Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ishtar

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dilka néven alkotó olasz illusztrátor és festőnő munkái akármelyik kislány szobájának falán ékszerként tündökölnének. Bár kicsit talán komorak, és a szimbólumok sem biztos, hogy mindig teljességgel ülnének egy kiskorúnál, de akkor is annyira babák, hogy muszáj itt és…..
Ishtar 2013.02.08 11:03:54
Betiltottak a hatóságok egy eretnek kampányt a fejlett Nyugaton. Link. A nőstény, aki nem az eszéről lett hirhedt, azt akarta elérni, hogy ne kínozzuk, és mészároljuk le állatokat egy szenvedélyünk miatt. Pedig nem véletlenül terjesszük iskoláinkban, hogy az ember mindenevő.…..
Egyre több az egyházi iskola Magyarországon. Az elmúlt 4-5 évben megduplázódott a számuk, és 2011-re arányuk eléri az összes intézmény 10%-át. Mivel jogosultak olyan költségvetési támogatásra, amelyre az önkormányzatok nem, ez is motiválja a helyi testületeket, hogy…..
Ishtar 2012.05.21 23:13:15
@wmiki: És te mégsem hagysz másokat abban hinni, amiben akarnak. És a tudomány nem szekta, szűkagyú barátom.
Először egy kicsit Wmikiről és arról, hogy miért csatlakoztam. Wmiki a maga borzalmas stilusával a szkeptikusokat és a tudósokat szeretné gúnyolni, illetve azok gondolkodásmódját kifordítani. Szektásoknak nevezi öket (Szkeptikus Társaság), amely olyan hittételeket terjeszt…..
Az ateisták miért ünneplik a karácsonyt? Képmutatásból?..
Ishtar 2012.05.21 19:52:26
Végigolvastam a cikket és a hozzászólásokat is. Bár én nem vagyok ateista, de van egy gyanúm, hogy annak számítok a szemedben. Miért is lennének képmutatók az atisták? A keresztényeknél nem kellenek nagyobb képmutatók ezen a világon. A Karácsony, a Húsvét, Szent Iván-éj, mind-mind létező ünnepek voltak már kereszténység elterjedése előtt. Az ateista karácsonyoknak semmi köze a hívők karácsonyának, egyszerűen csak ugyanarra a napra esik, és ugyanaz a neve. A pogányok karácsonyáról pedig még nem is szóltam.
Japánban is megünneplik a karácsonyt, pedig ott a lakosság nagy kis része keresztény. A többség shintoista és buddhista. Náluk a karácsony egy olyan ünnep, amit az ember a barátaival vagy a szerelmével tölt. És nem képmutatásból, hanem szeretetből, mert ne hidd azt, hogy a szeretet csak a keresztények kiváltsága, ez egy önző kijelentés lenne.

"oké, de miért pont ugyanazokkal a szimbólumokkal ünneplik az ateisták is, mint a normális emberek?"

Te írod majdnem minden bejegyzésed alatt, hogy a kommentelők mocskolódnak, és nem látod a saját egoizmusodtól, hogy pont te vagy az, aki másokat szidalmaz. Az atisták nem normális emberek? Hogyan fogadjon el téged bárki, ha te képtelen vagy az elfogadásra? Ugyanazokkal a szimbólumokkal? Lássuk csak... fenyő. Örökzöld. Az örökzöld fa állítása a germán szokásokból eredeztethető, még csak nem is keresztény. Egy keresztény miért állít karácsonyfát, ha az egyértelműen pogány szokás? Képmutatásból? Alma, dió. Gyümölcsök, amik télen is hozzáférhetőek, és az alma még külön (pogány) jelentéstartalommal rendelkezik. Gyertya? A Szenteste csak három, a karácsony első napja csak négy nappal később van, mint a Télközép ünnepe, az év legrövidebb napja. Mivel tél, hamar sötétedik, ergo valamivel világítani kell. Ja, hogy a fán? Mert meghitt. És, hogy az ateisták miért ünneplik a Szentestét? Nem a Szentestét, hanem a karácsonyt ünneplik, de nem vagyunk amerikaiak, és Magyarországon az a szokás, hogy az ünnep 24-én este van. Az ajándékozásra sem mondhatod, hogy keresztény dolog, csak, mert a Kisdednek ajándékokat vittek. Az ajándékozás emberi szokás, ami már az ókorban is dívott. A rómaiak is bőszen ajándékozgattak.