Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fincsanindzsa

488 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves IR-eset illetve gyengébb idegzetű követőim! Kérlek, az alábbi bejegyzést NE tekintsétek meg, mert már a receptben megadott cukormennyiségek is cukorbetegséget okozhatnak. Rá kellett jönnöm, hogy én bizony nem szeretem a tejcsokit. Lehet Lindt vagy Milka, teljesen mindegy, egyszerűen annyira…..
Ez a recept is egy jó ideje a bakancslistámon porosodott, de egy ausztrál pék instáját nézegetve, kedvet kaptam hozzá, ugyanis több mint 7000 kardamomos csigát formázott meg. Egyes lépésekről tett fel videót is, így legalább 20-szor megnéztem, és aztán előkészítettem a hozzávalókat.  Gondban voltam…..
Fincsa-nindzsa Fánki 2021.01.16 17:30:00
Ma bizony mindössze egy lángossal akartam indítani a piacolós napot, aztán végül, mivel az ebédhez a társaság nagyobb lett, mint gondoltuk, így miután az első adag fánk kisült, még egy adagot sütöttem. Vannak ételek, amit messzire elkerülök, mert az a fixa ideám róla, hogy nehezen elkészíthető. Még…..
Imádom a palacsintát, de valljuk be, ki nem? Egy időben képes voltam minden vasárnap palacsintát sütni. Jöhet lekváros, kakaós, túrós, nutellás, pudingos, édes sós, minden. És most már a Crepe Suzette is, azaz Zsuzsi palacsintája.  Nagyjából annyira bonyolult, mint megkenni egy nutellás palacsintát…..
Időközönként vannak mumusaim. Tavaly a babka volt, idénre áthoztam a svéd-finn remeket, a kanelbullart, viszont az előszeleként kipróbáltam ezt a fonott csigát, amivel szintén régóta szemezgettem. A legviccesebb az, hogy élek-halok a pihe-puha és fahéjas kelt tésztákért és ezért sem értem, minek…..
Fincsa-nindzsa Bejgli 2020.12.21 16:30:00
Hála istennek, ezek a bejglik nem úgy néznek ki, mint az ősatomrobbanás. Lehetett volna egy picit márványosabb, de majd jövőre. Az íze mindenért kárpótol, ez fix. Hozzávalók (4 rúdhoz) Tésztához: 70dkg liszt 30dkg zsír 4dkg élesztő 2dl tej 2 tojás sárgája (+1 tojás a kenéshez) só csipet cukor (az…..
Fincsa-nindzsa "Bélisz" likőr 2020.12.20 11:00:00
Akárcsak a mézeskalács, ez a recept is a keresztanyám gyöngyszeme. Évek óta hagyomány, hogy a karácsonyfa alá csempész nekem egy üveggel és hála istennek erről a jó szokásáról nem szokott le gyerekkorom óta.  Ezt egyszer készítettem el, és bevallom őszintén, rögtön 3 litert csináltam belőle.…..
Fincsa-nindzsa Rugelach 2020.12.12 08:30:00
Van egy fura szokásom. Állandóan jár az agyam, keresek-kutatok, és mivel a nap csak 24 órából áll, ezért vannak dolgok, amelye nem jut idő. Éppen ezért a telefonom guglijában konstans 80-100 ablak van nyitva. Köszi teló, hogy bírod a strapát! Néha eszembe jut valami, felgörgetek, megnézem, becsukom,…..
Ez az egyik kedvenc sós karácsonyi sütim, amit minden évben ugyanolyan kötelező jelleggel meg kell sütni, mint a hókiflit vagy a bejglit.  Hozzávalók (kb 20 kekszhez) 30dkg liszt 15dkg teavaj 2ek. tejföl só (ízlés szerint de legalább 1 tk.) rozmaring (lehetőség szerint friss) 3ek. aszalt…..
Hetek óta rágja pasi a fülem és ost már minden lehetséges alkalommal az orrom alá is dörgöli, hogy se fokhagymakrémlevest, se tiramisut nem készítettem még neki, így az egyik reggelen, a reggelit megelőzvén, ezzel kezdtem a napot. Először csak a klasszik fokhagymakrémlevest akartam elkészíteni, de…..
A hétvégén otthon jártunk és édesanyámat befűztem egy közös karácsonyi sütögetésbe. Otthon nagyobb adagokat és többféle sütit lehet készíteni, hiszen vagyunk rá hatan. Kész tények elé állítottam őt: már pedig diós stanglit fogunk sütni. Sosem sütöttünk még, hiszen ezt mindig a nagyim sütötte eddig.…..
Fincsa-nindzsa Almás pite 2020.12.02 09:00:00
Érdekes, sosem sütöttem még almás pitét, de nem is erőltettem meg magam a recept végett, ugyanis édesanyám süti a világ legfinomabb almás pitét, így hát csak elkértem tőle. Ez egy szuper linzeres tészta, így nemcsak pitét lehet belőle csinálni, hanem kis kosárkákat is lehet belőle formázni, amit…..
Fincsa-nindzsa Hello, halfilé! 2020.11.30 17:00:00
Ez bizony a hűtőbő ki, sütő be! kaja. Csináltam már pisztrángból, afrikai harcsából, vajhalból, naphalból. Attól függ, hogy éppen mi volt ami megtetszett a halasnál. Igazi tudomány kell hozzá.  1.) be kell tudni kapcsolni a sütőt, méghozzá 180 fokra melegítve. 2.) citromkarikákat kell szelni…..
Fincsa-nindzsa Tojásos rákos rizs 2020.11.28 13:00:00
Imádom az instagramon pörgetni a feedet és újabb és újabb csodák után keresgélni. Nem is kell feltétlenül recept hozzá, inkább inspirációkra van szüksgégem néha. Ez is csak egy elnagyolt recept lesz, mert felesleges mennyiségeket írnom hozzá, csak tegyünk bele minden finomságot. Került…..
fincsanindzsa 2020.11.28 21:35:25
@motoroskonyhaja: hello-hello! Nos, a pálca illemtant tényleg nem néztem meg, csak arra figyeltem, hogy a fotónak mi áll jól! Köszönöm szépen.
Jázmint használtam, mert a basmati nekem nagyon gyorsan felszívódó (szénhidrátügyileg) és hamar megéhezem tőle, bár tény, a basmati gyorsabban elkészül.
A rizs csak pár percig főtt együtt a hozzávalókkal. Egy picit jobban meg is főtt, a tojás is képzett rajta egy “nyálkásabb” réteget, valamint nem lett elég éles a kép. Így készülhetett a kép, a valóságban nem túlfőtt rizsről.
Nem mostam le hideg vízzel. Javasolnád? Miért jobb úgy?
Mindig jókat írsz, úgyhogy kíváncsi vagyok!
fincsanindzsa 2020.11.28 22:39:52
@motoroskonyhaja: zseni! Amióta elolvastam a kommented, az orromban érzem a gyömbér illatát. Az hiányzott belőle!
Igen, jól írtál a felszívódásról, viszont én éppen fordítva reagálok rá és nagyon gyorsan megemésztem, majd hamar éhes leszek.
Köszönöm a kultúrális kitekintőt, utána fogok olvasni, mert érdekel.
fincsanindzsa 2020.11.29 00:37:16
@motoroskonyhaja: ha van kedved, a szentháromsávot egészítsd ki őrölt korianderrel és római köménnyel, kockázz rá paradicsomot es ezt alaposan főzd meg quinoával. Isteni finom lesz, nem bánod meg.
Sajnos mindenkinek ki kell tapasztalnia mi az igazán jó számára, de ez is egy szépsége a főzésnek. Egy újabb ok a kísérletezésre. :)
Szép estét kívánok!
Képzeljétek el, a citromos-mákos süti a tudatalattim ellen merényletet hajtott végre. Minde. érzékszervem megtámadta. A reszelt citrom héj illata az orromban, a péségben kóstolt citromos-mákos illata a számban és végül a mák a fogaim között, mert azért nem minden csak illúzió. Úgyhogy ünnepélyesen…..
Fincsa-nindzsa Vámpírt űzök 2020.11.24 09:00:00
Még ha szerencsések vagytok, lehet kapni jó minőségű magyar fokhagymát a piacon. Kifejezetten öreg nénikéktől javasolném, hogy megvesgyétek. Vannak, akik darabra, de ha szerencséd van, akkor kilóra is tudsz venni belőle. Nekem szerencsém volt, mert Marika néninek gyönyörű fokhagymája volt, és ha…..
Vasárnapi reggelire ez egy kiváló ötlet. Tutira van otthon néhány szelet száraz kenyér, - amit úgyis csak tologatnál, és végül kidobnál, mert a tologatás közepette megpenészesedett - vagy sajtos stangli - ezzel szerintem sokkal finomabb. Kockázzuk fel, aprítsunk rá friss zöldfűszert, én most…..
A tabbouleh-ből nem tudok kis adagot készíteni, viszont nincs kedvem belőle 4-5ször enni, így gondoltam hasznosítom és két receptet összevegyítek. Ez kiváló opció lehet egy vegán főételként, azonban az sütőtökdarabot megszórtam baconnel a pasi kedvéért. Minden csak variálás kérdése. Itt minden…..
Épp Pállal árultuk a sajtjait - Alföldi Garabonciás - az első igazán csípős őszi délelőttön. Kellően átfagytam, így mondta, hogy menj haza, csinálj egy zöldborsókrémlevest és tedd bele a kecskesajtgolyókat. Anno ez a recept az egyik partnerük étlapján szerepelt, így gyorsan ki is próbáltam. Az…..
Atyaúristen! Tegnap beszippantott a karácsonyi láz!!! Évek óta még a szele sem csap meg, most meg már két ajándékot is megvettem, óvatosan megkukkantottam a karácsonyfadíszes dobozba, mit is rejt.  Mi a szösz?! Magamra sem ismerek. De a sütiért Édesanyámat "hibáztatom". Felhívtam a recept…..
  A túrógombócot mindig a fogyasztóhoz alakítom. Ha valaki nem érzékeny, akkor a kasszik Rozi féle verziót készítem, ha pedig mentes verziót kell varázsolni, vagy az öcsém kéri, akkor pedig útifűmaghéjjal főzöm a gombócokat. Rozi receptjébe egy minimálisat belenyúltam, ugyanis az a mennyiségű…..
Mondanám, hogy ez a világ legegyszerűbb vacsorája, de a vajaskenyérnél vagy a rendelt pizzánál nincs egyszerűbb. Időközönként van ez a levelestészta mániám mert ha éppen nincs előkészítve sütésre hús vagy hal, akkor erre szoktam felpakolni mindent, amita hűtőben találok, és eddig még rossz nem sült…..
Hosszú évekig nem is szerettem a sütőtököt. Pontosabban elkönyveltem, hogy ezt nem erőszakolja le senki se a torkomon.Aztán változtak az idők és előszeretettel nyúlok hozzá, mindig valami újdonságot kihozva belőle.  Az újdonságot a Jeruzsálem könyv hozta. Rettenetesen elvetemült vagyok, ha…..
Vészhelyzet esetére mindig van itthonegy csomag leveles tészta, ugyanis előszeretettel csinálok belőle lusti-reggelit. Míg lehet kapni szőlőt, addig fuss-rohanj, és próbáld ki! Ez a mennyiség, két nem túl éhes száj betömésére alkalmas csak! Kellemes az édes-sós ízhatás, aki ezt a párosítást…..
Vettem egy, pontosabban két csodálatos szakácskönyvet. Az idei év második legjobb gasztro-befektetését, mert az első Szöllősi-Kiss Orsi gasztrofotóstanfolyama volt. Ilyet még nemcsináltam, hogy egy szakácskönyvet úgy olvassak mint egy szépirodalmi regényt. Betűről betűrő, minden összekötő…..