Regisztráció Blogot indítok
Adatok
simple observer 1.0

0 bejegyzést írt és 1890 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor elolvastam Rogánia ingatlanpanamájáról szóló legfrissebb híreket, akkor egy olyan cifra káromkodás szaladt ki a számon, amit báránylelkű jókeresztény olvasóim lelki békéje miatt idézni sem merek. Mert szerepelt benne a Jóisten személyesen, az ő legősibb mesterséget…..
simple observer 1.0 2014.12.08 19:14:51
Nem igazan ertem mire ez a nagy sipakolas !?

Tonyoek juttattak egy kis apropenzt a helyi kiskiraly nojenek.. Na bumm...

Az elvtarsi Kinai Nepkoz.ben ennel kicsit nagyobb osszeget tapsoltak el:

"China's $6.8-trillion hole?"
www.economist.com/blogs/freeexchange/2014/11/wasted-investment

Ezt nemi tulzassal, es a nalamnal jobb kepzeloerovel, kb. ugy lehet elkepzelni, hogy Tonyo altal atengedett MINDENEGYES forint helyett az altala eltapsolt 50 milliot kepzeljuk!!!
(Vagy az 50 millio moge meg tovabbi 8(!!!) nullat.)

Ugyan mar! 50 misibol meg egy tisztesseges kecot se lehet venni a gyereknek. Lazar megmar csak tudja...
simple observer 1.0 2014.12.08 23:33:32
@ornagy50:
Megnyugtato, hogy nem vagyok egyedul a velemenyemmel, hogy nem ragadok le ilyen himi-humi osszegeknel... ;)
Varánusz Orbán - McCain 0:1 2014.12.04 10:31:35
Kedves magyar barátaim! Úgy látom Népvezéreteket illető szavaimat sikerült félreérteni vagy félremagyarázni, ezért szükségét látom a pontosításnak és némi magyarázatnak: - Nem azt mondtam, Orbán neofasiszta, hanem azt, újfaszista. A jelző első felét úgy kell érteni,…..
simple observer 1.0 2014.12.05 23:40:01
@Mariann19:
"Egy orosz potentát mondta, ha 60 dollárra megy le az olajár, az az oroszoknak totál recessziót jelent. "

Ugyan Mariann ne finomkodj!!!

Az orosz kormany legujabb prongozisa alapjan, mar $80-on kalkulalva is 0.8%-os eves csokkenest josol 2015-re. Legjobb jele ennek, hogy Vologya car felterdre ereszkedett, lemondva a Deli-Aramlat megepitesenek tervet.

$60-os eves atlagnal meg nem am himi-humi recesszio lenne. Hadd idezzem:
"The government has a more "pessimistic" scenario if oil prices trade at $60 per barrel, in which case the Russian economy would fall by 3.5-4%. "

money.cnn.com/2014/12/02/news/economy/russia-economy-recession/
Fáj. Nagyon. Félek múlhatatlan rekeszizomlázat szenvedtem a hírtől, miszerint Seszták Offshore Lovag Miklós lesz Lászlóné utódja, neki lesz dolga Ciprusra talicskázni a fejlesztési pénzt  ügyködni a nemzet fejlesztése fölött. Ettől jellemzőbb dolog a mai magyar viszonyokra…..
simple observer 1.0 2014.05.30 15:28:57
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gergo ott teved, hogy eleve is kormanyzati lista volt ez, csak ELOSZOR a HV-ben hoztak le.
De mivel eszkalalodik a helyzet, igy a listat a kormany is a "nevere vette".
simple observer 1.0 2014.05.30 15:31:46
@parti_giano:

Paradesabbnal paradesabb hireket hozol... :)

De azert ez nem egy humorfesztival! Szoval, ha kerhetem, kicsit komolyabb hireket!

Mint pl. ez:
vs.hu/meg-tobb-penzuk-lett-tulajdonosoknak-kozgepbol-0530
simple observer 1.0 2014.05.30 20:16:36
@DarthVader:
@V-PORT:

"A baloldalnak elemi érdeke, hogy 3 frakció legyen."

A baloldalnak igen, de a szociknak (alapesetben) NEM.

A szociknal Mesterhazy belsoellenzeke feltehetoen nem zarkozik el a dologtol, ahogy a cikk irja. Raadasul 2-2 helyrol lemondva a DK es Egyutt javara nem kis joszandekot kaphatnak cserebe az onkormanyzatin, es azutan meg amugyis folyamatosan kapnak a fejukre, hogy az orszaggyulire a listak kialakitasakor milyen galadul cselesek voltak.

Kulsos szemlelokent meg azt hiszem, hogy tukeppen az MSZP-nek mar ugyis mindegy, hogy 4-gyel tobben vagy kevesebben vannak. Es kitudja mitortenik kesobb?

4 ev hosszu ido...
Lézer Dzsonniról tudjuk, hogy bírja a fényűzést, a ténsuramékkal decensen vadászgatást, és most már azt is, állami pénzen is csipázza a luxust. Azt picit utálja, mikor el kell a lovettával számolni, megsértődik és hálátlan kukacos mocskoknak nézve minket csak úgy odavágja:…..
"Üzenjük nektek, hogy erősek vagyunk, kerek a seggünk és kemény a faszunk, s odacsapunk, mint a felajzott bika, vagy mint Fekete László mikor elüti az Ifa..."   Középpályás Ramszesz máris frontot nyitott az EP-ben. Időben kell ezt kezdeni és ha nincs igazi ellenfél akkor a…..
simple observer 1.0 2014.05.28 23:26:39
@Mariann19:

"Nem vagyok olyan magabiztos, hogy kijelentsem, hogy amiről nem tudok, az nincs. "

En sem azt mondom, hogy ez a csoport nincs. Meg azt se, hogy ne lennenek esetleg vilagmeghodito terveik, es ezeknek a kitargyalasara gyulnek ossze evente.

En azt mondom, hogy HA mindez IGAZ IS, akkor sem kellene panikolni, hiszen jol latszik milyen sikeresen muvelik ezt a 'vilagmeghoditosdit'.
simple observer 1.0 2014.05.28 23:39:34
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"nem buzizsúrnak hívja!"

Ugyan mar! Legyunk kicsit PC-k!
Kulturhelyeken ezt ugy mondjak, hogy gay bar.

Es ilyenkor szoktam egyik kedvenc polgarpukkaszto, Gaybraham Lincolnos videomat belinkelni.
Ime:

www.youtube.com/watch?v=ulPgWVC08KI
simple observer 1.0 2014.05.29 00:27:30
@Blogger Géza:

"Hiába adod össze számokat, önmagában nem garancia, hogy egy szocialista frakcióba beült párt megszavazza Junckert. Még a néppárti Fidesz sem fogja."

Latod Geza pont ez az amiert nehez veletek valamire jutni. Nem igazan gondolkodtok dolgokon.
HA a Neppart nem HAJLANDO az eredeti szabalyok szerint, a SAJAT jeloltjet tamogatni, akkor lep eletbe Merkel beismero vallomasa a pitianersegukrol. Es ezt folyamatosan lehet majd dorgolni az orruk ala.

A szocik es libek meg nyilvan azert szavaznak meg Junckert, mert egyreszt ezzel a rendszert elesitenek, es legkozelebb ha lesz szoci nyertes, akkor az o jelolese lesz automatizmus, es a kerdes csak az lesz, hogy elfogadjak-e.
Ugyanakkor minthogy Schultzot a Neppart ugyse szavazna meg, igy a ket part egyutt egy kozel 100 fos tobbseget biztositana (mint azt feljebb mar irtam), es igy a Neppart kozel felenek kellene Juncker ellen szavaznia.

Vagyis a tortenet ugy szolna, hogy
- a Neppart felrugva az elozetes jatekszabalyokat, az altaluk elozetesen jelolt, majd vitakon is resztvevo emberuket taccsra teve, Majdnem a frakcio fele a SAJAT jeloltjuk ellen szavazva MEGAKADALYOZZA, hogy SAJAT jeloltjuk legyen a Tanacs elnoke. CSak hogy politikai jatekaikat folytathassak (by Merkel).

CSINALJATOK Geza! Ha rogton az elejen maris amortizalni akarjatok a partot, es annak kepet...

A horvat peldad szinten rossz.
Ugyan milyen uzenet mar az az europai polgaroknak, hogy a Neppart egyuttmukodik SAJAT jeloltje elgancsolasaban olyan EP kepviselovel/kkel aki/k beragtak, mert az EU az EU szabalyainak megfeleloen jart el. Nemelyek pedig, akarcsak Orban, szemelyes sertettseguket ilyen pitianer modon akarjak megbosszulni.

Cameront nem ragozom. Fentebb mar egyszer minden verziot vegigsoroltam, hogy miert sulytalan. Amugy meg megnyugodhatsz, hogy rengetegen, es tuttira veszem, hogy Merkel is azert szurkol, hogy a britek kilepjenek. MEg csak elkepzelni sem tudom mekkora hatalmas osszeg hagyna ott az orszagon nehany even belul, es telepulne at a hollandokhoz, vagy barmely nemetalfoldi, vagy skandinav orszagba...

De nem kell felni, az angolok nem fognak kilepni az EU-bol.
Varánusz Az MSZP én vagyok! 2014.05.27 09:23:17
Drága Feleim, kedves barátaim, küldöttek, minden terembéli naplopó és Ildikó néni!   Temetni jöttetek engem és nem dicsérni! Igazatok is van, higgyétek el megértelek benneteket, a magatok együgyűen egyszerű, szerény módján engem okoltok a választási kudarcokért. Nem vétek…..
simple observer 1.0 2014.05.27 22:04:58
@Spániel:

CSak kiegeszitesnek szantam a ti tarsalgasotokhoz, de ugy tunik, igy felrertheto voltam.

Mindket bekezdeseddel egyetertek.

En liberalis vagyok, de toled elteroen ugy gondolom, hogy Mo-n mar SOHA nem lesz liberalis part. Egy ideig pont azert, amit te is irsz. Masreszt viszont azt hiszem, hogy 20-30 ev mulva az europai liberalis partoknak alaposan kapaszkodniuk kell mjad, hogy akkor miket tuzzenek a zaszloikra. Akkorra ugyanis rengeteg celkituzes torvenyi szabalyozast nyer majd, vagy "csak" sztandard resze lesz a szoci partok programjainak (mindez persze foleg Ny-E-ban, ahol meg valamelyest megel direkte LIBERALIS part). Epp ezert melaztam en is azon, hogy erre a taborra ket jelolt palyazik (BG, GYF).

Eloljaroban: a familia "feketebaranya" egy szocibol lett DK-s, ugyhogy jo ralatasom van a helyi dolgokra baloldalon. Elsokezbol van infom arrol, milyen volt Feri eloadasa a volt Gardonyiban, vagy epp a volt Beke mozi elott.

Nem tudom, hiszen politikusnal ez mindig kerdeses, de azt hiszem, hogy joadag szemelyes erzes viszi Gyurcsanyt ezen az uton. A szegenyekkel valoszinuleg nem csak szamitasbol foglalkozna.
A fentiek alapjan emlekszem, hogy pl o JART Cserdiben, rekerestem, de masik politikust nem talaltam, aki oda is elment volna. Raadasul ez a modell illene az o szocialis, de megis ongondoskodasra serkento politikajahoz.
simple observer 1.0 2014.05.27 22:28:50
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Kihagytam...

Kinarol nekem is hasonlo a velemenyem.
En a vezetesrol is sokat elarul, hogy fektetik a tengernyi penzt barmibe, barmely orszagnak adnak, csak epp a NEP ne kapjon belole.

Nyilvan nekik nem erdekuk nagyon fingatni az USAt, de azert a 8%-os reszesedesuk nominalisan eleg nagy ertek (tobb, mint 1.3 trillio dollar) ahhoz, hogy komoly rahatassal lehessenek a yenkikre.
Varánusz Le vagy tojva, Unió! 2014.05.26 00:04:04
Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van, pártjuk által leselejtezett urak és úrhölgyek öltenek arra gömböc formát, a kinti hatalmasok amúgy is folyamatosan csak báncsák' a Viktort / voksolgatás…..
simple observer 1.0 2014.05.26 20:23:48
Volt korabban egy kisebb vita Farage-rol.

Szerintem o nem hulye, sot!

Ahhoz, hogy valaki ilyen ugyesen vigye vegig a maga demagog, populista maszlagjat, ahhoz okosnak kell lenni!

Es bar mara Farage szinte ugyanazt a ../../..-fob retorikat, sot bizonyitottan szlogenben is, mint a BNP anno, o megis ugyesen kikerulte a buktatokat.

A multkor volt, meltatlanul keves szo, a Benedek Marton cikkrol. En mar akkor is szoltam, hogy tukeppen vannak benne tevedesek, pontatlansagok.
Ami ide passzol, az az a resz, ahol a Griffin-vitabol von le alapvetoen teves kovetkeztetest, amivel szemben Farage a helyes ertelmezes alapjan tevekenykedik:
“A Griffin-vita és a republikánus előválasztás példái azonban azt mutatják, hogy egy olyan felállásban, amelyben legalább 5-7 politikus vitázik egymással, lehetőség nyílik a radikális, populista, sőt rasszista üzenetek hiteltelenítésére.”.
Totalis meg nem ertese a Griffin-vitanak. En akkor megneztem, ha valakit erdekel, eleg az elso reszet megnezni (
www.youtube.com/watch?v=4iKfrY9l2kY), es abbol is egyertelmu a helyzet, hogy Griffin azert semmisult meg, merthogy netto NACI. Az angolok, meg nem szeretik a nacikat, gondolom minden generacio szamara London bombazasa kb. olyan alapveto osszetartoero, mint a yenkiknek Pearl Harbor. “Hosunk” aztan 5.08-nal el is koveti a kommunikacios harakirit, amikor kitor belole, hogy “I’m not a nazi.” Es innentol a vita tobbi resztvevoje mar hullagyalazast kovet el…

Farage pedig nagyon alaposan messzire elkeruli Le Pen-eket, nehogy otthon problemaja szarmazzon belole. Mikozben az EP-ben nyilvan szamos, sot valoszinuleg a legtobb esetben egyuttszavaznak majd…..

Az mar egy mas kerdes, hogy nalunk meg cirka fel millio embert, akik csak ugy odacsapodtak a Jobbikhoz aprilisban, egyaltalan nem zavarta, hogy egy naci partra szavaznak...
simple observer 1.0 2014.05.26 20:50:01
@AKIsTUDATLAN:

Nono!

Azert ne gyurcsanyistazzuk le TotaW-t, nagy hirtelenjeben!

Szerintem o egyeni pechjenek erezheti/erzi, hogy az egesz orszagban egyedul Gyurcsany az, aki politikuskent kiall amellett, amit o maga is gondol; az Europai Egyesult Allamok megkerulhetetlen.

Liberaliskent nem csoda, hogy en is igy vagyok ezzel.
simple observer 1.0 2014.05.26 22:28:10
@turista a saját országában:

Azert nem olyan egyszeru ez, ahogy leirod.

Egyreszt, mert nem volt az a mukodes olyan olajozott, es van min valtoztatni...

Masreszt a Neppart igenis igyekezett kihasznalni helyzeti elonyet, barmikor, barmilyen helyzetben.

2011-ben pl. 3 EPP-s elnok volt az EU-ban:
Buzek, Barroso, Van Rompuy.

Mikozben joreszt a jopofizas ment az Angela-Nicolas-Silvio nepparti vonalon. Aztan maradt fokeppen a Merkel-Sarkozy iranyitas az EU-ban.Jol lathato, hogy Hollande gyozelme utan ez a nemet-francia parositas is elmaradozott, es fokent Merkel vitte az EU ugyeit.

Na ez most alaposan fog megvaltozni.
Varánusz Rugdossák Viktort 2014.05.14 09:44:24
Hurrá, Aprószentünknek sikerült mindjárt elsőre összeveszni a körülöttünk lévő világgal. A koronázási ünnepség focialista mámorában vetített autonóm ábrándokra összenéztek az ukránok, horvátok, lengyelek, hogy Mindenórás Tábornokunk vajon csak beszívott…..
simple observer 1.0 2014.05.14 20:56:55
Belaim az Urban!

Miert etetitek a trollokat?!

Idejonnek a gyulolettol, meg a gyozelmimamor okozta adrenalintol felspanolva frocsogni.

Kozben meg ha neha kineznek a nagyvilagba, ugy beszarnak, hogy ketsegbeesetten dugjak a fejuket a homokba. Vagy mint, ahogy a kisgyerekek sotetben mormoljak, hogy "nem felek a sotetben", igyekeznek magukat megnyugatni ismetelgetve, hogy a "liberalizmusnak vege" (es ezzel persze a tudjukkik vilaguralmi torekveseinek is) hiszen mar Viktor is megmondta evekkel ezelott.

Ezzel szemben a liberalizmus el es viragzik. Koszoni szepen jol van. Meg talan sosem volt ilyen jol, bar hangulata kisse borongos.

Az LGBT-torekveseket egyre tobb orszagban dekriminalizaljak, vagy eppen mar parlamenti dontessel legitimaltak.
Hasonlo folyamat zajlik a konnyudrogok tekinteteben, egyelore (ha jol tudom, fokent illetve csakis) a marihuana ugyeben.
A noi jogok elismerese szamos nyugatias allamban jelenti noi miniszterek, elnokok, vagy miniszterelnokok megvalasztasat. A szaudiaknal jovore mar szavazhatnak, es valaszthatoak is lesznek a nok is. Sok orszagban viszont meg csak a lanyok oktatasaert kuzdenek.
A vilagvalsag es az emiatt mestersegesen gerjesztett indulatok ellenere a faj-, es idegengyulolet is csokken.
.
.
.

Aki hajlando odafigyelni, azokkal TERMESZETESEN beszelgetni kell, de az ilyen idiotakra nem erdemes idot pazarolni. Az ido nem nekik dolgozik:
www.ropercenter.uconn.edu/elections/how_groups_voted/voted_12.html

A kozismerten prud USAban pedig mara megtortent ez a "szegyen":
"The majority of Republicans ages 18 to 29 think gays and lesbians should be allowed to marry..."
www.huffingtonpost.com/2014/03/10/republican-gay-marriage-poll_n_4935816.html
Csattanós válaszadással próbálkoztak a DK kreatívjai Orbán tiszteletet követelő plakáthadjáratára. Gyurcsányék alkotásán Unió kislány puszikálja az elégedett fejet vágó, keménytökű MagyarNemzet srácot, amibe mindenki olyan üzenetet lát bele amilyet éppen jól…..
simple observer 1.0 2014.05.13 23:21:33
@Sir Bates dö Hól:

A probalkozasert azert megadom a pontot. ;)
simple observer 1.0 2014.05.13 23:35:16
@DarthVader:

Nem komplikaltam tul (nagyon). Statisztikat hasznalva akartam kovetkeztetni, de ugy latom manapsag mar ez sem olyan egyertelmu.

www.dailymail.co.uk/femail/article-2507752/Over-half-women-regularly-watch-porn-daring-40-admit-making-own.html
simple observer 1.0 2014.05.13 23:40:37
@punkfrog:

"egy pap nem lehet jó pszichológus."

Akkor latogass el Tibi atya Facebook oldalara...
Előre, csatába! - adta ki az ukázt III. Viktor beiktatási ünnepségén, a győztes sereg törvénytár irányítója pedig máris berántotta a szavazóautomatákat rezsicsökkentett árammal ellátó generátort. A jelképek kormánya mivel is kezdhette volna a ciklust, ha nem egy jelképes…..
simple observer 1.0 2014.05.12 21:09:14
@Sir Bates dö Hól:
@guma:

Na ja. Mar akkor, amikor elkezdtem ide irogatni de meg csak a szektasodas ment itt (Theron-egyhaz), tudtam, hogy idovel a dolgok ugyis elfajulnak majd.

Mekkora latnok vagyok.. :)

Meg szerencse (amugy minden ertelemben), hogy Semjen es Harrach inkvizitor urak nem olvasgatjak a blogot, kulonben mar regen bezarattak volna.
simple observer 1.0 2014.05.12 22:25:28
@Sir Bates dö Hól:

Hoho.. Latom te a blaszfemia meg magasabb fokaira hagtal..

Mondtam en, hogy szektasodas megy itt. Teszel egy artatlan kijelentest, vagy eppen kerdest, es a zelotak maris fejedet vennek. ;)
simple observer 1.0 2014.05.13 01:01:22
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Majd füstölővel (ködgyertyával), meg evezőlapáttal"

Szivlapatig nem felek toled...

Amugy ha jol tudom, legalabbis en ebben a jelentesben hasznaltam, a zelota jelent altalanosabban veve fanatikus, elvakult hivot.

Tolem aztan zsido(zo) utalasokat nem nagyon fogsz olvasni. Ma ugyan volt egy ilyen a Sukoro-uggyel kapcsolatban, de ott meg azert, mert egeszen bizonyos vagyok, hogy a befekteto zsido szarmazasa nem jelentett pozitivumot. Nem mondom, hogy kifejezetten negativan alltak hozza a Fidesznel, de szinte biztos, hogy nem segitette elo a targyalasokat...

Igy aztan akinek inge, bizony vegye magara! ;)
Van kurázsi ezekben a norvégokban. Ilyen könnyed mozdulattal nem vágta még senki szájon Lézer Dzsonnit visszakézből: aszongya minden kifizetést felfüggesztünk, csak azt nem amit kérni méltóztattál. Oszt'jónapot.  Lehet nagy tanakodás most a Kossuth tér mellett felállított,…..
simple observer 1.0 2014.05.11 02:48:27
@Rodeo36:

Bavallom, hogy a szamokat nem ellenoriztem, de ha az a Taro Aso, aki nem regen meg az oregek mielobbi elhalalozasat propagalta (www.theguardian.com/world/2013/jan/22/elderly-hurry-up-die-japanese), most a szonyeg szelen allva hajbokol, akkor azert az megiscsak jelent valamit.

Amugy meg itt van neked az eredeti, oszt nosza vedd elo japan nyelvtudasod ;) (google translater nem er!)
www.mof.go.jp/jgbs/reference/gbb/201403.html
simple observer 1.0 2014.05.11 03:01:02
@istvankah:

Kisse gondban vagyok a dekodolassal.

A "me-nő"-t nem igazan ertem, hogy kire utalhat (Merkelre?). Igy aztan a hozzaszolasodat sem.

A Bervat pedig most hallottam eletemben eloszor. GYerekkoromban szulofalumban ilyenek mar nem futottak (lehet hogy korabban sem). Talan 2-3 burkolt Simson futott az utakon, Verhovinak, az az eleg szogletes szinte-csak-vaz babetta libakergeto, nekunk meg rometunk volt.

Vagyis maris tanultam valamit...
simple observer 1.0 2014.05.11 03:42:26
@Rodeo36:

"azértelemezzél még dolgokat olyan izgalmas "

Na latom azert (neked) estere sikerult berugnod.

Semmifele elemzesrol, plane nem parhuzam allitasrol szo sem volt! Probald mar ertelmezni is, amit olyan sietve lefitymalsz!

Epeszmernok valami amerikai buburekot emlegetett, en pedig beirtam a gugliba "usa housing bubble".
A 2 wiki cikkely utan pedig ezt a kinai cikket dobta ki. Lejjebb volt meg hir az ausztral helyzetrol, es hogy a 2008-2009-eshez hasonlo minta latszik kialakulni.
www.huffingtonpost.com/2014/03/17/adjustable-rate-mortgages-return_n_4978962.html

Vagyis minthogy kifejezetten AMERIKAI buborekrol nem leltem cikket, igy egy ahhoz leginkabb hasonlo temajut linkeltem be neki. Minden kommentar, parhuzam ES ERTELMEZES NELKUL.

Ertem en, hogy nagyon ruhelled az amerikaiakat, ez mar reges reg lejott, de azert a kinaiaktol se kene annyira elhalni:
www.ft.com/intl/cms/s/0/8f40e248-28c7-11dc-af78-000b5df10621.html

Japan tema:

Kurvara nem erdekel mikori adat.
En ebbol a Businessweek cikkbol masoltam a linket. Menj, reklamalj nekik!

www.businessweek.com/news/2014-05-09/japan-national-debt-rose-to-record-1-025t-yen-at-end-march

Mindezek, es amiket irkalsz itt nagy arccal nem kulonosebben zaklatnak. Sokkal rosszabbul esik mindaz, amit most fogok irni:

Sajnos jol latszik, hogy az idegen nyelvi kornyezet miatt dolgok kiesnek, vagy kimaradnak szamodra.
Ugyanis az, hogy valakit a szonyeg szelere allitottak, vagy ott all, vagy eppen, mint irtam hajlong, az azt jelenti, hogy eppen lebaszas kozben van, illetve kellemetlen szituban van (rekord hiany).

Hasonloan, az hogy "nagy arc" valaki az pozitiv tartalmu, mint ahogy fentebb irtam rolad. Mig az, hogy nagy az arca, az a korabbi jelentessel bir, vagyis negativ.

Marpedig mostanra csak kicsikartad belolem; azert a nagy arcodbol vegyel vissza! Engem ugyanis kurvara nem erdekel a nagymenozes, lehetsz tolem akarmilyen CEO, vagy barmi....

A Boston nyert, a masik meccs nem is erdekel, es egyebkent is koran van mar.

Jo ejt.
Tovább folytatódik a szegény ember FlaszterRambójának sikersztorija: a főfilmesség mellé a főkaszinós tisztet is Vajna Bandi kapta Mindenórás Tábornok nertárstól.  Örülhet a mi szívünk, jó kezekbe került a szerencsejáték Magyarországon. A másik kedvezményezett Szima…..
simple observer 1.0 2014.05.08 22:55:43
@Marcellusca:

Naugye, hogy ugye... ;)

Amugy nalam is ez az elso talalat.
simple observer 1.0 2014.05.08 23:41:12
@Knósszosz:

Ez a (szomszed?) Feri valoban elegge vicces alak. Bar azert a szenizotopos utalasod sem semmi.

Damu egyreszt, azt gondolom, valoban jol jart:
uk.askmen.com/dating/heidi_100/127_dating_girl.html
(Bar Habony meg epp masok levetett bukszait gyujti be.)
Ugyanakkor eleg kerdeses, hogy Damut megis ki kenyezteti. Inkabb bele sem gondolok.
Es hat Timiket is nyilvan van aki kenyeztesse, es itt hadd utalja a korabban linkelt dalra...

A korkulonbseggel amugy nincs semmi gondom. Legyen akar a (joval) idosebb fel eppen a no.

De teny, hogy Soros legujabb hazassagakor sokkal szkeptikusabb voltam, mint anno Faludy hazassagakor Fannival. Ez utobbirol sokat nem tudok, nem is erdekel, nem az en dolgom, de feltehetoen nagysagrendekkel kevesebb penz van a sztoriban, es meg csak a tul nagy publicitas sem csabithatta Fannit.

Amugy meg epp ezt talaltam:

"First off, the serially divorcing billionaire is a unicorn, a myth. Most filthy rich men are fairly monogamous. Fewer than 100 people on the Forbes 400 list of richest Americans have been married more than once. Fewer than 20 are on a third wife. The elite four-wife club, which offers your best chance at seeing an old guy marry a woman 30 years his junior, has a mere 6 members. The reality is that billionaires who divorce often tend to remarry women closer to their age, with a few dramatic exceptions."

www.forbes.com/sites/bruceupbin/2012/08/12/divorce-charts-of-the-billionaires-george-soros-edition/

Akkor most az egyszer legyunk mythbusterek!
simple observer 1.0 2014.05.08 23:54:44
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Falusikent, es azota is vissza-visszajarva volt mar "szerencsem" sok fele-fajta guggoloshoz es retteneteshez, de ilyen celluloz-bonto-hoz meg nem.
NEm is biztos, hogy szeretnem.
Rosszul viseli Gaudi-Nagy Tamás hiúsága, hogy a Jobbik vezetése elhajtotta a moslékosdézsa mellől. A zászlóröptető nem kapott kényelmes meleg helyet se az országos, se az európai listán, pluszbónusz tegnap nyilvánosan is elhatárolódtak tőle. Hiába no, ilyen az, mikor valaki nem…..
simple observer 1.0 2014.05.07 18:44:05
@CSENDES:

"most kapcsolódtam be. Valaki mondja már meg,, ki kell -e kapcsolnom Gabrielt..."

Barmennyire is fajdalmas, es szegyenletes, de azt kell mondjam, hogy teljes joggal triumfal. Es bar nem annyira a Jobbik politikai gyozelmerol, mint sokkal inkabb a ballib oldal (az ellenzek) kapitulaciojarol van szo, azzal, hogy az MSZP, az Egyutt, az ATV kiengedte/kiengedi a nacipartot a karantenbol, a Jobbik olyan sikert konyvelhet el, ami igazabol nem volt benne a parlamenti valasztason elert eredmenyeben.

Ezt pedig teljes joggal dorgolheti az orrunk ala. Nagyon jol emlekszem, a 2006-os Fidesz-vereseget (javareszt) en is SAJAT gyozelmunkkent eltem meg. Megha tudtam/tudom is, hogy a :rosszabbul elunk, mint 4 eve" orbitalisan elbaltazott kampany erosen benne volt abban az eredmenyben.

A fentebb linkelt meglehetosen szanalmas onfelmentesi, magyarazkodasi kiserlet, a Benedek-cikk, pedig egyaltalan nem javit a hangulatomon.
"Kit érdekel, hogy ma áll a gyár?Hisz utáljuk a bőrök illatátItt a majálison az egész brigádHát vedeljünk újra, meg újra piát!Holnaptól újra műszakbanHá másnaptól marha nagy baj van!De majd szépen összefogunkA munka frontján harcolunk!" (VIA)   Mi lenne jellemzőbb a mai…..
simple observer 1.0 2014.05.02 22:56:28
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Van még valami amit kihagytam Gábrissal és az oroszokkal kapcsolatban??? "

O hogyne! Kozismert idotoltes a:
www.youtube.com/watch?v=jjnrLt3VuSM
Képzeljük el, ahogy a baloldal egyik képviselője egy borongós hajnalon felkapja fejét a Helló Kitty díszpárnáról, mert álmában maga alá gyűrte a megvilágosodás: vitázni kell a Jobbikkal.  Kellemes jó reggelt kívánok, a magam részéról őszintén és tényleg. Ha valaminek…..
simple observer 1.0 2014.04.28 01:48:09
@Csekkliszt#10:
@épészmérnök:

Akkor ezt a terkepet mar biztos lattatok:
geology.com/sea-level-rise/
simple observer 1.0 2014.04.28 02:54:01
@rodeo36:

Na latom kapom rendesen.

Nem fogok mindre valaszolni, mert az elvakultsagod nem er annyit, masreszt valamikor a meccseket (mar csak egy) is nezni akarom kozben.

Az egesz mostani kirohanasod azert erdekes igazan, mert te mint muszaki ember igazan ertekelhetned pl a szintetizator orgonakat (az elektromos gitarokat is, de hat ez nem lep meg). Nem vitatom, es meg amokfutasod elott emlegettem jomagam is az orgonat, mint egyik kedvenc hangszeremet, de azert egy ilyen hangszerben is van annyi tudas, mint egy mechanikusan direktben hangot kelto orgona sipjaiban:
www.keyboardmag.com/uploadedImages/keyboardmag/articles/Emerson_Opener_WEB.jpg
Az ketsegtelen, hogy egy szintetizator sosem fog olyan TELT hangzast adni, mint egy orgona, am emennek hangolasa es specialis effektjei viszont siman verik a legspecibb orgonakat is. A mai studio berendezesek hanghatasai meg plane. Vagyis egyaltalan NEM IGAZ, hogy nem tortent fejlodes.

Vegigolvasva 01:47-ig a reakcioidat, nemhogy nem tudtal felbosszantani, ez egyebkent barkinek is baromi nehez, de a kommentjeidbol sut a minden(ki) mast lenezo sznobizmus, igy meg plane nem er az egesz annyit, hogy felhuzzam magam rajta.

Amit itt osszehordasz (a pozitiv dolgok elismerese mellett, amit mar korabban is megtettem), olyan mintha az asztalt csapkodnad, hogy marpedig szep, sot akarcsak kicsit is elfogadhato verset CSAKIS latinul lehet irni. Hiszen azt mar az okori romaiak is hasznaltak, azota is fennmaradt szamos neolatin nyelvben. Meghat egyebkent is, ha TE mondod, AKKOR az BIZONYARA UGY IS VAN.

Vagy eppen festeni csak bizonyos gyarto festekeivel, illetve meghatarozott technikaval, stilussal lehet, szabad....

Tancolni meg csak a balett mozdulataival...

Satobbi...

Ne vedd szivedre, mert ez egy joszandeku kerdes, de eszednel vagy te, hogy masokat lefitymalsz, lesajnalsz csak az alapjan, hogy milyen zenet hallgat?

Akkor Hitler fasza ember, mert Wagner volt a kedvenc szerzoje? Vagy forditva, Wagner szar szerzo azert, mert Adolf imadta?
En speciel nem hallagtok Wagnert, mert azok a reszek, amikhez szerencsem volt, az szornyen unalmas es hallgathatalan volt, SZAMOMRA.
De ettol meg nem fitymalom sem munkassagat, sem azokat akik hallgatjak, sot urambocsa' meg csak a bayreuthi fesztivalt sem akarom megszuntetni, az egesz helyet felszantatni, es soval beszoratni....
simple observer 1.0 2014.04.28 03:04:06
@rodeo36:

"az egyszerűke megfigyelőke ....hát nekijje még soksoksoksoksok megfigyelni valóra van szüksége, hogy lásson ne csak nézzen"

Akarhogy is igyekszel nem tudsz felbosszantani. Sot!

Mig te erolkodsz, hogy sertegethess, en legalabb el tudom mondani, hogy bar NEM SZANDEKOSAN megsertettem epeszmernokot (tenyleg elfelejettem mar azota, hogy mivel), de elnezest kertem tole.

Toled meg mast se kap az ember, mint nagy mellennyel dolyfos kioktatast.

A stilus maga az ember...
A címben idézett titulust aggatták erre a mi csudagyurinkra leggyűlöltebb ellenségeink, az amcsik. Micsoda parasztok ezek, hogy képzelik? Obama nem gratulál Viktornak, a focihoz olyan hülyék, hogy külön szót - soccer - kellett használatba venniük, hogy megtudják a Kárpátok…..
simple observer 1.0 2014.04.18 23:13:22
Varánusz Mesterházy a hibás! 2014.04.16 08:18:43
Egy hete az a mondás, hogy a baloldal most aztán tényleg levonja a megfelelő következtetéseket a választási eredményekből, istenuccse dekódolják mit üzentek a választók. Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Szekeres Imre egykori selyemrambó például ott ül a jászságban ahová…..
simple observer 1.0 2014.04.17 20:15:28
@Spániel:

Jo lenne, ha lenne ilyen hatar....
simple observer 1.0 2014.04.17 23:11:16
@épészmérnök:

Ezt nem fejtenem ki ujra, ha lejjebb (nalam alul vannak az ujabb kommentek) olvasol, akkor latod a velemeneyem. Vagyis a meg egysegesebb, es igen, megcentralizaltabb EU szerintem elkerulhetetlen.

Amugy meg onnan a szomszedbol (ha jol emlekszem Peruban vagy, a masodik tippem Chile):

vs.hu/meghalt-gabriel-garcia-marquez-0417?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
Az Alkotmánybíróság nem babrál tovább a tankönyvtörvénnyel, ezek szerint minden úgy fasza ahogy van. Helyettük is babrál viszont a már fél lábbal az ajtón kívül lévő Raúzsi nénnye, aki nem képes a tanárok-tanulók szívatása nélkül szépen csendben elvonulni nyugdíjba. De…..
simple observer 1.0 2014.04.15 23:44:37
@DarthVader:

Szerenyseg! Ne tomjenezze (semlyenezze) magat!

www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI

Amugy veleme elofordult mar vagy ketszer is, ha nem is ilyen gyors "reakcio", de mindketszer veletlennek tulajdonitottam.
Megvan a választás, vele együtt a kétharmad is, szombaton máris akcióba lendültek II. Orbán jelképévé váló földoligarchák, és kiszántották a kishantosi vetést a picsába. Gondolom világossá kellett tenni a gazdák számára, III. Orbán ugyanott folytatja ahol a második…..
simple observer 1.0 2014.04.14 23:25:07
@Csekkliszt#10:

A sztorit ismerem, bar a konyvet meg sosem olvastam, bar nem is nagyon erdekel. Igy azt sem tudom, hogy a konyvben aztan ki is abrandul-e Allahbol.

Ugyanakkor, szerintem epp az ilyen szemelyes kuzdelmek a ketellyel, teszik igazan ertekesse, ha valaki valoban hivo lesz/marad. Nekem pl Terez anya ezert (is) pozitiv karakter, annak ellenere, hogy szerintem egy ertelmetlen dologban hitt:
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/1414752/Mother-Teresas-diary-reveals-her-crisis-of-faith.html

De hasonloan, ha csak a Jezus Krisztus szueorsztar lenne, es ez a katolikus maffia meg seholse, akkor talan meg mindig hivo lennek, merthogy az millioszor tobbet er, mint az egesz egyhaz a maga sleppjevel.
simple observer 1.0 2014.04.14 23:35:27
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nyilvan nem veletlenul penzeli oket a Kreml...
simple observer 1.0 2014.04.14 23:50:05
@Csekkliszt#10:

Ez is benne van.

Volt szerencsem a '90-es evek elejen a miskolci/kornyeki skinhead mozgalom "jeles" alakjai/nevei kozul szemelyesen is ismerni jonehanyat. Akkoriban meg sokan "csak" brahibol csinaltak. Tartoztak egy barati korhoz, bombert hordtak, es Martensban jartak, mert az olyan cool volt, mint ha cigizett a fiatal. Akcioegyseg, vagy eppen Egeszseges fejbor kazettakat cserelgettek. Rendszeresen egyutt pogoztunk Kabineten, bar az ok keves mozgasos, meglehetosen katonas mozgasat nem szerettem.

Persze, volt kis ciganyozas, zsidozas, de annyira esetlenul gyalogos volt az egesz, hogy ha most nemelyikuk vissza gondol, akkor szerintem el is szegyelli magat...

Ezt az egeszet meg jol nyakon ontottek politikaval, es kokemeny gyuloletkultusszal.
A hét kérdése: hogy mondják szocialistául, hogy elbizakodottak és önhittek voltunk? Így: "burokban voltunk, farkasvakságban szenvedtünk". Burokban, mi? Mi többiek azért még emlékszünk, hogy a Nagy Bútorösszetolás utáni első hangulatmérés idején a Jobbik azonnali…..
simple observer 1.0 2014.04.13 00:15:53
@tristen2005:

Na most mondja valaki, hogy ennek a troger maffianak nincs humorerzeke!!

A tobbszazezer ember, akik a hazai allapotok miatt kitantorogtak (angolba, nemetbe, stb.), nem csak hogy alaptorvenyellenesen akadalyozva lettek, hogy szavazhassanak levelben (valoszinuleg nem kifejezetten a Kedves Vezetore), nem ugy mint a Viktorra szavazo hatarontuliak, a keresett penzuk egy jelentos reszet hazautalva nem csak jol jar vele a nemzetgazdasag, most meg meg is adoztatjak oket, mert CSAK.

Komolyan mondom, hogy ez akkora vicc, hogyha nem a hazamrol lenne szo es ezert nem a siras kerulgetne es szegyelnem, hogy velunk mit meg lehet tenni, akkor bizisten angolra forditva terjesztenem, hogy a vilag ne maradjon le rola...
simple observer 1.0 2014.04.13 00:30:47
@taga20:

Nos igazabol Jan halala is teljesen ertelmetlen volt, hiszen 11 evig kellett varnia a cseheknek, hogy tortenjen valami, mert hogy annak az aldozatnak semmi hozadeka nem volt. A valtozas meg az orosz helyzet romlasa okan jott el...

Masreszt egy ilyen huzas, szerintem, az O halanak meggyalazasa lenne. Hiszen a csehek legalabb '68-ban probalkoztak. Mi meg most... Aaaa hagyjad...

Es ez meg akkor sem er meg egy ongyilkossagot, ha beleszamitom, hogy a valasztast a Fidesz paradesan, csak a kekcedulashoz hasonlithato modon, csalta el.
simple observer 1.0 2014.04.13 00:43:37
@taga20:

En meg csak most fogok nezni...
Lázár János annyira belemámorosodott a Fényességes Diadalba, hogy azt delirálja a szentem, ők nem csak Magyarországot hanem egész Európát leigázták. Így aztán fogja a forradalmi láncfűrészt és nekiront a norvégoknak: "szeretnék, ha nem politikához vagy politikai pártokhoz…..
simple observer 1.0 2014.04.09 21:35:26
@Orica Középföldi:

"Egy kérdést megválaszolt, nincsenek főpolgi ambíciói:)) "

Azert ezzel meg varjunk!
simple observer 1.0 2014.04.09 21:39:03
@Evezős:

"Minden tiszteletem mellett - és én nem ekéztem, nem piszkáltam eddig soha, sőt! - de ez nekem nem tetszik."

Ez nekem se, es meg sokan masoknak se tetszene. Ezert is irtam feljebb (nem biztos, hogy neked), hogy ha nem a fopolgarmesterseggel probalkozik, akkor aligha van barmilyen eselye kesobbre.
simple observer 1.0 2014.04.09 22:03:32
@Evezős:

21:12:30

Ha megengeded ehhez is hozzaszolnek, mert erintve erzem magam.

Korabban azert erveltem, hogy Gyurcsany ne akarjon a listan lenni, es kepviselo se akarjon lenni. Ha nem lesz frakciojuk, akkor sok megszolalasi lehetosege nem is lesz.

Helyette valaki mas lenne benn, amivel ujabb karakter lenne felepitheto. Mikozben keresztul-kasul kampanyolhatna az orszagot 4 ev alatt, nyilvan kisebb intenzitassal, mint az utobbi fel evben. De o legalabb elvezi, ha az emberek koze mehet, es azok imadjak ot. Vagyis szerintem nem jart volna vele rosszul.

Ugyanakkor, ahogy ezt az otletemet a DK-soknak is felvetettem nem csak itt a kommentek kozott, akkor aztan kitort a "forradalom". Hogy mit kaptam, ne tudd meg! Ilyet meg csak felvetni is istenkaromlas.;)

Gyavanak ugyan nem tartottak volna a Ferit, hiszen igenis ertekelik a 4 ev kiallast mikozben mindenki ot rugdalta (meg baloldalon is), ahogy te is emlited. Viszont ARULONAK, annak nagyon.
Na, ezen is túl vagyunk. Az ellenzékkel ellentétben én szeretnék gratulálni Orbán Viktornak a történtekhez, mert technikai értelemben bravúr amit véghezvittek: sikerült Magyarországot a 2 millió rezsiharcos és többmillió közönyös országává tenni. Olyan hellyé, ahol a…..
simple observer 1.0 2014.04.07 17:13:56
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Igazan megtisztelo, hogy az ev viccet, es egyben az ev kommentjet eppen NEKEM kuldted!

Minden tisztelem, ahogy szikar tomorseggel fogalmaztad meg ezt a remeket, amihez kepest a vilag legmokasabb vicce (by Monthy Python) egy tulburjanzo telenovella.

"Bár úgy lenne. Amúgy ez csak akkor igaz ha azt hiszed a jobbik nem változik. :)"

De hogy nagy ritkan kivetelt tegyek, es egy nacinak is irjak (tudom, SZORNYU, hogy egy nacit lenaciznak;) ), mikozben nyilvan ismered velemenyem rolad, igy komolyan a temarol:

1. A Jobbik nem fog, mert nem tud valtozni. A Jobbik lenyege a GYULOLET. A ciganyok, a zsidok, a buzik, kulonbozo kisebbsegek (borszin, es hasonlo alapon), bizonyos orszagok nepeinek (pirez, francia, amerikai, kornyezo orszagok) stb. gyulolete. Kiveve persze a muszlimokat es az oroszokat, hiszen az ellensegem ellensege a baratom, vagy mifene.
HA ezeket elhagyna, egesz egyszeruen kiuresedne, mondani valo nelkul maradna.
Ezzel nem azt mondom, hogy a Jobbik osszes szavazoja naci lenne! 1-2-(3?) szazezer szavazo is lehet, akik egyszeruen nem akarnak a tolvaj Fideszre vagy a tolvaj gyurcsanyista-bajnaista MSZP-re szavazni. Es nem azert, mert micsoda kurva jo programot rittyentett ossze a Jobbik.

Valamint a Jobbik egyedulikent nyomatja a sulyosan idiota, de sokak szamara megis szimpatikus 'lepjunk ki az EU-bol' szlogent. Ha nem a hazamrol lenne szo, hanem barmely masik orszagrol, akkor csak lenezoen rohognek a hulyeken. Hiszen meg burkoltan ugyan de Orban is elismerte a Parlamentben es most a kampanyban is, hogy az EU penze annyira kell, hogy anelkul osszeszakadna az egesz kartyavar, amit toldozgatnak-foldozgatnak.

De hogy az EU elhagyasa milyen komoly dolog, hadd utaljak az ausztral es japan 'barati figyelmeztetesre' (tehat nem a tudjukkik zsarolasara) :
blogs.ft.com/westminster/2013/07/australia-warns-britain-do-not-leave-the-eu/

"More than 1,300 Japanese companies have invested in the UK, as part of the single market of the EU, and have created 130,000 jobs, more than anywhere else in Europe. This fact demonstrates that the advantage of the UK as a gateway to the European market has attracted Japanese investment."

Egyik nagy peldakeped se jobb a Deakne vasznanal:
www.dailymail.co.uk/news/article-2595247/Revealed-How-Farage-used-firm-Thorn-In-The-Side-Ltd-halve-tax-bill-45-000-extra-earnings.html

2. Mikozben latom, hogy minden nap mennyit zsidozol, buzizol, majom-niggerezel, ezzel kelsz es fekszel, most el kellene hinnem, hogy egyszeriben egy filantrop altruista lettel? Es olyan onfelaldozo lennel a hazadert, hogy kedvenc nacipartod is eltunhetne csak hogy a draga szeretett MAGYAR nemzeted fejlodjon?! JOT nevettem. A poen sokkal jobban utott volna, ha a masodik mondatod mar nem irtad volna oda.
simple observer 1.0 2014.04.07 22:38:54
@Spániel:

"mondta az Indexnek név nélkül egy MSZP-s politikus, arra utalva, hogy már az őszi önkormányzati választásokon elkezdhetnék kivéreztetni a DK-t."

Tipikus idiota szoci.

Gyurcsany DK-ja es Bajnai Egyuttje nelkul egyetlen polgarjenojuk SE LESZ az egesz orszagban.

Meg hogy kivereztetes!?

Bajnai es Gyurcsany segitoi es aktivistai eddig is tulnyomo tobbsegben INGYEN dolgoztak. Ezeken az embereken nincs kiket kivereztetni!
simple observer 1.0 2014.04.07 22:51:34
@CSENDES:

"Azt mondom, ha Mesterházy, aki elszenvedte igazából ezt a vereséget, nem ad át frakcióalakításhoz (egyenlő esélyek) 1-1 főt, saját sorsát pecsételi meg, még akkor is, ha ez rövidtávú érdekét fedi, hosszútávú érdekei ellen szól, s a szavazók, akik befogott orral, de fegyelmezetten szavaztak, elfordulnak, s A Jóisten kegyelmezzen nekik. Ezt én mondom, de így lesz."

Nem hiszem tul realisnak ezt a lehetoseget, de ehhez minimum kell a ket kisebbnek a szocikhoz kepesti jo arany...
Véghajrába fordult a kampány, mindkét oldal megrendezte a hétvégén az utolsó lelkesítő köztéri bulikát. Szombaton megnézhettük mennyien fogadtak szót a kormány sms spamjának, kiderült a "lengyel" békemenetelők milyen faszául beszélnek magyarul, mikor a szeretetért…..
simple observer 1.0 2014.03.31 15:28:23
@The Lonewolf:

"Tegnap este is Selmeci kiflicsücsök Gabika megjelent "sajtótájékoztatót" tartani..."

"I need something more
......................"

www.youtube.com/watch?v=Ph7-BeEQW4Y&feature=kp

Csak hogy egyik kedvencemet megidezzem...