Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mojo jojo

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan nem szeretik a Valentin-napot, mert erőltetett, fölösleges, képmutató ünnepnek, a párkapcsolat problémáinak tradicionálisan szentesített szőnyeg alá söprési időszakának tartják. Valóban az lehet az érzésünk, hogy egy jól működő szerelmi viszonyban a február 14-i…..
Az elmúlt hónapban keresztény körökben nagy felháborodást keltett a hír, hogy Stockholm leszbikus püspöke, Eva Brunne le szeretné szedetni a kereszteket a város Tengerésztemplomának belsejéből. Jelen írás gondolatkísérlet arra, hogy a kereszt éppúgy, mint a heteroszexualitás, valójában nem szerves…..
mojo jojo 2015.11.04 15:25:16
@UrsaMAior: 2015-ben (talán) illene tudni megkülönböztetni a keresztet a feszülettől. Az előbbi a református közösség által is használt jelkép, lásd a Magyar Református Egyház címerét. Feszületet ellenben nem igazán fog az érdeklődő református templomokban találni, keresztet is elvétve. Ez betudható a magyar római katholikus - protestáns egyháztörténeti eseményeknek, illetve hogy a református liturgiában nincs szerepe. A gyülekezeti házakban/termekben azonban már bőven lehet találkozni a kereszttel. Templomban megtalálható vallási szimbólum leginkább a nyitott Szentírás az Úr asztalán, lévén egyik önnön megnevezésünk 'Az Ige Egyháza', mivel a Szentírást fogadjuk csak el életünk egyedüli zsinórmértékének. 'Vallási szimbólum' amihez kötődik a református: kereszt, csillag, kakas, Biblia, bárány, szőlőlevél, szőlőtő. De mindez másod vagy harmadlagos a református 'hitéleti' hagyományban.
Egy hűtlen kutya kalandjai Ugatóniában - 1957. Az 1956-os forradalom után százezrek hagyták el az országot. Az utánuk és sorsukért sóhajtozóknak az elrettentő "ott sincs kolbászból a kerítés" stílusban készült ez a kis "mese" Szűr Szabó József zseniális karikaturista rajzaival...
mojo jojo 2015.02.27 02:01:37
@Emmanuel Goldstein: ajvé kedves Goldstein, az tetragrammaton-nak is jó lesz... Amúgy aranyos kis diafilm, bár a Sicc anno jobban tetszett
Subba A természet? Az egy geci 2015.02.09 16:49:28
Faszos fejű kismalacot csinálni milyen má' :( ..
mojo jojo 2015.02.09 17:54:39
Úgy gondoltam, hogy ideje elővenni a gyermekkorom legmeghatározóbb sorozatát, a Dragon Ball-t és írni róla valamilyen posztot. Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy csapjunk bele egyből a közepébe és írjunk egy toplistát a legjobb pillanatokról. Hát mit mondjak, elég nehéz…..
Subba Cukiság: Férfimajom 2013.10.03 11:45:00
Én személy szerint kicsit túlzónak érzem a majom örömét, de lássuk be, hogy igen csak jó nő vakargatja, szóval legyen. ..
A közepébe belealudtam, negyedik perctől viszont kegyetlen!  ..
Ami korábban történt, az itt elolvasható, a mostani részről elöljáróban csak annyit, hogy ez a jelentőségteljes pillantások epizódja volt, Tyrion, Tywin, Cersei, Shae, Sansa, Arya, Stannis és Dany is nézett olyanokat, hogy csak lestünk, a Ser Davost alakító Liam Cunningham pedig…..
Vöröshajú lányok Sabrina 2013.02.16 17:30:00
Figyelem! A sorozat a nyugalom megzavarására alkalmas képeket is tartalmaz! ..
Vöröshajú lányok Lucy Collett 2012.12.05 05:37:00
..
mojo jojo 2012.12.05 14:34:04
..
mojo jojo 2012.12.02 07:40:50
Bevezetés gyanánt dobálózzunk kicsit a számokkal. 23. James Bond mozi, 3. Daniel Craig által névjelzett alkotás, (nem az) 1. olyan sztori, ami nem Ian Fleming tollából származik. És végül de nem utolsó sorban, 50 éves a James Bond kultusz. - Írtunk is erről nemrég. - A Skyfall…..
Úgy látszik, az egy éves fogadalmak mindig jó alapot szolgáltatnak egy könyv megírásához. A tegnapi meleg blogger után egy írónő döntött úgy, hogy egy évig kizárólag a Biblia tanításait követi, tapasztalataiból pedig könyvet is ír majd. Rachel Held Evans könyve, mely…..
mojo jojo 2012.10.17 16:06:04
@_zulu_: Teljesen jogos. Bár akkor az írás címét kéne megváltoztatni 'Egy év az Ószövetség furcsa törvényei szerint'. Ugyanis a Biblia Ó ÉS Új szövetségből áll. Az Ót szokás még Tanakh-nak hívni. Más kérdés, hogy a korrigált címmel nem lenne ennyire hatásvadász...