@micu13:

J A : ... dongják körül, mint húst a légy ! / a hetedik Te magad légy !....
est ragon 2012.08.06 10:22:58
@LostInLove:

Aki megéli a hűtlenséget és emiatt választani kényszerül, az a végén vagy a régi társához és vele a régi, közös céljaikhoz marad hű, vagy az új szerelméhez és a vele közös új céljaikhoz... végsősoron önmagához :-))) ez így annyira általános, hogy tényleg mindenki belefér, és éppen emiatt semmi gyakorlati haszna sincs... :-)))

Akkor már egyszerűbb a "zsigeri" megközelítés: a hű az, aki nem kefélt félre.... mondjuk, hogy ez a határ, amaddig a hűtlenséget csak Te szenveded meg (vagy tisztán a Te gyönyöröd),

A másik ember gondolatai attol fogva közösek, hogy megosztotta Veled... nem mászhatsz be érte...
nem rendőrködhetsz kedvedre a másik fejében....
Se férj, se gyerek, se szerető...

Amikor szerelmes vagy és viszontszeretnek, minden gondolatod közös, a másik körül forog, jó vele megosztani...
De jönnek a hétköznapok, gyerekek, munka, család, hobby-sport-politika-művészet-felebarátod férje v. felesége... stb
De csak a saját példámból tudok kiindulni, így állítom, hogy lehetséges mindenről a szeretett-rajongva omádott feleségre asszociálni... örökké Rá gondolni...
Bízz magadban, ha tudsz... ha már az sem megy, másban sem fogsz tudni megbízni soha... :-)
Újra és újra felbukkan a kommentjeitekben az a felismerés, tapasztalat, hogy a vágy gyilkosa az együttélés, a túlzott közelség, egymás túlságosan jó ismerete. Mire vágyunk, ha már nincsenek titkaink egymás előtt? Vagy éppen attól lesznek titkaink, hogy már nem bírjuk…..
est ragon 2012.08.01 10:24:37
est ragon 2012.08.02 10:52:13
@skarlát betű:

. :-)))
est ragon 2012.08.04 12:05:19
A hűtlenség és a hazugság szinte elválaszthatatlan egymástól. Azért csak szinte, mert van közös megegyezés alapján folyó félrelépés, no meg olyan helyzet, hogy nem kell konkrétan hazudni annak, aki a megfelelő kérdéseket sem teszi fel. Bár, ha egyszerűen csak diszkrétek…..
est ragon 2012.07.30 11:17:54
@OakTree: @skarlát betű:

Ja! És még egy dolog. A válókeresetet nálunk az első feleségem nyújtotta be.... pedig nekem "kellett volna", hiszen előtte elköltözve deklaráltam, hogy részemről vége...
Ez most mit bizonyít ? :-)))
Akkor váltunk, amikor mindkettőnk belátta (én előbb, de ez most midegy), hogy a mi kapcsolatunknak vége, a gyerekek viszont összekötnek minket a felelősség kapcsán minimum.... emiatt jogilag is rendezni kell mindent...

A másik: Ahogyan Tölgyecske írta, és ahogy én is magyarázni próbálom, a reakció (ami egyénenként változhat ) sosem írhatja le a kiváltó okot.... de, mivel egyik a másikból következik, mégis jellemzi azt.
Egyszer már említettem a vak indiaiak példáját, amint egy elefántot próbálnak "elképzelni" a saját tapasztalataik és a többiek leírása alapján...
Ilyen társaság vagyunk mi is itt a blogon...
Néha vicces, ahogyan, mint a vakok, arról vitatkozunk, hogy mekkora hülyeség egy hstalmas elefántot kígyóhoz hadonlatosan leírni... pedig egy olyan részletről kapunk hasonlatot, ahol egészen jó a leírás (aki az ormányát fogdosta, azt mondta a többirknek, hogy ez valamilyen óriáskígyó lehet)
est ragon 2012.07.30 16:12:24
@OakTree:

... a megcsalt férfit kigúnyolják, de már ugranak is rá az erre kihegyezett anyáskodó nők, hogy megvogasztalják....

Ez kell nekem! Így, többes számban... :-)))))

Egy kis felebaráti vigasztalás....
est ragon 2012.07.30 22:54:35
@barbieds:

Most lebuktam..... ,-)
Nemrégiben egy olvasó szólított meg azzal az ötlettel, hogy írjak posztot az egyedülálló férfi-férjes asszony szeretői viszonyban rejlő lehetőségekről is. Ez a klasszikus nős férfi-magányos lány felállásnak pont az ellentéte, talán ritkább is, bár nem rendelkezem…..
est ragon 2012.07.18 11:48:40
@ST83: Amit ma 10:16 kpr írtál, egy olyan paradoxon, amin hónapok óta nem tudpm átrágni magam :-))))
A nők értik-érzik azt, hogy perdze-persze... szerelem nélkül is van szex, szuper szex valakivel (de a mindenkori párral csak maximum az elején, és szükségképpen romló tendenciával), ezért a szexuális gerjedelem semmiképpen nem egyenlő a szerelemmel.

Másrészt az otthoni szex gerjedelemmentesülése magyarázat a szerelem elmúlásra, ellaposodásra, unalmassáválásra, amiért többnyire a ffi a hibás..? jobb esetben a körülmények... :-))))

Nőtől magyarázatot ne várj!!!!!

Még itt se, ahol az értelmesebbje töri a fejét :-)))
est ragon 2012.07.27 17:03:36
@skarlát betű:

Nem akarlak kiakasztani, de én is sokszor csesztetem Lostin love-t, hogy "tegye tisztába" előttem is ezt a szerető + férjnemelhagyás témát, mert ugyanazt érzem Nála is mint nálunk... Kényelmes, biztonságos "elfoglaltság" a férj munkabeosztása mellett szeretővel elütni az időt... még a felmentés is megvan : " Ő kezdte"
Kívülállóként kihasználásnak tűnik, de a multkor Lostin "elmagyarázta", hogy Ők fenntartanak egy házastársi szürke zónát, ahova mindketten vissza vissza húzódnak csalni-szeretőzni.... és mindezt meg sem beszélték... csak úgy kialakult.
Ez a "nemtudokróla, nem is beszélek rola" módozat spontán megnyilvánulása....
Inkább az a furcsa, hogy Lostin-t ennek ellenére megeszi a fene nagy "féltékenység", mind a férje, mind a szdretöje külsö, potenciális kapcsolatai miatt...
Eszemfaszom megáll (ford ferling).....
est ragon 2012.07.27 18:23:47
@skarlát betű:

Hát, mert feljebb, valahol azon füstölögtél (talán Tölgyecskének), hogy 100+1x elmagyaráztad már Te is Lostin is, hogy mi a "maradás" oka.... de nem olyan jól magyaráztátok el mint én :-)))
Ugye milyen okos vagyok !?? :-)))))
Meg az is, hogy Lostin visszavonult innen (6heti karanténban volt) "lábadozni" :-)
Én meg jól kitárgyaltam Őt a háta mögött....
Ugyanígy szólt, persze, Tölgynek is....
A hűtlenség ábécéje Szex=??? 2012.07.19 07:19:00
Az egyik leggyakrabban használt fogalom a hűtlenség témakörében maga a szex. De ha jól belegondolunk, lehet, hogy sejtelmünk sincs, mit értenek a többiek szexualitáson, szexuális kapcsolaton, vagy szeretkezésen. Talán még saját magunkról se tudjuk pontosan, mit értünk alatta,…..
est ragon 2012.07.20 10:43:56
@skarlát betű: Úgy sem válaszolok a provokatív "felvetésedre", amire Te sem vársz (itt) választ.. :-))))))
Majd a kiscsoportban, alkalom adtán, egy őszinte, közlési kényszeres pillanatomban, talán írok ezt-azt .... :-))))
De elég nagylány vagy már ahhoz, hogy ne lepődj meg semmin.... még az ellenkezőjén se.... :-)))
est ragon 2012.07.20 11:31:55
@skarlát betű: tegnap 14:03 kor nyomtál egy kommentet... :-)
est ragon 2012.07.20 11:41:50
@skarlát betű: Számítottam is a diszrécióra :-)
Nemrégiben kezdtem el nézni a Homeland című, CIA-s, katonás, terroristás sorozatot, amelynek egyik fő vonala igencsak értini a hűtlenség témáját. Mivel hasonló típusú esetről, mint amilyen ebben a sorozatban kerül elő, még nem esett szó, úgy gondoltam, érdemes róla írni egy…..
est ragon 2012.07.08 14:06:37
@skarlát betű: Voltál vmely fegyveres-erőszakszervezez tagja?
Teljesen normális ffiak nők...
Mit értesz normális alatt... ?
Mert én azért tartom az ilyen munkát végzőket "nemszeretem" embereknek, mert túlteng bennük az a késztetés, amit sok más között, de a legjobban nem szeretek fajunkban... a hatalomvágy primitív kiélésének sunyi formáiba menekülést...
Minden munka-tevékenység-kapcsolat magában hordozza az alá-felé rendeltségi viszonyt... de mindig van mellette alternatíva.. úgyhívják, mellérendeltségi viszony.
Az egészségügyben, az oktatásban, meg mindenütt másutt vannak emberek, akik a hatalomgyakorlás terepét keresik-találják minden helyzetben, ahol úgy érzik valaki az alárendeltjük.... szar alakok...
Vannak munkák, ahol meg szinte erre megy el a munkaidő -energia 90%-a... fenntartani, tisztázni, finomítani, büntetni stb az alárendeltségi függelmi viszonyrendszert... ezek az emberek nem is pénzért teszik mindezt (de pénz nélkül Ők is életképtelenek) vagy ha igen, akkor a pénzben is azt látják, ami mások fölötti hatalomat jelent, hanem azért viselik el a feletteseik hatalmát, hogy evvel "legitim" hatalmat kapjanak más, náluk kiválóbb emberek felett...
Ugye nem vagy oly naív, hogy azt hiszed, a katona annyira szereti a békét, hogy ölni is képes érte? A rendőr az ügyész annyira szereti a rendet, hogy annak fenntartásáért él-hal...
Ezek az emberek normális emberi tulajdonságokkal bírnak, amennyiben mindannyiunkban vannak ilyen késztetések, de az arányok, az értékrendjükben elfoglalt helye szerint mégis óriási különbségek vannak közöttünk.
Részemről egy szavazat arra, hogy Ők a "rosszak" :-)
Nem teszek ellenük semmit tevékenyen, de ha túlburjánzana a hatalmuk (komcsi-fasiszta rendszerekben), bizony kellene az ő módszerükkel védekező cselekményeket véghezvinni...
Na... mostanra jó messzire kalandoztam az alapesettől
Tehát, katonanőbe nem azért nem szeretnék bele, mert baja eshet, a munkája miatt... hanem mert olyan személyiségjegyei vannak, amik miatt lehetetlen volna az egymásrahangolódás... ahogy egy hivatásos gyilkossal sem jönnék össze...
Nem azért mert pont olyan a hivatásos gyilkos, mint egy parkolóellenőr, hanem mert mind nagyon távol van tőlem... túl távol ahhoz, hogy közösséget alkothatnánk.
Egyébiránt védekezzen-támadjon minden rendőr, katona, bérgyílkos, parkolóellenőr stb....
Azért vam a fórum...
Engem meggyőzni nem kell. Megvan a magam véleménye..
Sértegetni nincs szándékom, de tudom, a véleményem nem pozitív róluk... ennyi.
A nők, akik párjukká válnak osztoznak a sorsukban, gyerekeiknek ilyen apát, ágyukba ilyen szexpartnert, a tágabb családba ilyen sógort, stb-t is választanak...
est ragon 2012.07.08 14:25:25
@OakTree: Én már sokszor egyetértettem @skarlát betű: -vel. Most nem ismerem a véleményét pontosan a katonákró, stb-ekről, csak hogy tiszteli Őket.
Én meg nem.
Egy csomó dolgot pont SB mosott össze, hogy jobban háboroghasson... én nem állítottam... :-)
Amúgy onnan indult a dolog, hogy miképpen szenved egy lehrtetlen helyzetű katonsfeleség...
Adtam egy választ, véleményt a magam részéről, amit SB avval vétózott, hogy a ffi katona-hadifogoly-évekig eltünt "halott" stb... és mint ilyen nem tud racionális-belátó lenni?.. szerinte ez felmentés a rossz cselekvésre...
Erre én azt mondtam,hogy nem lehet elvonatkoztatni a ténytől, hogy egy olyan ember nem tud racionalis döntést hozni, aki olyan munkát vállalt, amiben azért fizetnek, mert lemond a szabad döntésről, rációról emócióról egy kis hatalommorzsáért.... ebből következően nem is várok tőle el racionalis, érzelmi megalapozottságú döntést... olyan a moralja ami olyan messze van tőlem, mint egy rendőré, bérgyilkosé, parkolóellenőré, hatalomittas tanáré, orvosé stb.. :-)
Egy 2008-as, Németországban végzett felmérés szerint, amelyben majdnem 6000 nőt és férfit interjúvoltak meg, az a meglepő eredmény jött ki, hogy a nők 55%-a legalább egyszer félrelépett már. A pasiknál ez az arány 49%, igaz, rájuk jellemzőbb, hogy többször vagy folyamatosan…..
est ragon 2012.07.03 18:28:07
@LostInLove: A nejem szó szerint genetikailag belém van kódólva. Nehéz megmagyarázni, pedig világéletemben nők után kajtattam... Hol a bennem dúló vágyhoz kerestem alanyt, hol egy jó segg, egy csinos pofi, egy gondoskodó-ápoló gesztus, egy finom-érzékeny humor, mit tudom én mi minden késztetett szerelemre... ha összejöttem vágyaim tárgyaival, és volt viszontszerelem, olyan rózsaszín köd ült az agyamra, nem tudtam elszámolni kettőig sem .
De a páromat, ahogy megláttam, nem elborult az agyam, nem kezdtem el "vagdalkozni" butaságot csinálni. Az első pillanattól kezdve tudtam (nem éreztem, vagy rrménykedtem benne, hsnem tudatosan felfogtam), hogy Őt kerestem minden nőben... semmi romantika, szentimenzális izé....
A legszebb Nő, akit valaha láttam... azért így könnyű :-)
A legédesebb anya. Jobb mint anyám és a nővérem együtt... azért így könnyű :-)
A legvidámabb, legkedvesebb legodaadóbb ember, akit valaha megismerhettem.... azért így könnyű :-)
Végtelen türelmű, még rajtam is túltesz.... azért így könnyű :-)
Az ágyban, szexben szinte azonnal felpörgethető... Még visszautasítva csak családtag előtti lebukásveszély miatt voltam. Minden más hely, esemény, időpont, körülmény akceptálható volt számára... azért így könnyű :-) Minden szex, kivétel nélkül, a Részéről minimum 2-3, de nemritkán több orgazmussal ajándékoz meg minket... mert engem a saját orgazmusomon kívűl az Őve motivál a legjobban.... így könnyű :-)
Bűn rossz háziasszony, rendetlen, rosszul főz, viszont imádja a főztömet, miattam megpróbál rendet tartani (nem nagy sikerrel :-), ellenben a pénzzel jól bánik. Szeret dolgozni, szorgalmas, lelkiismeretes.... az egyetlen, akivel együtt tudnék dolgozni, de nincs rá sok sansz, bár néha megemlíti, hogy ha maszekban rendelnék lenne az aszisztensem, nem mintha értene hozzá :-)
Szóval, estig tudnám sorolni a miértet....
Hogy csak Te nem csodálkozol a megcsalatáson, és én miért igen?
Hát... az az igazság, eszembe nem jutott soha... csak abban a pár hónapban, amikor szakított a kreténnel... utólag állt össze a kép bennem, hogy a kifulladás, kiábrándulás és hiábavaló erőfeszítés fáradságát rajtam (is) verte le.... akkor többször rákérdeztem, hogy van-e valakije, mert megváltozott irántam... de ezt leszámítva soha eszembe sem jutott....
A szerelmes ffi már csak ilyen :-)
est ragon 2012.07.03 18:35:36
@skarlát betű: Ja, igaz! Pasinak lenni könnyű és jó dolog.... Szép nők, érdekes munkák, rövid élet...
Egyszóval: SUPER
magammal én sem kezdenék... pedig jósrácnak tartottam mindig magam...
A lányok érdekesebbek, csinosabbak, nőként meg bölcsebbek is a ffiaknál...
Szar ügy csajnak lenni...
Én sem tudnék választani közülünk egyet sem :-)
est ragon 2012.07.04 10:25:02
@LostInLove: Hát igen.... :-)
Nemrégiben feltettünk egy hasonló kérdést a férfiakra vonatkoztatva, most eljött a nők ideje. Mit tehet egy nő annak érdekében, hogy a partnere, pasija, férje ne vágyjon más ágyába, vagy, ha vágyik is, mert ugyan melyik pasinak ne lennének vágyai, legalább ne lépjen a tettek…..
est ragon 2012.07.03 11:55:25
@Kytia: Nem nekem írtad, de én már csak ilyen belepofázós tipus vagyok...bocs!
Szal, az a popperi idézet persze a kevésbé bölcs, viszont jól hangzó szólások egyike, amely a keresztényi "vezekléselmélet"- ből táplálkozik.
Még egy ilyen keleti bölcsességeken kiművelt emberfő is lehet babonás...:-)
Akkor már inkább, pragmatikus szempontból, legyen fatalizmus....
A nyakig szart nem lehet méznyalásra váltani!!!!
A méznyalogatás után már az is lehet elég szar, ha elfogy a méz.... Nem kell külön bünti.... :-)
Szóval: Ha jön vki, aki méznyalásra emlékeztetően jó, higgy benne, hogy nem fogy el, nem keseredik meg...talán néha unni fogod (ha ez a jó szó egyátalán), vagy csak nem kívánod annyira, mint máskor, de majd fogod újra és újra, és nem lesz soha semmi édesebb annál... :-)
A dolog partnerfüggő! Nagy szerencse rálelni... De keresgélni is jobb, mint ölbetett kézzel
est ragon 2012.07.03 17:37:02
@skarlát betű: Na mégegyszer: Azt, hogy a szerelem foka a vágy fokával mérhető (hogy mit értünk vágyon, még képlékeny. van aki szerint erotikus, szexuális dolog, van aki szerint el nem érhetőségi dolog, van aki szerint vmi transzcendens izé...) azt Ti állítjátok sokan, sokféleképpen. Direkte állításban, a "hűségesek" szexuális-erotikus késztetését "megkérdőjelezve", stb.
Mint említettem már kb 50szer, én nem hűséges vagyok, nem hűségpárti, hanem keresem a választ arra az aspektusra, ami engem utoljára gimnazista koromban jellemzett, és amit úgy éreztem (rosszul), hogy kinőnek, megérnek a változásra az az emberek családos korukra.
A saját példámból, magamból kiindulva ismerem az otthon semmi szex nyújzotta felmentést a hűtlenségre, elfogadom-megértem az otthoni rossz szexet a jobbra cserélőt is, bár nekem olyan nem volt...emiatt tele vagyok kérdőjellel, hogy hogyan romlott el? tényleg elromlott? tehet róla vki? Mert sokáig abban éltem, hogy nálunk emiatt lépett félre a nejem. Gyötörteldk a miértekkel Titeket annyit, hogy Barbi meg Kardhal már agyvérzést kapott...
Aztán itt találkoztam az otthoni jót az újdonság a másság miatt lecserélőkkel (vmi ilyesmi lehettem én a páromnak eleinte, és tán ilyesmi miatt lépett félre mellőlem is) akik nem váltanának, nehezen borítanának...
Az, hogy Tölgyecskével mi egy követ fújunk, mármint hogy válni kell, ha nem megy a társsal, az igaz rám, Tölgyre, de nem igaz Rátok meg még a páromra sem...
Pedig avval kínoztam egy hónapig, miért nem hagyott ott, ha belehabarodott abba a kreténbe (olyan jó mondani. ne haragudjatok érte, de én ismertem előtte, közben, utána... végig ez volt a véleményem), miért alázott meg a vele való viszonnyal, ha vállalhatatlan amúgy a tag?
Szal: szerintem konzekvens vagyok. Voltam. Ebböl következik, hogy tudom, én már a páromhoz hű leszek-maradok, amíg Ő ki nem dob, le nem cserél, meg nem csal újból.... Azután sem tudom elképzelni, hogy "milyen jó lesz" új csajpkat megismerni, megszeretni, megdugni és esetleg megcsalni, mert az nem hiányzik...
Az én hűségem egyrészt személyfüggő. A párom váltotta ki. Másrészt "elv", indíttatás, tanult viselkedési forma, abban az értelemben, hogy voltam csaló és nem szerettem az lenni. Gereinctelen pondrónak éreztem magam, még akkor iy, amikor felmentettem magam az otthpni körülmények miatt. Azt érzem, gondolom. Ha nem birom ki vki mellett, akkor válok és lépek...
Ennyi :-)
est ragon 2012.07.03 17:48:57
@Kytia: Szarba bokáig vagy nyakig merülni nem kockázatvállalás, nem kecsegtet mással, mint hohy bokáig vagy nyakig leszel szaros...
Ez vegytiszta keresztény vezekléselv, ami pogány babonák átvétele.
Tőrőlmetszett baromság.
Kozkázat? Mit értesz kockázat alatt? Hogy Te megelégednél egy palival, de Ő mégsem Veled?
Ez mindegyik pakliban bennevan... Ezt ne spillâzd túl! Durr bele!. :-)
Ma új posztíró mutatkozik be, mégpedig est ragon, aki nem olyan rég fedezte fel magának a blogot és azóta szorgalmasan, mitöbb kimerítően kommentel, számos kérdésre keresve a választ. Nem sűrűn fordult elő eddig, hogy férfi szánja rá magát posztírásra, úgyhogy ez most extra…..
est ragon 2012.06.17 16:48:15
Szia @Cica7: Te nagyon kedves vagy. De sem nem haragszom, sem nem sanyargatom magam. Akarattal biztos nem :-)
Gondoltam rá én is, hogy nem a legjobb helyen próálok zöldágra vergődni, de mivel otthon vmiféle titok lengi körül a dolgot, hát itt legalább kapok hideget meleget.
Valahogy kömnyebbség látni, hogy más "jó" férjek is jártak úgy, hogy anyu mégjobbat talált...
Csak ők még nem tudnak róla..... :-(
est ragon 2012.06.17 17:50:26
@E. Bonheur: Ezzel a válasszal kint vagyok a vízböl :-)
Most fene okos voltál:-)
Remélem, ha lebuksz a férjednél, ugyanilyen ügyesen lerendezed..... vagy 180 fokot fordulsz.... :-)
est ragon 2012.06.17 22:58:34
@Zsit (nyau és rémizé): @E. Bonheur:
Őszintén köszönöm Lányok! Valahogy így lehet ez, ahogy írtátok.
Már csak az a baj, hogy ffi vagyok, mindent érteni, irányítani, javítani, úgy általában tenni akarok.
Felfogni a "felfoghatatlant", és védeni a "védhetetlent". ez vezérel. Mert ahogy zsit írta, a legegyszerűbb magyarázat végtelenül dehonesztáló vmelyikünkte.... Elképzelni se tudom, hogy Rá lenne az, marad tehát az az "önvád", aminek a keresgélése ilyen monomániássá tett :-(
Pedig, mégegyszer mondom, igazatok van .
Letrszem az ügyeletet. Hazamegyek, összebújunk....
Már csak a szexuális difijeimet kell kezelni...De ahhoz a fejemben kéne csendnek-rendnek lennie.... Azon még van mit faragnia a múló időnek.
Ezt elősegítendő, visszavonulok ettöl a blogtól....
Szép álmokat mindenkinek, köszönök mindent, főleg a türelmet! :-)
Úgy tűnik, a vendégposztok korszaka köszöntött ránk, és ismét egy pasi billentyűzetéből. Gondolom, lesznek néhányan, akik magukra ismernek White Rabbit nicknevű posztírónk történetéből, ha nem is teljes egészében, azért részben igen. Talán gyakoribb jelenség ez, mint…..
est ragon 2012.06.17 12:47:02
@E. Bonheur: Azt hogy érted, hogyha csaltam már meg a feleségemet, barátnőimet, régebben, akkor itt a blogon szavam sem lehetne, csak hümmöghetnék egy párat?
Azt hittem, itt a megcsalás témáját járjuk körbe, boncolgatjuk. Tapasztalatokat, gondolatokat, kételyeket és bizonyosnak hitt igazságokat osztunk meg egymással....
Én itt tapasztaltnak, harceddzettnek számítok, a korom és a mindkét oldalon okozott-elszenvedett sérülések okán.
De ha pont én zavarlak.... Inkább kérdezz! Kritizálj! Világíts rá a tévedéseimre!
est ragon 2012.06.17 13:15:23
@E. Bonheur: @skarlát betű: Most visszaplvastam az utolsó bejegyzéseiteket. Megint érthetetlen voltam. Zavaros gondolat zavaros mondatokat szül :-)
Szóval, azt gondolom, saját tapasutalatból, hogy WR olyan helyen áll, ahonnan egy nagy akadály miatt nem látszik a kiútak többfélesége.
A legnagyobb akadály a félelem, hogy a gyermekét elveszítené egy válás miatt.
Tisztáznia kell magában, hogy ez tényleges veszély-e, vagy "csak" konvencionális aggodalom, mert sokaknál így van?
Ha úgy gpndolja, válás esetén a neje zsarolná a gyerekkel, akkor sokmindent tisztázni kell magában. Társ-e egyátalán? Ha igen, akkor miért gondolja ezt? Ha nem társ "csak" sorstárs, akkor is más stratégiát kell követni....
Egyszóval, nem a szeretősdivel kezdődne nála a "megoldás", úgy hogy a csajozási bénázását is azzal magyarázza, hogy a nejéhez is ragaszkodik stb....
Lehet ennek a sok tisztázásnak az is a következménye, hogy még akkor borul ki a bili, mikor nincs döntési kényszer, nincs még másik kapcsolat. Akkor kisebb sérüléssel lehet düllőre jutni: együtt próbálnak kiutat találni, vagy különváltan....
Tehát csajozás előtt tisuta vizet otthon a pohárba!
Én ezt elrontottam anno. Innen a határozott véleményem.
Majdnem tutira veszem, hogy külön próbálnak majd megoldást keresni. Az együttes küzdésük túl sok rossz emléket hoz felszínre majd... Marad a békesség kedvéért válás. De nem kötrldző :-)
Ezután jöhet a csajozás :-)
Ha a párja is bepasizik, észre fogja venni, nem pótolhatatlan Ő sem mint férj :-), mert most azt hiszi magárol... de ez teher és nem önhittség....
Szóval ezt akartam javasolni WR-nek.
est ragon 2012.06.17 15:44:35
@skarlát betű: Én a saját tapasztalatom alapján osztottam az ész WR-nek.
A siker nem garantált akkor, ha megteszi a váláshoz vezető első tisztázó lépéseket.
De azt garantálom, hogy ő ezt, hogy anyu marad, gyerek marad, apu félrekefél, stb... nem fogja virítani. Tuti....
Szeretem az egyenes, gyakorlatias válaszokat. A munkámban nem lehet mismásolni. Ha van diagnózos, van protokol, van terapia....
Attól, hogy a derékfájást lúdtalpbetéttel kezelik, átmenetileg nem lesz könnyebb. A derékpanasz mellé lesz talpfájás is :-)
De aztán, mire múlik a lábfájás, szűnik a derékfájdalom is.
Annyit még WR-nek, négyszemközt, Egy elvált, rendezett hátterű pali elég hamar "elkel". Csak győzzön válogatni.
De jó csaj nagyon kevés van! Szép Nő,nálunk mo-on van roskadásig van. A +30 korosztály fergeteges! :-)
Sokszor és sokat csevegtünk már azon, miért leszünk hűtlenek, legyen szó férfiakról vagy nőkről. És megnéztük azt is, milyen a női hűtlenség forgatókönyve - hiszen nekünk a jelek szerint még az is van, a férfiak képesek ezt script nélkül is végrehajtani. Kérdeztem már a…..
est ragon 2012.06.11 18:45:54
@barbieds: Az atyáskodás max Hannácska esetében áll meg. A lányaim korcsoportja lehet . Édes, romlatlan ( na jó, romló félben van már ) A saját korombéli Nőket kedvelem igazán. A már bölcseket. Az anyaságtól, tapasztalataiktól önzetlenné, odaadóvá válni tudóakat. Akik értékelni mindig tudnak, lelkesedni már csak alkalmanként (ünnep az olyan alkalom) Barbi Drága! Feletted meg sem próbálnék atyáskodni.... Legfeljebb reverenda jelmezben, Te pedig választhatnál, hogy rosszkislány vagy bűnbeesett apáca szeretnél lenni. A lényeg, hogy legyen fenekelés :-) Bocs! de nem lehetett kihagyni.... :-)
est ragon 2012.06.12 11:08:39
@kardhal77: Nyugi! A lányok sosem bocsájtanak meg Neked, amiért példa képpen egy szőrös állatot hoztál fel példa gyanánt!

Legközelebb halacskás ( de ne cápát, bálnát-arrol úgy sem tudják hogy nem hal -, pillangós, madárkás (de ne libát, tyúkot, stb) példát keress! Akkor arrol lesz szó, amire gondoltál :-)
est ragon 2012.06.12 15:34:03
@ARISZTOKrataTATA: Pont ezt gondolom szívem Tölgyéről én is.... :-)
Kedves régi és új olvasóim, felmerült az igény arra, hogy jó volna valami fórumszerű kezdeményt indítani a blog mellett, ahol nem csak az aktuális posztot kommentelnénk, hanem kötetlenül bárki bevethetne bármilyen témát. Az az előnye is meglenne, hogy a kommenteket senki más…..
est ragon 2012.06.08 15:46:45
@Atkusz: Még sosem volt problémátok? Félreértésetek, vagy félreértéssé magyarázkodott, érdekellentétet kifejlődni nemengedő, nézetkülönbségetek? Aminek ismétlődéséből tanultatok meg egymásról ezt-azt. Leginkább a határaitokat? A szomszédokat elválasztó határok a legérzékenyebbek.... A család a leginkább kitett ennek (lásd kamaszok lázadása), távoli "országok határai kit érdekelnek.... Gyanús vagy nekem .... :)
est ragon 2012.06.08 16:50:00
@Atkusz: Hogy ne hinném. Azért jöttem ide, azért ragadtam itt, mert eleinte már az is "megnyugvással töltött el", hogy hány meg hány jóérzésű a párját szeretve tisztelő ember jár hasonló cipőben. Innen nézve meg még érdekesebb, tanúlságosabb is ugyanaz a szitu.... A bizalom, a titkolózás, a harmónia, stb mind mind nagyon képlékeny valami. Nehéz öket egyformán értelmezni. Akkora vita kerekedne itt, ha belemennénk abba, hogy ki mit ért egyik másik alatt.... lefagyna az index szervere :)
est ragon 2012.06.10 07:01:32
u@Atkusz: szerintem@azentitkaim: azt hiszi ismer minket, vagy csak Téged, vagy csak annyira mindennapos "ügy" a miénk, hogy sok-sok embernek a környezetében vannak olyanok, akikkel össze lehet téveszteni minket :-)
Előfordult már, hogy olyan vádak értek, miszerint én a hűtlenség-szeretőtartás témakörében nem nagyon foglalkozom a negatívumokkal. Akkor most jöjjön az abszolút negatívum: a destruktív szerető. Igaz, én ilyet személyesen nem ismerek, de már hallottam, olvastam hasonlóról,…..
est ragon 2012.06.09 11:09:48
@skarlát betű: Azt hiszem Neked egyértelmű, amiről nekem fogalmam sincs. Hova küldjem az estleg összeálló poszt-kezdeményemet? Van valami e-mail cím, vagy írjam ide a kommentek közé? Bocs az értetlenkedésért, de Te leszel nekem az első.... most egy picikét el is pirultam.... ugye vigyázol majd Kedves? :-)
est ragon 2012.06.09 16:09:56
@skarlát betű: most már tiszta a kép. Holnap írok vmit, átküldöm és meg leszek tisztelve, ha vállalod a blogodon történő megjelentetést. Ugyanakkor nem leszek megsértve sem, ha úgy találod, nem ideillő, nem témábavágó, nem elég jó..... Na, ennyire szerény régen voltam.... :) magam is csodálkozom az alázaton....