Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RolRol

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mottó: „Gazdagságot zabált, most aztán kihányja, testéből az Isten újra kihajtja. Vipera mérge volt, mit magába szívott, és ami megöli, kígyó fullánkja lesz. Nem nézhet vidáman olajpatakokra, sem a tejjel-mézzel tele folyamokra. Visszaadja, amit nyert, nincsen örömére, s mit…..
RolRol 2014.11.18 14:52:57
@konyvKodR:
Van egy típus hiba, amiből semmit nem érzékel az olvasó, de jobb felhasználói élményt kaphat. Széles körben használják a nemzetközi gyakorlatban azt, hogy a html tageket id-vel látják el.

A keveredés elkerülése végett külön namespaceben teszik ezt. Az ilyen finomságokon mindegyik teszt elhasal, annyi hibát jelez, ahány ilyen van. Ezeket valójában mindegyik rendering engine ignorálja, ezért nem látja az olvasó, de ennek köszönhetően tud ott megnyílni az e-könyv, ahol befejezte, emiatt lehet könyvjelzőket beszúrni, kiemeléseket, kommenteket tenni a szöveg megfelelő részéhez.

Ezért is érdemes külön választani a szintaxis hibát a renderinget is ellehetetlenítő hibától.
E-könyv olvasók A belső ember 2013.05.13 07:30:00
Kedves Olvasóinknak bizonyára feltűnt, hogy az utóbbi nagyjából egy évben kevés és felettébb szűkszavú elemzés jelent meg tőlem. A dolognak több oka is van, ezek közül a legfontosabb, hogy ez idő alatt a politikai korrektség jegyében csak néhány szűk témában nyilatkozhattam, ugyanis szakmai…..
Intro Egy kis meaculpázással kell kezdenem. Ez a poszt nagyjából két hónapja keresi az idejét, hogy megírjam, és azóta jó nagy lépések történtek a témában. De legalább ezekről is ejthetünk szót. Téveszmék Sokan gondolják azt, hogy e-könyvet kiadni minimális költségből…..
RolRol 2012.05.23 09:30:08
@Professzore: A bűvös 15 Ft: Front-end, backend szerverek és a rajta futó op. rendszer+ adatbáziskezelő licenszek bérleti díja rezsivel: 130.000 Ft/hó Magyarország lgjobb rendelkezésre állású szerverparkjában. Ehhez 200 GB használható tárterület tartozik. A nem tartalomhoz kapcsolódó index és egyéb adatbázisok 10%-os területet visznek el. Így havonta egy 0,2 MB-os könyv havi költsége 0,15 Ft.
A közgazdászok szokták kezelni a végtelent. Egy végtelen ideig tartó 0,15 Ft-os költség jelenbeli pénzben kifejezve 12%-os éves kamat mellett 15 Ft. Ugyanezt a megközelítést és számítási módszert használják a közgazdászok az örökjáradékok értékelésére is.

Erre mondtam, hogy ez összehasonlíthatatlanul alacsonyabb, mint egy terjesztőnek a fizikai könyvre jutó tárolási, logisztikai költsége.
RolRol 2012.05.24 08:57:05
@caplan: Általában mind a zene, mind a könyvkiadók buknak a legális korszakhoz képest, de csak közvetlenül!!! A zeneipar esetében például a sztárok többszörös reklámbevételt realizálnak, gondoljatok csak Lady Gagag több, mint 1 millirádos youtube letöltésére és a koncertjegy árak is sokkal magasabbak. Egyszóval a kalózkodás megállíthatatlan, legfeljebb normálids tartalom és normális ár mellett elfogadható szintre szorítható. Mellesleg a könyvek kalózkodását sem az e-könyvek gyorsították fel. Kb 20 éve, amióta kiadványszerkesztőkkel készítik a könyveket, azóta hamarabb tud felkerülni a digitális változat, minthogy a papír alapú kijönne a nyomdából, holott akiadónak esze ágában sincs elektronikus verzió kiadása.
A könyves ez a keresztfinanszírozásos megoldás elsősorban a szak- és tudományos irodalomban tartható. A szépirodalmi neves szerzőknek pedig úgyis az lesz a sorsa, hogy el kell mozdulni a hitelesen bujtatott reklámok fel. Egy nőknek szóló regényben a főhősnek különleges parfürmje lesz...

Látszik, hogy a mostani üzleti modell fenntrathatatlan, ilyenkor ki szoktak pukkanni a lufik és jön valami más...
RolRol 2012.05.24 09:00:10
@Komavary: A költségbecslés, amit adtam, az két szerver bérleti díját tartalmazta, szerver hosztingot és minden, ami az infrastruktúra és a szoftver üzemeltetéséhez kell. Az ajánlatadó motorok fejlesztési és karbantartási költségét azért nem vettem bele a számításba, mert alma-alma összehasonlítást szerettem volna és a fizikia terjseztők nem tudnak ilyet alkalmazni, mivel a boltba való belépésedkor nem regisztrálsz és nem jelentkezel be. A többletköltséget egyébként és fedeznie kell ilyen esetben a nagyobb értékesítési számoknak, hiszen célzott ajánlatokat teszel.