Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katoci

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Töretlen lendülettel, és mindhárom legendás énekesével áll a Sportaréna színpadára a Helloween 2020-ban. A német power metal zenekar Kai Hansen, Michael Kiske és Andi Deris összefogásával ad ki a nyár végén egy új lemezt, amit Budapesten október 19-én mutatnak majd be élőben...
A magas vérnyomás pitvarfibrilláció kockázatával jár, ami a stroke és a szívinfarktus kialakulását okozhatja. A szív nem szabályszerűen ver és nem tökéletesen pumpálja a vért sem ebben az esetben...
Katoci 2018.06.04 15:07:40
@szódabár: AF (atrial fibrillation) = magyarul PF (pitvarfibrilláció). Ha rendetlen szívverést észlelünk, forduljunk orvoshoz mindenképp. A PF hátterében gyakran áll szívbetegség, de ha nincs is komoly baj, elég 48 óra, hogy emelkedjen a stroke veszélye.
Kávésarok 8 tévhit a kávéról 2018.04.19 16:03:41
Mind tudjuk, hogy vannak városi legendák a kávé jó és rossz hatásairól, magunk is lehet hiszünk párban, de biztos, hogy valakitől már hallottuk ezeket. Most néhány tévhitről lelobbantjuk a fátylat nektek.    #1 Kiszáradunk a kávézástól A tévhit a koffein természetes vízhajtó hatásából ered, de…..
Katoci 2018.04.20 12:26:05
@_B_: Nem emel pulzust, és az alapanyagcserét sem befolyásolja. Viszont meghozhatja a kedved a futáshoz (sportoláshoz) :)
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk. Tisztelt Praxis!   Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra…..
Katoci 2017.05.08 17:33:14
@ember100: Csak azért írtam a példát, hogy azok akik azt hiszik, máshol kolbászból van a kerítés, lássák, hogy nem abból van (és elég friss az eset, nincs két hetes). A részletek a komoly vitához hiányosak, arra meg, hogy a poszter benézzen és tisztázza a kérdéseket minimális az esély az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve. Az is lehet, hogy 3 éve írt szegény a Praxisnak, de azóta várakoztatták a publikálással :). Nem fényes a hazai egészségügy helyzete, és romlik, de ha ez a sztori lenne a legnagyobb gondunk, akkor tőlünk tanulnának a világon mindenhol egészségügyet szervezni.
Katoci 2017.05.08 23:03:55
@AnnaKarenina: "A sürgősséginek pont úgy kellene működnie, ahogy az amerikai sorozatban láttuk (Vészhelyzet), szinte azonnali vizsgálat, diagnózis, továbbítás a 24 órában működő kórház megfelelő részlegére, ha az idő sürget, életmentő beavatkozás elvégzése." - eljut majda is a tudomány egyszer, de a közelében sem jár. Azt ne várd a valóságtól, amit egy színészcsapat eljátszik, és a vágó belesűrít 45 percbe. És azt se felejtsd el, hogy a sorozat nem hasfájásról szólt. Ha betolnak egy életveszélyben lévő beteget a sorozatot megszégyenítő csapatmunka van (az OBSI-ban legalábbis, Honvédhoz nem volt szerencsém).
Köszönöm Jászberényi kórház, hogy annyiszor rámb*szták az ajtót, mikor mentem kezelésre, és köszönöm, hogy egy életen át, viselhetem a fül orr gégészet hanyag, nemtörődöm orvosainak a nyomát, az arcomon.  Tisztelt Praxis Blog!    Nem sűrűn osztom meg véleményemet,…..
Harmadfokú hőségriadó van érvényben kedd éjfélig. A várható maximumok 33 és 37 Celsius fok között alakulnak. El tudom képzelni, hogy ti is szenvedtek a melegtől. Itt van egy-két spúrtipp,…..
Gusztustalan, pökhendi, undorító stílusban beszélnek az emberrel, amikor az mozogni nem tud. Különösen arrogáns az illető, aki mai napon veszi fel a rendeléseket. A felügyeleti szerv címét nem volt hajlandó megadni.   Tisztelt címzett!   Szeretném, ha segítséget…..
Katoci 2015.07.10 17:38:36
@Tudományos libsizmus: Nem, mert nem az. Az orvosi nyelvben a Strokenak két formája van: vérzéses (agyvérzés) és ischaemiás (érelzáródás, ami a vérzés ellentéte ugyebár). A népnyelvben viszont a stroke csak az érelzáródásost jelöli, a vérzéses formát csak agyvérzésként emlegetjük. Stroke helyett agyvérzést írni tehát mind a két változat szerint hibás.
Ha a jóérzésű egészségügyi dolgozók esetleg az efféle söpredéket kilöknék maguk közül, magának az egészségügynek is jóval jobb lenne a megítélése. Tisztelt Praxis!   Az én esetem szerencsésebb kimenetelű, mint másoké, akik önöknek írnak, de egyben felháborító…..
Tizenkétszer mentették meg a páromat, a tizenharmadik alkalommal azonban egy idegen kórházba vitték. Ezt már nem élte túl. Sajnos volt alkalmam megtapasztalni, hogy mentős és mentősök között is van különbség. 18 hónap alatt 12 szer a mentősöknek és az orvosoknak, nővéreknek…..
Édesanyám pedig ott állt a folyosón, ahol egy doktornő közölte vele, hogy ők nem traumatológia, nem az ő dolguk őt ellátni. Édesanyámat 2014 augusztus 16- án 11 óra 05-kor a járdán elütötte egy autó. Nem az úttesten, hanem a járdán. A zebra előtti járdaszakaszon, a zöld…..
Katoci 2014.09.29 21:44:01
@zunuke:
Én meg az olyan hozzászólókat szeretem, akik úgy alkotnak véleményt (mi több, véleményüknek hangot is adnak) hogy a történetet nem hogy nem látták, de egy olyan személy tollából olvasták aki szintén csak hallotta a történteket, ráadásul arra nem képes, hogy visszajöjjön, és megvédje állításait. A hozzászólásom második felében pedig nem tudom mi kivetnivalót találsz, világosan két részre volt osztva: a.ha vérzik, és nyílt törés; b. ha nem. Azt hogy mi mit gondolunk, mi történhetett, az teljesen mellékes, az igazság vsz soha nem fog kiderülni. És hogy mi jut eszébe egy normál gondolkodású embernek a poszt olvasása után? Az hogy ez így, ebben a formában nem történhetett meg. És nem azért, mert nem hiszem (én, vagy bárki más) hanem mert a valóságtól teljesen elrugaszkodott dolgokat tartalmaz. Próbálj néha gondolkozni, és ne csak az első dolgot írd le, ami eszedbe jut.
Katoci 2014.09.30 10:28:12
@zünüke: A posztolók 99%-a nem jön vissza megvédeni az igazát, mert az első pár hozzászólásból látja, hogy valami rejtélyes oknál fogva ezek a "dilettánsok" rögtön kiszúrták azt a részt (részeket) ahol a hatás növelése értelmében hazudott. És ha már egyszer a hitelességén csorba esett, már soha nem fogja tudni bebizonyítani, hogy van az egésznek egy érdemi valós alapja (mint ahogy a fenti posztolónak is vsz van igaza, legalább részben, de mivel a sztori alapját képező "ömlött a vér", "sokkos volt" stb nyilvánvalóan kummantás - nem mert én nem hiszem, hanem mert az úgy, ahogy leírta nem történik meg - megdőlt) nem tudjuk hol ért véget a fikció, és hol kezdődik az igazság.
A te indoklásodban meg ott a hiba, hogy iagz, hogy ráugrik pár EÜ dolgozó, és próbálja kideríteni, hogy mi is történt (ha már a hallgattassék meg a másik fél is elve nem érvényesülhet), de legalább 2x, ha nem 3x annyi hozzászóló fogja védeni.
Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy volt baleset, vsz volt törés is (ebből egy ügyeletes belgyógyász legfeljebb annyit lát, hogy duzzadt), de nem volt nyílt törés, helyette volt horzsolás, amiből szivárgott a vér az elején, de egy papírzsebkendővel elállította a sérült (bár nem vagyok tarumatológus, de nem tartom valószínűnek, hogy egy földel szennyezett nyílt törést akutan lemezzel megrögzítettek volna, annak vsz a végtag lerohadása lett volna a vége). És ezért bizony nem jár mentő, pesten sem, és vidéken sem (legfeljebb a felajánlott és el nem fogadott betegszállító egység).
Katoci 2014.09.30 13:12:59
@szigetipotyautas: A sokk orvosi kifejezés, és elég világos a meghatározása, és rohadtul nem azt jelenti, hogy nagyon megijedt, de ezt mint írtad te is tudod. De én nem ezt "kértem számon" hanem az ún. köznyelvi változatot. Ha a köznyelvben elterjedt "sokk" definíciót használjuk, akkor is gondolkodásképtelen a beteg, nem fog sem hozzátartozót, sem mentőt hívni. Ha tudatosan eltúlozzuk a tüneteket az bizony hazugság (sokk, vérpatak, kilógó csontok stb), a többség szimpátiájának elnyerése érdekében. Te beveszed, én nem. Ennyi. De jó lenne, ha a poster megjelenne, és elnondaná ami valójában tortént. De úgy tűnik csak ideböffentett valamit, és hagy minket a sötétben tapogatózni, mi meg vagyunk olyan birkák, hogy vitázunk rajta. Ha valakinek megalapozott a panasza, tegyen hivatalos panaszt vagy a kórház vezetőségénél, vagy a betegjogi képviselőnél. És bár valószínű, hogy egy fecske nem csinál tavszt, ha rendszeresen kell a vezetőségnek ilyen üggyel foglalkoznia egy adott orvos miatt, akkor lépni fognak (közvetlen környezetemben is volt rá példa). Csak ott ki kell állni magunkért, és meg kék védeni az álláspontunkat, és olcsó trükkökkel nem megyünk semmire.
Helyreigazítás 05.18.: A cikkben tévesen szerepeltettük, hogy a második idézet is Kövér Lászlótól származik. Valójában az interneten hiteles forrásban sehol sem szerepel a második idézet szó szerint, csupán annak egyes részletei, és az sem Kövér László szájából. Sajnos…..
Katoci 2014.05.17 21:59:06
@♔bаtyu♔: Ja :) Teljesen felesleges ezen rugózni, csak annyira Kövérre volt kihegyezve az egész, hogy az már zavaró. Az egyoldalú de függetlennek beállított cikkektől kinyílik a bicska a zsebemben.
Többször átgondoltuk, de nem bennünk volt a hiba. Nem indulatosan kértük őket, a tüneteket elmondtuk és mégsem jött ki az ügyelet. Tisztelt Praxis blog!   Az ügyelettel sajnos nekünk is volt hasonló történetünk, mint amit önöknél láttam. Azon gondolkodtam, egyáltalán mire…..
Mi lett volna, ha odafigyelnek az orvosok, törődnek vele a nővérek? Vagy ha nem adjuk a hálapénzt, az életet meg se érdemlik? Tisztelt Praxis!   Leírom az én (mi) sajnálatos tapasztalatunkat a deszki tüdőszanatóriummal. Kezdem 1 héttel korábban. Anyunak vizesedett a lába…..
Praxis Magára hagyták a beteget 2013.08.10 08:23:01
Ma Magyarországon mindent megtehetnek azok az orvosok akik itt maradtak, és vezető beosztásba helyezték őket. Rettenetes artrítiszes fájdalmaimat szteroidokkal kezelte a szakorvosom több mint fél évig. Közben többször is jeleztem,hogy nem tudom mi bajom van, de rosszul érzem magam.…..
Katoci 2013.08.10 20:44:04
@Reggie: "Ironia pedig egy orszag, ahol ironok elnek." benéztem, bocsi. No comment

Mindenkivel előfordul, hogy "elnéz" valamit -igen sajnos orvosokkal is, bár viszonylag ritkán - de nem tudhatjuk, hogy erről van-e szó, egyszerűen nincs elég információ, és a betegség szakértője sem vagyok. Ha viszont elnézel valamit, fokozottan figyelsz, hogy ugyanazzal az ügyféllel (beteggel jelen esetben) ne fordulhasson elő. Persze lehet, hogy ez csak az én véleményem. Nem meggyőzni szeretnék senkit, csupán segíteni szeretnék. A kommunikáció az, amiben talán legjobban le vagyunk maradva Európa nyugati részétől. Orvosok és betegek egyaránt.
Katoci 2013.08.10 20:48:19
@DarthVader: Az emberi agy tudtommal gyakorlatilag képtelen multitaskingra. Amit annak hiszünk az gyakorlatilag a témák közti gyors váltásoknak köszönhető. Sajnos a két agyfélteke nem tud úgy viselkedni mint 2 processzormag :D
És mégegyszer: Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció. Nem durcizás, nem rohangálás. Sokkal többet meg lehet így oldani mint egyesek gondolnák.
Katoci 2013.08.10 21:00:34
@DarthVader: Az enyém szól :D Olyan dolgokra emlékszik, hogy megáll az ember esze.
nejlon Kifordított állatok 2012.05.20 12:55:00
A Londoni Természettudományi Történeti Múzeumban nyitották meg ezt a bizarr kiállítást. Gunther von Hagens német anatómus kisérletezte ki ezt technikát amellyel a testeket lehet 'tartósítani'. Csak az erős idegzetű érdeklődőknek ajánljuk...        …..