Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KinoCircus

285 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017. április 6-13. között Budapesten, három helyszínen fut majd a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A 2005 óta versenyfesztiválként is működő eseményen idén hét  – egy fülöp-szigeteki-katari és egy amerikaimisztikus thriller, egy angol-magyar-francia misztikus dráma,  egy svéd-norvég-dán és…..
Már csak három napot kell várni, és megkezdődik a független filmek budapesti ünnepe, a Titanic filmfesztivál. A világ minden tájáról érkező, különböző műfajú és témájú filmek tíz napon át lesznek megnézhetők az Urániában, a Toldi, Puskin és Sugár moziban, valamint az A38­as hajón. A fesztivál…..
Kern András 18 év után újra filmet rendezett. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész ezúttal egy Vámos Miklós novellából készített „haláli” vígjátékot, melyet Ragályi Elemér fényképezett. A fim zenéjét Presser Gábor szerezte. A Gondolj rám Kern András, Eszenyi…..
A magyarhangya közösségi filmforgalmazó a nagysikerű Scope50 után 2015. október 30-től meghirdeti a Scope100 projektet, melyet ez alkalommal már öt európai országgal közösen szervez meg. Mi a Scope100? 10 film online és offline100 filmfanatikus workshopok és…..
A fiatal francia rendezőnő, Lucie Borleteau első nagyjátékfilmje, a Fidelio – Alice utazása nyerte a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők díját. A Borislav Andjelic vezette háromtagú zsűri különdíjat ítélt a finn J.-P. Valkepää Megléptek című alkotásának. A…..
Idén is bulizunk egyet a fesztivál hajrájában, így április 16-án 23 órától a TITANIC várja a főváros filmszerető lakosait a Toldi moziba egy hatalmas buliba, ahol Szabó Simon filmrendező és Rév Marci operatőr gondoskodnak a zenéről. A belépés ingyenes! A nagy érdeklődésre…..
A 22. Titanic Filmfesztivál kínálata idén két új szekcióval is bővül. A FESZTIVÁLKEDVENCEK kilenc olyan filmet tartalmaz, melyek a világ nagy fesztiváljain sikert arattak, míg a VALAMI VADSÁG négy egészen meghökkentő filmmel gazdagítja a programot. Április 10-18. között öt…..
2015. április 10-18. között Budapesten, öt helyszínen fut majd a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A 2005 óta versenyfesztiválként is működő eseményen idén nyolc – egy svéd-norvég, egy koreai-kanadai, egy francia és egy finn dráma, egy amerikai horror, egy görög és egy…..
A Harmadik típusú találkozások, a Szarvasvadász vagy a Fekete Dália Oscar-, BAFTA- és Emmy-díjas operatőre, az idén 85. születésnapját ünneplő Zsigmond Vilmos eddigi életművét bemutató grandiózus kiállítás nyílik a Tavaszi Fesztivál első programjaként április 11-én a…..
Yann Demange elsőfilmes brit rendező ’71 című háborús thrillerével nyit április 9-én a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Április 11-én az alkotók jelenlétében gála vetítésen lesz látható Peter Strickland új filmje, a THE…..
2015. április 10-18. között öt helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón várja a közönséget a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Idén 34 nemzet 52 alkotását 8 szekcióba osztva hozza el a Titanic a magyar…..
Idén április 10-18. között fut majd Budapesten a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, de már március 22-én megkezdődnek az eseményhez kötődő programok: vasárnap 20 órakor az A38 Hajón egy igazi kuriózum várja a közönséget: a horror egyik legnagyobb mestere, az olasz Dario…..
A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló, ahol a Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Ám Imre, a gazdag üzletember és 68-as Ford…..
Őrjítően rövid csipkeruha, finn western zene, juharszirupos ponty, szövevényes nyomozás és sok-sok románc. Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátékát már régóta várja a szakma és a közönség: 2015. február 19-én kerül a hazai mozikba az A…..
Egy meglepő fordulatokban gazdag, olaszos bonyodalmakban bővelkedő, sziporkázóan mulatságos hétvégén zajlik Osvárt Andrea esküvője – legalábbis a filmvásznon. A december 18-án a mozikba kerülő Zűrös olasz esküvő főszereplőnője most látható először hazánkban, olasz…..
Michel Gondry Animált beszélgetés Noam Chomskyval című, műfaji határokat feszegető filmjével nyílik november 19-én, szerdán 19 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban az immár tizenkettedik Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Az Anilogue öt napja alatt a kísérleti filmektől…..
2014. szeptember 25. és október 3. között a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet immár harmadik alkalommal hozza el közösen a budapesti Művész moziba a német nyelvterület legújabb filmjeinek legjavát, köztük számos díjnyertes alkotást –…..
Június közepén új film forgatásába kezd Kern András. A Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatókönyvét a szerzővel duettben Kern András írta, aki Eszenyi Enikő partnereként egyben a film férfi főszerepét is alakítja. A film a tervek…..
Elkezdődött Goda Krisztina új filmjének, a Veszettek című alkotásnak a forgatása, a stáb jelenleg Kazincbarcikán dolgozik, a helyszínek között szerepel Ózd, Várpalota és Budapest is. A film forgatókönyvét Divinyi Réka írta, aki korábban olyan alkotásokban dolgozott együtt…..
Novák Erik új filmje, az idei Titanicon nagy sikerrel debütált Fekete leves június 5-étől a Krez Film forgalmazásában érkezik a magyar mozikba. A film igazi közösségi alkotás: egyrészt a hazai gyakorlatban eddig ismeretlen, ún. „crew-funding” finanszírozásban készült,…..
Május 27-én kezdődik és július végéig tart Gárdos Péter új alkotása, a Hajnali láz forgatása. A filmben a rendező szülei találkozásának és szerelmének megindító történetét mondja el, akik csodával határos módon túlélték a németországi haláltábort, majd 1945 nyarán…..
A ragyogó tehetségű Maya Vitkova bolgár írónő első filmje, a Viktoria nyerte a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 8000 eurós Hullámtörők díját. A Szász János vezette háromtagú zsűri az izlandi Benedikt Erlingssonnak rendezői különdíjat ítélt a Lovak és emberek című…..
Holnap kezdődik a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek keretében öt helyszínen 25 nemzet 52 alkotását láthatja a magyar közönség. A többéves hagyományra visszatekintő Amerikai függetlenek szekció idén öt filmet foglal magában. Látható lesz lírai Abraham…..
A Kálvária című angol-ír drámával nyit és Jim Jarmusch Halhatatlan szeretők című filmjével zárul a 21. Titanic. 2014. április 4-12. között öt helyszínen 25 nemzet 52 alkotását 7 szekcióba osztva láthatja majd a közönség, melyek közül tíz film egészen új, idei…..