Regisztráció Blogot indítok
Adatok
promontor

603 bejegyzést írt és 4652 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint hétezer néző előtt nyert a KAC..
promontor 2024.02.18 17:11:02
@DominiKing: Az új rendszerben 18 hely jut a 6 alapító ligának egyenlően elosztva, oly módon, hogy az alapszakasz első 2 helyezettje + a rájátszás győztese kapja a 3 helyet.

www.championshockeyleague.com/en/about-us/chl-format

(Azt nem tudom, mi van, ha az első két alapszakasz helyezett valamelyike nyeri a rájátszást, márminthogy akkor az alapszakasz harmadik lép előre vagy a döntő vesztese, de ez abból a szempontból mindegy, hogy az alapszakasz 2. helye mindenképp CHL-t ér...)
promontor 2024.02.18 21:19:09
@DominiKing: Illetve átolvasva a belinkelt forrást mégegyszer, továbbá megnézve az idei osztrák CHL résztvevőket, az is látszik, hogy ha az alapszakasz első két helyezettje közül kerül ki a playoff győztes, akkor az alapszakasz harmadik kapja meg a liga 3. CHL helyét.

Tehát ha most visszacsúszna a Volán a 3. helyre, akkor KAC vagy RBS playoff győzelem esetén is meglenne a CHL hely...
promontor 2024.02.18 22:00:20
@DominiKing: Én elsősorban szurkolóként nézem és emiatt örülnék neki. Szerintem a játékosoknak is nagy élmény lenne topligás ellenfelekkel játszani néhány meccset.
Ellene a dupla terhelés szólhatna, ami miatt a bajnokságban visszaeshetne a teljesítmény, de én személy szerint ezt elfogadnám.
Magyarország-Japán 1-2..
promontor 2024.02.12 23:22:06
Úgy néz ki, mégis megyünk a következő fordulóba: www.nemzetisport.hu/jegkorong/2024/02/jegkorong-olimpiai-selejtezo-nem-indulhatnak-a-feheroroszok

(Mondjuk elsőre nem értettem, hogy lettünk mi a legjobb második a mostani körben, de aztán megnéztem a lengyel csoport eredményét és rájöttem, hogy a lengyelek még jobban lábon lőtték magukat, mint mi...)
promontor 2024.02.12 23:58:02
@trollfeeder: Abban a csoportban már egyetlen pont is nagy bravúr lenne. De ettől függetlenül jó lesz A csoportos ellenfelekkel játszani. Persze akkor lenne igazán hasznos az a torna, ha egy jól összerakott csapatunk is lenne addigra.
Letelt egy újabb év, jöjjön egy új sörlista. Idén két "kategória" nyújtott kiemelkedő sörélményt számomra. A legjobb cseh lager A cseh lagerek nagy kedvenceim és idén erős volt a felhozatal. Egyrészt eltöltöttem Csehországban is pár napot, régebbi olomouci kocsmaélményeimet sikeresen…..
Fegyelmi eljárás Constantine “nem-edzősködése” miatt..
promontor 2023.12.03 17:24:05
@rikkitikki: Lehet, a szövetségnél abból indultak ki, hogy a Fehérvárhoz úgyis szerződés köti, amiből nem léphet ki, szóval felesleges bármilyen további megkötés. (Ami persze tévedés volt, mint látjuk.)

Persze csak tippelgetek, a felvetésed jogos és illene tanulni az esetből.
Pontlevonás és pénzbüntetés az ítélet a Csíkszeredával szemben..
promontor 2023.11.24 14:48:39
@trollfeeder: Érdekes mérce.
Legyünk hálásak az eredményekért, amikor lényegében a munkáját végezte a fizetéséért, amit kapott.
Amikor szerződést szegve a lelép, azt minősítsük a "nem sikerült csodásra" eufemizmussal.
Természetesen innen azt is pontosan tudjuk, hogy ami az USAban történt, abban ő csakis ártatlan lehet.
Továbbá a történetnek lényeges eleme, hogy a Szereda múltja mekkora, ez alap arra, hogy bármit megtehessenek.
PromontorBlog Promontor díj, 2022 2023.11.21 09:00:00
Igazából ez egy 2022 Első Félévének a díja lesz, mert a második félévben mindössze egyetlen, kellemes, de felejthető filmet láttam. Az első félév viszont egész jól sikeredett, volt benne később némi meglepetésre Oscar díjat nyerő zseniálisan fura sci-fi melodráma, a Minden, mindenhol, mindenkor,…..
PromontorBlog Kultúrnapló, 2022/2 2023.10.29 10:59:58
Nagyon rövid poszt lesz, sajna, még a múzeumokkal együtt is csak 5 tételből áll. Nem ez volt a legjobb félévem kultúrafogyasztás szempontjából. A csábitás iskolája (január 30.) Ahogy a dátumból látszik, ennek a filmnek az első félévi listában lett volna a helye, de onnan feledékenység miatt…..
Nagyjából egy hete megy a pollervita, ideje, hogy mindentudómegmondóemberként én is kifejtsem ezügyben megfellebbezhetetlen okosságaimat. Kezdjük egy rövid történeti összefoglalóval: Az Üllői út és a Váci út úttestje 2017-ig lényegében teljes szélességében a gépjárműforgalmat szolgálta ki, ez a…..
promontor 2023.08.18 09:33:05
@fkv.119: Kerékpársávot/utat járdára vezetni az egyik legnagyobb forgalomszervezési és urbanisztikai hiba. Általában csak azok tartják jó ötletnek, aki minden a gépjárműforgalom támogatásának rendelnének alá.
Egyébként aki szerint nincs "gyaller" a körúton, az nagyon nincs tisztában a valósággal.
Sétáló Budapest Pollerháború 2023.08.15 05:04:29
Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének közleményével kezdődött az a szóváltás, ami pollerháborúként vonulna be a történelembe, ha a történelemkönyvek biliben dúló viharokról szólnának. A probléma az, hogy a mentőautók nehezen férnek be az új Váci úti és Üllői úti biciklisávokra, hogy ott…..
promontor 2023.08.15 19:29:53
@nyelv-ész: A "száz P+R-t, ezeret" követelés sajnos tévút: levegomunkacsoport.blog.hu/2020/03/30/ujabb_p_r_parkolok_jobb_ha_elfelejtjuk

Egyébként a komment szokásos magyaros módon több dologban is túloz. Pl. az agglomerációban mind a MÁV, mind a Volánbusz sokkal komolyabb kapacitásokat tart fenn, mint az alsóbivalyfalvai példa és ezeket sokan használják is. Akik nem használják, azok sokféle okból nem teszik ezt és ezek között bizony igen gyakran a kényelem is szerepel. Az viszont nem várható el a budapestiektől hogy mások kényelemből választott közlekedési döntései miatt a saját környezetük minőségromlását legyenek kényetelen eltűrni.

Ami pedig a "súlyos pénzekért saját erőből közlekedőket" illeti, valójában azok, aki napi szinten autóval közlekednek, azok messze nem fizetik meg a közlekedésük tényleges társadalmi költségeit.
promontor 2023.08.16 11:24:32
@nyelv-ész: "az agglomerációból bejárókra szüksége van-e Budapestnek..."
Ez megint egy magyaros túlzás, amennyiben egy kalap alá vesz mindenkit. Áruszállítás, szolgáltatások természetesen kellenek, senki nem akarja őket elűzni. A városi mozgásukból adódó többletköltségeket (pl. parkolás) meg eddig is kifizették az itt élők, ezután is ki fogják.
Amire nincs szüksége Budapestnek, az az agglomerációban élő irodista, aki reggel beszáll az órmótlan SUVjába, végigpöfög a városon, eltölt 8 órát egy irodaházban és aztán hazapöfög és fel van háborodva, hogy közben dugó van. (Ez egyébként nemcsak agglomerációs probléma, mert ugyanez vonatkozik egy budai-pesti külvárosból vagy villanegyedből bepöfögő irodistára...)
És persze szó sincs arról, hogy lezárjuk várost, csak azt látni kell, hogy a jelenség egyik oka az, hogy sokáig minden ennek a fenntarthatatlan közlekedési módnak a támogatására volt kihegyezve és most, hogy lassan, bátrotalanul végre lépések történnek ennek a visszaszorítására, megy a hőbőrgés, hogy ez elfogadhatatlan. Nos, nem az elfogadhatatlan, hanem az, ami most van.

Másik: abban egyetértünk, hogy az agglomeráció közlekedési és egyéb urbanisztikai problémáinak egységes kezelése nagyon hiányzik és abban is, hogy ez a széttagolt és ellenérdekelt önkormányzati és közlekedési szervezet az egyik oka, a tetején a kormánnyal, amelyiknek a legtöbb esélye lenne ezt a széttagoltságot megszüntetni, de nekik sokkal jobb a jelenlegi rendszer (ld. divide et impera).

Abban viszont nem, hogy a belvárosi forgalomcsillapítással bármire is várni kellene. Ez a tipikus "ne csináljunk semmit, amíg nincs meg ez (pl. 4-es metró) vagy az (pl. M0), mert összeomlik a közlekedés". Évtizedek óta hallom ezt. Aztán amikor valami megépül, akkor jön a következő ez meg az (mondjuk a Galvani híd), hogy még az is kell, különben armageddon lesz. Ezt persze tipikusan azok mondják, akik szeretnék a jelenlegi kényelmüket fenntartani mások terhére.

(A blog.hu blogmotor elég ramaty mostanában szerintem is...)
promontor 2023.08.16 14:23:36
@nyelv-ész: Hogy a lényeggel kezdjem, szerintem az irodista főnöke is irodista. ;-) Egyébként pedig bizonyos szektorokban (IT, pénzügy) a cégautó messze nem csak a managerek juttatása.

Hogy komolyabb dolgokra is reagáljak. Miért ne lenne alkalmas egy metróvonallal ellátott útvonal arra, hogy ott irodaházak épüljenek. Milyen "megfelelőbb" közlekedési infrastruktúrára gondolsz? Hétsávos autópályára?

A másik: vannak irodaházak máshol is, még az agglomerációban. Van is ismerősöm, aki egy budaörsi irodaházban dolgozik. Igaz, ő Káposztásmegyerről jár ki oda, igazán remek megoldás.

Végezetül: a cégautók ellen nagyon is lehetne küzdeni. Csak néhány ötlet. A cégautót a cég adja, tenni kell róla, hogy ne érje meg se neki, se a munkavállalónak. Kerüljön sokkal többe cégautót rakni valakinek a feneke alá, mint a fizetés. Másik: ahol az irodaház parkolási övezetben van, ott kötelezni kellene az irodaház üzemeltetőjét, hogy tegye nyilvános parkolóházzá a mélygarázst, ahová bárki behajthat, ha kifizeti a parkolás óradíját. Aki ott dolgozik, az is ugyanezzel a feltétellel hajthasson be. Ne legyen dedikált helye, ne legyen ingyenes parkolása.

Csak akarat kéne. Na, az nincs.
A Lidl idén augusztus elején kínál egy lehetőséget, hogy pótoljuk a dögmelegben kiszikkadt készleteinket. Lehet, hogy ez a kezdet vége, azaz a sokkoló infláció kezd kicsit alábbhagyni és ez most itt valahogy meglátszik. No, de nem minden főzdénél ugyanolyan mértékben. ***Spoiler*** Nem csak hogy…..
Illat: búzás, banános, édes, malátás Hab: egy csoda Szín: körtepüré mangóval   Na ezt már nevezem! Életem legjobb búzasöre. Bitang telt, mintha banánba harapna az ember. Tobzódik benne az anyag, a kiváló minőségű búzamaláta, finoman megerjesztve. Enyhén citrusos, de igazából több gyümölcsöt…..
Fáj, hogy ennyire közel voltunk, így maradt még egy mérföldkő a pályafutásomban..
promontor 2023.05.25 11:29:49
@Dallanan: Szerintem se voltunk rém gyengék, mert akkor kiestünk volna. Azon a vb-n senki se volt rém gyenge, pont ezért volt szerintem is a legizgalmasabb div1a vb, amire én emékszem. Nekem emlékeim szerint két problémám volt vele, az egyik a legvége, a másik a jégminőség, ami szégyen volt.
promontor 2023.05.25 13:39:14
@Dallanan: Nem tudok róla. A Papp László ékes példája az elfuserált ppp konstrukcióknak. Van egy magáncég, amelyik kezeli, nekik a profit a lényeg, a kötelező sportrendezvényeket a pokolba kivánják és egy fillért se költenek semmire, ami azokat minőségibbé tenné. Tehát a jégre se.

Azt nem tudom, hogy az MVM Dome-ban mennyire lenne költséghatékony egy Div 1 vb, de elég siralmas lenne, ha Budapest két ekkora sportcsarnokkal nem rendezne időnként egy hoki vb-t. És mint tudjuk, A csoportost nem fog még egy jó darabig... :-(
promontor 2023.05.25 13:43:04
@promontor: Mondjuk ha elkészül a fehérvári csarnok, ott nyilván lehet majd ilyet is rendezni...
Szirányi a negyedik csatártrióban játszik a németek ellen..
promontor 2023.05.22 10:28:15
@eurocat2k: Igen, jellemző volt, hogy a Sport tv-s kommentátorok is rögtön fanyalogtak, aztán a szünetben a studióban Gebei tette rendbe a dolgokat, ő is megmondta, hogy teljesen jogos volt az itélet.

Általában is nagyon zavaró (legalábbis számomra) a magyar sportcsatornák gyakorlata, hogy hajlamosak az ellenünk megítélt büntetéseket azonnal csalásnak, részrehajlásnak, de legjobb esetben is tévedésnek minősíteni. "Balsors akit régen tép", ugyebár.
Tavaly nyáron indult a közös utazásunk, most, 9 hónappal később jön a legfontosabb meccsünk..
Franciaország–Magyarország 2-3..
promontor 2023.05.16 23:17:00
@DominiKing: Ha minden papírforma szerint megy, akkor nulla ponttal is elég lett volna hosszabbításban legyűrni őket. Szóval ha így nézzük, lehetett volna bátrabban kockáztatni a végén. De összességében szerintem is jól tettük, hogy mi is vigyáztunk a pontunkra: egyrészt nekünk mentálisan nagyon fontos egy A csoportos pontszerzés, másrészt pedig az osztrákokból kinézek még egy esetlegesen elcsípett pontot (a németek ellen), akkor meg nekünk is kell ez a kettő.
promontor 2023.05.20 16:51:22
@DominiKing: Nem. Egy esetleges 4 pontos francia-osztrák-magyar holtversenyben a körbeverésekkel mi esnénk ki.
promontor 2023.05.20 19:43:55
@DominiKing: Az egymás elleni eredményeket vizsgálják, és az általad felvetett esetben az osztrákok nyernék a körbeverést (4p), a franciák lennének a másodikok (3p), mi a harmadikok (2p).

Szóval ha nem verjük meg a németeket rendes játékidőben, akkor az osztrákok ellen pontot vagy pontokat kell szereznünk. Ha a németek ellen hosszabbítás lenne (mindegy, hogy 1 v. 2 ponttal a végén), akkor annyival lennénk beljebb, hogy az osztrákok ellen (is) elég lenne a hosszabbítást elérni.

Persze mindez az elmélet, csoda lenne a pont a németek ellen és igazából csoda lenne a bentmaradás is.
Csányi és Pozsgai nem játszanak Svédország ellen..
promontor 2023.05.18 17:49:17
@Dallanan: Ebben azért benne van az, ami már szóba került itt, hogy lövőhelyzetünk most is volt, csak "cifráztuk".

Nem tudom, hogy ez szándékos-e.

Ha optimista vagyok, akkor ez szándékos, mert úgyis tudjuk, hogy ezekből a lövőhelyzetekből úgyse nagyon lesz gól, viszont azok a cselek vagy összjátékok, amiket most kipróbálunk, azok ugyan nem jönnek be a svédek ellen, de bejöhetnek a gyengébb osztrákok ellen.

Ha pesszimista (vagy realista) vagyok, akkor viszont ez inkább a gondolkodásbeli lassúságunk követezménye és semmiképp se jó, mert nagyon szembe megy a hoki természetével: lőni kell, csak abból lesz gól. És a hoki elég kaotikus ahhoz, hogy néha az ilyen kis semmilyen kis lövésekből is lehet gól, ha szerencsésen pattan.
promontor 2023.05.19 12:26:09
@Dallanan: Egyrészt egyetértek, az elmúlt 15 évben is közelítettük valamennyit az előttünk állókhoz. Ugyanakkor ha kicsit alaposabban nézzük, akkor szerintem ennek az időszaknak az eleje volt az, amikor a közeledés nagyobbik része megtörtént és az utóbbi 4-6 évben szerintem ez a folyamat jelentősen lelassult, sőt néha hajlamos vagyok azt gondolni, hogy stagnálunk. Persze lehet, hogy tévedek, ilyen rövid távon az eredmények egy-egy jobb-rosszabb edző vagy szerencsétlenebb szezon miatt is ingadoznak évről évre.

Mindenesetre, az én fotelszurkolói nézőpontomból az valóban nem látszik, hogy az anyagilag nagyon megtámogatott utánpótlás öntené azokat a tehetségeket, akik minőségi ugrást hoznának majd a jövőben. Ez persze a mostani válogatott szereplés szempontjából nem annyira releváns.
Finnország–Franciaország 5-3..
promontor 2023.05.18 16:08:57
@DominiKing: Reméljük, hogy csak a kanadai receptet követik. Ld. 2021... ;-)
Bálizs és Terbócs visszatérnek a jégre..
promontor 2023.05.16 23:07:09
@Dallanan: A visszafogottságukban az is benne lehetett, hogy nekik minden valós számítás szerint az 1 pont elég lesz a bentmaradáshoz, míg a rendes játékidős vereséggel meg kiestek volna. Szóval nem kockáztattak.
Dánia–Ausztria 6-2..
promontor 2023.05.16 20:00:37
@Dallanan: A mostani első harmadot meg elvesztettük volna. Pedig a franciák nagyrészt végiglazsálták ezt a harmadot, csak éppen megint hajmeresztő védőharmados dolgaink vannak. Ehhez képest kihoztuk egálra.
Meg kéne nyugodni.
Többet kell lőnünk és támadni a kaput, mert ott vagyunk, csak a korong nem jut el odáig..
promontor 2023.05.14 17:00:40
@eurocat2k: Két meccs alapján szerintem ez egy helyénvaló megjegyzés. Pont arról szól, hogy az erőviszonyok jobb figyelembevételével játszva lehetett volna pár lövéssel több is.
A dánok és az amcsik ellen is volt több olyan szitu, amiből lehetett volna lőni, de továbbvittük jobb helyzet reményében, amiből aztán nem lett semmi. Ezeket jobb lett volna ellőni, még akkor is, ha persze mindenki tudja, hogy ezek távolról sem voltak komoly gólhelyzetek.
Rajna megsérült, nem utazik a világbajnokságra..
promontor 2023.05.14 17:25:38
@essze: 1) Senki nem mondta, hogy biztosan a magyar-szlovén pályázat nyert volna. Az viszont biztos, hogy kormánygarancia nélkül 0% esélyünk volt, kormánygaranciával pedig valós esély lett volna.

2) "2 év helyett 1 héttel a kezdés előtt beüzemelt csarnokkal", aha. Csúsztatásban világbajnok vagy. Az MVM Dome már tavaly is állt, simán lehetett volna több próbatornát is tartani gond nélkül. Ehhez képest lesz nyáron egy atlétikai vb-nk, amire még mindig nincs kész a stadion. Meg volt egy 2017-es úszó vb, amire beugróként pályáztunk, arra is csak pár hónappal a kezdés előtt lett kész az (egyébként szégyenteljesen ronda) úszóaréna, a főpróbaként beharangozott versenyt nem is tudták ott megrendezni.
promontor 2023.05.14 18:47:17
@essze: "Lehetett volna. De nem tartottak." Most miről beszélsz? Arról, hogy miután nem nyertünk, nem hozták ide a felkészülési tornákat (kivéve a végén a szlovén és kanadai meccseket)? Ez mennyiben bizonyítja, hogy mi lett volna, ha mi rendezzük a vb-t?

Ami a "ha nem olyan jó a válogatott, akkor nem érdemlünk vb-t" jellegű véleményt illeti, ez megint csak nevetséges. Ha már a "megérdemlés" szempontjából nézzük, nem a válogatott számít, hanem a szurkolók. Pl. atlétikai vb-t se az atlétáink "érdemelnek". (Ezzel nem őket akarom bántani...)
A Kanada elleni csatártriók játszanak Dánia ellen..
promontor 2023.05.13 23:19:44
@manga2: Akkor most én is untatni foglak egy kicsit.
Ugyan nem fogom ezerszer elmondani, mint DominiKing, de bizony nekem is eszembe jutott ma, hogy reális esélyünk lehetett volna erre a vb-re, ha nem szalasztjuk el érthetetlen módon. Aki ezért felelős, az bizony szerintem is egy idióta, kicsinyes barom.

Ami meg az "aki szeretne ott lenni egy ilyen VB annak mindegy, hol van megszervezve" dumát illeti, hát gratulálok, ez a nap kommentje "Köszönjük, Emese" kategóriában.
A szívünket, a karakterünket és a tökösségünket kell kiegészítenünk a játékrendszerünkkel..
promontor 2023.05.12 12:59:06
@DominiKing: Ne legyél telhetetlen! Lehet, hogy csak elődöntő lesz... ;-)
Magyarország–Szlovénia 2-4..
promontor 2023.05.07 17:33:27
@manga2: Az olasz-brit meccs tényleg nagyon jó szinvonalú volt és amit én láttam a felkészülésből (vagy mondjuk a tavalyi div1 vb-n tőlünk), az valóban gyengébb volt ennél. De azért az látni kell, hogy ezt a két válogatottat az utolsó tétmeccsünkön legyőztük és egyik meccs se volt olyan nagyon régen.

Amivel persze nem azt akarom mondani, hogy minden rendben van és azt se, hogy reálisnak tartanám a bentmaradást, szerintem már egy pontocska is bravúr lenne...