Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utópista

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hallgatom Orbán bálványosi mondókáját, és azt kérdezem magamtól, hogy a Kedves Beteg vajon tényleg világtörténelmi léptékű gondolkodónak képzeli-e már magát, vagy csak a választóit nézi megint teljesen debilnek. Bizonyára hallották: Orbán éves „hegyi beszéde”…..
Ez egy ilyen csürhe, félázsiai vadbarmok, nyereg alatt puhított demokrácia se való ezeknek, nem hogy az a másik, a polgári. Most arra kérem a kedves olvasót, hogy hunyja be egy pillanatra a szemét, olvassa el az alábbi rövidke kivonatot egy kórlapról és tippelje meg, hogy mi…..
utópista 2012.07.27 17:56:14
@Dr. jenőke (jenőke): Dr. Jenőke!
Ma még az uborkaszezonban is üvöltenie kellene a mértékadó jobboldali köröknek, elég ebből! Most nem a gerinctelen frakció és a Semjén féle zseppénzpárt vazallusairól beszélek! Hát vannak itt tanárok, gondolgodók a jobb oldalon is! Mindenkit csak nem rughat ki, nem hozhat lehetetlen helyzetbe ez a mini despota bohóc! Nem hiszem, hogy nem látják mire készül! Lassan már csak nemesi kutyabőrrel és papi igazolással lehet " demokratikusan " választani! Siralmas!
Valamilyen furcsa okból a hatalom fiziológiai elváltozást is okoz azoknál, akik túl sok ideig és túl kevés kontroll mellett gyakorolják. Például igen súlyos fokú halláskárosodás is fellép időnként, annyira súlyos, hogy néha még a fél lépésről arcába ordított üzenetet se…..
utópista 2012.07.24 18:02:04
Sziasztok!   Most találtam rá a blogra, ezért arra gondoltam, én is leírom a velem történteket. elöljáróban annyit, hogy egyetemen tanulok gazdasági vonalon, de mellette, ahogy a legtöbb szaktársam, én is dolgozok, hogy egyrészt tudjam finanszírozni tanulmányaimat,…..
Alig egy hónapja nevezték ki Kumin Ferencet nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkárrá, így most viszi még őt a lendület, szorgalmasan körmöli a leveleket, pörög a Google, ki hol írja le, mondja ki a Földön azt, hogy "Hungary" és milyen szövegkörnyezetben.Hugh…..
Aki sűrűbben látogatja blogunkat, észreveheti, hogy mostanában némi design-váltáson megyünk át. Mivel a saját sablon készítéséhez nagyon bénák vagyunk, ezért Ccactusszal megpróbáljuk kiválasztani a nekünk tetsző legjobb blog.hu-s sablont, valamint optimalizálni az…..
A délelőtt az LMP parlementi képviselői és aktivistái a tavaly karácsony előtti, Parlament előtti tiltakozás stílusában leláncolták magukat a Közgép Soroksári úti telephelyén. A magánterület e megsértői ellen a rendőrség lép fel. Ahogy Hugh Grant-ügyben, itt is…..
utópista 2012.07.11 22:08:00
@prof. DR. Igaz Magyar doctor professor: Budörsi repülőtér melletti Landoló büfében pincérként dolgozgatott, édesapja tulajdona volt. Miután Senator Selmeczi lett, apjával bezáratta a Landolót, mondván, nem illek egy képviselőnő szüleihez! Egyébként édeapja, Ernő bácsi, egy nagyon tisztességes ember! A Landolót azóta sajnos elbontották, kár, mert nagyon jó hely volt!
utópista 2012.07.11 23:15:07
@MolnarErik: Igazából ritkán találkoztam vele, egyetemre járt, apját ismertem és tiszteltem! Hét végén és nagyobb rendezvényen dolgozott be, az egyetem elvégzése után került be a parlamentbe a Fidesz Pest megyei listájáról! Nem volt befutó helyen, meglepetés volt a bejutása, a listára való felkerüléséért a család anyagilag támogatta a Fideszt. Összeget tudok, Ernő elmondta de nem írom le! 1998-ban és ma is jelentős pénzről van szó!
(forrás: részeg bróker)..
utópista 2012.06.28 20:23:25
@emberlánya: Nem, még nem kapál, várja az új Btk-t, addig kiflit keres a Tescoban a senetor asszony!
utópista 2012.06.29 01:13:08
@Interlock: Igazad van, Áder János, mintha egy kicsit észhez tért volna odakinn a gaz Európában! Majd meglátjuk!
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
Még februárban írtam egy bejegyzést amelyben megkíséreltem lerombolni azt a mítoszt amely szerint Magyarország képes a piacokról finanszírozni magát. Nem jártam különösebb sikerrel. Orbán Viktor június 12 -én a bécsi Die Presse magazinnak adott interjújában megosztotta a…..
utópista 2012.06.28 22:49:51
@NYJetsTD: Igazad van, Simort is csak azért támadták, mert nem volt hajlandó az MNB tartalékát átadni Viktornak! Már tavaly tavasszal arról beszéltek a Szent Jobbal, hogy az MNB-nek kötelessége részt venni a válság elleni háborúban. Miután Simor ellenállt, letámadták. Amikor megválasztották akkor még Varga Mihály ellenzékiként támogatta frakciójával együtt. Ha ez a banda ráteszi a mancsát az MNB - az ország tartalék alapjára -, tényleg végünk van.
Akkor igazán kiűrítik a kasszát.

A villanyoszlopos hasonlatoddal nem értek egyet!

Arra leszek csak kiváncsi, ki lesz jövőre Simor utódja! Mert, hogy nem független bankszakember, az biztos. Ja, igen, a most módosított jegybanktörvény szerint az MNB nem lesz köteles negyedévente közölni devizatartalékát! Simor azt mondta, amíg ő az elnök, addig tudni fogjuk. Azután pedig majd találgatunk! Ezeket kúrvára nem érdekli az ország!
utópista 2012.06.28 23:51:57
@NYJetsTD: Név nélkül bőven megfelel, de mivel mazoista vagyok, nagyon várom! Szerintem Kusza Szem! Megérdemli, dolgos, Viktor csak benne bízik meg! Járai és Bod Péter Ákos kilőtte magát, Chikán ugyanez, Varga? Simicska?

30 éve azt hallgatom, most egy kicsit megszorítunk, sprórolunk, takarékoskodjunk, tárazzuk be a konzerveket! Ez alatt az idő alatt egyszer voltam igazi szabadságon, mert spórolásra tanítottak! Mit tanítottak, lehetővé tették, hogy gyakoroljam!

Na, azért, megengeded nekem, ugye, hogy rágjam a körmöm izgalmamban! Ezekhez képest még Nagy Imre padlásügyi sepregető miniszter is kismiska! Pedig ő a példaképük!

A konzervekről szólva, ovi úgy lesz itt húsz évig, hogy mindenki tudni fogja, milyen hivatást vállalt anyukája! A leggyakrabban emlegetett édesanya lesz!
Mandiner blog Mi a neved, zsidó? 2012.06.27 11:01:00
  Visszanyalt az árpádsávos fagyi, saját vezéreik vérségi viszonyaiban turkálnak a radikális szubkultúra tagjai. Úgy tűnik, a jövőről való mondanivaló híján 2012-ben tényleg a múltban való vájkálásról szól a magyar közélet, bár a származás taglalása tényleg egy új…..
  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most…..
Tanulságos ítéletről adott hírt az Index. A Fővárosi Törvényszék ma kihirdetett, sajnos még nem jogerős ítéletével elutasította a Legfőbb Ügyészség és Polt Péter keresetét Kis János valamint az Élet és Irodalom kiadója ellen.Ezzel a bíróság nem azt erősítette meg,…..
Két pontra még ne illessz egyenest - hangzik a műszaki és természettudományos alapbölcsesség. Hasonlóképpen, két példából nehéz lenne ítéletet hozni az elszámoltatások és a politikai ügyek kapcsán indult feljelentések megalapozottságáról. A példák és a mögöttük…..
utópista 2012.05.25 22:28:03
Köszönöm a hozzászólásokat, én szakmai szemmel próbálom azt figyelni, hogyan teszi tönkre a politika az ügyészi és bírói szervezet tényleges függetlenségét. ob.szerver: az előző ciklusban nem nem megvádolták, hanem meggyanúsították őket, Éppen erről írtam. A központi nyomozó főügyészség gyanúsít, nyomoz, vádiratot készít és képviseli a vádat a bíróság előtt úgy, hogy elfogulatlansággal igazán nem lehet vádolni azokban az esetekben amikor a fidesz kurzusnak nem tetsző személyek kriminalizálása a cél. A többi nyomozóhatóságot felügyeli az illetékes ügyészi szervezet, de a nyomozóügyészséget mint nyomozóhatóságot nem felügyelheti senki. Gyakorlatilag azt visz bíróság elé, akit akar. Az ERÜBS / Egységes Rendőrségi és Ügyészségi Bűnügyi Statiszika / lap kitöltése rá is vonatkozik, de a váderedményessége ezen belül nem kimutatható. Az ügyészség kormányzati " átvétele " akkor kezdődött amikor Áder János házelnök elbeszélgegett Györgyi Kálmán akkori legfőbb ügyésszel aki másnap lemondott hivataláról. Ennek oka soha nem szivárgott ki. Az utána kinevezett Polt Péter menesztette az akkori fővárosi főügyészt, Bócz Endrét. Helyette egy bábot rakott erre a posztra. Gyurcsányékról sok rosszat el lehet mondani, de azt nem, hogy belenyúltak volna az igazságszolgáltatásba! Kínosan nem mertek! Most már a legfőbb ügyész is kijelölhet bíróságot ahol tárgyalhatják valakinek az ügyét, nem csak Handó Tünde.
Megsérthetik a legalapvetőbb jogelvek egyikét: mindenkinek joga van a saját bírájához! Ennek a bírónak abban a közegben kell élnie és dolgoznia, ahol a bűncselekmény történt, így mint a helyi társadalom tagja tudja nézni objektíven a cselekményt és bírálni is felette, tekintve annak helyi veszélyességét. Egy kecskeméti bíró akkor sem tudja mi folyik a fővárosi társadalomban ha a legjobb szakmai múlttal rendelkezik Bács-Kiskun Megyében, igy megítélni sem lesz képes büntetőügyek sűlyát akkor sem, ha azzal az indokkal jelölik ki bíróságát, hogy az azért van, hogy gyorsabban legyen ítélet! Azt viszont ezek az okosok nem képesek felfogni a az ítélkezés is több lépcsős, mint mond majd a másodfok, vagy az LB! De talán nem is ez a lényeg már!

Hát mostanában így állunk!
utópista 2012.05.26 16:32:46
mese1: 2010-ben az Orbán kormány nem adott ki állami díjakat azért mert azokat még Bajnaiék terjesztették fel. 2010 őszén feloszlatták a Széchenyi- és Kossuth díjakat javasoló testületeket. 2011-ben Keresztes Imre a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője állami kitüntetést kapott Orbánéktól kimagaslóan eredményes munkájáért, ugyanekkor Fazekes Géza szóvivőből főosztályvezetőt csináltak! A disszidensekről: Nem csak Heller ágnes, hanem Kékessy Dezső is elhagyta hazáját, úgy lett az előző Orbán kormány előtt párizsi nagykövet, hogy nem is élt ténylegesen itthon. Előtte megvette Orbán akkori értéken 6.000.000,- Ft-ot érő Aranykéz utcai lakását 60.000.000,- ft-ért, tehát tízszeres áron. Mindenkinek állampolgári joga, hogy hülye legyen! Simicska monda még Apeh-elnökként. Azóta Kékessy Orbánnal és Varga mihállyal együtt rátette kezét a Jásztej rt-re. Ha nem hiszel nekem, higgyél a szemednek, menj le a legközelebbi CBA-ba és nézd meg melyik tejipari cég termékeit forgalmazzák 90%-ban. Ma ott tartunk, hogy Kékessy Dezsőék 1400 hektár földet kapnak egy szürkemerha tenyészteleppel együtt, ami eddig állami tulajdon volt. Tavaly az állam teljesen új, korszerű gépeket vásárolt, most már nem kell neki, átadja Kékessynek. Mai Nol. hu, / Nagykunsági földmutyi / Tehát, ha Heller hazaáruló volt, akkor a színtén hazáját elhagyó Kékessy hogyan lett nemzeti nagytőkés!
Heller felemelte szavát, kriminalizálták, Kékessy gazdag embert csinált Orbánból, ő a mi tőkésünk!
Nem kell mást csinálni, mint nyitott szemmel járni!

Szégyen, hogy ez megtörténhet ma ebben az országban! De Orbánék nem szégyellik magukat, büszkék arra amit tesznek! Rabszolga országot építenek, Orwell most tudná megírni igazán 1984 c. könyvét.
utópista 2012.05.28 18:03:07
Minden nyomozóhatóság felett ügyészi felügyeletet lát el az illetékességgel és hatáskörrel rendelkező ügyészség, fontosabb, vagy bonyolult megítésű ügyekben " fokozott ügyészi felügyeletet " rendel el, tehát a nyomozóhatóságnak meghatározott időközönként be kell számolnia arról, mit, miért csinált és milyen lépéseket tervez a közeljövőben. Ha a fokozott felügyeletet ellátó ügyész úgy itéli meg, hogy ez nem elég, előírja, milyon nyomozási cselekményeket kell határidőre a nyomozóhatóságnak ellátnia! Ma ez az eljárási rend a Központ Nyomozó Főügyészséget és a Terrorelhárítási Központot nem érinti. A TEK a felügyelő ügyészség és bíróság kikerülésével kérhet ki adatokat bárkiről bármilyen állami, magán vagy egészségügyi szervtől, ha valakit meg akar figyelni, lehallgatni stb., akkor csak az igazságügyi miniszteri engedély szükséges, ő pedig a kormány tagja. A trió akkor lesz teljes, ha jövőre, január elsején megalakul a Kövér László házelnök kizárólagos parancsnoksága alatt álló Parlamenti Őrség, akinek tagjai színtén behatolhatnak operatív eszközökkel magánlakásokba és élvezhetik a felügyelet nélküli operatív eszközök tárát. Hogy a házőrségnek mi köze lesz valakinek a magánlakásába behatolni, azt tudjuk Orwelltől! Persze mindent meg fognak magyarázni, csak azt nem, hogy miért gründolt magának egy TEK-et Orbán a magántestőre, és Kövér egy Parlamenti Őrséget a saját kedvére! Szélesebb hatáskörrel pedig ott figyel a központosított nyomozó főügyészség teljes és korlátlan lehetőségekkel.