Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nap-Lak

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a tetővel már tisztában vagyunk, akkor nézzünk a lábunk elé vagy inkább alá, és tekintsük meg, hogy mi újság van az alapozás körül. Ez a szerkezet azért fontos, mert az épület összes terhét közvetítőként az alap adja át a talajnak. Emiatt a kialakítása attól függ,…..
Ahogy ígértem, elkezdem boncolgatni az épületünk szerkezeteit. Legelőször a tetővel kezdem, mert szerintem ez a lagfontosabb, hisz hiába újítjuk fel a belső tereket, ha közben ázunk befelé. Az épületekben a legtöbb kárt a víz bejutása tudja okozni (leszámítva a rossz…..
Ott tartunk, hogy már kiválasztottuk az ingatlanunkat, be is mentünk, de még csak kerülgetjük, és ez egyelőre maradjon is így. Ilyenkor az szokott lenni a dilemma, hogy mit változtathatunk rajta, mennyibe fog kerülni, milyen rejtett hibák bukkanhatnak a felszínre. Ezért egy…..
Falusi élet Péntek 13 2015.02.13 17:46:12
Ma nem volt ovi, le kellett foglalni a gyerekeket :). Hazafelé jövet Emmával megálltunk a mindenes ABC-ben, majd leragadtunk a Falu főterén. Nagyon hangulatos volt, olyan kellemes, balzsamos volt a levegő, sehol egy lélek. Olyan nyári estés, klasszikus falusi hangulat fogott el. Néha…..
Mielőtt elkezdeném a konkrét épület taglalását, pár általános dologra kitérek bemelegítésként. Ingatlan vásárlás előtt el kell dönteni, hogy hosszú távra vagy csak egy rövidebb időszakra tervezünk ott élni. Én az előbbivel fogok most foglalkozni, hisz mi is úgy…..
Tisztelt Látogatók! Egy új fejezetet nyitok a blogban, olyan témát érintve, ami az elmúlt évek megkeresései alapján nagyon sok embert érint. Egy meglévő épület felújítása... Végigi fogom venni, hogyan válasszunk épületet, mire figyeljünk, hogy megy az építészeti…..
  Ahogy a körítő- és teherhordó falakról, úgy erről a témáról is könyvtárat lehetne megtölteni. Igaz, nem ugyanolyan nagyot, de lenne itt is miben elmélyedni. De itt sem ezt fogom tenni, csak leírok néhány szempontot, ami segíthet kiválasztani, hogy mi mellett döntsünk. Csak…..
Ez az a témakör, amiről könyveket lehet írni, és mivel ezt már mások megtették, így én nem megyek bele a részletekbe, csak pár hasznos dolgot érintek. Ebben a fejezetben a tartó- és külső (szaknyelven körítő) falakról fogok beszélni, és a családi házakat érintem. Ezek…..
Folytatom az alapozást, habár itt már a föld felett vagyunk, de szerkezetileg még az alaptesthez tartozik.Egyre több helyen (én is ennek a híve vagyok) terveznek egy vasalt alaplemezt az épület alá. Ez úgy működik, mint egy födém, alulról tárcsaként összefogja az…..
A tervezés és a kivitelezés mellett fel szoktak kérni felelős műszaki vezetői feladatok ellátására is. Ha a Megrendelő nem szakember, vagy nem ér rá, akkor az én feladatom, hogy az építkezés sarkalatos pontjainál ellenőrizzem a kivitelező(ke)t. Egy most futó munkán fogom…..
Leendő tulajdonosai az egyik dél-budai kerületben szeretnék felépíteni ezt a mediterrán jellegű házat. Részletrajzokkal és költségkiírással együtt megkaptam a részletes tervet is, így itt az árajánlat a kivitelezés költségeire tartalmazza. A látványterv: Alaprajzok…..