Adatok
gl
0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Jelenleg elég sok féle vad gombát használunk az étteremben. Szezonjuk van, ha az időjárás épp kedvez nekik. A minap rendeltünk egy rekesz friss vargányát is. Angol nevén “ceps” (ez többes szám) olaszul pedig “porcini”. Mindkét elnevezés használatban van.Első ránézésre…..
gl
2013.05.28 09:44:57
@jEnci: Itt dömping volt abból is. Kivételesen a minőségére sem lehetett panasz. Az egységes közepesen nagy fejeket rövid szárral 2 ezer forintért meg tudtam venni. Minden nap frisset!
Mamma Agatával és csodálatos főzőiskolájával már foglalkoztam itt a blogon párszor (ez itt a fantasztikus citromos sütije, ez pedig a sztorija 1. és 2. rész), olyan maradandó az élmény, hogy feltétlenül javaslom mindenkinek a látogatást, ha Nápoly, Amalfi, Positano, Sorrento…..
Vajas Kenyér
Kenyeret és cirkuszt a népnek avagy a Királynő kertjében piknikeztünk
2012.06.05 22:44:00
Az, hogy a Királynő 60 éve uralkodik a Brit Birodalom felett, elég indokot szolgáltatott az országnak egy 4 napos hétvégre és a Londont fenekestül felforgató ünnepségekre. De ez végülis érthető, nem?Az ünneplés mindenkit érintett, hiszen még a csapból is ez folyt; nem kellett…..
gl
2012.06.06 17:05:02
MPW nekem mindig arrogánsnak és önteltnek tűnt, ezért nem is kapálóztam azért, hogy többet megtudjak róla, vagy hogy bármelyik éttermébe is elmenjek enni.
A Wheeler’s-ben is csak azért voltunk, mert Zsolti vett egy kupont a neten egy vacsorára hozzájuk. 60 fontba került 2 főnek,…..
gl
2012.05.16 14:23:18
Nagyon kíváncsi voltam erre a helyre több okból. A neten nagyon jókat olvastam róla, tetszett a sítlusuk és reméltem, hogy sikerül néhány szót váltani Tálas Katával, akiről tudom, hogy korábban dolgozott a Hind’s Head-ben.Az asztalfoglalásunk 2012. április 5-én 21.00-kor…..
gl
2012.04.20 18:26:33
gl
2012.04.22 09:22:33
Amikor novemberben visszajöttem a HH-be dolgozni, rögtön közölték, hogy februárban majd bezárunk 2 hétre felújítás miatt. A felújítás főleg a konyhára vonatkozott, mert azt eddig soha nem tervezték, mindig csak úgy ott volt, ahogy volt és ha kellett valami, akkor azt berakták…..
A Waterside Inn Bray másik 3 Michelin csillagos étterme. 2 éve, amióta a környéken lakom és dolgozom, sokat hallottam már róla.
Mikor ide költöztünk sokat nem tudtam a környékről, sem erről az elegáns francia helyről. A munka keresést úgy kezdtem, hogy a jobb éttermekbe…..
gl
2012.03.19 17:31:26
gl
2012.03.21 20:15:52
@jEnci: A Laci!Konyha-ban voltunk mostanában a családdal. Szenzációs a kaja!
Amikor a Dinner megnyílt Ashley Palmer Watts volt a főszakács (head chef). Annyit sikerült megtudnom, hogy azóta Ashley konzultáns séf (executive chef) lett. Kérdésemre, hogy akkor ki a főszakács nem tudtak pontos választ adni, csak annyit mondtak, hogy szerintük…..
gl
2012.03.06 17:38:28
Még decemberben írtam arról, hogy Heston új tv műsorát 2012 első heteiben fogják vetíteni. Mostanra sikerült megnéznem az összes részt és végre az új könyvét, HB at home, is sikerült átlapoznom. A műsor 6 részes volt, mindegyikben egy-egy alapanyagot helyezett előtérbe, mint…..
gl
2012.02.21 12:31:55
@jEnci: az megvan. olvastam is. de ott azt írja, hogy ez a recept csak azzal a fajta krumplival tökéletes. ezért meg sem próbáltam.
gl
2012.02.27 17:51:36
@jEnci: vidéki versenyző vagyok d-ny m.o-n:)
Nehéz elmondani, hogy az a sokat emlegetett konyhai nyomás és stressz mit is jelent. Mielőtt elkezdtem volna éttermekben dolgozni kósza mondatokat hallottam csak arról, hogy stressz helyzetben és nyomás alatt az ember személyisége mennyire meg tud változni. Ebbe senki egészen addig nem…..
Magyarországon a kalmár nem túl népszerű, sokan csak mélyfagyasztott rántott karikaként ismerik, ami szerintem rettenetes, vagy egyszerűen csak asszociálnak a tenger gyümölcsei pizzára, arra a gumis Haribo állagú fehér karikára a tetején, amit soha nem esznek meg a rágóssága…..
Idén a cég vezetősége úgy döntött, hogy a bray-i éttermeknek közös személyzetis bulit szervez január 8-án. Ami nem is rossz ötlet, mert nagyjából úgyis ismerjük egymást.
Nálunk vasárnaponként 12-16 óráig van konyha, viszont azon a délutánon bezártunk egy órával…..
gl
2012.01.17 11:15:46
Mindenkinek vannak rosszabb vagy jobb napjai a munkahelyén. Egy konyhán, akár kisebb az a konyha, akár nagyobb, ha valaki rossz passzban van, az a többiekre is hatással lehet. Jobban, mint azt elsőre gondolnánk.
Múlt hét pénteken semmi jóra nem számítottam. 4 rendezvényünk volt…..
gl
2011.12.14 20:35:53
A „sous-vide” francia szó és „vákuum alatt”-it jelent. Ezt a főzési technikát az 1970-es években fejlesztették ki. Ma már igen széles körben elterjedt és használatának csak a képzelőerőnk szab határt.Szükségünk van hozzá egy vákuum gépre, speciális…..
gl
2011.11.11 23:08:25
Az utolsó hétre az előkészítő házba osztottak be megint. A munkák nagy része ugyanaz volt, amiről már az első beszámolóban írtam. Jó volt úgy ott lenni, hogy tudom, hogy mi az, amit csinálnunk kell nekünk sztázsolóknak, és nem kellett mindent magyarázni és megmutogatni. Mi is…..
A General Motors előtt két út áll: vagy eladja, vagy megszünteti svéd leányvállalatát. Vélemények az azonos című hírünkről...
Tragikus hirtelenséggel meghalt Figula Mihály. Az Alkoholista információi szerint tegnap lett rosszul a borász, megműtötték, de nem tudták megmenteni az életét. A balatoni–balatonfüredi–csopaki minőségi borászkodás újrateremtője ötvenhat évet élt.Figula Mihály…..
gl
2008.03.18 20:50:21
Tipikus olvasói levél következik, máma gyütt.Sent: Thursday, February 21, 2008 2:18 PMTo: Winkler RóbertCc: olvasok@totalcar.huSubject: Autovasarlas Vectra vs CorollaSziasztok!Ferfi letemre sajnos nem nagyon ertek az autokhoz, de most szeretnek venni egyet. A kovetkezo 2 tipus kozott kellene…..
Egy időben makacsul tartotta magát a vélekedés, miszerint a Wine Spectator (a rossznyelvek szerint Wine Speculator) a rekláminput alapján köpi ki az év bora outputot. Az utóbbi években mintha kopna a bélyeg: a tavalyi és az idei sem borgyárból származik (bár a Casanova di Neri…..
gl
2007.11.18 11:09:33
Ahogy az már lenni szokott, abból is sikerült divatot csinálni, ami egykor kényszermegoldás volt, a beaujolais nouveau ma világméretű üzlet: Franciaországban mintegy 50 millió palack beaujolais-t zártak dugó mögé, és mától ezek a dugók kipattanhatnak világszerte.
Volt…..
Amíg én makacsul bajlódtam a maródiak listáján, tanult kollégáim a maguk hedonisztikus hajlamait szabadjára engedve mindenféle exkluzív tételekben tobzódtak jobbára, ahelyett, hogy hátukra vették volna a pályát, szántottak-vetettek, vizet hordtak volna, cipelték volna a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Most a Rókagomba és a Szegfűgomba ( csirkegomba ) szezonja indul. Pár nap és tele lesz vele a helyi piac.