Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metuo

8 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gulácsi Péter kinyilvánított egy véleményt - elfogadja, hogy homoszexuális párok is nevelhessenek gyereket. És a csőcselék megmozdult, kiegyenesítette a kaszákat, vasvillát ragadott és ítélőszék elé állította a magyar válogatott és Európa egyik legjobb játékosát. Virtuálisan a fejét vették, de az…..
Sokat gondolkodtam már azon, hogy miért és miként alakítja a magyarságról alkotott közgondolkodást egy animációs film, egy köztéri szobor kihelyezése (vagy eltávolítása), esetleg egy kerettanterv-módosítás. Miért van az, hogy a pantheonban Széchenyi és Pázmány alakját egyszer Kossuthra és Kálvinra…..
Ez veszélyes! A kényelem bére 2020.11.24 07:41:22
Rögtön az elején lelövöm a lényeget: a kényelmet, a fogyasztói társadalom nyújtotta kényelmet az autonómiánk elveszítésével fizetjük meg.  A tudományos-ismeretterjesztő folyóirat tele van egész oldalas hirdetésekkel, melyek azt sugallják, ha ezt az autót veszed meg, azzal fiatalosabb, menőbb…..
A napokban végre némi élet költözött az elmúlt években rendkívül sivárrá és egyhangúvá vált magyar politikába. Az ellenzék részéről tanúsított obstrukciót a pártpreferenciáktől függően eltérően értékelték a közéleti szereplők és a választásra jogosultak: a kormánypárt és hívei a parlamentarizmus…..
Rögtön az elején szeretném megragadni a lehetőséget, hogy felhívjam a figyelmet az alábbi posztom erős érzelmi elfogultságára. Budapesten nőttem fel, a Ganz MÁVAG munkástelepén (vagy ahogy az építéskor hívták: munkás-gyarmatán) a Vajda Péter utca - Delej utca - Golgota utca - Bláthy Ottó utca által…..
metuo 2018.11.03 00:09:30
@öreg kohász:
Köszönöm a kiegészítést, örömmel veszek minden személyes történetet, élményt is.
Manapság Magyarországon is egyre népszerűbb a telekocsizás, egyre több alkalmazás és facebook oldal szakosodott erre a tevékenységre. Sokan mondják, hogy veszélyes beülni egy ismeretlen ember mellé, amivel a tapasztalataim alapján egyet tudok érteni. Ennek miértjére adok választ a következő…..
Előző és első bejegyzésemben egy aktuális és konkrét eseményt tárgyaltam, melynek végén a hatalom és a tömeg sajátos viszonyára is kitértem. E zárszóra fűzve folytatnám gondolatmenetemet, melyben ezúttal a hatalom és a tömeg viszonyáról szeretnék alapvetően közösségi…..
Ez veszélyes! Túladagolás 2018.10.01 12:15:02
Alább egy kitalált történet olvasható. Minden egyezés a valósággal csupán a véletlen műve. Tegnap furcsa álmot láttam: Mikor a kapitány bemondta, hogy 2 óra múlva érkezünk Londonba, kicsit ideges lettem. Az Orion este nyolckor kezd a Chelsea ellen, addig még el kell foglalni a szobát, no meg a…..
Na jó, most már azért tényleg álljunk meg egy szóra.Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában a XX. század legnagyobb magyar államférfijának nevezte Horthy Miklóst, és azt javasolta: a volt kormányzó újratemetésének XX. évfordulója alkalmából 2013-at…..
metuo 2012.05.23 13:42:24
@windex:
Horthy nem hadvezér, hanem államférfi volt. Nagy különbség van ám a kettő között.
metuo 2012.05.23 13:50:08
@Salemi boszorkány:
Nahát, lassan kiderül, hogy Horthy náci volt? Te szerencsétlen. Tudod te, mit jelent a náci szó????
metuo 2012.05.23 13:58:54
@Psyman:
Klebelsberg (és nem Klebersberg, ha már valaki magyar töriből 1-es) egy szemét lett volna? Mert kötelező lett a hittan, mert szinte megszűnt az analfabetizmus?
Mert a kultúrfölényt hangoztatta?