Regisztráció Blogot indítok
Adatok
közcélú orbanodroid

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs épelméjű politikus, aki ezt a célt kimondaná. Márpedig Orbán ezt tette a Die Presse-nek adott interjúban.Igaz, ő sem „bontotta ki az igazság minden részletét”. Orbán egy bátor állítással indított: „Magyarország nagyon sikeres volt a válság kezelésében.” – ez…..
közcélú orbanodroid 2012.06.19 09:27:44
@rockseiaXLL: teljes mértékben egyetértek. ezek az évtizedeses ütemkésések, mint a poszt, hogy orbán hazudik, már nem visznek előre. itt már arra kell készülni, hogy miként lehet egységes ellenzékkel min. 2/3-os többséget szerezni a választásokat megelőzően kialakított új konszenzusos alkotmánytervezettel. a választások után lecserélt bírói, ügyészi, alkotmánybírói testülettel a fideszt betiltani, képviselőit/oligarcháit elszámoltatni és lecsukni, vagyonukat elkobozni. addig, amíg ez az ország lehetőséget ad az orbán/simicska maffiacsaládnak, addig csak a pusztulásba vezet az útja. mindazok akik ezt tagadják, akik még ma sem képesek belátni, hogy orbán már tettekkel bizonyította, hogy sem a jog, sem a nép sorsa nem érdekli, hogy magasról szarik a demokráciára, azok gyakorlatilag kollaborálnak, hisz félrevezetik az olvasóikat és hiú reményeket táplálnak
Fodor Gábor Temetetlen halott 2012.06.16 19:18:00
Ez a címe Mészáros Márta filmjének, amely Nagy Imre életéről szól. Ma van 23 éve annak, hogy a rendszerváltás szimbolikus eseménye, Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése, lezajlott. Ma van 23 éve annak is, hogy a mai miniszterelnök bemutatkozott az ország nyilvánossága…..
közcélú orbanodroid 2012.06.17 12:17:17
már megint ez az önfényező rendszerváltó manír, amiben a lényeg, hogy bemutassa a szerzőt, mint elkötelezett rendszerváltó demokratát, aki hű maradt a demokrácia eszményéhez, csak ez a csibész Orbán lett egyik napról a másikra fekete öves autokrata.

csak a miheztartás végett: egy jó kis videó majdnem napra pontosan négy évvel ezelőttről, azt követően, hogy a szerző Orbán segítségével (hírtv által kompromittált szdsz-es elnökválasztás) lenyúlta az szdsz maradékát és éppen visszaadja ezt a kölcsönt Orbánnak, kompromisszumkész "liberálisként" legitimizálva a bűntársa hazugsággyárát:

csillagszuletik.rtlklub.hu/video/9907

tényleg azt hiszi Fodor, hogy most megint előmászhat az őt jogosan megillető emésztőből, csak mert semmihez sem ért, csak a közhelyes semmitmondáshoz? tényleg azt hiszi, hogy elfelejtjük, hogy szó nélkül bárkit/bármit elárult személyes érdekből, beleértve az országot is? elfelejtjük, hogy a fideszben sem az zavarta, hogy tisztikaszinót lopnak, hanem, hogy a pénz elosztásába nincs beleszólása? hogy a legkisebb arcpír nélkül dorombolt Horn Gyula ölében, mint elkötelezett antikommunista? elfelejtjük, hogy legfőbb tulajdonsága a lustaság, a mások teljesítményét kihasználó törtetés? Fodor ugyanolyan erkölcstelen szereplője az elmúlt 23 évnek, mint Orbán, csak lustaságából, tehetségtelenségéből kifolyólag kevésbé lett eredményes. valójában ugyanúgy semmibe veszi és lenézi a választókat, mint kollégiumi szobatársa, csak őrá a szerethető jófiú szerepét osztották a bábszínházban és ezt a karaktert bármikor, bárkinek felajánlotta, ha státuszt, hatalmat szagolt.. azt hiszi, hogy azért mert most megint az antiorbánizmussal haknizik, attól hitelessé válhat? szemrebbenés nélkül, nyugodt szívvel segítette az országot Orbán kezébe, csak mert sértettségében rombolni akarta az őt parlamenti képviselővé segítő korrupt mszp-t és saját pártját. majd most, mintha mi sem történt volna, újra visszakúszik a hozzá hasonlóan rendkívül autentikus lengyellászlókkal és a többi, a népet a nép pénzén hülyítő bérmunkással, mert nem ért máshoz, csak az ingyenélő, haszontalan politizáláshoz. számomra hihetetlen, hogy még most is képes pofátlanul -igazi megélhetési demokratához méltóan -előtérbe tolni magát és középszerű mondókáját, pedig amikor lehetősége lett volna rá egy 2/3-os kormány tagjaként, nem tett semmit azért, hogy jobb, tisztességesebb legyen Magyarország.
közcélú orbanodroid 2012.06.17 12:22:03
@Környezettudatos: neki nem volt szüksége deviza alapú hitelre, mert már 94-től havi egymillióval honorálta a nép áldozatos munkáját. de azért el tudom képzelni, hogy a többi hipokrita szdsz-eshez hasonlóan ő is igénybe vette Orbán támogatott lakáshitelét, amely hosszú évekre ütött lyukat a költségvetésen
Egész kötetet lehet teleírni olyan esetekkel, hogy a jelenlegi kormányzóerők vezető képviselői mondanak valamit, aztán ugyanarról mást állítanak, s mintha mi sem történt volna, úgy lépnek tovább. Először az ember elpirul (nem a hazudozó, hanem aki hallgatja), s azt mondja: ej,…..
közcélú orbanodroid 2012.06.16 19:27:04
@Hertelendi: lehet, hogy félnek de rengetek eszköz van a kezükben és gátlástalanul felhasználnak bármit a hatalom megtartása érdekében. vannak akik azt mondják, hogy orbán még diktátornak is balfasz, de én nem hinném, hogy ezt a hatalmat le lehet váltani választásokkal. "egyszer kell nyernünk, de nagyon", na ez egy igaz mondata volt orbánnak, ők már nem fogják megengedni, hogy kiszorulhassanak a hatalomból. jelenleg úgy látszik az mszp megkerülhetetlen ahhoz, hogy leválthatóak legyenek, ők meg - éhségükből kifolyólag - ugyanúgy nem érdekeltek abban, hogy ésszerű kormányzás folyjon és tényleges következményei legyenek a mostani ámokfutásnak, hisz eleve korruptak, csak a fideszhez képest kezdők. viszont, ha véletlenül ki is szorul időlegesen a hatalomból a fidesz, az erőforrásaival, médiájával, ciklusokon átnyúló pártkatonákkal a független intézmények élén simán meg tudja fojtani a választott kormányt, lásd 2006-10. pedig akkor még nem is voltak olyan erősek, mint most. ezt a mostani elitet csak forradalmi eszközökkel lehet majd meneszteni, mert hiába jönne egy új kormány, az sem lenne képes - a nyilvánvaló bűncselekményeik ellenére sem - börtönbe juttatni őket. addig amíg orbán él, vagy el nem üldözik az országból, ez az ország a foglyaként fog totálisan lecsúszni, minél hamarabb fogja ezt fel a társadalom, annál hamarabb lehet kimászni az emésztőből.
közcélú orbanodroid 2012.06.16 20:02:27
@Mérges 1234: tudom, hogy rossz belegondolni, hogy ilyen következményei lehetnek, de attól még én - bízva a tévedésem lehetőségében - nem látok más utat. el fog jönni az az idő amikor lázadni fog a nép, mert tényleg az elmúlt 50 év legszéleskörűbb nyomora van az országban, saját forrásokkal nem rendelkezünk, a gazdasági kormányzás dilettantizmusa kimagasló így hiteleket sem kaphatunk hosszú távon, szóval a reménytelenség csak növekedni fog. ha véletlenül kihúznánk 14-ig komoly lázadás nélkül, akkor - a személyre szabott játékszabályoknak köszönhetően - újra hatalomba segített fidesz látványától indulhat meg komoly rezisztencia. abban igazad van, hogy orbán mögött van egy évek óta trenírozott szekta, amely képes lenne életét adni a vezérért és így könnyedén kialakulhat polgárháború, de ez már csak következmény. nem én vagy te, sem az mszp, sem az mdf sem az lmp senki más nem szektával támogatott gazdasági társaságot hozott létre, hanem egyszerűen pártokat, amelyek akár korruptak voltak, de legalább leválthatóak. ha a fidesz demokratikus eszközökkel nem leváltható, akkor marad a csúnyábbik megoldás. remélem senki nem ért félre, nem ezt szeretném, csak pesszimista vagyok.
közcélú orbanodroid 2012.06.16 20:07:45
@Magánvéleményem: a rendőri akció már csak következmény volt, nem onnan indult az egész. én is így látom ahogy laci0011, azt a puccsot a fidesz tervezte meg és a saját oligarchái finanszírozták meg.

az őszödi beszédet puchék adhatták át a fidesznek valamikor júni elején - hisz ugyanúgy károsultjai lettek volna a szoci oligarchák a hazugságokkal való leszámolásnak, a populismus végének, mint a fideszesek - utána júni közepén váratlanul kizárták a fradit az nb.1-ből - ez is csak pénzkérdés volt olyan emberekkel mint a korrupt, bundázó, biodíszlet mészőly kálmán stb -, majd a tusnádfürdőn hirtelen bejelentett "hazugság"-kampány és szeptemberi fideszes nagygyűlés. utána az orbán-cikkek a pravdában: "meg lehet indulni a kormány ellen", augusztusban orbán megjelenik a fradi meccsén, amelyet a pravda külön lehoz. az egy megtervezett puccs volt kifejezetten gyurcsány ellen a következő prioritású célokkal:
1, lemondjon a kormány, új választások
2. gyurcsányt lecserélik a szocik egy puchnak/orbánnak megfelelő miniszterelnökre pl. szekeres, és akár kisebbségben viszik tovább a boltot mint 2009-től, a szadesz külső támogatásával
3. fideszes tarolás az önkormányzati választásokon, amiből ki lehet elégíteni a hitelezőket.
ebből a harmadik megvalósult, azzal a + eredménnyel, hogy gyurcsányt sokkal erőteljesebben lehetett lekötni a belső ellenzékkel meggyengülése miatt, ami erősen befolyásolta a kormányzás hatékonyságát is.
Kedvenc hírportálomról, blogomról van szó, ahol kötetlen stílusban, őszintén írhatott mindig a fiatal nemzeti konzervatív/jobboldali szerzőgárda. Vannak radiálisabbak, vannak nemzeti keresztények, nemzeti liberálisok, vannak univerzális fideszesek. Fenntartva, hogy véleményem…..
közcélú orbanodroid 2012.06.14 19:39:58
amennyiben a poszter őszintén ír és ez nem egy paródiablog, akkor talán kezdi utolérni a fideszes hívőket a fidesz által meghonosított arrogáns, gyűlölködő kommunikációs stílus, mint a bumeráng. és ez nem az internetről indult, hanem maga a párt vezette be, amikor a sajtója elkezdte nem emberként kezelni a politikai ellenfeleit, hisz ha nem emberek, akkor nem is kell szégyent érezni, ha a legkülönfélébb gyalázkodásokat alkalmazzuk velük szemben. addig amíg csak a demokrata, mno, pilhál, bayer meg a többi nyomatta ezeket a mainstream médiáikban és az orangeorder féle szektatagok a különféle blogokon, fórumokon a ballib kormányok alatt, addig nem is volt gond, de most, hogy már tendenciaszerűen csökken a fidesz népszerűsége - sőt még a szocik is emelkednek kissé - és az ő szerelmükre ömlik a fidesz által bevezetett gyűlölködés már egyre erősödik a frusztrációjuk, amit már nehéz magukban tartani. pláne, hogy magukból indulnak ki, így fel sem tudják fogni, hogy valaki képes kiábrándulni és szarnak látni az ő általuk majdnem tökéletesnek tekintett kormányzást. talán ezt jelezheti ez a segélykiáltó bejegyzés is, hisz már a fidesz netes zászlóhajója is lassan süllyedni kezd és egyre inkább "ellepik a trollok" -, akik biztos lmp/mszp/szdsz/dk-sok, de tuti, hogy hazaáruló ellenségek, hisz ez van betáplálva orangeorder "agyába". (sztem jobbikosok lettek hangosabbak a mandineren, de inkább azok akik képesek tisztán látni és becsapottnak érzik magukat). kényelmetlen lehet, hogy átkerültek a fasz rossz oldalára, lassan már talán titkolniuk is kell, hogy még mindig szimpatizálnak a fidesszel, hogy nemsoká talán még a mandineren sem lehet büszkén vállalni, hogy ők igazi fideszesek. elhiszem, hogy szar érzés lehet, de azt hiszem ez egyre inkább így lesz és mások is átéltek korábban ilyesmit orangeorderek részéről, akik nem voltak agyhalottak, csak balliberálisok. talán egy vezetőszáron terelgetett gyurcsány még lendületet adhatna az orangeordereknek, egy kellemes orgazmust a sok nélkülözés után, de az meg a mártírszerep miatt kontraproduktív lenne, így valószínűleg nem fogják meglépni. lesz ez még rosszabb is orangeorder, amikor gyomorgörccsel várod az újabb közvélemény-kutatásokat, amik után neked kell harcolnod a téged kiröhögő, gonosz "bolsilibcsi trollokkal", pedig nem is te vagy a hibás, hanem a dilettáns tolvajkormány.
A morgás joga Aktot Orbánról? 2012.06.07 00:15:00
  Orbán Viktorról művészi igénnyel kivitelezett fotódokumentáció készül, a Fókusz-Pókusz Kft közreműködésével, vagyis Burger Barna fotóssal. A díjazás havonta több, mint bruttó 950 ezer forint, ennyiért követi árnyékként a fotós mindenhova miniszterelnökünket.…..
közcélú orbanodroid 2012.06.07 17:55:16
@puffatag: már maga az, hogy sámlit hozattak a vitához a vezénylő tábornoknak:DD kár, hogy akkor még nem dokumentálta a művész úr a - szó szerinti - fellépését
közcélú orbanodroid 2012.06.07 17:56:35
@wegam: hátha a triplája, akkor az ár/munka hányados még jobb is dupla olyan gázsinál.
Tegnap óta így néz ki a Köztársasági Elnöki Hivatal nyitó oldala. A végén még kiderül, hogy Áder rászolgál a megelőlegezett bizalomra, és valóban méltó a posztjához: Nagyításhoz kattints a képre..
közcélú orbanodroid 2012.06.07 13:23:40
@chronometere: egyetértek, áder is csak egy a bandából, akit kikukáztak brüsszelből, hogy előadhassák vele ezt az újabb megtévesztő műsort. de ez is csak azért történhetett meg mert nyilvánosan visszanyalta magát orbán ánuszába a fideszre szabott választási törvénnyel. ótvaros bolsevikok, öregedő despoták ezek, nem fiatal demokraták.
Magyarország fel szeretné használni szomszédait, együttműködne régiós partnereivel a közös célok elérése érdekében, most éppen a Visegrádi Négyek keretén belül, ugyanakkor elfogadhatatlan nacionalista politikát folytat. Ez a stratégia Trianon óta nem működik, valami…..
Unger Anna cikkét megírta, saját világképével tele is írta. A szerző Magyar Narancsban megjelent cikke az ellenzéki összefogás esélyét latolgatja, törésvonalakat vázol fel, elképzeléseket ismertet (mármint, hogy szerinte melyik politikai szereplő mit gondol), csak a lényeget nem…..
közcélú orbanodroid 2012.06.02 11:36:04
@vakablak: igazad van, hihetetlen, hogy még azt is el kell magyarázni, hogy a liberális demokrácia, az nem azt jelenti, hogy az szdsz által létrehozott rendszer, hanem az alkotmányos demokrácia szinonimája.

a posztra: a hazai liberális demokrácia bukásához sztem a következők vezettek:
a rendszerváltást nem érezték magukénak olyan mértékben a tömegek, mint más posztszoci országok, mivel nálunk 56 után már nagyon komolyan odafigyeltek kádárék, hogy a körülményekhez képest a legjobb feltételeket nyújtsák. ezért a hetvenes évektől már erősen eladósodott az ország, hisz saját erőforrásaiból - és az államkapitalizmus versenykorlátozó mivoltjából fakadóan - nem lehetett finanszírozni azt a relatíve magas életszínvonalat, amelyet a többi volt szoc. országhoz képest élveztünk. magára a rendszerváltásra is leginkább az állampárt elitje és a titkosszolgálatok készültek fel leginkább, akik már a 80-as évek elejétől kapisgálták, de az évtized közepétől tudták a közelgő bukást, sőt irányították a változást/hatalomátmentést és az új elit kinevelesét (tökéletes példa a bibó kollégium létrehozása, ahol a volt belügyminiszter veje a jelenlegi alkotmánybíró, volt kancelláriaminiszter stumpf vezetésével nevelték ki a jövő kádereit valamint az előkészített, de csak a már látható szovjet változások bekövetkeztekor bevezetett spontán privatizáció indítása is - martonyi jelenlegi külügyér, akkori privatizációs kormánybiztos, korábbi hálózati személy és mszmp tag közreműködésével ).
maga a létrehozott liberális demokrácia tökéletesen megfelelt a modern európai elvárásoknak, egyetlen dolog hiányzott igazán - egy átlátható és az igényeket kiszolgáló pártfinanszírozási rendszer. sajnos mivel a 90-ben hatalomra jutott - ideológialiag eléggé gyökértelen - kormány inkább foglalkozott a saját identitása keresésével, valamint az ellenzéke minősítésével, mint a gazdaság talpraállításval és a korábbi elit elszámoltatásával pl. lusztrációs tv.- így a szabad, de egzisztenciális biztonságát elvesztő társadalom visszamenekült a kádárizmus biztonságával kecsegtető szocialista párt szárnyai alá 94-ben. 95-ben - a korábbi gazdasági dilettantizmust - menetrendszerűen követte az első komolyabb gazdasági megszorítás, amelyet az ellenzék politikai érdekből már - korábbi elveit feladva - populista módon támadott. innen datálódik az ésszerű gazdaságpolitikától való rettegés a politikusok körében, így innentől már nem is lehetett arra számítani, hogy valaha racionális politikai ígéretekkel hatalomra lehessen kerülni. 98-ban óriási lehetőséget kapott az ország az orbán-torgyán "polgárkormány" hatalomra kerülésével, de orbán hatalomvágya erősebbnek bizonyult, mint az ország iránt érzett felelősség, így inkább a parlamentáris demokrácia züllesztése, a politikai ellenfelek megsemmisítésének szándéka felé sodródtak, mint az átfogó rendszerek reformjával törődtek volna. 2000ig nem rontottak a gazdaságon, addig még kitartott a 95-ös kiigazítás hatása, onnantól már populista ígéretek, de elitista intézkedések születtek (kamattámogatásos ingatlanhitelek stb.) nacionalista mázzal leöntve. 2002-től a totális gazdasági ámokfutás (mszp) és a nemzetmegosztó gyűlöletpolitika térnyerése jött el, 2004től pedig a szociknál átvették a professzionális kampánytechnikák alkalmazását ( gyurcsány és a külf. profik), valamint az antiorbanista propaganda nyert teret - teszem hozzá logikusan. 2006ig osztogatás, majd orbán 2. veresége után a totális elmebaj kiteljesedése. természetesen abban igaza volt fletónak, hogy a fidesz erre az időszakra árnyékállamot hozott össze, belülről segítve a fidesz kampányait, valamint a fideszt már négy éve finanszírozó hazai oligarchák eléggé megijedtek attól, hogy orbán 2. bukása végzetes lehet befektetéseikre nézve, így elemi érdekük volt - az arra személyes beállítottsága miatt tökéletesen alkalmasnak mutatkozó - gyurcsány ellehetetlenítése. így adták át 2006 júniusában orbánnak a számára valszeg utolsó szalmaszálként felfogható öszödi beszédet, ezért is öltek bele még egy önkormányzati választásokra elegendő pénzt és ezért is finanszírozták meg ősztől a hugyosforradalmat. 2006-tól a fidesznek lehetősége volt, hogy az önkormányzatokon keresztül finanszírozni tudja létezését, orbán képes legyen elnyomni esetleges pártbéli ellenfeleit, valamint a 2006-tól 2010-ig tartó majd 2500 milliárd forintos megszorítás és annak totális elutasítása - "a fidesz megszorítások nélkül hozná rendbe a gazdaságot" - előkészítette a 2/3-ot, majd a liberális demokrácia kiüresítését.
ha össze kéne foglalni, hogy mi vezetett a lib.demokrácia bukásához:
nem volt széles igény a demokráciára, így fel sem fogta a társadalom, hogy milyen káros azt később elveszteni. a pártfinanszírozás átláthatatlansága valamint a korábbi erkölcstelen elit átmentése lehetővé tette, hogy egy karizmatikus vezető létrehozhasson egy maffiaelven működő pártot (fidesz zrt.), majd a totális győzelem után - "egyszer kell nyernünk, de akkor nagyon"- lehetővé vált a kötcsén említett centrális erőtér - a második magyar pártállam, vagyis az orbanista állam - kialakítása. ezt a rendszert és elitet a magyar társadalom már csak antidemokratikus eszközökkel válthatja le. nagy valószínűség szerint 2014-től is orbán vezette ország lesz így legkorábban a következő, már nem szabad választások után fog ráébredni a társadalom, hogy csak erőszakkal szabadulhat meg a mostani elittől. ekkor vagy egy jobbikos fasiszta állam fog létrejönni kihasználva a demokratikus politikából végletesen kiábrándult mélyszegénység gátszakító erejét és viszi tovább a kilátástalan pusztulásba az országot, vagy polgárháborúba torkollik a helyzet, amit orbán az elit és az agyatlan zombijai támogatásával sikeresen fog megnyerni. semmi jóra nem számítok, mindenképpen veszni fog az ország, mert nem becsültük meg a liberális demokráciát.
Mikor e sorokat írom, a forint euróárfolyama 297,72. Épp tíz perce jelent meg az Indexen az MTI tudósítása egy parlamenti bizottsági ülésről, amelyen Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt magyarázta meg nekünk, hogy miért nem érdeke Magyarországnak az IMF-tárgyalások…..
közcélú orbanodroid 2012.05.29 19:41:28
@Makkasz: egy stadion építését már megkezdték, javában folynak a földmunkák felcsúton. épül a kis ékszerdoboz, hogy elegáns környezetben tudjon szotyihéjat köpködni isten ajándéka.
Morcos Bajusz házelnök tegnap aszonta a Nyírő József nem-újratemetésen: válasszuk szét az irodalmat a politikától. Ebben az esetben hajlok erre én is, sőt, tovább megyek: hagyjuk ki belőle Nyírőt, és foglalkozzunk kizárólag a politikával. Mert a székelyeknek adott pünkösdi…..
közcélú orbanodroid 2012.05.28 08:38:53
üdv!

én úgy látom, hogy két okból történt ez az újratemetéses hacacáré: amit a bejegyzés is taglal (MPP vs RMDSZ ellentét fokozása), de a komolyabb érdek, hogy erősödjön a román nacionalizmus és ezáltal a magyarokat hátrányosan érintő lépések ( választási tv, politikai tisztogatások a magyar nemzetiségű kormányzati személyek körében ). sztem a hazai maffiózóknak az az érdekük, hogy felégessék a hidakat az erdélyi magyarok képviseletei és a többségi társadalom képviselői között (román pártok, politikai színezettől függetlenül), így hihetőbbnek hangzik, hogy mivel a romániai magyarok nem tudják érvényesíteni akaratukat a teljesen "kompromisszumképtelen és soviniszta" román hatalommal szemben, ezért számukra csak az jelenthet esélyt, ha a jobboldali, "nemzeti" magyar kormány képviseli érdekeiket közvetlen diplomáciai, vagy európai szinten. mivel a felcsúti pojácát semmi sem érdekli, csak a fidesz választási szereplése, ezért célszerű számára ha élezi a többségi társadalom és a magyar kisebbség közötti viszonyt, miközben erőforrást nem kímélve próbálja ellehetetleníteni az RMDSz-t. mivel az új román választási rendszer gyakorlatilag kizárja, hogy a jövőben egy olyan kis párt mint, az RMDSz koalíciós partnerként, számottevő alkupozícióval rendelkezzen ( domináns egyéni választási rendszer, amely gyakorlatilag egypárti többségi - akár 2/3os - kormányzást tesz lehetővé országosan 30-35%os támogatottság mellett, így nem lesz igény koalíciós partnerre) a kinti magyaroknak hitelesen lehet bemutatni, hogy érdekeiket Romániában senki sem tudja hatékonyan képviselni, csak egy erős támogatottságú magyar kormányban bízhatnak, így könnyedén lehet szavazatokat gyűjteni az igazi cél elérésére: a határon túliak a fideszre szavazzanak 14-ben. minél szarabb a helyzetük, minél eszköztelenebbek, annál könnyebb őket megtéríteni.