Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kolestom

33 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013 utolsó bejegyzésének terveztem ezt, de a képek mennyisége és szétszórtsága miatt (3 helyről kellett összeválogatnom) 2014-re csúszott a dolog. 2 hét távlatából már nem kívánok “Boldog Karácsonyt!”, de a “Boldog Új Évet!” még belefér talán :-) 4 részre osztottam ezt a bejegyzést is,…..
Tengerre, Magyar! Alaszka II. 2013.11.28 23:56:36
Az előző bejegyzés végén ígértem pár dolgot még Alaszkából. Azok jönnek most. Alaszkai városok Szervezett csoportos túrákra már nem fizettem be, úgyhogy a maradék pár alaszkai hétben a városokat és környékét jártam be. Ketchikan magát a világ “Lazac-fővárosának”…..
Tengerre, Magyar! Alaszka I. 2013.11.08 19:27:27
Az előző bejegyzés végén azt írtam, hogy ha csak vmi eget rengető nem történik, akkor havonta fogom tudni frissíteni a blogot. Ha az ég nem is rengett, de teljesen váratlanul lehetőséget kaptam, hogy átkerüljek a Miracle nevű hajóra. Ez az a hajó, amire még áprilisban fel…..
Sok idő eltelt a legutóbbi bejelentkezésem óta, de nem sokminden történt. Legalábbis május utolsó és június első 2 hetében. Ebben az időben gyakorlatilag tovább folyt a semmittevés. Június első hetén 2 arc érkezett a miami irodából, hogy az új galériarendszert…..
Ott hagytam abba a legutóbb, hogy Los Angelesben ragadtam egy hétre. A 7-ből 10 nap lett; a 10. napon - kedden – délután kaptam végre egy levelet a cégtől, hogy aznap (!) este fél 10-kor repülök St Thomas-ra, hogy másnap felszálljak a Glory nevű hajóra. Pár percig sajnáltam, hogy…..
kolestom 2013.06.07 20:26:49
@karpatilaszlo: Szia László!
Köszönöm, h olvasod a blogot. Szívesen segítek tippekkel, tanácsokkal. Dobj egy levelet a kérdéseiddel az alábbi címre:
kolestom(kukac)gmail.com
A 2 hónap szabi lejárt, úh indul a 3. szerződésem... Azaz indulna, ha nem lenne kavarás a beosztással. Egészen 14.-éig úgy volt, hogy a Miracle nevű hajóra megyek, ami Hawaii és Alaszka lett volna. Rendszerint úgy működik a hajóraszállás menete, hogy a szállodába érkezéskor…..
Kis szünet után akkor folytatódik a beszámolóm. Ismét 2 galériát csináltam: Galéria 1 és Galéria 2. A szövegben majd jelzem, mikortól indul a 2. Szóval ott hagytam abba, hogy visszatértem Cuscóból és még másfél napig Bere családjánál voltam. Ezt az időt lazára vettük; a…..
Eljött ez a nap is. Utolsó bejegyzésem a Carnival Freedom-os szerződésemről. Az utóbbi bejelentkezésem óta sok minden történt, úh vegyük nagyjából időrendben. December 2. felében sok minden nem történt, a szigeteken sem voltam sehol igazán említésre méltón; azokban a hetekben…..
kolestom 2013.03.06 00:12:00
@DnP: elsiklottam efelett a komment mellett, bocs :-)
Jaja, hallottam, meg olvastam róla. 2 ismerősöm is a hajón volt. Mindenki megúszta, de szar lehetett 4 napig csak sodródni a hajóval, szarszagban, légkondi és rendes kaja nélkül...
2010-ben ugyanez volt a Splendor-ral:
www.cruisecritic.com/news/news.cfm?ID=5201
Ahogy azt már valszeg sokan észlelték, egy darabban hazaértem Peruból, úh következzen kétrészes útibeszámolóm első része. Két galéria is van; az első az első limai napokhoz van, a második a cusco-i utamhoz. 9.-én gond nélkül leszereltem a Freedom-ról. Nem volt fennakadás a…..
Korábbra terveztem ezt a blogfrissítést (mint mindig :-)), de most tényleg nem volt időm az utóbbi 2 hétben. Felgyorsultak és besűrűsödtek az események körülöttem, de a részleteket lejjebb. Mindent a maga idejében :-) Mi is történt az utolsó bejegyzés óta? Már a Victory-s…..
Október egy fura hónap volt. Az első 2 hétben sok minden nem történt, aztán az utolsó bő 2 hétben sikerült elég sok helyre eljutnom. Az első héten megint biztonsági szolgálatban voltam, aztán melós hét volt, viszont a 3. héten egy ún. "charter cruise-unk" volt. Ez annyit tesz, h…..
Kicsit nagyobb csúszással, mint terveztem, de itt az új bejelentkezés. Pár nappal az előző bejegyzés után indult a dél-karibi 8 napos körút, amikor is Dominikán sikerült eljutnom az Altos de Chavón nevű helyre, amit ha jól tudom, a 70-es években építtetett egy hollywood-i…..
kolestom 2012.10.02 07:09:14
@nyuwec: Igaz. Javítva a link. Elvileg most már jó.
Picit később, mint terveztem, de újraindul a blog. Szóval augusztus 3.-án kora délután megérkeztem Miami-ba. Frankfurtból 9 óra volt az út, de szerencsére Lufthansa-val repültem, és a filmválaszték jobb, volt, mint tavaly az American Airlines/Malév gépen. Ráadásul az előttem…..
kolestom 2012.08.28 20:06:35
@nyuwec: európai vendégeket sztem nem olyan könnyű fotózni, mint az amerikaiakat (kissebb az esély, h bónuszt kapjunk). Hatalmas hajó - 600 utassal több, mint a mostani, úh több meló a fotósoknak (bár többen is vannak). Az új hajókon van egy arcfelismerő program, amivel megpróbálják a fotókat egy adott személyhez/kabinhoz kötni, de ez a rendszer 70-80 %-os pontossággal működik és a téves hozzárendelések elég nagy fejfájást okoznak a fotósoknak (legalábbis ezt hallottam másoktól). Nagyon csábítóak voltak a kikötők (Barcelona, Velence, Dubrovnik), de ezekre a helyekre magam is el tudok jutni és amúgy sem napi 3-4 órákat szeretnék ott eltölteni.
Ott hagytam abba, h júni 29.-én, kedden megérkeztem New York-ba vonaton. Az állomásról nyílegyenest a szállásra metróztam, ami a Central Park ÉNy-i sarkához volt közel. Az már majdnem Harlem, de a neve ellenére teljesen rendben volt a környék; már-már békés volt. Miután…..
kolestom 2012.08.20 19:33:45
@DnP: Lesz. Ezt folytatom. Frissülés a héten.
Baltimore-ba érkeztemkor az állomásról rossz irányba lőttem be a szállást, úh sikerült kicsit a gettó felé indulnom. Mivel kezdtem magamat úgy érezni, mint a Drót c. sorozat egyik statisztája (értsd: engem errefelé bármikor, szó nélkül megbicskázhatnak/lelőhetnek),…..
A temérdek kép miatt úgy döntöttem, h 3 részben fogom taglalni a 2 hetes utam eseményeit. A galériát is eszerint bontottam fel. Az elsőben 4 (és fél) nap helyeit mutatom be Miami-ból és Washington-ból. Hétfő (május 21.) este töltöttem föl az előző blogbejegyzésemet, de…..
Szerettem volna még múlt héten frissíteni a blogot, de elég mozgalmasra sikeredett az utolsó hetem. A lényeg: túléltem az első szerződésemet. Május 20.-án délelőtt 11 előtt elhagytam szeretett (sokszor azért már unalmas) Victory hajómat. Mivel utasként szálltam le,…..
Utólag is Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek, akinek nem tudtam ezt az üzenetet időben átadni. A hetek sokszor monoton ismétlődése miatt csak a nagyhét hétfőjén esett le, h a következő hétvége (és persze a hétfő) már Húsvét... A hajón alig volt nyoma az ünnepnek; a…..
kolestom 2012.05.05 19:27:16
@lazov: Ez nagyon csábítóan hangzik; meggondolom, h ne menjek-e vissza a vodához :-P
Amúgy itt is ömlik a "bullshit" sokszor, de vmiért itt annyira nem zavar. Lehet, h köze van hozzá a Karib-tenger közelségének :-)
Egyébként itt is van csocsóasztal a crew-bárban, meg wii, meg playstation. De itt legalább legálisan be lehet verni 1 (vagy több) sört vii-tenisz közben.
Az utóbbi 1 hónapban sok minden történt, de főleg változás körülöttem, szóval olyan sok hajón kívül töltött eseményről/túráról nem tudok beszámolni, mint múlt hónapban (azaz január végén, de ne firtassuk, h mikor frissítettem utoljára blogot :-))Időrendben kezdjük ott,…..
Mostantól fogva meg sem említem, h mióta nem jelentkeztem a blogon :-)A lényeg, h sok minden történt ezalatt az idő alatt, úh most távirati stílusra váltok és hagyom, h az elég terjedelmes galéria beszéljen inkább helyettem.Szóval újév napján ismét volt időm San Juan-ban…..
kolestom 2012.02.27 01:14:28
@lazov: :-) tény, h ha lehet, hanyagolom a netet, mert sokszor csak elveszi az időmet . És persze utána rájövök, h semmi értelme a lehangoló hazai híreket olvasni. A blog viszont jövő héten frissül. Ja, és kösz a Ford pontos típusmegnevezését :-)
Lassan egy hónapja lesz, h utoljára bejelentkeztem. Egetverő dolog nem történt velem ez alatt az idő alatt, úh aki mondjuk arra számított, h nőügyek miatt hallgattam el, annak csalódást kell okoznom :-). Egész egyszerűen csak telnek a szokásos hetek; ha van szabadidőm, azt vagy…..
kolestom 2012.01.23 17:25:44
@lazov: Sikeresen lezárult a próbaidőm. Több, mint 2 hete eltűnt a "trainee" felirat a kitűzőmről.
Ezt és még sokminden mást is megírok majd a következő bejegyzésben. Sok kép is készült mert voltam pár helyen az elmúlt 2-3 hétben. Remélem, vmikor a héten sikerül frissítenem a blogot.
Megint volt egy kisebb szünet két bejegyzés között, de hála Istennek, most nem a meló miatt nem volt időm, hanem a hajón kívüli programok miatt. Az új menedzser továbbra is jól nyomja, több szabadidőm van, mint eddig bármikor. Múlt vasárnap pl. csak 10-től fél 3-ig volt…..
Most megpróbálok egy összeszedettebb bejegyzést írni. Az új menedzser egyelőre jól bevált. Pár értelmetlen fotózást kiirtott a napirendünkből (pl. nekem az utasok fotózását a medence környékén), kicsit átszervezte a munkamegosztást és úgy tűnik egyelőre bejött a dolog. Az…..
Szóval, az előző bejegyzésben elég rövidre vettem a dolgot, de muszáj volt elmennem strandolni, mert az előző hét eléggé lefárasztott. Most sem fogom bő lére ereszteni a dolgot. Rájöttem, h egy hosszabb bejegyzést összeszedni eléggé elviszi az amúgy sem sok szabadidőmet. Ha…..
Mostantól nem igérek semmit a blogfrissítéssel kapcsolatban :-) A legutóbbi bejegyzés után derült ki, h erre a hétre Krisztián cimborámmal beosztottak minket extra feladatokra. Ezt minden héten “megynyeri” két ember a fotós csapatból, most ránk került a sor. A lényege,…..