Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szűkebb pátriárka

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabad egyáltalán reagálni egy olyan írásra, amelynek már a címe is általánosít? Nagy karriert futott be ma a szakmai csoportokban és az Index címlapján egy blogbejegyzés, amelynek a címe: A magyar marketinges minden, csak nem kreatív Első olvasatra csak továbbléptem,…..
Amikor ott fekszel vérző fejjel a langyos aszfalton, és érted jön vijjogva a mentő, rohadtul mindegy, kinek volt igaza. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
szűkebb pátriárka 2014.06.10 16:35:08
@otapi: én nem szoktam annyival menni, de nagyon sokan igen. Sőt.

@kasza003: na de a Balatonnál sok helyen pont párhuzamosan fut az úttal a kerékpárút, tehát pontosan tudható, hogy hol van.

A "személyes kedvencem" egyébként a Veszprém és a Balaton közötti szakasz (meg nem mondom hányas számú út), ahol részben párhuzamosan a főúttal, részben egy erdős területen keresztül mehetnek a bringások. Mégis rendre találkozom velük a főúton. Külön öröm, amikor a szűk, kanyargós részen bukkannak fel. Ami szerintem az orosz rulett kategória, de hát ők tudják.
Onlinemarketing blog RIP iWiW 2014.05.15 12:30:10
Érteni értem az üzleti és egyéb okokat, de a legrosszabb, és túlzóan végletes lépésnek gondolom azt, hogy az Origó bezárja az iWiW-et. A valaha jobb napokat megért szolgáltatás mára persze kiüresedett, és nagyon kevesen használják - ámbár, tegyük hozzá, ez a nagyon kevés is…..
Egyre jobb hazai webgrafikusokkal találkozok, egyre többeknek van komoly tapasztalata, és sokszor állnak elő olyan ötletekkel, amelyek valóban nemzetközi színvonalúak. De egy dolgot megfigyeltem: a legtöbb grafikus szereti a viszonylag kis betűméretet. Tudom, vannak kivételek, de…..
szűkebb pátriárka 2014.01.04 20:45:51
Erre egy jó példa:
forbes.blog.hu/

Elsőre furcsa volt, aztán azon kaptam magam, hogy mennyivel kényelmesebb ekkora lóbetűket olvasni. Pedig jó a szemem és mégis.
Az 5 perc angol nem más, mint egy szépre tördelt, jól kinéző, informatív, szórakoztató nyelvtanulási segédeszköz, ami olcsó is, 750 forint. Magyar. Itt készül, egy Szalai Nóra nevű, őzikeszemű géniusz találta fel, és vitte nagyon komoly sikerre. Tízezrével fogy havonta.…..
szűkebb pátriárka 2013.11.23 00:38:44
@spud74: @cetix: publikusak a látogatottsági adatok, és az alapján sajnos - egyelőre - nem egy sikertörténet. Erőteljes Totalcar.hu címoldali promó mellett azért eléggé soványka az a havi 10 ezer látogató, pláne a belefektetett energiához képest.

Nem az a baj, hogy csináltak egy ilyent, hanem az, hogy ez elvitte sok egyéb mástól az erőforrásaikat. Meg is előzi már a Vezess.hu a Totalcart látogatottságban, ami még úgy is kínos, hogy azért a Vezess alkalmazott ehhez némi barbatrükköt.
szűkebb pátriárka 2013.11.23 22:05:48
@ommm: na de ommm én nem valami gagyi látogatottságmérésre, hanem a hiteles, auditált Gemius mérésre hivatkoztam. Ez pedig ennyi tényleges egyedi látogatót mutat havi(!)szinten: július/12 ezer, augusztus/8 ezer, szeptember/9700, október/10 ezer.

De nem fikázni akarom az angol nyelvű oldalt, mert alapvetően szimpatikus kezdeményezés. Csak az üzleti realitását nem látom. Tehát azt, hogy az induláskor megjelölt célcsoportot (Magyarországon élő külföldiek, külföldi külföldiek) hogyan lehet elérni. Mert gyanítom, hogy a látogatók egy jelentős része magyar, de angolul tudó, vagy éppen angolul tanuló TC-fanokból áll.

A másik dilemmám az, amit feljebb kovk feszeget. Azért ha belegondolok, nem biztos, hogy szívesen olvasnék egy olyan képzeletbeli site-ot, amit lelkes bolgárok készítenek, akik nyelviskolában tanultak magyarul.
S nem is a nyelvtani helyesség miatt, hanem azért, mert az élő nyelvben vannak olyan nüanszok, olyan utalások, olyan szlengek, amit a bennszülöttek értenek és élveznek.
Például ezek adják sok más autós magazinhoz képest a TC fő vonzerejét. Viszont azt nem látom, hogy ezt hogyan lehet más nyelvre átvinni...
Nos, volt szerencsém megtekinteni a napokon belül induló VS.hu dizájnját, működését. Bár képeket egyelőre nem tudok nektek mutatni, próbálom mégis összeszedni az első benyomásaimat az oldalról.  A VS.hu alapszínei a flat designban elterjedt smaragdzöld és puha piros. Ha…..
Karas Monika, a Médiatanács elnöke Szabó László Zsoltot, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) eddigi vezérigazgató-helyettesét bízta meg az MTVA vezérigazgatói feladatainak ellátásával. Az új vezérigazgató megbízottként látja el feladatát 2013.…..
HamPLÓ Nem M61: 2761! 2013.10.08 16:00:00
Lassan elfogy a svéd nagydízeles alapanyagom, és mással is kell foglalkoznom itt a blogban :) de még van egy videóm, amit meg szeretnék osztani veletek - plusz egy kis magyarázat. A 2013 július-augusztusában balatoni vonatokat húzó Nohab, a 2761 017 nem teljesen egyezik meg eredeti…..
szűkebb pátriárka 2013.10.09 16:49:51
Nem könnyű úgy dolgozni az egyszeri médiaszakmunkásnak, hogy a tévés piacon jelen lévő tévék közül az egyik a közmondásos hisztispicsa és a homokozóban műanyag traktortól erőszakkal megszabadított óvodás szerelemgyermekének szintjén viselkedik. A Tv2, oppardon, TV2 (ebből…..
Kialakult az X-Faktor mentorházának mezőnye, 24+1 előadó eset egymásnak még nyáron, hogy kiderüljön, melyik 12 (inkább 13) jut be a tehetségkutató élő adásába. A felvételek most hétvégén kerülnek majd adásba, azaz vasárnapra már mindenki tudni fogja, hogy kik jutottak…..
szűkebb pátriárka 2013.10.01 19:50:00
@Köszike 1000-rel :*: Ráduly Botond ellen szól, - szerintem - hogy 1. a romániai X-Faktorból már egyszer kiesett viszonylag korán. 2. Nem az a tipikus popsztár, inkább amolyan Nóta Tv-s figura.

Én a duci roma csajt (Batánovics Lili?) sajnálnám.

Nagy Richárd: vele az a baj, hogy eladhatatlan, se íze, se bűze figura, fiatalon már olyan táskásak a szemei, mintha lehúzott volna 10 évet három műszakban és az is jellemző, hogy úgy kellett kigugliznom, hogy melyik is ő.

Olajos Eszter: ha a Gesztihez került volna, akkor tuti, hogy Csobot Adél 2 lehetne, de az Alföldi biztos nem válassza be, mert látványosan rühelli a kezdetek óta.
Azt már megállapítottam az elején, hogy az autós lábpumpa, mint műfaj, szinte teljesen halott. Járkáltam egyik barkácsáruházról a másikra, gyakorlatilag mindenhol ugyanazokat a pár ezer forintos, 12 voltról üzemeltethető kompresszorokat árulták. Nem mintha valamiféle…..
Egy nagyon fura időszakot élünk, amikor tulajdonképpen minden és mindenki jelen van és hallat magáról. Persze a pénzügyi és banki szférát leginkább a negatív hangok lengik körbe, a média a csalódottak zsivaját erősíti fel, miközben szinte mindenki elsiklik a pozitív jövő…..
szűkebb pátriárka 2013.08.29 17:39:18
@roki: helló
azért ahhoz, hogy havonta törleszthesd a hitelt, a megtakarításaid egy részét, vagy egészét fel kell használnod az önrészhez. Nálunk márpedig az volt a gyakorlat, hogy aki hitelt vett fel, az beletolta minden megtakarítását az önrészbe.
Rengetegen voltak, aki mondjuk összekuporgattak 3 millió forintot, majd ennek a felhasználásával vettek hitelre egy 12 milliós lakást, viszont nulla megtakarításuk lett. Aztán amikor beütött a családban a krach, akkor ott álltak megtakarítás nélkül 10 milliós hiteltartozással.
Számukra a reális döntés az albérlet, vagy a mamahotel lett volna. Mégha ez nem is hangzik túl jól.

Külföldön irreálisan drágák az ingatlanok? Magyar szemmel nyilván, de az urban legend, hogy megfizethetetlenek. A bérleti díjak éves összegéhez nagyjából ugyanúgy viszonyulnak az ingatlanárak, mint nálunk. Akinek van türelme, érdemes ezt megnézegetni osztrák, vagy német ingatlanos oldalakon.

Ott egyszerűen más a mentalitás, ők ebbe nőttek bele, mi meg az "én váram, az én házamba".
Megvolt az első városnézés, plusz este elmentem futni egy órát Tyumenyben. Ezek alapján a következő dolgokat állapítottam meg. Még választék is van! Az orosz csajok, legalábbis ami Szibériát illeti, tényleg elképesztően jók. Főleg a jócsajság modelli értelmében.…..
90's Napfogyatkozás az űrből 2013.08.11 16:46:28
Éppen ma 14 éve, hogy teljes napfogyatkozás volt kis hazánkban.Emlékszem, mennyire vártam, és arra is, hogy nagyon lenyűgözött, ahogy a virágok bezárják a szirmaikat, vagy ahogyan a madarak, a méhek aludni tértek. Felnagyítva láthattam, ahogyan a Nap, ez a felfoghatatlan méretű…..
Siófok a nyár fővárosa. E semmitmondó és semmit sem jelentő szlogen mellett mostanában a tömegturizmustól agyongyötört tóparti város sokadik ciklusát taposó polgármestere elkezdte bevezetni a "virágos város", "ökováros" és "autómentes város" jelszavakat is. Közben…..
Előző elemzésünkben a magyar Facebook felhasználók politikai kötődése alapján  rajzoltuk meg a hazai online élet politikai konkurencia térképét. Legújabb kutatásunkban pártok és médiumok kapcsolatát tártuk fel ismételten Facebook adatok segítségével. Ehhez elsőként…..
szűkebb pátriárka 2013.07.29 22:33:06
szűkebb pátriárka 2013.07.29 23:19:38
@r737fa: Köszi!
Onlinemarketing blog Mennek...? 2013.07.09 22:13:18
A Lapcom szép csöndes kivonulása nem igazán látványos folyamat, de a kész tényként kezelt Sanoma szétszedése és eladása már látványosabb változást okozhat a hazai piacon. A valamikor kiemelten kezelt közösségi média oldalukat, a HotDogot már eladták, és a pletykák szerint…..
szűkebb pátriárka 2013.07.10 23:50:53
@ancsika: jaj, de jó, hogy ezt írtad! Igen, a lap.hu az online piac trafikmutyija. A jó időben jogosultságot szerzett, portfólióval rendelkező kiskirályokkal. Meg a jó forgalmú lap.hu oldalak másodpiaci adás-vételével...

Az a baj, hogy a sanomások is nyakig benne vannak, abban, amivé lett a lap.hu. Egyrészt azzal, hogy hagyja a vezetőség, másrészt azzal, hogy jó néhány sanomás munkatárs érdekes módon lap.hu gazda is.

Egyetlen szerencse, hogy mind SEO, mind látogatóterelési szempontból egyre inkább eljelentéktelenedik a lap.hu család.
Akik ismernek, követnek a Facebookon, tudják, hogy sokszor osztom meg karcos véleményemet közéleti dolgok esetében, és tudják azt is, hogy szívesen osztok tovább érdekes dolgokat. De a Facebook csak akkor engedi normálisan a továbbosztást, ha az eredeti posztoló a bejegyzést nemcsak…..
szűkebb pátriárka 2013.06.21 10:20:41
@hudinika: írta Konrád, hogy megfogadta erre az évre: minden nap posztol, ha a fene fenét eszik is.

Viszont csatlakoznék hozzád, mert sokszor én is azt érzem, hogy egy-egy poszt már csak azért születik meg, hogy le legyen tudva az aznapi penzum.

Az alaptémához pedig: az Index címlapon hivatkozik "Konrád számítására". :)
szűkebb pátriárka 2013.06.21 12:20:32
@Konrad:
- bennfentes információk :)

- webes projektek, amelyek szopóágra kerültek és amelyek pörögnek és az okok, hogy miért dőltek be/nőttek naggyá
Tavaly októberben indítottuk, bőven 10 ezer fölött járunk, és most kiadtunk egy sajtóközleményt. Bátran lehet másolni, megosztani, terjeszteni! Folyamatosan növekszik a mobilos társkeresők száma A Találkapont.hu 2012. októbere óta működő társkereső és programajánló…..
Onlinemarketing blog Librishopline 2013.05.13 22:04:36
Még pénteki a hír, hogy a Libri és a Shopline egyesülni fog. Azóta próbálom emésztgetni, ugyanis számomra ennek a hírnek rengeteg érdekes olvasata van. Nem igazán tudom megmondani, mennyire egy folyamat eleje ez, vagy mennyire egyedülálló történet, de már önmagában az is…..