Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipi-

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan emlékeztek még gyerekkorotokból az örök kedvenc, mágneses rajztáblára, amit még mind a mai napig megtalálhatunk az üzletek polcain. Az A4-es papírlap mellett én is ilyennel kezdtem a rajztudományom kibontakozását, ami körülbelül most is ott tart, mint körülbelül 6 évesen. Engem igazából…..
Az egyik legnagyobb számban eladott karkötő ára csökkent ma...
 Mostantól a keresésekben és a várólistán is láthatod, hogy kb. mennyit kell várni egy-egy számra. Mivel a jövőbe még mi sem látunk, így az eddigi lejátszások alapján próbáljuk megbecsülni a szám megérkezésének várható idejét.Az algoritmus folyamatosan finomodik,…..
Nincsen hét tévés balfaszság nélkül, és sajnos megint a nézettségi versenyben második helyen álló TV2 házatájáról jött kínos infó: a múlt heti blogos botrányt követően most a szilveszteri műsorban elkövetett kis malőr miatt pironkodhatott a csatorna sajtóosztálya, ahol…..
Vagy csak az ízületeit védi?..
Sipi- 2009.01.03 10:34:18
Amikor egy kocsi hátulján feliratot látunk, elgondolkodunk, hogy mért tartotta fontosnak a tulaj, hogy oda tegye és mit akart kifejezni. Se szeri se száma a kreatív elméknek, ha arról van szó, hogy találó mondatot vagy ábrát kell biggyeszteni a többiek szórakoztatására vagy…..
 A Kínai Népköztársaságban nem csak az utcákon és a köztereken, de a médiában is rendnek kell lennie. Előbbiről a Népi Rendőrség fegyveres és fegyvertelen egyenruhásai gondoskodnak, utóbbi a Párt megfelelő testülete, az internet esetében hardveres, szoftveres és emberi…..
Nem Hajni Kezdetek 2008.06.12 11:34:00
Minden kezdet nehéz, ez még nehezebb......
Belsőség Merre mentek, magyarok? 2008.05.28 02:52:00
  A történelmi véletlenek miatt nem Magyarországon tanultam vezetni. Nem hinném, hogy túl nagy különbség lenne a két ország oktatási módszereiben, ennek ellenére mégis naponta találkozom olyan visszatérő különbségekkel, amelyek nem csak a szememet szúrják, hanem testi…..
A múltkor, amikor a 190-es családi Merci önindítóhiba miatt kicsit kiesett a forgalomból, kölcsönadtam a Katinak az Alfát. A szokásos reggeli hercehurcára, gyerekeket vinni oviba, bölcsibe, elmenni a Mexikói útra, ahonnan a munkahelyére földalattizik – erre kellett.Mint…..
Belsőség Majdnem "Taxi" 406-os 2008.04.11 16:05:00
Jövünk haza a Winklerrel valami hadműveletről, talán Szlovákiában teszteltünk POHU-s, bocsánat SZLOHU-s Fauvét. Budapest, második kerület alja, alkonyat, már tújutottunk a Moszkvás rettenetén, lenn sertepertéltünk a Mártírok útja végén (valahogy máshogy hívják most, nem jut…..
István egy igen szerencsétlen külföldi mobilos spammert fogott, aki a fent látható szöveggel próbálja vélhetőleg plafonig emelt díjas számát visszahívatni: Kaptam egy sms-t, amelyben egy malajziai telefonszámról nagyon szépen kérnek, hogy hívjak fel egy 0690-es számot. Eddig…..
Belsőség Renault 5 színes képen 2008.01.10 10:47:00
Este átmentem anyámhoz, mert a hibiszkuszom (mályvarózsa, sárga) elég rossz állapotban van. A kertésznagykerbe elvittem pár levelét: atkafertőzést diagnosztizáltak. Ajánlottak is egy atkaölő szert, aminek otthon bekeverés előtt elolvastam a használati utasítását, de nagyjából…..
Január 1-jén egyesült az Inter-Európa és a CIB Bank, amiből sejteni lehetett, hogy minden idők egyik legnagyobb kavarodása lesz. Tavaly mondjuk az Elműnek sikerült hasonló elfekvést produkálnia pusztán saját számlázási rendszere lecserélésével, most azonban két rendszerből…..
Nemcsak a rossz humor, de a Homár éve is lesz az idei: az egyik legnagyobb monopolszolgáltató rögtön az első napon beleröhögött a nyomorult fogyasztók arcába, és anélkül, hogy azt kommunikálta volna, szombati rend szerint indította el a vonatokat. Állítólag a hó miatt, persze…..
Csak erős idegzetűeknek! Ilyen, amikor a 21. században már nem kell papírokkal tenni-venni egy nyomorult hitelbankkártyaigényléshez az Erste banknál:Szeptemberi külföldi utazásomra készülődvén előrelátóan júniusban bankkártyát igényeltem a számlámat vezető Erste bank Duna…..
Sipi- 2007.11.08 09:52:03
Az OTP egy borzalom, az OTP Garanciával együtt.

A feleségemnek volt egy otp-s folyószámlája, amit meguntunk (drága volt, elég egy számla is). Ezért a feleségem január végén megszüntette (volna) ezt a folyószámláját. A rajta maradt kb. 7900 forintból kifizettek 7500 Ft-ot a pénztárban. Papírok aláírva, az ember örül (végre megszabadultunk ettől a rablóbandától, gondoltuk naivan).
2-3 hét múlva csak viccből megpróbáltam belépni az OTP-s netbankba és legnagyobb megdöbbenésemre sikerült is. A folyószámla egyenlege -101 Ft volt. Hosszas telefonálgatások, majd helyszíni ügyintézés során sikerült megszüntetni a számlát, mostmár véglegesen. A probléma oka az volt, hogy az első megszüntetéskor csak 97 Ft-ot hagyott a számlán az ügyintéző, a netbank havidíja meg 99 Ft. A telefonos kérdésre, hogy "Nem logikus-e az, hogy a számla megszüntetésekor meg akarjuk szüntetni a netbankot is?" a válasz az volt, hogy "NEM". Az ügyintéző elismerte a hibát (újabb helyszíni ügyintézés munkaidőben) és végül nagynehezen megszabadultunk ettől a számlától.

Igenám, de van egy OTP Garancia Biztosítónál lévő lakásbiztosításunk is. Az előzmény az OTP Bankos történet volt. A fentebb taglalt számláról vonták csoportos beszedési megbízással a biztosítási díjat havonta. Mivel a számla üres volt, ezért ez nem sikerült nekik (láttuk az OTP-s netbankon a próbálkozásokat). Nosza, semmi gond, utaljuk át az összeget. Az év elején kiküldött számlán rajta van, hogy lehet utalni is, csak a közleménybe írjuk be a mágikus, megadott számot. Megtörtént, beleírtuk és átutaltuk a februári és márciusi havidíjat (mivel a januárit még a volt OTP-s számláról le tudták hívni).
Március 12-én feleségem bement a Garancia biztosító Angyal utcai ügyfélszolgálati irodájába, hogy átirassa a nevét (XX YY-ról ZZné XX YY-ra) és a levelezési címet is. Ezeket sikerült is megtenni. Eközben kiderült, hogy a februári és márciusi havidíjat nem találják. Nosza, séta az Erste bankba, banktól igazolás kérése (300 Ft), hogy márpedig mi átutaltuk a pénzt. Ezután a Garancia biztosítónál kérvényt kellett írni, hogy ugyan keressék már meg az átutalt két havi összeget. Erre rá lett írva, hogy tájékoztassanak az ügy állásáról. Lett kitöltve új csoportos beszedési megbízás, hogy felhatalmazzuk a Garancia biztosítót, hogy az Erste Banknál vezetett számlánkról levonja a havidíjat. Mindenki örül és boldog, végülis röpke 4 óra alatt sikerült ezt is elintézni (munkaidőben persze).

Teltek, múltak a hetek, éltük életünket, természetesen semmilyen visszahívást vagy levelet nem kaptunk ügyünk állásáról. Meg is nyugodtunk, hogy rendben van minden, a lakás biztosítva.
Múlt héten néztem az Erste netbankon számlatörténetet. Feltűnt, hogy nem látok közte Garancia Biztosító felé pénzmozgást. Ezért beballagtam május 10-én a megszokott fiókba (IX. kerület, Angyal utca). Előadtam az eddigi történetem egy úriembernek. Ő ezt végighallgatta, majd lefénymásolta azokat a papírokat (csoportos beszedési megbízás, banktól az átutalás tényéről igazolás) amik eredeti példányát két hónappal korábban a feleségem adta le Náluk, ugyanazon irodában. Igéretet kaptam, hogy pénteken (május 11), vagy hétfőn (május 14) telefonál. Persze nem hívott senki ezügyben.
Május 15-én felhívtam kedvenc fiókomat, sikerült is beszélnem azzal az ügyintézővel akivel csütörtökön személyesen. Minő véletlen, éppen akkor nézte a mi lakásbiztosítási szerződésünket, és minden rendben van. Megnyugtatott, hogy azért nem vontak biztos, mert nincs hiány a lakásbiztosításunk számláján. (Ez nem lehet igaz, mivel legutoljára tőlünk pénz feléjük március leején érkezett.)
Feleségem úgydöntött, hogy felhívja a központi ügyfélszolgálatot és a teljes történet előadása nélkül érdeklődik a lakásbiztosításunk állapota felől. Lecsesző hangnemben a fejéhez vágták, hogy az április-május havit nem vonták le, mert megszüntette a számláját és be kell jelenteni ezt nekik. Feleségem felvilágosította, hogy ez megtörtént és éppen azt akarja megtudni, hogy miért nem vonják az összeget az Erstés számláról. Kis idő alatt kiderült, hogy a csoportos beszedési megbízás ott van, látja, de valamiért nincs aktiválva. Hogy aktiválják, azért el kell küldeni faxon a csoportos beszedési megbízás másolatát.
Ez el is küldtem május 16-án egy levél kiséretében, melyben kérem a 15 napon belüli postai levélben történő tájékoztatást és a csoportos beszedési megbízás teljesítését.
Meg is jött a kimutatás, pénzt persze nem vontak. Azóta lesz*rom őket nagy ívből. Erstés számlát is megszüntettük már, OTP-nek a közelébe nem megyünk többet!
(bár még egyzser, így több mint fél év után megszüntetni a már úgysem érvényes lakásbiztosítást).

Kérdés az, hogy miért kell egy eredeti példányban benyújtott csoportos beszedési megbízás másolatát még nekünk kétszer benyújtani? Miért az ügyfélnek kell telefonálgatnia, nyakukra járnia, ha valami probléma van a biztosítással. Miért nem hívják vissza az ügyfelet időben, ha megigérik?
És saját magamhoz egy kérdés: miért voltunk olyan hülyék, hogy az OTP bármely ágazatához fordultunk bármilyen szerződést kötni?