Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iván Gábor IGe

46 bejegyzést írt és 656 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mára már, van ugyneveztett Tudományos (kognitív) Isten is. Igen a sok emberek által teremtett és kitalált istenen ( Aton, Hórusz, Mithrász, Dionüszosz, Attis, Krisna, Visnu, Baál, Thor, Wotan, Borvo, Jahve, Marduk, Allah, Ré, Zeusz, Siva, Dyḗus, Ahura Mazdá, Zurvan, Nagy Manitu. ...) túl és mellett.…..
Iván Gábor IGe 2023.09.17 10:43:47
" Trükkös Mém - Túl Richard Dawkinson " az e-könyv ( mobi, pubi file) címe amiben közzétettem. Viszont csak magyar nyelven még. Lehet a gépi fordítók valamilyen szinten lefodítják más nyelvekre is, akár fel is olvassák, de majd kelleni fog angon szaknyelvi fordítás is. Kutatási céllal ingyen is elérhető, könyvtárakban. Meg a Goggle Booksban jó nagy része olvasható szintén szabadon. Két fejezettel rövidebb, előző verziója (pdf) is elérhető szabadon itt a facebookon egy csoportban.

A rövidebb csak pdf file verzió:
www.facebook.com/groups/1264498643978932/posts/1643750602720399/

"Trükkös Mém - Túl Richard Dawkinson" is the title of the e-book (mobi, pubi file) in which I published it. However, only in Hungarian. Maybe the machine translators will somehow translate it into other languages, or even read it aloud, but then a professional English translation will be needed as well. It is also available free of charge in libraries for research purposes. A large part of it can also be read freely in Goggle Books. The previous version (pdf), shorter by two chapters, is also freely available here on Facebook in a group.

The shorter pdf file only version:
www.facebook.com/groups/1264498643978932/posts/1643750602720399/
  Ez az a hír, amelynek hallatán mindenkinek fájdalmasan fel kellett volna hördülnie, akinek ereiben csak pár csepp liberális vér is csörgedezik. Bő egy hete tudjuk: Lengyelország megbeszéléseket folytat a sorköteles korú férfi menekültek kiadása, Ukrajnába való hazaküldése kapcsán.    Az…..
Hajnalcsillag Nevezetes ügyek 2023.07.14 09:28:27
Nevezetes ügyek Radnóti László   A média érdeklődését felkeltő ügyekben gyakran születik megalapozatlan ítélet, mivel a média előszeretettel foglalkozik olyan közfelháborodást kiváltó ügyekkel, melyekben a bizonyítás nehézségbe ütközik. A sértett és jogi képviselői is igyekeznek megszerezni a…..
Iván Gábor IGe 2023.07.30 07:46:20
@Radnóti László György:

Az anomália megoldás asokkal mélyebbre való merítést igényel. Amelyről így írok szerte a neten.

A helyes érvelés és az érvelési hibák elkerülésének a tanításának az egyik legfontosabb tantárgynak kellene lennie már általános iskola felsőbb, mondjuk 7-8 osztályaiban és hogy miért nem az, és miért van helyette inkább demagógia azaz hittan tanítás érthető. Mert ha az is tanítva lenne akkor bárki könnyen rájönne, hogy a legtöbb vallás - beleértve ebbe az ateizmust, mint egy sajátságos tagadásvallást is - jelentős részben hazudozás és érvelési hibák tömkelegéből áll csak össze. Persze nem csak arra jönne rá, hanem továbbá igen sok egyéb össztársadalmi szemfényvesztésre is.

Például arra, hogy valójában a politika és a belőle fakadó jog, a két legnagyobb és korunk magyar társadalmára egyben legveszélyesebb áltudománya. Már régen lekörözték a teológiát és a vallásokat. Bővebben egy vitafórumon itt.

Még akár az erkölcstan "tantárgy" keretei közzé is beférne, mert aki nem képes betartani a vitakultúra és a helyes érvelés szabályait, az nem éppen tisztességes ember. Nincs sok értelme sem szóba, sem írásba sem állni vele.

vilagnezet.blog.hu/2021/05/17/ervelesi_hibak_napjainkban

A sokkal trükkösebb áltudományokat meg mi hitelesíti??? Mint a Teológia, Politika, Jog egészét, továbbá az asztrofizika, filozófia, matematika jelentős részét ... mi is? Egyetemi diplomák és tudományos díjak???? dr. Dr. PhD, docens, prof., jelmezruhák, MTA akadémikusság stb... Az ellen kellene küzdeni elsődlegesen. A lapos-földesek és lapos Nap és Föld-pályások csak kishalak. Meg elterelés a főkolomposokról.

vilagnezet.blog.hu/2023/04/23/laposfold-dij_kontra_szkeptikusok_tarsasaga
  Sokan sokféleképpen értelmezzük az IDEOLÓGIA kifejezést, s ez így van már több mint kétszáz esztendeje, mióta először papírra vetették e szót. Egyesek minden filozófiai irányzatot ezzel az elnevezéssel illetnek, mások megkülönböztetnek politikai, vallási és egyéb ideológiákat. Ami engem illet,…..
  Már megint beleszerettem egy magyar sorozatba: ezúttal a Mellékhatás került terítékre. A címbéli téveszme az Agapé Klinika mereven dogmatikus igazgatójának szájából hangzik el, s bevallom: számomra tökéletesen érthetetlen. Az egyes epizódokban sorra előkerülnek azok kényes kérdések, amelyek a…..
Iván Gábor IGe 2023.05.13 11:05:40
@kiskutyafule:
Az nem lehet, hanem biztos. Maga a parlamenterek megválasztása egyértelmű választási és logikai csalás. Mert az egyik pártra, egyik képviselőre sem, vagy a tartózkodom nem lehet érvényes szavazat. Sok minden más lenne, ha az ilyen emberek miatt, akik a szavazók legnagyobb tömege, egyik párt sem szerezhetne korlátlan hatalmat.
Iván Gábor IGe 2023.05.14 09:48:38
@G. Nagy László:

Pszichovírusok hatása az ilyen viselkedésmód. Tehát nem megvetni kell az ilyen embert, mert igazán nem is tehet róla, hanem "gyógyítani" ... A "gyógyítás" meg a jelenlegei tudomány, logika és a gyakorlati tapasztalatok miatt .... logikus érveléssel és meggyőzéssel nem működik.
Iván Gábor IGe 2023.05.14 10:41:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tévedsz. Itt egy csecsemőkori kép rólam és anyámról és inkább kockafejőnek vagyok mondható:

vilagnezet.blog.hu/media/image/baby%20IGe.jpeg
Azt mondják, hogy a szegény ország hadserege nem fegyverre költ, hanem öltözködik. A még szegényebb országnak már öltözködésre sem futja, hát pofázik. Az nem kerül semmibe. Így vannak ezzel a kiváló szittyák - akik valljuk be - nem egy katona nemzet, bár magukról szeretik ezt gondolni. Az elmúlt…..
Paksi atomerőmű azért alapjaiban véve egy nagyon elavult technológia. Nem is lehet már ésszerű, csak kamu érvekkel lobbizni a bővítéséért. Gondolj csak bele! Gyakorlatilag egy gőzgép. Nem ártana fejlődni. Jobb és okosabb lenne az arra szánt pénzt és energiát más korszerűbb energiatermelő…..
Iván Gábor IGe 2020.12.30 15:19:02
Európa második legnagyobb geotermikus távhőrendszere épül ki Szegeden

Huszonháromezer tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe, ha elkészül az a geotermikus fűtési rendszer, amellyel Reykjavík után Európa második legnagyobb zöld távhőszolgáltató rendszere jön létre Szegeden. Idén ősszel az Északi városrészben, a Gáz utcában is elkezdték munkálatokat.

Magyarországon a Dél-alföldi régió rendelkezik a legkedvezőbb geotermikus adottságokkal. Ezt kihasználva kezdődött tavaly nagyszabású fejlesztés Szegeden. Az elkövetkezendő három évben 22 milliárd forintos beruházással geotermikus fűtési rendszert alakítanak ki Szeged minden városrészében.

Felsővárost, Odesszát, az Északi városrészt, Rókust, Tarjánt, valamint a Belvárost 1700–2000 méteres mélységű kutakból feltörő 90 Celsius-fokos vízzel fűtik, ha befejeződik 2023-ban a fejlesztés.
Odessza, Rókus és Felsőváros termálkútjai már korábban elkészültek, az első négy fűtési kör utolsó elemeként pedig idén ősszel az Északi városrészben, a Gáz utcában is elkezdték munkálatokat.

Minden helyszínen három-három kutat kell fúrni, egy kitermelőt és kettő visszasajtolót, ezért a városrészben még két kutat fúrnak: az egyiket a Kossuth Zsuzsanna iskola udvarán, a másikat pedig a Csongrádi sugárút végén, a töltésoldalban.

A teljes beruházás része negyvennégy kilométer távvezeték lefektetése, valamint hetvenöt hőcserélő kialakítása a távhőszolgáltató központjaiban.
Az elkészült kutak évente 450-500 ezer gigajoule hőenergiát biztosítanak, a kinyert termálvíz teljes egészét visszasajtolják, hogy ezzel biztosítsák a rendszer fenntarthatóságát, így megfelelő karbantartás mellett akár nyolcvan évig is működhet majd a rendszer.

Szegeden a távfűtő-rendszer a legnagyobb károsanyag-kibocsátó, 27 ezer lakás távfűtéséhez 27 millió köbméter földgázt és 6,4 millió kilowattóra villamos energiát használnak fel a fűtőművek. A most folyó zöld beruházásnak köszönhetően három éven belül felére csökken a távfűtéshez felhasznált gáz mennyisége és a szén-dioxid-kibocsátás is 23 ezer tonnával kevesebb lesz évente.

A 22 milliárd forintos fejlesztés költségeiből 9,6 milliárd forintot uniós támogatás fedez.

szeged.hu/hirek/39404/europa-masodik-legnagyobb-geotermikus-tavhorendszere-epul-ki-szegeden
  "Igen, mindent tudunk magáról, de ehhez elég nekünk az ön cikkeit olvasgatni, ne reménykedjen, több ehhez nem kell. Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunista" - válaszolt Kocsis Máté Jámbor Andrásnak a parlamenti ülésen.…..
Iván Gábor IGe 2023.05.11 09:48:23
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Másként történtek ezek a prekogniciós kísérletek és nemzetközi módszertan is volt rá. Kettős vak próba...az alap. Tehát valakit beküldtünk egy izolált kamrába, amely teljesen el volt zárva hang-kép és még elektromos jel ellen is bizonyos szintig. Tehát "Feledé kalitkába". A feladata az volt, hogy rajzoljon le valamit, amit egy másik ember éppen gondol és néz egy képen. .. Nem fárasztanálak a részletekkel, mert nem értesz a valódi tudományhoz. Az a lényeg, hogy a kép még csak később lett kiválasztva és nézve más által. A kísérlet vezető meg semmilyen összefüggő adatról nem tudott és nem is tudhatott. Külön csapat volt a levezetésekre és a kiértékelésekre is.
Iván Gábor IGe 2023.05.11 10:51:35
@6.Lenin:
Nem vagy vitapartner, felfoghatnád már!!! A darwini evolóciós tanok nagyon sokszorosan legazoltak. Igazak. Egyáltalán nem véletlenszerűek, hanem megvannak a maguk és feltárt törvényszerűségei.

A kreácionizmus, meg ökörség a köbön, akárcsak a laposföldesség.

Már a materializmuson is túlhalad a tudomány a tömeggel nem rendelkező részecskék bizonyításával és feltárásával. Éppen Te vagy az, aki a múlt zagyvaságaiba ragadt.
Iván Gábor IGe 2023.05.11 11:30:58
@6.Lenin:

Viszont nem ártana elmenned egy elmeorvoshoz... csak úgy mint a kocsit is átnézik, hogy minden rendben van-e.

Attól tartok benn tartanának valami zárt osztályon. Na ne írj ide többet nekem, mert nem fogok válaszolni. LaposFöldes kényszerképzetesekkel és azzal egyenértékű más nyilvánvaló valóságtagadókkal nincs értelme kommunikálni.
(Kérdést intéztek prof. Freund Tamás a világhírű agykutatóhoz. A tegnapi beszélgetés alapja, ha már mindenképp ragaszkodunk az evolúció elméletéhez, akkor...)Kérdező: – Ön szerint hogyan jöhetett létre az evolúció során a gondolkodó ember? FT: – Ezt a szervetlen, majd a biológiai evolúció…..
1823 különleges esztendő a magyar történelemben. Rögtön az év első napján felsír a kis Petőfi Sanyika (Kiskőrősön?), huszadikán Madách Imrét pólyálják, 22-én Kölcsey Ferenc pedig letisztázza a Himnuszt Szatmárcsekén. Március harmadikán az Andrássy családban tartanak tejfakasztót Oláhpatakon, mert a…..
Van, amikor nem tudjuk elviselni a valóságot, és a pszichénk különböző módszerekkel eltorzítja azt. Biztos hallottad már, hogy te most elfojtasz, vagy kivetítesz. Esetleg tagadsz, vagy hasítasz. Mik ezek, és miért csináljuk? Ezek az elhárító, vagy más nevükön én-védő mechanizmusok. Nézzük őket.…..
    Azon gondolkodtam a minap, hogy talán most igazán morbid dolog ez a " Boldog új évet " kívánok köszöntő. Mert vajon hány magyar polgárnak lesz boldog ez a 2023 év? Ebben az országban csak lejönni lehet az életről! Visszatekintve az elmúlt 30 évre, nekem mostanra már nagyon sok millió…..
Iván Gábor IGe 2022.12.30 20:35:22
Lassan tíz éve már, hogy egy Amerikában élő, de magyar származású, a szakmában közismert, dokumentumfilmek készítésével foglalkozó hölgy, törölt a facebook ismerősei közül. - Maga a legutóbbi posztjában azt írta, hogy görögkatolikus! – szólított meg privát üzenetben. - Görögkatolikusnak…..
Iván Gábor IGe 2022.08.31 08:48:08
@morph on deer:

Ezt hogyan lehet beírni a kérdőívre? :

Nekem nyolc vallásom van
erkolcstan.blog.hu/2020/02/06/nekem_nyolc_vallasom_van

Ez nem csak egy gyógyító vakcina mém, hanem tényleg így is van. Fel is sorolom, nagyjából felvételük időrendi sorrendjében. 1. Csecsemőkori keresztelésből kifolyólagos kényszervallás: Görög Katolicizmus. 2. Gyerekkori: panteizmus. 3. ifjú kori: ezotéria/new age jellegű morfogenetikus mező/ Gaia 4. Kezdeti felnőtt kor: Zen-buddhizmus 5. Felnőtt kor: Saját alapítású vallás P-DOX Semmiben Sem Hívők 6. Érett felnőtt kor: Jedi Rend Mestere 7. Komoly felnőttkor: Vallásalapító Vallás (minél többet) 8. Bölcs felnőttkor: Nevetés a Legfőbb Szentség Vallás

Tehát a vallásokat sem szabad annyira lenézni, hogy azt gondoljuk egy elég és az tökéletes is a számunkra.
Iván Gábor IGe 2022.08.31 09:54:16
@_Alex__:

Troll pszichivirulógiailag az Eretnek megfelelője
erkolcstan.blog.hu/2022/06/08/troll_pszichivirulogiailag_az_eretnek_megfeleloje

Sokaknak bugyuta szavajárása a trollozás, pedig hát troll is egyfajta vallás és Istenféleség, Isteni mellékszereplők, mint a judekereszténységben például az angyalok. ... Ja és a téves hiedelemmel ellentétben nem rosszat tesznek, hanem segítenek az általuk kiválasztottaknak.

"A troll egy lény az északi folklórban , beleértve a skandináv mitológiát is . Az óskandináv forrásokban a trollokként leírt lények sziklák, hegyek vagy barlangok elszigetelt területein élnek, kis családi egységekben élnek együtt, és ritkán segítenek az embereknek."

Van persze ettől eltérő konkurens vallási értelmezése is:

"A későbbi skandináv folklórban a trollok önálló lényekké váltak, ahol távol élnek az emberi lakhelytől, nem keresztények , és veszélyesnek tartják az emberre."

" Az óskandináv troll és troll főnevek (különböző jelentése "ördög, démon, vérfarkas , jötunn ") és a középfelnémet troll, trolle "ördög"..."

Tehát a troll kifejezés eredendően egyben egy eltérő vallási szitokszó is, hasonlóan, mint a pogány, vagy az eretnek.

Nevezhetjük persze a zsargonban ma már skandináv kerti törpéknek is őket, mert sok helyen és országban már csak hasonló szerepkört töltenek be. Napjaink netes vitáiban viszont:

A Troll valójában nem jelent mást, mit azt hogy ERETNEK. Azaz szembeszegülő. Tehát valaki nem hisz abban és nem ismétli azt a zagyvaságot, amit te.
  Ismét napirendre került a boltok vasárnapi zárvatartásának kérdése. Ezúttal nem a kormány, de még csak nem is a KDNP az ötletgazda, hanem a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. Ugyancsak eltérés a hét évvel ezelőtti rendelkezéshez képest, hogy jelen elgondolás szerint csak délben zárnának…..
Az Einsteinnek tulajdonított aranyköpés már a XX. század elején elterjedt volt, de tudományos ténynek egy életmód-tanácsadó bestsellere után tekintette a közvélemény...
Iván Gábor IGe 2022.06.14 13:12:02
Tudományos tévhitek napjainkban azok, amit régen az akkori tudományos ismereteink szerint tanítottak nekünk az iskolában, azóta viszont a tudomány fejlődésével, már többet és máshogy tudunk ezekről a kérdésekről. Jellemzően egy emberöltőn belüli intervallumot elemzünk. Jöhetnek persze ezen kívüliek is, csak azt nem venném be a listába.

1. A dinoszauruszok óriási gyíkok voltak ( a madarak elődei is )

2. A naprendszernek 9 bolygója van (volt 10 is, de most 8 lett)

3. Valakinek a jobb, valakinek a bal agyféltekéje domináns ( kitaláció , áltudomány)

4. A haj és a köröm halálunk után is nő (nem nő)

5. Az anyag legkisebb építőelemei az elektron, proton, neutron (vannak kisebbek is )

6. A Neandervölgyiek ostoba vademberek voltak (nem teljesen...tudtak kötelet fonni és a dárdáik is hatásosak voltak)

7. Föld kora 2 milliárd év ... (majd 4,7 milliárd év)

8. Világegyetem kora hasonlóan változó volt

9. Ősrobbanás tényként volt tanítva. (nem az ... és már éppen megbukóban van)

10. A teremtés történetek egyike a sokból, tényként volt tanítva. (nem az ... és az amiről szó van, éppen megbukóban, vagy már meg is bukott)

11. A Dunning-Kruger hatás általánosan igaz.... (Inkább kamu és 2000-ben Ignobel-díjat kapott)

12. "Isten" kívül áll a tudományon... (semmi sem áll kívül ... már van Tudományos Isten)

13. Az ateizmus álláspontja tudományos (nem az ... metafizikai áltudomány)

14. A vegyiparnak nincs hulladéka... ( tudjuk van)

15. Teológia tudomány ... (nem az, áltudomány)

16. Nyelvészet tudomány ... ( inkább csak ismeret, van tudományos és áltudományos része is)

17. A nyelv különböző területein érezzük a különféle ízeket

18. Az űrben nincs gravitáció (van ott is)

19. A világ legnagyobb állata a kék bálna, növénye a mamutfenyő ... (mára már egy gomba a legnagyobb élőlény )

20. A víznek (H2O) három "halmaz"-állapota van ...(mára négy lett)

21. A piramisokat rabszolgákkal építették ... és sírkamrának ... (nem rabszolgák és máshova is temetkeztek)

22. A Kolumbusz fedezte fel Amerikát .... és felfedező volt (inkább csak szerencsevadász és kupec )

23. Edison találta fel a villanykörtét ( előtte is volt már ... csak a tökéletesítésében vett részt )

24. Három egyistenhitű vallást ismerünk, a zsidó, kereszténység, iszlám ... ( inkább 30-nál is többet)

25. Különféle hittan oktatás ( hittan ... majd az ellenkezője ... és megint hittan)

26. Definíciót nem lehet bizonyítani (sokféle van ... és a reális definíciót pl. kell)

27. A földi élet körforgása fotoszintézis és napfény nélkül nem lehetséges ( mélytengeri kürtőknél lévő élőlények cáfolták)

28. E = M x C2 .... C= gyorsulás / sebesség /fénysebesség /fénysebesség vákumban ???? - elemzés alatt

29. Magyarország 1000-től állam csak ...( Nem igaz, mert előtte ~ 104 évig szintén állam voltunk, fejedelemség)

30. Ha nem hiszel Istenben, akkor ateista vagy. Nincs más lehetőség. ( Marhaság és hamis dilemma érvelési hiba... nagyon sok más lehetőség van)

31. Nagy kezdőbetűs " Isten" istenből csak egy van ... ( Nem igaz és annak is van külön neve is)

32. Öt érzékünk van.... ( jelentősen több van)

33. A szén-dioxid a fotoszintézis, így a földi élet egyik létszükséges anyaga. ... ( most meg "szennyező" és "káros" anyag lett .... itt az utóbbi a hibás felfogás. Helyesen esetleg CO2 többletről lehetne értekezni. Esetleg optimális egyensúlyról. )

34. Valamiről sokat és rendszerezve tudni tudomány ... ( nem az, nem elégséges feltétel ... az max ismeret lehet csak)
Az Ivanhoe úgy maradt meg bennem, mint az egyik olyan történelmi regény, amivel középkamasz gyerekkoromban alaposan megszenvedtem. Az az önellentmondásom, miszerint elég korán felismertem, hogy egy elkezdett könyvet simán abba is lehet hagyni annak ellenére, hogy belekezdtem, és marhára nincs…..
Anyagi lehetőségek és hatékony üzleti modellek nélkül a mai papír alapú sajtó el fog tűnni – vélekednek azok a szakértők, és ez volt a témája a Joseph Pulitzer által alapított New York-i Columbia Journalism School  éves konferenciájának, amelyen a volt tanítványoknak adnak továbbképzést. A…..
Iván Gábor IGe 2022.06.01 12:52:33
45 millió euróért 56 elektromos buszt vett magának a város néhány éve, a "klímavészhelyzet" kezelésére. A polgármester akkor így kommentálta a buszok átadását: "hivatalosan is elkezdődött az elektromos buszok korszaka". Visszahívások, meghibásodások, és az ígérthez képest lényegesen…..
 Szorongások felismerése magunkon és másokon. A mai társadalmunkban nehéz megtenni, hogy az ember legalább ne szorongjon valamennyire. Több oka is van. Részben a társadalmunk nagyon sok központi hazugság és erkölcstelenség van, másrészt maguk az emberek elméje is meghekkelhető és mi magunk is mém…..
Iván Gábor IGe 2022.05.31 11:27:56
MIKOR VAGYOK ÉRETT?
1. Érettség az, amikor felhagysz a próbálkozással, hogy másokat megváltoztass, és helyette magad megváltoztatására összpontosítasz.
2. Érettség az, amikor elfogadsz másokat olyannak, amilyenek, mert ha nem is ismered, de tudod, hogy más volt és lesz az életútjuk, és másképp formálódik a lelkük...
3. Érettség az, amikor megérted, hogy a maga szemszögéből mindenkinek igaza van, és a valódi igazság összetett, sokoldalú.
4. Érettség az, amikor nem ragaszkodsz mindenáron az elképzeléseidhez, terveidhez, el tudod fogadni, ha az Élet másfelé visz.
5. Érettség az, amikor egy kapcsolatban nem vársz mindenért viszonzást, de nem is áldozod fel magad szeretetmorzsákért vagy mások elismeréséért.
6. Érettség az, amikor megérted, hogy bármit is teszel, azt saját békéd érdekében kell tenned. Amikor békében vagy önmagaddal és másokkal is.
7. Érettség az, amikor már nem bizonygatod senkinek, és nem traktálod a világot azzal, hogy milyen intelligens, különleges és kiváló vagy.
8. Érettség az, amikor nem keresed mások jóváhagyását, nem nekik akarsz megfelelni, bizonyítani.
9. Érettség az, amikor nem hasonlítod össze többé magad másokkal, és elfogadod magad saját gyengéiddel, szépséghibáiddal.
10. Érettség az, amikor meg tudod különböztetni a realitást az illúzióktól, a jól hangzó teóriáktól, belénk nevelt hitektől, tévhitektől és sémáktól...
11. Érettség az, amikor különbséget tudsz tenni a „szükséglet”, "vágy", „kívánás", "álom" és "akarás" között.
12. Akkor válsz éretté, amikor a boldogságot már nem az anyagi javakhoz, ranghoz, poszthoz... kötöd.
13. Érettség az, amikor a kudarcaid, veszteségeid, traumáid után is fel tudsz állni, és azoktól értékesebb, érettebb, mélyebb lelkű emberré, igazi csiszolt gyémánttá válsz.
(Adi Shankara)
    Sokan osztják Rolf Dobelli, a svájci író gondolatát, aki szerint nem érdemes általános elveket és alapigazságokat keresni a létezéshez. A magam részéről sokkal inkább Jordan B. Petersonhoz csatlakozom, aki a 12 szabály az élethez - így kerüld el a káoszt! című művében meggyőzően igazolja, hogy…..
Iván Gábor IGe 2022.05.30 22:55:02
@G. Nagy László:

Nincs vele gondom, mert tudományos tény, hogy csak kitalált mítoszalak és ezeket az elveket korábbi vallásokból plagizálták és rakták össze. Tehát jómagam így tekintek rá. Úgy meg eléggé rendben lévő.

Gondolom te meg hasonlóan lennél a Jedi Kódexel ... mert az sem egy Jedi írta és nem is önálló agyalás. Az is korábbi dolgok sajátos keveréke. Persze én nem is hiszek benne, csak kulturális játék a számomra. ( vilagnezet.blog.hu/2012/08/24/jedi_kodex )
Iván Gábor IGe 2022.05.30 23:07:19
@G. Nagy László:

Tényleg nincs vele gondom, hiszen ezek így a Te elveid, mert felvállalod őket.
Javaslom ha gondolod nézz be ebbe a legújabb fórumtémámba ....
mert az is olyan célokkal született nagyjából, mint a tieid.
Tehát a békesség miatt.

Fórum » FILOSZ » Vallás, Filozófia »
Vallások és Istenek evolúciója
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9250628&la=161637779
Iván Gábor IGe 2022.05.31 11:05:22
@G. Nagy László:

Ja... ok... de szinte minden mai tudományágban vannak azért erősen áltudományos dolgok, amelyek többsége végül is nem igaz és félrevezetés valamilyen előny miatt. Ez alól a pszichológia sem kivétel. A pszichológiában is vannak tehát éppen ugyanolyan meseszerű valótlan és csak kitalált dolgok, mint a judeokereszténységban az, hogy Jézuska valóságos volt és Jahve avatárja. (földi megtestesítője)

Sőt nemrég kaptam rajta a matematikát is hasonlóakon. Ezektől meg kellene tisztulni. Tehát amint látod a TANÍTÁSOK értékéből semmit sem von le, hogy Jézuska csak kitalált, de így viszont nincs mellette hazudozás és becsapás.
Következő eseményünk az álhírekről szól: Álhírek csapdájában - hol az igazság? Ennek kapcsán elgondolkoztunk azon, hogy a keresztény hívőknek több fegyverük is van az átverések ellen – elvileg. 1. A keresztény hit kulcseseményét, Jézus Krisztus feltámadását annak pillanatától fogva egy szívós…..
Iván Gábor IGe 2022.05.25 14:18:50
@Andy73:
Miért hazudsz??? A panteizmus nem nyugati kultúra része??? Albert Einstennek is az volt az egyik vallása 12 éves kora után, a Semmiben Sem Való Hit mellett persze. Csak egy példa, de lenne még több is bőven.

ZolbiJézuska azaz JahveZsidóSátánIsten avatárja .... :-) Na az aztán a legnagyobb álhír .... Soha sem volt valóságos élő személy és úgy 5-6 más korábbi Istenből ollózták össze a meséjét.
Iván Gábor IGe 2022.05.25 15:49:06
@antisocialnetwork:

A Trükkös "Mém" című e-könyvem borítóján van a gondolkozást imitáló ateista majom. A fején tésztaszűrű és a nyakában ateista vallási jelkép.- Igen ZombiJézuska hitnél már csak az ateizmus nagyobb FAKE NEWS.
Onlinemarketing blog Poszt Covid 2022.05.24 10:45:36
Te még Zoom-olsz? A Zoom nyerte talán a legnagyobbat az online szolgáltatások között a Covid-járvánnyal, néha már-már köznyelvesedik is, bár még azért nem tartunk ott, hogy egy Microsoft Teams meetinget Zoomolásnak nevezzünk. (Mondjuk ismerve mindkét eszközt, nem is csoda, a Zoom nem kevéssel jobb…..