Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darabolos pingvin

6 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A facebook, mint a kommunikációs formák és csatornák új nemzedéke rengeteg eddig nem ismert vagy ismert, de új formát öltött lehetőséget rejt magában. Például, célunk eléréséhez létrehozhatunk egy csoportot, amihez ha jelentős mennyiségű ember csatlakozik, imánk akár…..
A Magyar Telekom idén elég sokat várt a Kapcsolat koncert bejelentésével. A szerdán tartott sajtótájékoztatón viszont filmbe illő módon az utolsó pillanatban jött a visszaigazolás, úgyhogy elárulhatták: az idei ingyenes koncert sztárvendége Kesha lesz június 25-én az 56-osok…..
darabolos pingvin 2011.05.18 23:58:10
@Norbi812:

1999 LGT
2003 Elton John
2004 Sting
2007 Bryan Adams
2008 Santana
2009 Simply Red
2010 Rod Steward

Ezekután ez a csaj hogy kerül ide? Vagy Ö csak egy előzenekar lesz valami világsztár elött ? :)
Kyuss Lives! @ Petőfi Csarnok, 2011.03.20. A Lángoló Gitárok most olyat csinál, amit eddig még nem. Tribute zenekar koncertjéről ír beszámolót. Merthogy a Kyuss Lives! egy tribute zenekar. Ha maga az énekes mondja ezt, akkor ugyan miért vonná kétségbe bárki is. Az már más…..
Bréking: Magyarországra érkezik a világ első számú tribute-műsora, a The Australian Pink Floyd Show.Nevéből kifolyólag gondolom mindenki kitalálta, hogy a csapat a legendás Pink Floyd dalait adja elő, méghozzá elképesztő fény- és hangtechnika mellett, effektek, lézerek…..
darabolos pingvin 2010.11.02 23:57:03
Marketingből 5-ős az Australian Pink Floyd és valószinű tényleg király a show amit csinálnak. (Mindenki ezt mondja). Nekem valahogy mégse érdekes amit játszanak. Biztonsági setlisták, semmi érdekes a Floyd életművéből.

Most öszintén melyiket néznétek meg szivesebben a besf of Pink Floyd műsort vagy inkább a lenti műsorok egyikét?

The Surrogate Band
The Cavern Club
Ann Arbor, Michigan
July 28, 2006

Disc 1:
1. Intro
2. Sheep
3. Pigs On The Wing Part 1
4. Dogs
5. Pigs On The Wing Part 2
6. Pigs (3 Different Ones)

Disc 2:
1. Intro
2. Astronomy Domine
3. Lucifer Sam
4. Matilda Mother
5. Flaming
6. Pow R. Toc H.
7. Take Up Thy Stethoscope and Walk / Interstellar Overdrive
8. The Gnome
9. Chapter 24
10. The Scarecrow
11. Bike

Disc 3:
1. Intro
2. Echoes
3. Speak To Me / Breathe
4. On The Run
5. Money
6. Wish You Were Here
7. Young Lust
8. Comfortably Numb
9. Run Like Hell

ez se volt rossz:

The Surrogate Band -
2005-08-20
GRAND RAPIDS MEADOWS

SET ONE -

1 Astronomy Domine
2 Fearless
3 Let There Be More Light
4 Remember a Day
5 Set The Controls For The Heart Of The Sun
6 Corporal Clegg
7 Atom Heart Mother [dedicated to PinkPudding-thank you Alex!]

SET TWO -

1 Childhood's End
2 Scream Thy Last Scream
3 Summer '68
4 Green is The Colour/Careful With That Axe Eugene
5 A Pillow Of Winds
6 Echoes

SET THREE & ENCORE

ECLIPSE-
1 a] Intro
b] Breathe
c] Travel
d] Time
e] Home Again
f] Religion
2 g] Money
h] Us and Them
i] Scat
j] Lunatic
k] All That

ENCORE
3 A Saucerful of Secrets
Sokak számára talán meglepően fog hangzani, de a rock-legenda Jimi Hendrix igazi science fiction-függő volt. "Becoming Jimi Hendrix: From Southern Crossroads to Psychedelic London, the Untold Story of a Musical Genius" című, minden eddiginél részletesebb életrajzi könyvükben,…..
Matisyahut a hasszid reggae királyának mondják, tegnap este koncertet adott a Zsidó nyári fesztivál keretein belül a Syma csarnokban. A korona kicsit megbillent a fején, félrecsúszott, de ottmaradt. Elmondom én mit láttam.Ahogy felröppent a hír, hogy jön Matisyahu, teljes lázban…..
A Fugazi egyik énekes-gitárosa, Guy Picciotto nemrég elmondta a World Of Fugazi nevű rajongói oldalnak, hogy hamarosan összeáll az a gigantikus adatbázis, ahonnan majd elérhető lesz csaknem az összes Fugazi-koncert felvétele. Ez azt jelenti, hogy az 1987-től 2002-ig folyamatosan…..
darabolos pingvin 2010.07.22 19:45:56
Az archive.org-on már most is letölthetők a koncerjeik:

www.archive.org/details/Fugazi

On November 14, 2003, Fugazi gave permission to Matt Bailey for shows to be hosted at the Archive:

Subject: Re: Live Music Archive
Hey Matt -

Thanks for writing in.

Here's our policy : As long as no money is being exchanged, we support all
sharing of any format of Fugazi live recordings be they tapes, CDRs, or
audio files on the web. We do not support THE SALE of any of these formats,
even for nominal amounts so our policy is basically - its free or its not
cool with us.

All the best - Guy/Fugazi
  A könnyűzene az egyik legfiatalabb művészeti ág. Hogy mennyi idős pontosan, annak több értelmezését is ismerjük: a legbutább szerint annyi, mint a Beatles, a legnépszerűbb szerint a második világháború utáni évtizedben született meg, és a tévé segített rá - de akár…..
darabolos pingvin 2010.07.19 23:34:03
Vannak azért dijak:

Jakab-líra díj

1998. április 24-én, György napkor még egyszer és utoljára színpadra állt a Neoton Família. Édesapja helyén ifj. Jakab György játszott, és a koncert kitörölhetetlen emlékként él mindazokban, akik befértek a Budapest Sportcsarnok zsúfolt nézoterére. A koncertet követoen Pásztor László és Bardóczi Gyula alapítványt hoztak létre Jakab György emlékének ápolására. Az alapítványhoz hozzájárult a többi Neoton-tag is, akik korábbi, a Hungarotontól járó jogdíjaik egy részét fordították a célra. Az alapítvány egy lassan már feledésbe merülo zenei stílust, a lírát kívánja támogatni, amelynek Jakab György nagy mestere volt úgyis mint szerzo és úgyis mint énekes. A A Jakab Líra Díjjal eloször a 2000. év legszebb magyar lírai felvételét (United: Nincs osz, nincs tél) díjazták.

Orszáczky-díj a könnyűzene legkiválóbb alkotóinak

A Magyar Zeneszerzők Egyesülete 2010-től százezer forinttal járó díjat tűz ki a könnyűzene legkiválóbb 40 év alatti alkotóinak.

A Magyar Zeneszerzők Egyesületének újonnan megválasztott vezetősége 2009. júniusi ülésén elhatározta, hogy az elmúlt években már rangot szerzett Istvánffy Benedek-díj mellett;

- a szerzői munka művészi értékeinek további megbecsülését célul kitűzve;

- az egyesület zömében komolyzenei területen alkotó tagjainak nyitottságát reprezentálni szándékozván a könnyűzenei téren tevékenykedő kollégák munkái iránt;

- a reklám és média hírverésektől befolyásolt, nehezen ellenőrizhető piaci eredményektől független, szakmai értékszemlélet fontosságát hangsúlyozva;

2010-től évente díjat tűz ki a könnyűzene legkiválóbb alkotóinak, évente egy - 40 év alatti - zeneszerzőnek vagy szövegírónak vagy szerzőpárosnak.

A díjat, a vezetőség döntésének megfelelően, a magyar zenész társadalomban - műfajoktól és generációktól függetlenül - tisztelettel és szeretettel övezett muzsikusról és szerzőről, a 2008. februárjában, Sydneyben elhunyt Orszáczky Miklósról nevezi el az Egyesület.

Orszáczkyt szakmai és emberi kvalitásai, az általa egész életében képviselt művészi igényesség, alkotói gondolatgazdagság, a zenei gyökereket, új utakat kereső szenvedélye, a fiatal kollégákkal ápolt kapcsolatai kivételes ranggal ruházták fel - idehaza és később Ausztráliában is. Halála után itthon a Művészetek Palotájában, Sydneyben az Operaházban tartottak emlékére koncertet zenésztársai.

Az Orszáczky-díjat bármely, alkotói tevékenységének eredményeit elsősorban Magyarországon publikáló szerző megkaphatja a díj odaítélését megelőző esztendőben közreadott munkája alapján.

Beküldési határidő: 2010. január 31.

Magyar Zeneszerzők Egyesülete
1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

A díj odaítélésére az egyesület vezetősége által kijelölt zsűri tesz javaslatot minden év március 15-ig. A zsűriben szerzők és előadók egyaránt helyet kapnak. A díjat minden esztendőben a könnyűzenei szakma (lemezkiadás, stb.) valamelyik rangos gálaműsora keretében adja át az egyesület képviselője.

A szakmai zsűri tagjai évről évre figyelemmel kísérik a könnyűzene valamennyi fórumát, megjelenési formáját. Tájékozódásukat segíti, hogy a díjra javaslatot tehet valamennyi hazai lemez- és zeneműkiadó, alkotói közösség és egyesületi tag. A javasolt szerző(k) munkáját hangzóanyag formájában kell eljuttatni az egyesülethez, kiegészítve a jelölt rövid szakmai életrajzával. A javaslattétel lehetőségéről a díj meghirdetésével egyidőben minden számon tartott és elérhető szakmai műhelyt tájékoztat az Egyesület.

A díjjal járó pénzjutalom összege százezer forint.
A tengerentúli duótól már eddig is megszokhattuk a rajongóbarát lépéseket, például a Congratulations! című második lemezüket is ingyen meghallgathatóvá tették, amint az kikerült az illegális fórumokra is. Most viszont talán példátlan engedményre készülnek.…..
B-oldal Edda klisék 2010.05.29 07:40:00
30 éve jelent meg az Edda Művek első albuma, illő, hogy pár klisé formájában átgondoljuk a zenekarral kapcsolatos álláspontunkat.Mindig is és ezután is ujjatlan póló, a zenekarban legalább egy tag Edda zenekaros pólót visel.A legnagyobb klasszikus mozdulat, ami tulajdonképpen…..
BRÉKING: koncertklip készült el múlt héten a Quimbytől. Tegnap a Youtube-ra is felkerült, így végre megosztható.Azt kell mondjam, erre igény volt. De nem 5 perce. Ezt vártuk!Persze lehetett volna a Magam adomból olyan kultot építeni, mint az EDDA esetében a Körből, hogy csak…..
Helyi idő szerint vasárnap reggel az Egyesült Államokban elhunyt Ronnie James Dio, az egyik legnagyobb hatású metálénekes. Wendy Dio, a zenész felesége és menedzsere tavaly novemberben jelentette be, hogy 67 éves férje gyomorrákban szenved, ennek ellenére folyamatosan kötötték le…..
Péntek este a Dürer Kertben last minute koncertet ad az alterrockos Üllői Úti Fuck, a mostanában rock and rollos, új lemezt kiadó Trousers, a szintén rock and rollos, szintén új lemez előtt álló Ozone Mama, a psychobillys Yellow Spots, illetve az alteros Paganza. A fellépések után…..
A House of Pain minden idők egyik legnagyobb slágerét írta a Jump Arounddal. Ketten az akkori csapatból az A38-on a La Coka Nostra nevű csapatukkal adtak szemtelenül rövid, 43 perces koncertet. Az ősz szakállas, napszemüveges és flanelinges Everlast a hardcore hiphop Eric Claptonjaként…..
Korunk kétségkívül egyik legnagyobb hatású zenekara a Pink Floyd, sokak szerint életművük csúcsát A fal című konceptlemez/rockopera jelenti (nekem a Meddle/Dark Side/Wish-trió jobban bejön, de legyen ez az én bajom), az a darab, amit Roger Waters, a zenekar egykori bőgőse most…..
darabolos pingvin 2010.04.14 11:52:56
@rinocer:

yeeshkulon le tudod tölteni a koncertet. ha jol rémlik van hang (nagyon jó minőségü) és video is.

www.yeeshkul.com/forum/showthread.php?t=13895&highlight=udine
Elindult Roger Waters új honlapja, ahol ma a The Wall Tour 2010-2011 első hivatalos információi és a turné észak-amerikai dátumai láttak napvilágot! Az európai koncertekről jelenleg nincs információ, de könnyen megjósolható, hogy azok 2011-ben lesznek.Roger leírja, hogy miért…..
Kezdjünk egy találós kérdéssel: miről emlékezetes a mai nap? Már azon túlmenően, hogy nyolc év után végre kocsiszínbe érkezik a Vörös Villamos? Ha kell, segítek. Ma, József Attila születésnapján ünnepeljük a magyar költészet napját! Két jó okom is van lecsapni a…..
B-oldal Lesz The Wall turné 2010.04.03 07:30:00
Roger Waters menedzsmentje megerősítette a hírt, a Pink Floyd zenei géniusza világkörüli turnét tervez a The Wall programmal. Így egyre közelebb vagyunk az általunk is már novemberben megszellőztetett hírhez, azaz 11 az 1-hez, lesz Wall turné! Ha sokszor mondogatjuk, akkor szerintem…..
darabolos pingvin 2010.04.05 16:59:29
@gyz:

kurva nagy Floyd rajongo lehetsz ha még azt se vetted észre, hogy a (Dry) Floyd Wiener Neustadtban nem játszotta le neked a teljes DSOTM albumot.

Pink Floyd - Vienna 19.8.94
Wiener Neustadt Flugfeld
Vienna, Austria
19. August 1994

Source: Audience>Unknown>CDR>(EAC>mkw0.97beta1)>shn
Quality: EX
CDR: [56:15 + 52:53 + 57:11]

Disc 1: 1. Soundscape Check [14:34]
2. Shine On You Crazy Diamond [11:30]
3. Learning To Fly [5:34]
4. What Do You Want From Me? [4:19]
5. On The Turning Away [7:31]
6. Take It Back [6:02]
7. Coming Back To Life [6:45]

Disc 2:
1. Sorrow [11:32]
2. Keep Talking [7:23]
3. One Of These Days [6:40]
4. Astronomy Domine [4:49]
5. Breathe [2:52]
6. Time [5:30]
7. Breathe Reprise [1:10]
8. High Hopes [7:52]
9. The Great Gig In The Sky [5:04]

Disc 3:
1. Wish You Were Here [5:49]
2. Us And Them [6:17]
3. Money [9:47]
4. Another Brick In The Wall Part 2 [7:14]
5. Comfortably Numb [11:45]
6. Hey You [5:34]
7. Run Like Hell [10:43]

Total time: 166min 19sec
darabolos pingvin 2010.04.06 15:19:46
@nbsz:

ABITW2 - csak Waters
CN - Waters, Gilmour

Egyébként még a Young Last-ot és A Run Like Hell-t irták közössen. A többi Waters szerzemény.
Pár éve már tiszteletét tette a Prodigy a VOLT fesztiválon, tavaly pedig a Szigeten léptek fel Magyarországon, de idén sem maradunk ki belőlük: a VOLT szervezői bejelentették, hogy a már eddig is publikus Massive Attack és Billy Idol mellett idén is jön hozzánk Liam Howlett és…..
Björk, 1995. szeptember 28., Budapest, Petőfi Csarnok Goldie volt a vendég, aki akkoriban nem csak turnézni járt Björkkel, de kettesben moziba is. Ennek köszönhetően vesztette el Magyarország a szüzességét drum n' bass/jungle-ügyileg, Goldiék úgy tükrözték a jelenlévők…..