Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alvós

91 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy nagyon hasznos, kedves blog. Andalodó. Igazán segít, ha nem tudunk elaludni, pedig tényleg aludni akarunk. (Nem pedig tenni-venni, mint itt nálam, az Alvós Blogon!)  El lehet ma este andalodni benne. Épp arról postol Andalodó, hogy a stressz – ami az elalvást is nehezíti-…..
Valaki azt mondta, hogy az emberek azért nem tudnak éjjel aludni, mert annyira foglalkoztatják őket a napi feladataik, munkájuk. És hát igen, jogos. Mert amikor nem tudok aludni akkor én is azon kattogok hogy mit/ hogyan/ mikor/ miért is kéne csinálni. És ennek az iszonytató éccakai…..
Ajánlom szeretettel  ’Az éjszaka hangjait’. Magyarország legizgalmasabb állathangjai. Tanulós és izgalmas kommentárokkal. Éjszakai tevékenységek aláfestőjeként vagy gyerekekkel hallgatni elalváshoz. Kiváló. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnél…..
Ilyen jéghideg krémtúró holdat eszünk. Nem én csináltam, hanem a Mamám. És nagyon jó lett. Kell hozzá 2 tojás sárga, cukor, túró, vaníliás cukor, citromhéj, kis tejföl, és ízlés szerint még akármi (keksz, mazsola, fahéj) És nem csak azért mert kistányérra kiplaccsantva…..
Vérpettyes medvelepke. Hm...kísérteties. Csak mert mostanában elleptek minket az éjjeli lepkék. (Persze, mert nyitott ablaknál vacsorázunk, díszkivilágítással…) Szóval éjjelente amikor félálomban lekászálódom ők meg lustán, feketén felreppennek az orrom előtt. Hát azt nem…..
Kell egy kis éjszakai fürdőzés. Mert anélkül nem lehet lezárni a nyarat. A tavalyi volt az egyik legjobb. Egy hosszú táncos csúcs esküvő után részegen és kábán bandukoltunk hazafele a Balaton parton. Még holdfényben úsztunk be a víze, és kelő napfényben ki. Mesés. Megéri…..
Alvós Blog Budapesti vadon 2012.09.04 19:53:00
Budapest és az éjszakai élet… Méghozzá állatok éjszakai élete. Egeret marcangoló baglyok. Vörös vércsék és a tv adás. Nyestek és kukások. Hajnalban sepregető házmesterek. Mert nincs is jobb altató, mint egy kedves, szép, lassú, ismeretterjesztő természetfilm elalvás…..
Alvós Blog Madár fríz 2012.09.02 20:15:00
Szóval az nem fair, hogy  a babák mindenféle édi kis mozgós zenélős nézegetni valót kapnak az ágyuk fölé. Mi, felnőttek meg csak bámuljuk a csupasz plafont. Csoda, ha így nem tudunk elaludni?! Itt az idő, altassuk és kényeztessük magunkat felnőtt függőkkel. Eredetileg nem…..
Alvós Blog Sunset Jutasival 2012.09.01 19:37:00
Legjobb esti chillout zenék egy fárasztó nap után. Jutasi 2000-2006-ig válogatta csokorba  Sunset Café albumaiba a leglazulósabb magyar dj-k és zenészek számait. Ma este lehet vadászni a Sunset-eket. Itt-ott. Neten. Webshopokban... Persze a fenti link pont nem ezekről a…..
Alvós Blog Ma csak annyi... 2012.08.31 20:05:00
...hogy nézz ki az ablakon! Telehold van! Méghozzá kosarazik. A kép a Kreatív Művészet blogról. ..
Ma! Ma! Ma! "Újra virágzik a Victoria cruziana!!! Kedden és szerdán valószínűleg kinyílik a Viktória virága. Ez a növény évente 20-30 virágot hoz. Egy virág mindössze két éjszaka nyílik. Az első éjjel fehér, míg a második éjszakára rózsaszínre színeződik. Hogy…..
Tudom, hogy abszurd, meg minden… De az éjszaka kiválóan alkalmas szüléshez is. Persze elég sok előfeltétele van. Egy anyaméh… Egy férfi… Szerelem… 9 hónap… És egyebek… De szülni és születni valahogyan inkább a nyugalmas sötét éjjelhez, holdvilághoz kötődik.…..
+ Augusztus. + Görögdinnyeszezon. + Hosszú, unalmas, álmatlan éjszaka. Adjuk össze. Lesz belőle = + Alkotás. + Kísérletezés. + Izgalmas gyönyörű gyümölcs. + Holnap reggeli öröm a többieknek. Ráadásul a maszatos-illatos éjjeli munka után egy jó…..
Fonák a helyzet, de az inszomniások többsége azért nem tud elaludni, mert fél, hogy nem tud elaludni… A félelem, aggodalom  β /béta/ agyfrekencián (40 Hz) jellemző. Alvásba való átcsúszáshoz azonban α /alfa/, majd az alváshoz θ /théta/ és Ϭ /delta/ hullámhosszak kellenek.…..
Ki kell használni a nyár utolsó hétvégéjének éjjeleit! Úgyhogy ma is programajánló! Fényfestészet. Interaktív nyitott műhelyek, galériák. Gyerek játszószigetek. Szabadtéri koncertek, színházi előadások. Éjjeli kézműves vásár. Gasztronómia. A csillagok alatt. Na hol?…..
Utolsó lehetőség a nyáron. Ki kell használni. Kell hozzá ugyan pénz. Viszont nyerhetsz fényképezőgépet. Ha fotózol éjszaka. A Vidámparkban! Ma éjjel fél kettőig nyitva! És most komolyan: mikor dodzsemeztél utoljára? Vagy egyáltalán… Nekem a legfrissebb emlékem a…..
Alvós Blog Almás mécses 2012.08.23 19:26:00
Még a maradék nyári éjszakákhoz érdemes belevágni egy kis dekorba. Sima befőttesüvegekre festettem áttetsző piros almákat. Némi kontúrral. És spárgákkal. A végtelentermő almafák alá. A Paradicsomunkba, az Éva almákhoz. Éjjel is, nappal is szép. Csináld te is. ..
Hát épp csak arra ajánlom, hogy ha felkelsz éjjel és nem tudsz visszaaludni. Néznél valamit. És nincs kedved gyilkolászós filmekkel felzaklatni magad, sem idióta sorozatokat nézni, sem tévét reklámokkal. Ja és ha nő vagy. Szóval csak ebben az esetben, de ebben viszont szuper…..
Alvós Blog Limonádéparadicsom 2012.08.21 19:25:00
Zseniálisan egyszerű újítás. És ha felkelsz éjjel, csak pár perc megcsinálni. Reggel viszont hideg hársfalimonádéval köszöntheti a család a Napot. Mert egy jó erős hársfateát készítettem. És finom cukros citromos ’limodádét’, ahogy nálunk nevezik… A kettőt…..
Alvós Blog Tűzijáték. Mi más? 2012.08.20 18:44:00
Naná. Tűzijáték. Hol máshol lehetne az ember ma éjjel? Csak hát mindenhol nagy a tömeg… Gyerekkorunkban egy tutti kis hangulatos helyről szoktuk volt nézni Budát és a színes rakétákat. Innen. Valaha szeméttelep, ma egy ’bányának’ becézett üres telek. Ki lehet próbálni,…..
Már majdnem elaludtam. Tudjátok, amikor jönnek a képek. Pont azok az alvás előttiek. És az volt a kép, hogy hintázom. Éjjel. De nem sötétben. Benne voltam ebben a képben, amikor felriadtam mégis az ötletre. Világítós játszótér. Az kéne. Inszomniásoknak. Felnőtteknek.…..
Szuper program, a kétéjszakás hatalmas vízililiom virágzása. Mostantól lehet naponta csekkolni a Fűvészkert honlapját. Ott lesz kint, hogy pontosan melyik éjjel lehet megrohamozni az üvegházat…  A Victoria amazonica tündérrózsa, 2 méter átmérőjű vízen lebegő karimás…..
Még amit a legjobb csinálni álmatlan éjjen, az a varrás! Mert belefeledkezel. Szabsz, varrsz, alkotsz. Színes, vidám anyagok vesznek körül. Órák telnek el úgy, hogy észre sem veszed. Kell hozzá némi felszereltség. Leginkább varrógép, mert a magamfajta amatőröknek a siker…..
Alvós Blog Mézes tejjel 2012.08.16 19:41:00
Ma békés alvást kívánok mindenkinek. Nem kell felkelni. Se alkotni. Se takarítani. Se zenét hallgatni. Se éjszakai programra utazni. Csak kicammogni a konyhába egy pohár langyos mézes tejért. Mert segít. Elaludni. A kalcium enyhíti az álmatlanságot. És a tejben kalcium van. És…..
Alvós Blog Hajnalban a párkányon 2012.08.15 19:24:00
Mert van az úgy, hogy tud az ember éjjel aludni, csak éppen hajnali négykor már talpon van. Frissen, üdén, mintha csak délelőtt tíz lenne. A korai kelés ugyan együtt jár a hamarosan bekövetkező nappali fáradtsággal, de határozott előnyei is vannak. Ilyenkor nyáron csendben…..