Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gudzilla

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
Japán már 1933-ban a háború útjára lépett, amikor expanzív külpolitikába kezdve megszerezte magának Észak-Kínát, ahol egy Japánhoz hű bábállamot alapított (Mandzsukuo). Egyes történész-vélemények szerint már ekkor kezdetét vette a második világháború. Alig 4 évvel később, 1937-ben az egyik legősibb…..
Gudzilla 2020.04.26 10:42:53
@Arkadiai: Tegyük hozzá, hogy a 70-80-as évektől igazából nem tudjuk, hogy hogyan is áll ez a kérdés, a digitális technika korában ugyanis az USA nem találkozott még olyan ellenféllel, amelynek értékelhető haditengerészete vagy kidolgozott koncepciója lett volna hordozók ellen. Nem biztos, h egyáltalán szükséges haditengerészet, a felderítéshez pl. biztos nem, ráadásul a bombázók és a hordozott robotrepülők/rakéták hatósugara is nagyobb, plusz a hordozók túlélőképessége ma már nem releváns - eleve nukleáris töltetekkel kell számolni még a torpedóknál is.
A történelmet mindig a győztesek írják - mondta Napóleon, és milyen igazan. És a történelem talán egyetlen igazi győztese az nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok. Azonban - a filmekkel ellentétben - még nekik sem volt makulátlan, fényes diadalmenet a történelem útja. Éppen ezért kerestem olyan…..
Gudzilla 2020.04.12 20:32:15
@flort: Valóban ezt tanítják, és sulykolják, de Japán kapitulációját egyetlen dolog befolyásolta, hogy a Szovjetunió is ott toporgott a küszöbön, és esély sem volt már rá, hogy kivonják az egyenletből (pedig próbáltak tárgyalni). Az angol és amerikai légierő sz*rrábombázta az összes német nagyvárost, a nácik mégsem kapituláltak, akkor vajon a japánokat miért érdekelte volna két város? Az "ezergépes" európai bombázásoknál, a repeszekkel szellőztetés, majd gyújtóbombákkal tűzvihar előidézése nem sokban maradt el hatásfokban az atombomba mögött... Egy totalitárius államszervezetben a civil veszteség hol érdekli a hadvezetést, lásd SZU, nácik...
Ezúttal a siófoki labdarúgócsapat került bajba, csődbe juthat az egykori bányász-klub, ahol a játékosok és a vezetőség nem tudott megegyezni a bérek csökkentéséről. Tegnap a szegedi kézilabdával kapcsolatosan jöttek hasonló hírek, és egy szemernyi kétségünk se legyen: a legtöbb magyar látványsport…..
Gudzilla 2020.04.12 16:47:32
@icipici lencsilány:
Az igazsághoz hozzátartozik, h a példaként emlegetett Norvégia egy putri kis ország lenne ma is, ha történetesen nem tenyerelnek bele egy jó csomó szénhidrogénbe (kőolaj, földgáz). Inkább érdekes, h a hirtelen jött gazdagsághoz hogyan viszonyultak/viszonyulnak, pl. tartalékot képeznek, az oktatást/gazdaságot fejlesztik, és NEM költenek profi sportra... Bármilyen hihetetlen de az olimpiai bajnokaik nemhogy életjáradékot, de nevetséges jutalmakat kapnak (ha kapnak). Az otthon félamatőrként kezelt kézilabdázóik pl. röhögve körbeverik a világot, aztán eligazolnak olyan országokba, ahol megszedhetik magukat (pl. hozzánk).
A történelemben számtalan híres és sikeres mesterlövész tevékenykedett, hősies tetteket, hihetetlen eredményeket és meghökkentő áldozatszámokat elérve. Rendszerint mozdulatlanul megbújva, jól kiválasztott rejtekhelyekről tüzeltek ellenségeikre és gyakran egy - két kilométer távolságból likvidálták a…..
Gudzilla 2020.03.01 19:23:14
@gigabursch:
Nem. Az Enemy at the Gates - Ellenség a kapuknál c. filmben.
Attila garanciális laptopja úgy járta meg az Extrem Digital-on keresztül a HP márkaszervizét, hogy a hibát ugyan kijavították, de csináltak helyette egy másikat, nehogy hiányérzete legyen. Ezek után Attila úgy pattant le az EDigital ügyfélszolgálatáról, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Az…..
A Kádár-kor ételei és italai maguk voltak a zsír- és cukorbombák mai leszármazottjaikhoz képest. Összetevők a 60-as években és napjainkban...
Gudzilla 2019.09.27 19:48:33
@Bergyilkos Bohoc:
Mennyiben volt más a Pepsi és a Coca Cola íze a határon túl? :) A többi meg mindenhol ugyanaz a cukrozott lötty, persze a szomszéd fűje mindig zöldebb... Csokiban nyilván Svájc etalon, ill. németben a Stollwercket (karamellát) nagyon szerettük, de a Bocit se ütném, és a Sport szelet is finom volt. A cikkben leírt krémtúró anno nekem bejött, a korból pl. a gesztenyepüré meg mindent vitt. Ami gyerekszemmel is rettenetes volt, a krumplicukor, süvegcukor féle borzadályok, a Hitler-szalonna ("szeletelt" lekvár) vagy az agyoncukrozott szörpök.
Határátkelő Wales két év után 2018.09.10 06:30:00
Miért vág neki egy kormánytisztviselő apuka a külföldi fizikai munkának? Ez is kiderül József írásából, ami egy nem akármilyen történet, rengeteg tanulsággal és torokszorító pillanattal. Mutasd be te is a városod - hova érdemes menni, mit nem szabad kihagyni, mennyire könnyű…..
Izzasztó teszben mértünk össze népszerű mobil klímákat, hogy mire képesek kánikulában. Az eredmény minket is meglepett!Kétféle ember létezik, az egyik szerint a mobil klíma nem ér semmit, a többiek azt mondják jó az. Mi lehet az igazság? Két, aránylag nagy teljesítményű, paramétereiben egyforma…..
Gudzilla 2018.08.17 19:22:51
@Gour: Bocs, de a mai mobilklímák A energiaosztályúak. Nekem is van egy Whirpool, és Sleep módban simán lehet mellette aludni, legalábbis százszor inkább egy kis zaj és kellemes 24fok, mint 30fokban sz*rrá izzadtan forgolódni. A split klímákhoz képest persze gyengén teljesítenek (hatásfok, zaj), de létezik olyan élethelyzet, pl. albi, hétvégi ház, műemlék épület, ahol nincs más alternatíva, csak a mobilklíma. Ja és ugyan mutass már egy olyan elektronikai cikket, ami 100k-ba kerül, és 5-8 évnél tovább húzza, nem avul el, stb..
A science fiction, vagy röviden sci-fi mint műfaji kategória olyan könyveket, filmeket és egyéb művészeti produktumokat (pl festményeket, képregényeket, színi előadásokat ... stb) jelöl, melyeknek cselekménye a tudományos fantasztikum körébe tartozik. Rögtön hozzá kell, hogy tegyem: elvétve fordul…..
Még a Ferencváros játékosaként (forrás:tempofradi.hu)   Az egyik legtehetségesebb labdarúgó volt, sokak szerint az Aranycsapat legintelligensebb tagja. Amit a pályán tudott, azt csak nagyon kevesen tudták utánozni, beleértve a mai focistákat is. Pályafutása az ötvenes évek "szűrt levegőjének"…..
Spárta ókori történelme során mindvégig katonaállamként létezett, mely évszázadokon keresztül legyőzhetetlenségével tűnt ki a korabeli hellén világ poliszai közül. Harcosai fegyelmezett, jól felszerelt, egyszerre mozgó, korszerű eszközökkel ellátott és testi erőben kiemelkedő katonák voltak, akik…..
Gudzilla 2017.08.21 14:26:54
@Dr. Nagy László: A leuktrai csatában falanx győzött a falanx ellen, pontosabban a jobb taktika megverte a hagyományokhoz túlságosan ragaszkodó ellenfelet. A püdnaiban sem a falanx mondott kudarcot, hanem a hadvezetés, már ha hinni lehet a beszámolóknak. A falanx időről-időre visszatért, sőt ugye a középkor jelentős részét végigkísérte, lásd svájci gárdisták, német landsknechtek, tehát a nagy szálfegyverek, pikák időtállónak bizonyultak.
   Téma előtti nap kérdése: tudjátok, hogyan lehet földönfutóvá tenni sok embert egyszerre? Lezavarjátok őket a járdáról a fűre, hogy ott fussanak...      A napokban a kisfiammal orvoshoz kellett mennem. Le kell szögeznem előre, hogy amiről írok, az csak erről a konkrét esetről fogalmazódott meg…..
Gudzilla 2017.05.05 12:59:16
@Hozzászólás ©: Orr-fül-gégére nem kell beutaló. Sosem kellett. És tessék gondolkodni, egy fülfájással mit fog kezdeni az ügyelet? Adnak egy fájdalomcsillapítót, és menj el holnap szakrendelésre. Ha meg minden betegség mögé odaképzeljük a legrosszabb forgatókönyvet, akkor minden megfázást kezeljünk tüdőgyulladásként...
@SD9 Az orvosi ügyelet leegyszerűsítve sztem minden olyan eset, amikor nem tudod eldönteni, hogy hívj e mentőt, pl. hirtelen kialakuló lázas állapot, ami nem csillapítható, vagy mondjuk egy komolyabb vérnyomás változás, és ehhez hasonlók.
Régóta rebesgetett infót erősített meg hivatalosan is az HBO ma, sőt, rá is tett egy lapáttal: Nem egy, hanem négy olyan sorozat forgatókönyvét fejlesztik párhuzamosan, melyek a Trónok harca világában játszódnak. Teljesen érthető húzás, az aranytojást tojó tyúkot nem hagyhatják csak úgy kimúlni a…..
Interjú Kondor László fotográfussal 1998-ban hallottam először Kondor László nevét, amikor a Hadtörténeti Múzeumban, később pedig a Centrális Galériában kiállították Vietnamban készült képeit. Évekkel később aztán megpróbáltam vele kapcsolatba lépni, érdeklődtem mindenfelé, de eredmény nélkül.…..
Gudzilla 2017.04.18 13:29:25
A Deepwater Horizon olajfúró platform 2010. április 20-i felrobbanása és elsüllyedése soha nem látott szennyezést okozott a Mexikói-öbölben. Az 1500 méteres mélységben nyolcvanhét napon keresztül kiömlő 780 000 köbméter nyersolaj egy Szíria nagyságú (180000 négyzetkilométer) területen terjedt szét a…..
Gudzilla 2016.12.12 16:43:27
@BALTAZÁR: OMG, szép hozzáállás. Az összes katasztrófa emberi mulasztás következménye, a Deepwaternél például a betonozás minőségére vezethető vissza, magyarul a cégek még egy ilyen zsíros üzletnél sem képesek a minimális biztonsági követelményeket betartani, te meg állva tapsolsz ahhoz, hogy szétbasszák a bolygót, mert ez "kockázatos" folyamat. A fenéket kockázatos, és kellenek a szénhidrogének, csak épp nem ilyen áron. Nyilván a gyerekeidre is egy élhető planétát szeretnél hagyni...
  A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, azaz Meera húzza maga után Brant, mint a szánkót, az meg tejfehér szemmel haluzik maga elé sok mindent, és hiába jönnek gyorsan a képek, azért azt látjuk, hogy vannak benne White Walkerek, Bran kisése a toronyból, az apja a Tower of Joynál, az őrült…..
Gudzilla 2016.06.01 12:49:50
@adamskij: Dany seregéről lehet vitatkozni, de mi a rákot keresne északon? A Tyrell-Lannister seregekkel mérkőzne a koronáért + királyhű házak. Dothrakiak kb. semmit se érnek páncélosok ellen.
Gudzilla 2016.06.01 12:54:21
@chrisred: Ha szigorúan vesszük, akkor éppen, h ők indították el a háborút :) Ned Stark ment volna a falra varjúnak, de a tömeg a halálát akarta, és Joffrey ezért intett Payne-nek, hogy hozd el nekem a fejét.
Szerző: Kanyó Ferenc Mátyás királyt méltán tartjuk számon a legnagyobb uralkodóink között. 1490 virágvasárnapján a király, miután ellenkezés és lelkesedés nélkül végigülte a hosszú ceremóniát, megéhezett, és fügét kért. Bécsben azonban nem igen szokott április elején még friss füge teremni, úgyhogy…..
A WNBC amerikai rádióban 1947. október 20-án készült közel félórás interjúban Robert Capa – többek között – az 1945. április 18-án, Lipcsében készült ikonikus fotójáról is mesélt, melyről úgy gondolta, ő örökítette meg a legutolsó embert, aki meghalt a hivatalos…..