Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caplan

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosincs könnyű dolgunk, amikor két vagy több autót próbálunk meg egy képbe hozni. Egyrészt nem egyszerű (még manapság sem) elfogadható példányokat találni és ha mégis sikerül, akkor jön a sakkozás a tulajdonossal. Ami persze érthető, hiszen ahogy mi, úgy a tulajok sem…..
Intro Egy kis meaculpázással kell kezdenem. Ez a poszt nagyjából két hónapja keresi az idejét, hogy megírjam, és azóta jó nagy lépések történtek a témában. De legalább ezekről is ejthetünk szót. Téveszmék Sokan gondolják azt, hogy e-könyvet kiadni minimális költségből…..
caplan 2012.05.24 12:27:32
@RolRol:
"Általában mind a zene, mind a könyvkiadók buknak a legális korszakhoz képest, de csak közvetlenül!!!... a kalózkodás megállíthatatlan, legfeljebb normálids tartalom és normális ár mellett elfogadható szintre szorítható."

Pont így gondolom Én is.
Csakhogy a zeneipar megtalálta azt az üzleti modellt, amivel csökkentheti a veszteségeit. De ez arra épül, hogy az egész világon, dömping szerűen terjesztik a tartalmat, így nagyobb bevételhez juthatnak. Ezzel ellentétben egy magyar nyelvű könyvet csak Magyarországon lehet eladni. Egy eleve nagyon kicsi piacon, és egyre romló fizetőképes kereslet mellett.
Tehát az a modell, amit az amerikai zeneipar (és könyv ipar) kitalált, nem lesz járható a magyar nyelvű könyveknél.

@SaGa:
Azért néznék számokat erről. Azt gondolom, nem lehet túl jelentős a kütyük száma. És mivel csökken az emberek elkölthető jövedelme, biztosan meggondolják a beszerzést, ha nem látnak vonzó tartalmat. Tehát, szerintem az e-olvasók terjedése, legalább is lassulni fog.

Akik értenek hozzá, vagy veszik a fáradságot, hogy levadásszák, átalakítsák a könyveket, azok nagy része, szerintem már beszerezte a könyv olvasóját.

Ez pedig időnyerés a kiadóknak.

Amit mi itt tehetünk, az az, hogy együtt gondolkodunk a kiadókkal.
Meg kell hallani Őket és választ kell tudni adni nekik a kérdéseikre.
Pl.: "Mi garantálja, hogy az elolvasott könyvem után, megkapom a munkám értékét?"
És az nem válasz, hogy "Nyugodtan mondj le a jogaidról, mert a magyar ember jó ember, biztosan fizetni fog, ha nem kérsz túl sokat."

Amíg nem tudunk megfelelő, üzleti modellt kínálni, addig ne várjuk el,a kiadóktól, hogy tapsikoljanak az e-könyveknek és támogassák a terjedését.

Persze az idő ellenük dolgozik!
caplan 2012.05.24 16:26:19
@Dworkyll:
Továbbra is azt állítom, hogy ami működik Amerikában angol nyelvű tartalommal, az nem működhet Magyarországon, magyar nyelvű tartalommal.

És, igen tudom, hogy a kalózkodás megállíthatatlan, de meggyőződésem, hogy az ingyenes letöltésnek nem lenne versenytársa a jólárusított e-könyv, ami az írásod szerint önmagában nem lehetne olcsóbb, mint a papír.
Ahogy lucasso írta, "az alacsony jövedelmek is az ingyen letöltés felé terelik a felhasználókat"

Szóval nehéz ügy.

Jó volna látni statisztikát a most legfontosabb könyvfogyasztók vásárlási és internetezési szokásairól.

Szerintem is napról-napra veszítik el a potenciális vevőket a kiadók.
De Én sem építenék üzletet a felhasználók jóindulatára és lelkiismeretére.
Valami más kellene.

Bár, lehet, ezért nem vagyok üzletember, csak egy alkalmazott.
:-)