Regisztráció Blogot indítok
Adatok
productmanager

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bankok nem értik Orbán nyilatkozatát Finoman szólva is meglepődtek a bankok Orbán Viktor és Rogán Antal nyilatkozatán. A miniszterelnök és hű vazallusa az elmúlt napokban jelentette ki sajtónyilatkozatban, hogy a bankok erkölcsi kötelessége rendezni a deviza-csapdából kialakult…..
productmanager 2013.09.09 19:30:55
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
ez a Kormány is meg tudná oldani, csak megint előbb járt a szájuk, bele a kamerába és a mikrofonba, mint hogy alaposan átgondolták volna.
Tehát szerintem az azonnali forintosítás hülyeség, mert egyrészt bedönti a bankokat, másrészt padlóra küldi a forintot.
Meg kellene hagyni devizában, fixálni az árfolyamot, ez mindenkinek jó, tervezhető.
productmanager 2013.09.09 20:19:44
@$pi$: Az állam akkor lenne erős, ha elismerné a felelősségét. Pl Orbán kiállhatna, hogy igen, az én kormányom alatt volt a teljes devizaliberalizáció, ami végül is lehetővé tette az egész devizahiteles cuccot. Illetve igen, az én kormányom vezette be a kamattámogatott lakáshiteleket, amik mesterségesen alacsony kamatot eredményeztek, jó nagy állami kiadással a kamattámogatási oldalon, amit nem lehetett fenntartani, de a lakosság fogyasztását már annyira felfokozta, hogy egyenes út vezetett a devizahitelhez, mint olcsó hitelhez.
És még lehetne folytani a sort.
Én egy szóval nem mondom, hogy Orbán lenne a hibás. Én azt mondom, a mindenkori Állam, és annak mindenkori kormányai is hibásak. Ez egy egyetemleges felelősség, mert az állam nem változik meg a választásokkor, az állam az állam, mindegy melyik párt kormányoz.
Nem lehet elmenni amellett, ahogyan erőfölényükkel visszaéltek Egyre nagyobb társadalmi feszültséget szül a hitel-adósok megsegítésére szánt mentőcsomagok kialakítása. A bankok rendkívül nehezen viselik érdekeik sérelmét, vannak azonban még olyanok is, akik a…..
A 2008-as szociális népszavazás plakátjai előtt terjesztett egyik Fidesz-szórólap. A képek magukért beszélnek, hála az égnek, hogy a Miniszterelnök úr még sosem hazudott, és ezt az internet segítségével minden nap be is lehet bizonyítani ... ..
productmanager 2012.12.07 22:16:32
@productmanager: na tehát azért nem fog menni, mert ilyen körülmények között a versenyszféra egyre kevesebbet termel, azaz egyre többet és többet kell kivenni belőle, de előbb utóbb nem lesz mit.
productmanager 2012.12.07 22:19:03
@Balibgeczyk: hmm Bayer egész jól jellemezte a Fidesz tábor legelvakultabb részét. Vagy ez nem arról szól? :-)
productmanager 2012.12.07 22:36:18
@Balibgeczyk: Bayer úr "rólunk" ír? Hát én akkor erre büszke is vagyok! :-)
Az a baj Bayerrel, hogy csak úgy süt belőle a gyűlölet. Egyszerűen olyan ember, akivel nem áll le senki vitatkozni, mert ész érveket nem tud felhozni, csak fossa a hülyeséget. Soha még semmilyen szakmai kérdésről nem nyilatkozott. Valszeg nem is ért semmihez, ez lehet az oka. Nem is értem az egész embert, most komolyan.
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
Petrovai László LMP-s képviselő blogján találtunk rá egy érdekes bejegyzésre, amely egy 18. kerülettel foglalkozó Facebook-csoport viselt dolgait boncolgatja: Nincs ez másként a kerület legnagyobb taglétszámot magáénak tudó ‘Tizennyolcadik kerület’…..
Vastagbőr Még 90 milliárd 2012.11.16 21:15:00
Fantasztikus módon most majdnem egy hónap telt el újabb csomag nélkül. Viszont ami késik, nem múlik. A Matolcsy-féle pöttyösfenekezés után ma este bejelentették a legújabbat. Ez a harmadik, 90 milliárd. Természetesen nem megszorítás, hanem "államháztartási egyenleget javító…..
productmanager 2012.11.17 21:02:17
@Vidéki: azért terhelik a vállalkozásokra, hogy ne kelljen közvetlenül az emberekre terhelni. De ettől még az emberek fizetik. Ez egy sima politikai húzás, ez mondjuk a világon mindenhol így működik, csak lehet, hogy máshol nem próbálják ennyire sulykolni az embereknek, hogy nem ők fizetik (amikor pedig ők fizetik).
productmanager 2012.11.19 10:59:11
@Shyad-Khourongai: a bankok szerepe a beruházások finanszírozásában van. Elég kevés az olyan cég, amelyik 100% saját erőből tudja finanszírozni a beruházásait. Mondjuk ha van egy cég, amelyik gyárt valamit, és felméri, hogy két új gyártósorra lenne szüksége a kereslet kielégítésére, de csak egyre van pénze, az akkor ne vegyen fel hitelt a másodikra? Szerintem meg vegyen, és valósítsa meg a teljes beruházást. Mert mondjuk így pont kétszer annyi embert kell felvennie, mintha csak egy gépsort helyezne üzembe. A két gépsornak meg magasabb az árbevétele, ami növewlheti a cég nyereségét. Tehát növeli a foglalkoztatást, nyeresége révén az adóbevételt, stb.
Na hát így működik ez. Persze nem csak bankból lehet hitelt felvenni, csak az a baj, hogy az egyéb tőkebevonási lehetőségek elég fejletlenek még nálunk.
A babapopsikon lévő piros pöttyök, illetve a pogácsa sorsára jutó államadósság (mindkettő megszikkad - muhaha) közvetlenül nem érdekel. De a pöttyös babapopsi és a pogácsa sajnos nemcsak a verbális környezetszennyezésben merül ki. Ez az elemi hülyeség tükröződik…..
productmanager 2012.11.17 22:27:20
@Anti Anyag: ez a tőkehiányos gazdaság velejárója, márminthogy külföldi tőke jön be, főleg a bankokon keresztül. De most már biztos minden rendben, és elegendő hazai tőke van, ha elkergetjük a külföldi bankokat...
productmanager 2012.11.17 22:28:22
@Szárnyathy Géza: ja én csak a lakosság által fizetettet írtam
productmanager 2012.11.17 22:32:23
@Anti Anyag: és miért is nincs? Tudod te is a választ. ZÉRÓ bizalom és kiszámíthatóság. A környező országokban a vállalati hitelállományok már a válságot megelőző szinteken vannak. Nálunk meg még csökkent is.
A jelenlegi környezetben nem érdemes beruházni, ennyi. Remélem ez megváltozik.
A Brooklyn Nets nagyon győzni akart a Boston Celtics ellen, amit megértünk, nagy elvárások vannak a csapattal szemben. A korábban a liga hatodik legjobb játékosának megválasztott Leandro Barbosa igyekezett ziccert dobni, amiben Keith Bogans próbálta megakadályozni. Az elég csúnya…..
productmanager 2012.11.17 19:28:11
Orbán Viktor kormányfő maga állította több ízben, hogy ne az alapján ítéljük meg őt és csapatát, amiket mond, hanem ahogy cselekszik. Úgy fest, hogy elkövették azt a hibát, hogy elhitték saját üzeneteiket, és aszerint cselekedtek: gazdasági növekedést szajkóztak – és…..
productmanager 2012.11.16 22:35:11
Én azt el tudom fogadni azt a felfogást, hogy a vállalatokat akarják sanyargatni, és nem az embereket. Végül is az emberek jóléte a cél, nem a vállalatoké. Csak megint az van, mint mindenben ennél a kormánynál, hogy a vízzel együtt kiöntik a gyereket is. Nem értik, hogy a normálisan működő versenyszféra az alapja mindennek. Ha kinyírják a versenyszektort annak érdekében, hogy jobb legyen az embereknek, akkor pont az embereknek ártanak vele. Az állam jövedelmeit a versenyszektor biztosítja, ha nincs versenyszektor, akkor nincs bevétel se, és akkor miből fizetnek bármit? Így tényleg mindenkinek szarabb lesz, nem értem, mit gondolnak, mégis honnan jön a költségvetési bevétel!? Netán a közszférából? Vagy azt várják, hogy előbb utóbb mindenki kizárólag az állami újraelosztásból fog megélni? Komolyan kezdem azt hinni, hogy a céljuk, vagyis hogy egyre inkább függővé tenni az államtól az állampolgárokat. De ha nem lesz bevétele az államnak, akkor mi lesz? Az államnak éppenhogy vissza kellene vonulni a gazdaságból, persze megtartva nagyon szigorú és következetes szabályozói és kontroll funkcióit. Nem abba az irányba kellene menni, hogy az állam csecse az egyetlen lehetőség a megélhetésre. Inkább abba az irányba, hogy az állam rengeteg lehetőséget biztosít a megélhetésre, és támogatja az egyéni célokat. Sajnos egyre távolabb vagyunk ettől, de bízom benne, hogy le lehet váltani ezeket a barmokat.
Örülünk, Vincent? Orbán avat 2012.11.10 12:29:59
Orbán Viktor megint gyárat avatott, ilyenkor általában a fejébe száll a szénsav és vicces elszólások kíséretében távozik belőle. „Ma ezen a földgolyón egyetlen ember sincs, se Brüsszelben, se Budapesten, aki meg tudná mondani most, milyen lesz a 2014-es…..
productmanager 2012.11.10 14:29:32
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: tudtam én, hogy idegenszívű spekuláns vagy :-)
productmanager 2012.11.10 15:44:51
@nandras01: hát sokkal jobban már nem tudják fagyasztani a hitelezést, mert az nincs. Mondjuk abban igazad van, hogy érdekes lesz a jövőben az önkormányzati szektor finanszírozása. Ha az önkori valamilyen beruházást akar végrehajtani mondjuk egy úniós pályázat keretében, akkor az önrészt be kell tennie, ha nem volt neki, akkor kért a banktól. Most a bank lehet, hogy nem fog neki adni, na de akkor ki fog? Állambácsi, növelve a költségvetési hiányt és az államadósságot? Vagy az MFB? Érdekes lesz, így hogyan teljesül majd az úniós források lehívása.
Október 26-án, pénteken Hende Csaba a Vas megyei Hegyfalu közelében, az épülő M86-os főút mentén tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormány szerdai ülésén döntött a NATO-val már egyeztetve arról, hogy a pápai repülőteret egy vegyes használatú civil és…..
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
A Matolcsy-féle megszorítások második köre után annyit láthatunk, hogy a szegények és az alsóközéposztály (a társadalom 80 százaléka) után most kicsit módosult az ágyú csövének az iránya. Természetesen a társadalom rosszul élő rétegei még mindig a célkeresztben maradtak…..
productmanager 2012.10.21 00:17:49
@ideologia: Hát igen, ez a gond, ahogy írtam, a keresleti oldal gyenge. És erről aztán nem a bankok tehetnek, hanem az sz@r gazdaságpolitika.
productmanager 2012.10.21 00:28:59
@ideologia: a profit mindenáron való hajszolása mindenképpen káros. De a profit önmagában pozitív, mert lehetőséget biztosít a fejlődésre, növekedésre. Egyébként szerintem az, hogy haszoljuk a profitot, mindig mindenből jobbat szebbet-nagyobbat-akarunk, az emberi természet része. Kiben erősebb ez a vágy, kiben gyengébb, de mindenkiben ott van.
productmanager 2012.10.21 00:30:34
@ideologia: a fogyasztási cikkek hitelre történő vásárlását én se tartom jó dolognak. De azért lakást hadd vehessen már hitelre a lakosság, vagy különben mindenki lakhat 40 éves koráig anyunál :-)
Varánusz Bajnai: ok a pánikra 2012.10.11 05:33:28
Véget ért az utóbbi két év legnagyobb konteója, fény derült a Hogyan Tér Vissza Bajnai Gordon Tervre. A messiásvárók megnyugodhatnak, a politikai paletta összes többi résztvevője kicsit betojhat, de legalább máris indulhat a ki-kivel-miért-milyen körülmények között…..
productmanager 2012.10.11 09:57:55
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mintha direkt akarnák teljesen kinyírni a gazdaságot. Mi ez, ha nem őrület? :-)
productmanager 2012.10.11 10:05:49
@Blogger Géza: ok, akkor most kezdjük el sorolni Orbánék bűneit? Lehet, hosszabb lenne a lista.
Bajnai sem egy szent, ez tény. De szakember, és nem egy megélhatési politikus, aki a politikán kívül nem tud másból megélni. Valahogy sokkal jobban bízok egy olyan emberben, aki a piacról is megél, mint abban, akinek csak a szája nagy.
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
productmanager 2012.10.03 16:04:29
@Velence19: internetcafé, ismerős gépe, munkahelyi számítógép, stb. meg lehet oldani szerintem
productmanager 2012.10.03 16:06:02
@mizrolist: az ügyfélkapu egyébként is hasznos, szerintem célszerű mindenkinek használni. Ráadásul kiválthat pár ezer felesleges hivatalnokot is... ez lenne az egyszerűbb és olcsóbb állam alapja szerintem.
productmanager 2012.10.03 16:10:33
Egyre több a fizetési nehézséggel küzdő devizahiteles, a helyzetet pedig egy friss felmérés szerint az is súlyosbítja, hogy a bajban lévők egyszerűen nem ismerik azokat a megoldásokat, amelyekkel rendezhetnék a helyzetüket. A túlélésre játszó adósok azonban - bármennyire is…..
A bankrendszer egy nagyon konzervatív iparág. Ennek az az oka, hogy a bank egy alapvetően instabil üzletforma, bármelyik bank azonnal tönkremegy, ha a hitelezői egyszerre visszakérik a betéteket. Egészen az 1990-es évek elejéig az US-ban minden banki termék engedélyköteles volt.…..
productmanager 2012.09.27 00:35:11
GYF nem engedélyezett semmiféle devizahitelt, mert nem kellett hozzá az engedélye. Azt meg senki sem látta előre, hogy ez lesz belőle, néha az MNB megszólalt, de ennyi.
A lakossági devizahitelezés teljesen be van tiltva (csak akkor vehet fel valaki devizahitelt, ha ugyanabban a devizában van jövedelme, és ez eléri a mindenkori minimálbér 12-szeresét, ha jól emlékszem).
A BISZ által üzemeltetett KHR rendszer egy jó kiindulási alap, de egyenlőre csak a negatív listáját kötelező használni (90 napon túli, minimálbért elért tartozások). A pozitív listája - tehát ami az adós összes hitelét tartalmazza, azt is, ami nem késedelmes - még fontosabb lenne, de sajnos az erről szóló jogszabály valami elképesztően béna lett, mivel a leendő adós részéről is önkéntes a nyilatkozás, hogy adatait megmutatja-e a banknak (az adatok egyébként benne vannak a rendszerben, tehát minden élő hitel minden adat fent van már az adatbázisban, csak nyilatkozat hiányában nem kérheti le a bank). Tehát dupla önkéntesség van benne, a banknak se kötelező megnézni, az adósnak meg nem kötelező megmutatni, akkor meg minek van? Mindenestre a bankok azért rácuppantak erre, én nem lennék meglepve, ha elkezdenék kicsit szigorúbban nézni azokat az ügyfeleket, akik nem mutatják meg a hiteltörténetüket... A nálunk fejlettebb bankrendszerrel rendelkező országokban (és nem kell messzire menni: Szlovákia) pl kötelező a Credit Bureau használata ügyfél és bank oldalról is, sőt, még a TB nyilvántartásokba (!) is be tudnak nézni a bankok (azaz meg tudja nézni, hogy az ügyfél mennyi járulékot fizetett, így aztán pontosan lehet tudni, mennyi a jövedelme). De továbbmegyek, mert az ingatlan értékbecslések is központilag vannak szabályozva, az összes bank ugyanabban a formátumban csinálja az értékbecslést, és ha egyszer egcsinálták, többet már nem nagyon készítik el, csak korrigálják az ingatlan értékét az ingatlanpiaci árindexekkel.
Na szóval van hová fejlődni, és nem is kell ehhez feltalálni a spanyolviaszt. Csak egyetlen gazdasági szakember kellene végre ebbe a k. kormányba.
Egyébként szerintem is szigorítani kell a hitelfelvevők körét, illetve kell az elsétálási jog is.
Kétmillió embert fenyeget az adósságcsapda a speciális magyar jogszabályok miatt!   Magyarországon közvetlenül 700 ezren kerülhetnek koldusbotra devizahiteleik miatt, közvetetten azonban akár több mint 2 millió ember károsulhat a deviza-adósságokból fakadóan. Anélkül,…..
Halványuló Csillagunknak nem ez a legfényesebb időszak a pályafutásában. Még a sokat látott magyar közéletben sem túl sűrűn fordult elő, hogy egy kormány költségvetése annyit érjen, mint egy összegyűrt kólás doboz, és majdnem egyformán is végezzék. Majdnem, mert a kólás…..
Csak be kellene menni a bankba a pénzért, sokan mégsem teszik. Vajon miért? Szinte minden devizahitelesnek megéri igényelni az árfolyamrögzítést, vagyis hogy a jelenlegi 230 forint körüli piaci árral szemben mindössze 180 forintos árfolyamon törleszthesse svájci frankos hitelét,…..
Előzetes regisztrációhoz kötné Lázár János és Varga István közös törvényjavaslata a családon belüli erőszakot. A Fidesz nőtagozata üdvözölte Varga Istvánt, amikor a folyosón találkoztak. Giró-Szászötven András kormányszóvivő szerint tavaly Magyarországon saját…..
productmanager 2012.09.19 16:18:26
@lobster thermidor: jaj te... kicsit lazulj már el és röhögj egyet! :-)