Regisztráció Blogot indítok
Adatok
omegusz

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Téma: Jehova-tanúinak lehet-e valódi bibliai üdvössége vagy csak „Őrtorony-üdvössége van”? Minek a hatására merült fel bennem a címbeli kérdés? Néhány hónappal korábban beszéltem egy tanúval  kb. 15 éves aktív tanú élet áll mögötte és  három…..
ELEGEM VAN! - Elegem van, hogy úgy tartok nyilvános előadásokat, hogy tudom, amit elmondok több 100 embernek nem igaz- Elegem van, a hogy hülyének néznek- Elegem van, hogy 6-8 oldalon keresztül elemzik, hogy miért nem i.e. 586-ban foglalták el Jeruzsálemet, miközben régészeti…..
omegusz 2012.06.11 22:27:31
@karalabe4: Nagyon tetszett: "Amikor a diák készen áll, a tanár megjelenik" JT vas szigorral tiltják az ilyen oldalak olvasását. Csak hogy nem úgy van ahogy ők gondolják, hogy a kiközösítettek elcsábítják a tanukat. Aki már ezt az oldalt olvassa az már elkezdett keresni. És ahogy írod a tanár megjelenik itt is és más oldalakon is. Egyet értek azzal hogy először magunkban kell rendet teremteni. Ha már eljutottunk oda hogy elegünk van. Egyébként egy emlékünnepi előadást is meg lehetne úgy tartani hogy az egyes személyek és Jézus közötti kapcsolatot erősítse anélkül hogy az előadás után azonnal megjelenne a bírói bizottság. Engem a régi november 7-i munkahelyi megemlékezésekre emlékeztetnek ahol egy iskolázatlan szakszervezeti titkár verejtékesre izzadva próbálta felmondani a leckét a nagy orosz forradalomról amiből láthatóan maga sem értett semmit. Nagyon régen élt még egy felkentünk. Amikor felkérték az emlékünnepi imára egy pillanatra minden világos lett. Előtte és utána (meg azóta) sötétség.
omegusz 2012.06.12 22:23:22
@névtelenül: Szerintem nem lehet az üzleti megtévesztést a vallásokra alkalmazni mert a reklamáció esélye = 0. Ugyan is ezeknél az árut csak halálod után veheted át. Ha áttekinted az üzleti kínálat palettája elég széles. Például van esélyed a pokolra jutást elkerülve a mennybe jutni. De ha nem válik be a vallási ajánlat és mégis apokolra jutsz nem reklamálhatsz. Bár a pokol konkrétabb, ott sütögetnek, a menny annyira valószerűtlen, hogy nem adnak rá konkrét programot. Amikor Jézus azt mondta a tanítványainak " Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna megmondtam volna nektek" (János 14:1) Az apostolok legalább egy csendes kérdést feltehettek volna : Légyszíves ha lehetne erről egy kicsit bővebben !! Az apostolok meg nem kérdeztek semmit. Jó ha van és ez tuti akkor nem téma. Ezért úgy lehet szinezni ahogy a vallás akarja. JT azt mondja ha nem vagy felkent egy paradicsomi földön örök élethez segítünk hozzá ! Nem kell gondolkodnod megmondjuk mit csinálj. Az írja a Biblia hogy ott mindenki a saját szőlője alatt nyugszik! De ha JT bejutnak oda a szőlő Társulati tulajdon lesz mint a Királyságtermek. Te építed meg is veszed de nem a tiéd. Azután a Társulat már nyomtatásban megígérte hogy a jelenlegi vének szinte biztosan királyok lesznek vagy minimum helytartók az új földön. Kérdezem én ha ott lesznek a vének hogy teljesedik az írás hogy mindenki a szőlője alatt nyugszik? Hogy lesz akkor ott nyugalom. Napi 6 szoros kivonulás állandó tanulás prédikálás, nem nyugszik ott akkor senki. Van olyan vallási ajánlat ha rossz leszel csótányként születsz újá egy lakótelepi házban. Vagy sokkal szimpatikusabb a muzulmán ajánlat. Amikor a hívő belép a Paradicsomba, egy nagy csoport hurit kap, s ezek közül mindegyikkel annyiszor szeretkezhet, ahány napot Ramadán hónapban végigböjtölt, és ahány jótettet élete során cselekedett. Még ez a legszimpatikusabb, gyakorlatias is csak nehogy azt mondják bocsi de nem találunk jó cselekedetet. Szóval a vallás ipar termékei nem büntethetők a vevő szándékos megtévesztése címén. Aki beveszi vegye be!
omegusz 2012.06.13 07:17:44
@névtelenül: Ameddig onnan jön a pénz magas szinten ahonnan ez a Társulat addig ne reménykedj. Azután ha keletire fordulna az irányzat akkor meg arról panaszkodnál, hogy nem bírsz órákat török ülésben ülni !
A következő számítást utkereső végezte el nekünk:Azért számoltam négy nappal mert 3 nap a gyülekezet 1 nap a szolgálat, mert nekünk azért is utazni kellett a benzin ár átlag ár! Ezeket az árakat a neten találtam!!100km az út oda vissza!  7 liter az autó fogyasztása.…..
omegusz 2012.06.04 22:32:42
@lpoti: Tudod azzal a vénnel aki 1982 ben teljes hittel tanította szószékről és családi tanulmányozáson, hogy egy éven belül vége a világnak , ma is egy gyülekezetben vagyunk. Hogy miért fogunk kezet, és méiért nem adok neki egy hatalmas gyomrost, az azért van mert magának sem gyűjtött semmit. Ha a jobb módú világi rokonai nem támogatják talán az utcán lenne. Nekem sajnos nem voltak jobb módú rokonok, de Isten még sem engedte, hogy teljesen tönkre menjünk. Ő pedig nagy tudású vén volt de ugyan úgy rászedték ahogy ő átadta másoknak. Ez ahogy múltak az évek tudat alatt rendesen dolgozott az ellen, hogy én a társulat további üzeneteit prédikáljam. Ha nem tudtam kitérni és el kellett mennem olyan dolgokról igyekeztem beszélni amiről tudtam hogy igazak. Viszont ha ráterelődött erre az utolsó idő közel habardálásra a szó olyan ideges lettem, hogy még akarva sem tudtam megszólalni. Becstelenség lett volna másokat is rászedni amikor saját magamon láthattam milyen károkat okoztam a családomnak a hiszékenységemmel.
... még igazán nem mondtam ki a "boldogító nem-et" JT.-ra,de ott legbelül érzem, hogy valami nincs rendjén. Voltak nagyon rossz tapasztalataim, többször álltam már talpra és álltam vissza a sorba a robotok közé. Mára már elfogyott az erőm, de még hordozom a nevet. Mit…..
omegusz 2012.06.03 09:06:52
@lpoti: Fején találtad a szöget !
omegusz 2012.06.03 22:14:54
@Maja210: Egyik testvérnő is aggódott a vér miatt és kifizette az EPÓ-t. Azután vártak , műtőben a fél óra is sok, aztán végre megjött, az orvos meg belökette a sarokba és lenyomta a műtétet. Ha én orvos lennék és felelős én se használnék egy olyan készüléket amit most látok először.
Ma is érdemes volt olvasnom ezt az oldalt. Már többször halálra untam magam a kongresszusi teremben és még nem jutott eszembe a lámpákat számolni. Most sokkal jobb a kedvem mert már van egy biztos program ami érdekel. Sőt megszámolom az álmennyezet kazettákat is , és körbe járok figyelni süllyed -e már a padló. Tréfán kívül azt tanuljuk egyszerűsítsük le az életünket a vegetáció legalsó még elviselhető fokára azután meg nagy szemekkel nézzük a pazarlást. Én max 3 órás kogresszust tartanék elviselhetőnek utána szabad program beszélgetés. Betennék valamelyik adományláda helyére egy kávé automatát. Szóval ha már fizetünk 400 ezer forintot alkalmanként azért amit nem kértünk legalább jól éreznénk magunkat. Van egy köf. olyan a stílusa és a kiállása mindég azt hiszem hogy rögtön elénekelteti vigyázz állásban az Erika c. indulót. Eddig még nem tette de egyáltalán nem lepne meg.
Korrupt bíráskodás? Nagyon kényes ügyben voltam érintett a gyülekezetben, személyes elbeszélgetés a koordinátorral,aztán több vénnel, bírói bizottság alakult az ügyben. Kényes volt az ügy, ezért azt mondták hogy be kell vonni a bételt is, levélváltások történtek. Persze…..
omegusz 2012.06.01 23:13:41
@névtelenül: Sokat gondolkodtam honnan vagy nekem olyan ismerős ? Hát a Bibliából Jakab és János a "mennydörgés fiai". Olvasd el a Lukács 9:54-55-öt. Én nem haragszom ha mennydörögsz.
És ha már KÜZDŐ barátom Schwarci szavaival búcsúzott engedd hogy én is !
A jövő nem végleges ! Nincs végzet csak ha magad is bevégzed !
(Termi3)
Ennek a kedves kritikus szemléletű Tanúnak néhány kiváló észrevételeket tartalmazó írását már leközöltük ITT, ITT és ITT és ITT. Szerintem sok vén pszichikailag nem képes pozícióját feldolgozni, rugalmatlan, alacsony IQ-val rendelkezik és ezért a parancsok betű szerinti…..
Itt az új, 2010-es vének titkos könyve magyarul: „Terelgessétek Isten nyáját”     [mirror1][mirror2]..
omegusz 2012.05.23 22:11:10
@szehenza: Egyet értek Veled abban, hogy nagyon sok értékes ember van ma is JT között. Ezek a legkülönbözőbb pozíciókban vannak. Látok főleg fiatal testvéreket akik ma is ugyan úgy szeretik egymást mint mi annak idején. A rendszer ellen viszont szerintem nem lehet küzdeni mert ez egy licensz. Mi lenne a sorsa annak a mester szakácsnak aki elmenne egy gyorsétterembe alkalmazottnak és meg akarná változtatni a receptet. A főnökök azért rúgnák ki mert az ő receptjükkel lettek sikeresek a világon, a vevők meg azért mert ők megszokták hogy ezt kapják az étterem láncban. Nagyon idegesek lennének ha a konyhából vitatkozást hallanának hogy készüljön a szendvics. Azt sem bánják hogy egészségtelen. Persze mint minden hasonlat ez is sántít, úgy hogy nem szeretném megsérteni sem az érzékenyebb tanukat sem a gyorsétterem láncokat. Minden esetre mind a kettőre igaz hogy a receptet és a redszert senki nem piszkálhatja. Ha nem tetszik van másik étterem.