Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gl

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelenleg elég sok féle vad gombát használunk az étteremben. Szezonjuk van, ha az időjárás épp kedvez nekik. A minap rendeltünk egy rekesz friss vargányát is. Angol nevén “ceps” (ez többes szám) olaszul pedig “porcini”. Mindkét elnevezés használatban van.Első ránézésre…..
Mamma Agatával és csodálatos főzőiskolájával már foglalkoztam itt a blogon párszor (ez itt a fantasztikus citromos sütije, ez pedig a sztorija 1. és 2. rész), olyan maradandó az élmény, hogy feltétlenül javaslom mindenkinek a látogatást, ha Nápoly, Amalfi, Positano, Sorrento…..
Az, hogy a Királynő 60 éve uralkodik a Brit Birodalom felett, elég indokot szolgáltatott az országnak egy 4 napos hétvégre és a Londont fenekestül felforgató ünnepségekre. De ez végülis érthető, nem?Az ünneplés mindenkit érintett, hiszen még a csapból is ez folyt; nem kellett…..
gl 2012.06.06 17:05:02
MPW nekem mindig arrogánsnak és önteltnek tűnt, ezért nem is kapálóztam azért, hogy többet megtudjak róla, vagy hogy bármelyik éttermébe is elmenjek enni. A Wheeler’s-ben is csak azért voltunk, mert Zsolti vett egy kupont a neten egy vacsorára hozzájuk. 60 fontba került 2 főnek,…..
Vajas Kenyér Laci! Konyha! 2012.04.20 01:41:00
Nagyon kíváncsi voltam erre a helyre több okból. A neten nagyon jókat olvastam róla, tetszett a sítlusuk és reméltem, hogy sikerül néhány szót váltani Tálas Katával, akiről tudom, hogy korábban dolgozott a Hind’s Head-ben.Az asztalfoglalásunk 2012. április 5-én 21.00-kor…..
Amikor novemberben visszajöttem a HH-be dolgozni, rögtön közölték, hogy februárban majd bezárunk 2 hétre felújítás miatt. A felújítás főleg a konyhára vonatkozott, mert azt eddig soha nem tervezték, mindig csak úgy ott volt, ahogy volt és ha kellett valami, akkor azt berakták…..
A Waterside Inn Bray másik 3 Michelin csillagos étterme. 2 éve, amióta a környéken lakom és dolgozom, sokat hallottam már róla. Mikor ide költöztünk sokat nem tudtam a környékről, sem erről az elegáns francia helyről. A munka keresést úgy kezdtem, hogy a jobb éttermekbe…..
gl 2012.03.19 17:31:26
gl 2012.03.21 20:15:52
@jEnci: A Laci!Konyha-ban voltunk mostanában a családdal. Szenzációs a kaja!
      Amikor a Dinner megnyílt Ashley Palmer Watts volt a főszakács (head chef). Annyit sikerült megtudnom, hogy azóta Ashley konzultáns séf (executive chef) lett. Kérdésemre, hogy akkor ki a főszakács nem tudtak pontos választ adni, csak annyit mondtak, hogy szerintük…..
gl 2012.03.06 17:38:28
Még decemberben írtam arról, hogy Heston új tv műsorát 2012 első heteiben fogják vetíteni. Mostanra sikerült megnéznem az összes részt és végre az új könyvét, HB at home, is sikerült átlapoznom. A műsor 6 részes volt, mindegyikben egy-egy alapanyagot helyezett előtérbe, mint…..
gl 2012.02.21 12:31:55
@jEnci: az megvan. olvastam is. de ott azt írja, hogy ez a recept csak azzal a fajta krumplival tökéletes. ezért meg sem próbáltam.
gl 2012.02.27 17:51:36
@jEnci: vidéki versenyző vagyok d-ny m.o-n:)
Vajas Kenyér Nyomás alatt 2012.02.15 02:33:11
Nehéz elmondani, hogy az a sokat emlegetett konyhai nyomás és stressz mit is jelent. Mielőtt elkezdtem volna éttermekben dolgozni kósza mondatokat hallottam csak arról, hogy stressz helyzetben és nyomás alatt az ember személyisége mennyire meg tud változni. Ebbe senki egészen addig nem…..
Magyarországon a kalmár nem túl népszerű, sokan csak mélyfagyasztott rántott karikaként ismerik, ami szerintem rettenetes, vagy egyszerűen csak asszociálnak a tenger gyümölcsei pizzára, arra a gumis Haribo állagú fehér karikára a tetején, amit soha nem esznek meg a rágóssága…..
Idén a cég vezetősége úgy döntött, hogy a bray-i éttermeknek közös személyzetis bulit szervez január 8-án. Ami nem is rossz ötlet, mert nagyjából úgyis ismerjük egymást. Nálunk vasárnaponként 12-16 óráig van konyha, viszont azon a délutánon bezártunk egy órával…..
Mindenkinek vannak rosszabb vagy jobb napjai a munkahelyén. Egy konyhán, akár kisebb az a konyha, akár nagyobb, ha valaki rossz passzban van, az a többiekre is hatással lehet. Jobban, mint azt elsőre gondolnánk. Múlt hét pénteken semmi jóra nem számítottam. 4 rendezvényünk volt…..
Vajas Kenyér Sous-vide 2011.11.10 23:01:00
A „sous-vide” francia szó és „vákuum alatt”-it jelent. Ezt a főzési technikát az 1970-es években fejlesztették ki. Ma már igen széles körben elterjedt és használatának csak a képzelőerőnk szab határt.Szükségünk van hozzá egy vákuum gépre, speciális…..
Az utolsó hétre az előkészítő házba osztottak be megint. A munkák nagy része ugyanaz volt, amiről már az első beszámolóban írtam. Jó volt úgy ott lenni, hogy tudom, hogy mi az, amit csinálnunk kell nekünk sztázsolóknak, és nem kellett mindent magyarázni és megmutogatni. Mi is…..
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
A Művelt Alkoholista Az év bora 2007.11.18 10:13:00
Egy időben makacsul tartotta magát a vélekedés, miszerint a Wine Spectator (a rossznyelvek szerint Wine Speculator) a rekláminput alapján köpi ki az év bora outputot. Az utóbbi években mintha kopna a bélyeg: a tavalyi és az idei sem borgyárból származik (bár a Casanova di Neri…..
Ahogy az már lenni szokott, abból is sikerült divatot csinálni, ami egykor kényszermegoldás volt, a beaujolais nouveau ma világméretű üzlet: Franciaországban mintegy 50 millió palack beaujolais-t zártak dugó mögé, és mától ezek a dugók kipattanhatnak világszerte. Volt…..
gl 2007.11.15 20:47:43
Akkor kezdjük ott ahol az oportóknál abbahagytam. Novemberben már a tavalyi oportó nem jó. Milyenek az ideiek? Kezdjük a leggyengébbel:
Bock Szent Márton Bora - Vilányi Portugeiser 2007
Első benyomásra egy agyongyötört bor, aminek valószínűleg a kellemetlen lecsengését kellett egy erős kávéízzel elvenni. Még a művelt alkoholisták kedvéért sem akarom mégegyszer megkóstolni. A pontozás nem az én dolgom! A tesztemben ez a legdrágább és legsilányabb bor.
Sokkal jobb, de nem az igazi Tiffan Imre Újbor Portugeiserje ( 2007 ). Lágy és egysíkú kevés a karakter és a szenvedély. Késöbb még jó lehet! Hasonló a hejzet Günzer Tamás Portugeiser 2007-esével is. Ez nem tipikusan újbor, csak Márton napra lepalackozták.Mindketőnél a fekete tea íze dominál.
Az idei sima Portugeiserek között messze a legjobb a Máyer Márton-é. Lágy, bársonyos, gyümölcsös. Minden megtalálható benne, amitől szeretem az Oportót! Bátran ajánlom! ( a 2004-es Kopárja sem semmi!! )
Lépjünk vissza a klasszikus "Beaujolais"-hoz. Mert nálunk is ismert ez a technológia, de a Portugeisert használják hozzá. Nem tudom eldönteni hogy a Vylyan tipikusan bozsolés "Bogyólé"-je vagy a Wunderlich tökéletes harmóniát megtaláló "Márton Napi Portugeiser"-je a jobb. A Bogyólé gyümölcsösebb a Lojzié bársonyosabb. Talán a 13%-ot sokallom. Mindenesetre aki hozzá tud jutni döntse el hogy Neki a Mayer, a Vylyan vagy a Wunderlich újbora ízlik jobban. Nálam holtverseny. Egyikkel kezdem, a másikkal folytatom és már a harmadikat kóstolom:)) Csak a májam bírja!
Idei Rosék:
Sok a nagyon gyenge! A prímet a Gere Rosé viszi. Ez a leggyengébb. A közteseket most nem sorolom. Az egyik legjobb itt a Bock Rose, de talán még erre is rátesz egy pontot Tiffan Imre Újbor Roséja.