Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bgandalf

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Havas kilép az alagútból, amit el kellene torlaszolni végre ugye, és megy a biztos halálba, mert ha pl. én vagyok Mance Rayder, a hátából font szíjjal akasztom fel a tökeinél fogva egy fára. De a sorozatban Rayder egy értelmes ember, nem…..
bgandalf 2014.06.18 16:15:57
@Blobov: Hoppá, lehet, hogy Jaime és Cersei Targaryen gyerek. Szőkék és nagyon szeretik egymást. És lehetséges, hogy Tyrion volt az egyetlen saját gyermeke Tywinnek hisz nem szőke. És lehet ezért utálta egész életében mert neki csak ilyen sikerült + még a felesége is meghalt a szülésben?
A világ vasárnap este megtelt kisírt szemekkel, sokkos állapotokkal, tönkretett életekkel, válogatott káromkodásokkal, dühvel, keserűséggel, öngyilkossági hajlammal és frusztrációval, és bebizonyosodott, hogy George R. R. Martin egy perverz, szadista vadállat. Mármint ha komolyan…..
bgandalf 2013.06.05 17:09:00
@Rakoncátlan Oedipus: egyszer láttam egy filmet. Arról szólt, hogy felépítettek egy elsüllyeszthetetlen hajót és ezzel elindultak a tengeren kirándulni. Hát a kib...tt író kitalálta, hogy a hajó belefutt egy jéghegybe, de úgy hogy az oldalát feltrancsírozza mint egy konzervdobozt. Így a hajónak annyi lezárható része sérül meg, hogy mégis elsüllyed. És meghal 1500 ember. Mert persze kevesebb mentőcsónakot visznek mint kellene. Már itt abba akartam hagyni filmet mert hogy a f....ba találhatnak ki ilyet. Elég lett volna , ha csak pár ember hal meg és a hajó csak megsérül de még be tud vánszorogni a kikötőbe. Plusz még akkor megcukrozzák olyannal, hogy a zenészek menekülés helyett zenélgetnek. A debil milliomos meg nyugodtan ül a székében és várja, hogy elöntse víz mikor vehetne magának akár egy hajót is amin elmenekül. Mikor már az író nem tudja , hogy fokozni a feszültséget (írói zsákutca), kettétöreti a hajót süllyedés közben, hogy újra futkározhassanak a hülye utasok. Ehhez képest a GoT egy dokumentumfilm:-)
Ami korábban történt, az itt elolvasható, a mostani részről elöljáróban csak annyit, hogy ez a jelentőségteljes pillantások epizódja volt, Tyrion, Tywin, Cersei, Shae, Sansa, Arya, Stannis és Dany is nézett olyanokat, hogy csak lestünk, a Ser Davost alakító Liam Cunningham pedig…..
bgandalf 2013.05.22 09:15:48
@vargatom: szerintem is Jaquen lesz. A kardja alapján dothrakinak néztem és egész idö alatt zavart a beszédstílusa. Drogóék nem éppen a cizellált beszédstílus és a nők iránt táplált plátói szerelemről híresek. A másik kettő lényegében meg akarta öletni Daariot. Mikor a pénzérméket osztották a a braavosi jutott neki. A furcsa az volt, hogy nem húzták az érméket hanem a kicsit hiányos öltözetű hölgy potyogtatta a kezukbe. És a braavosi négyszögletes volt a másik kettő kerek tehát meglehetett bundázni. Daario mondta is hogy a hölgyike azt mondja amiért fizetik. Tehát a másik kettő elkuldte egy öngyilkos küldetésbe. És éppen egy makulátlannak álcázza magát? Miért nem kúszott oda sátorhoz vagy valami más módon.
bgandalf 2013.05.22 10:13:06
@genevieve: az a pénz inkabb ajanlólevél a bérgyilkos iskolába legalábbis nekem ez jött le belőle. Nem Jaquenhez vezeti hanem Arya is bérgyilkos akar lenni ezért adta neki. Könnyeb Jaquennak az iskolában megtalálni Aryát mint Aryának Jaquent akárhol. Gondolom ha ilyen alakváltó biztos nincs a postaládáján kiírva a neve.
bgandalf 2013.05.22 11:33:45
@genevieve: majd a 8. évad után meglátjuk:-)
Lassan már visszafele vágjuk a centit a Trónok harca új évadában, már csak három rész, és finálé sajnos, de addig is itt van nekünk az évad első (és egyben utolsó) olyan része, ami maga George RR Martin írt, hátha fasza lesz. Az eddig történtekről itt lehet bővebben…..
bgandalf 2013.05.16 10:16:22
@Agnesko: Talán ezért is ennyire jó a sorozat, olyan mintha valóság lenne. Mindenki cselekedhetne úgy ahogy elvárnánk egy fantasyban a hős mindig mindenkit megment mindig igazat mond és mindent túlél erre Eddard Stark feje lehull. A főgonosz mindig csak gonoszságra képes lásd Jaime Lannister lelöki a a fiút. A királyát is megöli erre meg kiderül megmentett vele félmillió embert. Dany is logikusan hajózhatna elfoglalni Westerost mégse megy mert elvei vannak és így tovább...
Elég sűrű epizódunk volt, szóval nem tekintünk vissza, hanem egyből a lecsóba csapunk, megtartva a helyszínekre bontott struktúrát, ahogy szoktuk. A korábbi részek itt érhetők el, ha valakinek averziói lennének a tagekre klikkolgatással szemben. A Falon túl Samu és Szegfű a…..
bgandalf 2013.05.07 08:58:51
@vernon: A Theonos szál elég gyomorfelkavaró, de nem tudom sajnálni. Mindig beugrik a kép ahogy felhúzzák a megégetett gyerekeket...
bgandalf 2013.05.07 11:41:38
@Felagund: ha Theon lekerul a keresztrol Joffreyt szivesen látnám rajta. Megkérem rá Martin bácsit.
bgandalf 2013.05.07 11:42:41
„Producer: Te Scott, mi az a székbe kövesedett ormányos űrszar ott az 1979-es Alienben?Rendező: Jó, hogy mondod, fogalmam sincs.Producer: Akkor nem lőjük le a témát egy új filmmel?!Rendező: De!!!”   A birtokunkba került titkos hangfelvétel tanúsága szerint pontosan így…..
bgandalf 2012.06.16 17:09:40
@egysegelem: szerintem kétfajta trugyi van, az egyikkel az elején teremtenek a másik meg (amivel tele volt a hajó) arctámadókat gyártanak (ezt akarták a Földre juttatni így kiirtani az életet). Mindegy jó vagy nem jó akibe belemennek arctámadó lesz belőle. Ez szabadult el, ebbe haltak bele a teremtők a hajón. A polipszerűség a végén is arctámadóként viselkedett. Ugye az Alienek mindig hasonlítanak a gazdatestre akiből kikelnek, akkor miért polip lett belőle?
Cserébe extra fasza lesz. ..
bgandalf 2012.06.05 11:00:42
@beacska: pedig voltak benne skandináv pasasok kékszemű, jóképű...
bgandalf 2012.06.05 12:08:44
@beacska: visszanéztem, a lovason nincs nagyon ruha:-)
Na, ma nem lesz nehéz dolgom a helyszínekkel, mivel az epizód végig Királyvárban játszódik. A Mud Gate-et pedig az HBO-n látott fordítás alapján Sárkapuzom, még mielőtt. Sötét van a nyitójelenetben, ami egyrészt segít elfedni a CGI-hajóhadat, másrészt kiváló lepel a…..
bgandalf 2012.05.29 12:36:18
@Theodoro: szerintem arra készítette fel, ha megiszod az uvegcsét te leszel a király
bgandalf 2012.05.29 12:43:42
@Andal: "Tyrion kb. 300 vadembere a könyv szerint kicsinálta egy 80-100ezres sereg felderítését, na persze. Ezek a vademberek bevetették magukat a királyerdőbe (nekik ismeretlen terep), és jól megszívatták Stannis seregeit (akik vmiért az erdőn át akartak menni, nem az országúton)."
Ezek a vademberek erdoben éltek ha nem is királyerdőben és biztos jobban tudtak alkalmazkodni a terephez mint a Stannis hadak felderitoi akik ugyanúgy ismeretlen terepen mozogtak. Általában ott lépsz be egy erdobe ahol a legkisebb az ellenállás, állatok gyúrta osvény stb. Aki egész életét erdoben toltotte (és túlélte)tudja mire kell figyelni merrol johet valaki, milyen vészjelet adnak le az állatok ha ellenséget (embert) látnak.
Az előző epizód annak ellenére volt nagyszerű, hogy akció, igazi történés nem nagyon volt benne a fogságba eső Havas Jonon és a hisztispicsa Theon gyerekgyilkosságán kívül, de hát azt David Nutter rendezte, ő meg nagyon ért a szakmához. Meglátjuk, ebből a részből mit tudott…..