Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barázsos Varát

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kárpáti András a Pécsi Tudományegyetem oktatója a Schmitt plagizált dolgozatát vizsgáló bizottság ítélete után a következőt írta a személyes facebook oldalán."Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. március 27-ikétől…..
Marseille történelmi központjában - ötszáz méterre a régi kikötőtől - található - az Au Vieux Panier Hotel. A mindössze hat szobával rendelkező szálloda fennen hirdeti a véleménynyilvánítás szabadságát, amely eszmeiség az enteriőrben is visszaköszön.Az általunk…..
Kastély és szőlőbirtok Dél-Franciaországban: ütős kombinációTegyük fel, hogy van négymillió eurónk és Franciaországba szeretnénk költözni. Nem hangzik rosszul, ugye? Ez esetben a következő dilemmával találjuk szembe magunkat: ennyiért vezetünk egy tisztes, 200 négyzetméter…..
Barázsos Varát 2012.02.24 10:07:15
@bestpixel: Már régesrég Tokajban vannak a kínaiak, hiszen a Királyudvar Pincészet Tarcalon már 1997 óta a kínai származású, bár amerikai Anthony Hwang kezében van.
Barázsos Varát 2012.02.24 10:12:48
@tobias2: A szóvicceidből az első jópofa (csak éppen nem igaz, hogy ebből eredne, mivel nem összetétel), a második viszont szó szerint így van (azaz nem vicc, hanem a szavak eredeti jelentését adtad meg), a harmadik viszont max. "fragyar" szóvicc, és annak is rossz.
Korrektorblog Kornertörvény 2010.05.18 09:53:00
From: olvasó To: Index Fw: Staff Kedves Indexem! Kicsit elcsépelt a mondanivalóm*: Ezt: "Az úgynevezett három csapás..."** stb. pl. ti elkezdhetnétek következetesen "három dobás"-nak nevezni. Nem is elsősorban az eredete miatt, hanem azért, mert úgy lenne neki…..
Szívós spammelésükkel hívták fel magukra a figyelmet a nanobionikusok. Biztos bennem van a hiba, de nem szeretem az aktuálisan elcsépelt marketingdumát. Manapság minden cucc nano vagy bio, ez pedig mindkettő egyszerre, szóval, a maileket kitartóan töröltem. Ám Nanobionikus Elvira…..
Barázsos Varát 2010.05.02 22:33:31
Amondó vagyok, mlt3-nak igazsága vagyon. No, emberek, én "elintéztem" a kocsink szélvédőjét ezzel a sz*rral. Felültem a reklámnak. Ugyan nem a fenti nanobio vacakkal, hanem egy másik, Res-BonaGroup nevű, német(?) cég által árult cuccal Pécsett, a Szigeti úti autókozmetikai központban. Bekenték vele a szélvédőt meg a kocsit. Gurult is a víz, nem kellett valóban törölni városon kívül. Ám jött az a helyzet, hogy esett és már sötét volt. Ekkor muszáj volt törölni, és hip-hop, homályos foltok jelentek meg a szélvédőn! Mintha prizmásította volna az az átkozott cucc, gyakorlatilag a felvitel elkenő mozulatainak tenyérnyi sávjaiban több helyen csak igen homályosan lehetett átlátni. Vagyis a legrosszabb látási viszonyok között (eső+sötét), csak súlyosbította a helyzetet! Visszamentem, hogy ez így nagyon nem frankó, szedjék le! Mondták, ilyen még senkinek sem volt (na, persze!), utánaérdeklődnek... Eredmény: nem lehet leszedni. Nekiláttak alkohollal, mit tudom én mivel, de ez a sz*r valóban belekötött az üvegbe. (Megjegyzem, a karosszériánál nem volt vele semmi bajom, azon nem kell átlátni, na de egy szélvédőnek ez az elsődleges funkciója!) Végül azt találták ki, újra bekenik, hátha attól jóbb lesz. Nem lett. Amikor kocsit mostam, és párás volt a szélvédő, ragyogóan lehetett rajta látni a felvitel nagy csíkjait, és nemigen lehet rajta átlátni. Ők is látták, hogy ez egy f*s. Reménykedtem, hogy a féléves garancia után majd csak lekopik. Nem kopott. Már közel három éve szívok miatta, de csak ezért nem cserélek szélvédőt (kicsit drága lenne), mivel egy részleges ellenszert találtam: 23 fokos levegőt fűvatok sötét és esős időben a szélvédőre, és akkor csökken a homályossága. Vagyis a szer tartós, de adott esetben életveszélyes! Egyszer felültem, többet remélem, nem fogok!
Talán akad olyan olvasónk, aki örömmel veszi, ha egy-két (nagyjából ötven) általunk is rendszeresen használt fogalmat egyszerűen és tömören kifejtünk. Szakavatott olvasóink pedig talán lesznek olyan segítőkészek, hogy ahol tudatlanságunk, vagy a túlzott tömörítés miatt…..
Barack Obama minap Pekingben kérte meg Kínát –mint az amerikai államadósság legnagyobb (kb. 1/3-ának) finanszírozóját-, hogy továbbra is szíveskedjenek vásárolni az államkötvényeiket. Ez még 10 éve is elég meglepő hír lett volna, hát még Mao halálakor, amikor az 1…..
Érdekes felfedezést tett olvasónk, amikor hazavitte a Saturnban vásárolt vadiúj telefonját:Hétvégén vásároltam a Mammut Saturn üzletében egy mobiltelefont. Hazamentem, beletettem a SIM kártyámat. Üdvözlőüzenet fogad, miszerint: „Szia Nyuszika”. (Az üdvözlés telefon…..