Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszbé

18 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szegedi Tudományegyetem hamarosan mérföldkőhöz érkezik, hiszen az intézmény működési szabályzatát a kancellári irányításhoz kell igazítani. A kiszivárgott tervezet szerint az egyetem szabad akarátából számol le autonómiával és az önállósággal, ráadásul olyan…..
A Szegedi Tudományegyetem hamarosan mérföldkőhöz érkezik, hiszen az intézmény működési szabályzatát a kancellári irányításhoz kell igazítani. A kiszivárgott tervezet szerint az egyetem szabad akarátából lemond az autonómiáról és az önállóságról, ráadásul olyan…..
Tavaly május óta perben állunk a Szegedi Tudományegyetemmel (SZTE) az egyetemi hallgatói önkormányzat (EHÖK) elnöki pályázataiért. A hónapok óta tartó, több fordulós jogi csűrcsavar eredménye megszületett: nem atomtitkokról van szó, Török Márk elnöki pályázatait ki kell…..
Január 12-én újabb forduló következik a szegedi egyetemi hallgatói önkormányzat elnöki pályázataiért folytatott perünkben. A decemberi tárgyaláson az elnök megválasztásával kapcsolatos részletek tisztázása végett indítványoztuk, hogy csatolja be az egyetem az EHÖK…..
1956. október 16-án a szegedi egyetemisták kiváltak a hivatalos kommunista ifjúsági szervezetből, a DISZ-ből és létrehozták a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetségét (MEFESZ). Erről minden évben megemlékezik a szegedi EHÖK, de nagy kérdés, hogy a titokban szervezett…..
 Sötét lóként került be a  Szegedi Egyetemi Hallgatói Kulturális Egyesületet (SZEHKE) a szegedi önkormányzati választások versenyzői közé. Gyors kutakodásunk során kiderült, hogy a jelöltek eddigi életpályája finoman szólva sem nélkülözi a SZTE EHÖK-öt és környékén…..
Miközben az egyetem vezetése az önkormányzati választáson nyújt segítő kezet az egyik polgármesterjelöltnek, a hallgatóknak is lehetőségük van(?) megreformálni az egyetemi érdekképviseletet. A Felügyelő bizottság (FEB) szeptember 29-én három karra (JGYPK, BTK, TTIK) dobta le…..
A Nemzeti Pedagógus Kar a pitypangot választotta jelképéül szombati alakulóülésén. A választáshoz különösebb indoklást nem fűztek az alapítók, mi azonban tudunk mit mesélni erről a virágról. Mostanra már nem csak a francia nyelvvel sokat foglalkozók között ismert a…..
Írásunkat technikai okokból átmenetileg itt olvashatod el...
Hiába adtunk be adatigénylést a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának elnöki pályázataiért, perre kell mennünk az egyetemmel, hogy megkapjuk az iratokat. Eközben a HÖK-elnök érdekes stratégiát választott. Csütörtökön 15 óra után tíz perccel az Európa Rádió…..
 Török Márk egy párját ritkítóan centralizált érdekképviselet élén, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának vezetőjeként 12 kar működésére van befolyással. Az elnöki poszt pályázati anyagai nyilvánosan nem elérhetők, ezért perre megyünk az…..
Izgalmas péntek elé nézünk - percrőlpercrével és egyéb audiovizuális nyalánkságokkal készülünk. Nem, nem akciós a szívlapát a teszkóban, hanem bevesszük pár órára Szegedi Törvényszéket, ahová maga Török Márk, valamint a kazah konzul citált bennünket. Mint…..
eszbé 2014.05.08 17:41:19
@Hiik: jogos!
Válaszra sem méltatja az egyetemi hallgatói önkormányzat felügyelőbizottsága a mérnöki kari HÖK-választáson induló Mokka csapat tagjait, akik biztosítékokat kérnének a választás tisztaságáért. Észérvek nincsenek, csak halogatott kiírás és terelés. A szegedi egyetemi…..
A NAV 2006-ban a fiktív adózók elleni hatékonyabb fellépés érdekében bevezette az adószám felfüggesztés és törlés jogintézményét. A felfüggesztés korlátozza a számla kiadást és az ÁFA visszaigénylést, a törléssel pedig a kérdéses cég adójogilag megszűntnek…..
​ Borzalmas, viszont nagyon rasszista szóviccet posztolt karácsonykor a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Hét másik HÖK-ös vezető pedig lájkolta. Update: Juhász Tamás nem érzi gáznak a posztot, a kari vezetés…..
eszbé 2014.01.02 15:01:54
@G. Áron: Esti olvasmány tesó: Ptk. 75. § (3) és a Facebook felhasználó szabályzat und privacy settings! Gyere vissza, ha megértetted.
eszbé 2014.01.02 15:19:14
@G. Áron: Remek fejtegetés! §?
eszbé 2014.01.02 15:56:15
@G. Áron: Noakkor, már keresem, valahol a sertésztenyésztésről szóló törvényben is van valami erre vonatkozó. Amúgy meg pillants csak a Ptk. 80. § (2) -re, mielőtt heves ködszurkálásba kezdesz. AZ erölködésnek zugügyvékedés lesz a vége. És igen, zsidólibsi vok, meg cigány is. Alászolgálja.
Közeleg a tél, a Szentháromság utca lombjait barnára marja a hajnali hideg, mi meg továbbra sem tudjuk, hogy ki lett a Kedves Vezető, az Elnök Úr a szegedi hallgatói önkormányzatban. Pedig lábuk előtt hever a hűséges média, ponty csak egy csettintésre várva, hogy szétkürtölje a…..
Az országos sajtót is megjárta 2011-ben a szegedi GTK HÖK választás körüli botrány, ami miatt a hallgatók egy része aláírásgyűjtésbe fogott, hogy biztosítsák a voksolás tisztaságát, másik részük pedig a vélt árulás megtorlásával volt elfoglalva. Két év…..
Az SZTE EHÖK elnöki posztjára minden évben pályázati úton lehet jelentkezni.  Változók a kihívások, hiszen a magyar felsőoktatás nem egy statikus rendszer. Szerettük volna megtudni, hogy az SZTE hallgatói ökormányzatának csúcsvezetői tisztségére pályázók milyen…..
Itt a friss, ropogós választási hirdetmény (BTK, JGYPK)! Kevesebb, mint két hét múlva jelölés, majd pedig választás. Az itteni voksolások amúgy is kemény sztorikkal terheltek, de most úgy tűnik a szabályos lebonyolításért felelős Felügyelő Bizottságot is…..
Meg nem erősített hírek szerint problémák merültek fel a Szegedi Tudományegyetem - Közép-Európa legzöldebb egyeteme - egyik büszkeségével, a napelemes megújulóenergia-projekttel kapcsolatban. A megvalósulás számokban:  24 egyetemi épületen 2754 db napelem 2032…..
„Erkölcstesztet” töltetnek ki, egész alakos fotót és Facebook-profilt kérnek a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán a gólyatáborba jelentkezőktől. Az adatvédelmileg is minimum aggályos eljárásnak Fanó és Kisjuhász Béla nézett utána. Ha tetszett a poszt,…..
eszbé 2013.08.09 14:20:01
@rickiki: nehogy már nyúl vigye a gránátot! Majd még a végén kiderül, hogy a cikkíró pakolta tele "vicces" hugyozósbaszós és hasonló beteg "viccekkel" a űrlapot, mi?!?! Húzd meg öreg magad, és legközelebb gondold át, hogy milyen poént, hol eresztesz meg, mert könnyen megkérnek a távozásra, ha a partin a szőnyegre szarsz.
Két érdekes nyilatkozatot hallottam a tegnapi hírműsorokban a mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban. Két hír, amelyekre külön-külön szinte már csak legyint az ember, de így együtt nagyon ütős. Először egy sertéstenyésztéssel is foglalkozó gazda panasza szólt, miszerint…..
eszbé 2012.06.24 21:38:05
@kertészrobi: Világszínvonalú? Az udvari állattartás, zöldség- és gyümölcstermelés, amit mesterségesen tartottak életben? A 200 éve leszakadtunk a fejlett mezőgazdaságtól, ami képes komplex és intenzív gazdálkodásra, ill. jövedelemtermelésre. Az agráriummal kapcsolatos törvényhozás gyakorlatilag mannaosztás adókedvezményekkel, játék a foglalkoztatási mutatókkal, tele fiktív szerződésekkel, tőkehiánnyal spékelve.
Az m1 műsorvezetőjének igazán kemény napja volt ma. Először Orbán Viktort, Áder Jánost és Kövér Lászlót, na meg a díjazottakat konferálta fel a Corvin-lánc átadási ünnepségén. Aztán hoszteszből rögvest riporterré változott és meginterjúvolta Orbán Viktort. Majd az…..