Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csibész315

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször írtam már arról, hogy az elmúlt bő fél év során nem nagyon halmoztak el tájékoztatókkal, ismertetőkkel vagy jó tanácsokkal akár a kezelés(ek), akár az általános életmóddal kapcsolatban. Ennek most vége! Üdvözöljük a Rákosok világában!Gratulálunk Önnek…..
Csibész315 2012.10.01 13:48:54
Szia!

Az a szomorú, hogy nincs ez annyira eltúlozva.
Ugye most testközelből tudok viszonyítani ebben a témában, hisz a nagypapám nemrég hunyt el daganatos betegségben.
El kell mondjam, az utolsó 3 hétben bizony olyan szinten xartak rá, hogy mi van Vele, hogy az vérlázító!
Ugye Ő már felkelni se tudott az ágyból, de még felülni sem!
Mi ahányszor ott voltunk, mindig hagytunk mellette az ágyban egy 'cumizós' üdítős üvegben vizet..
Volt olyan 'nővér' aki rendre kivette mellőle az ágyból, és mikor mi bementünk, és szóvá tettük ez volt a válasz:
'Meg kell hagyni a betegnek a szabad választás jogát, hogy mikor iszik-eszik'..
Azt mondja meg nekem valaki, hogy egy olyan ember, aki már teljesen beszámíthatatlan, ráadásul nemhogy menni, felülni se tud, annak milyen szabad választása van már?
A nagypapám sírva fakadt, mikor bementünk, és könyörgött, hogy adjunk Neki végre inni, mert hiába kérte, azt a választ kapta: 'Maradjon nyugton, és aludjon!'
Ugyanez a 'nővér' olyan stílust eresztett meg többször is velünk szemben, hogy szívünk szerint elbeszélgettünk volna a főnökével, de ugye amikor az embernek valakije haldoklik, akkor kisebb gondja is nagyobb annál, hogy valami fantom főnök után hajkurásszon.
Úgyhogy véleményem szerint, ezek sajnos legális halálgyárak, főleg az idős embereknél van ez így.

Örülök, hogy Te épségben kijutottál ezeknek a karmaiból, és remélem, még legalább 80-90 évig boldogítod a szeretteidet!
Nyakamon a hétfő, azaz a második kemó időpontja. Megannyi flaska, két éjszaka és, ha jól sejtem, egy legyőzésre váró démon vár majd rám. Miért érzem úgy, hogy nem a kacagásomtól lesz majd hangos a kórház? Szokás szerint gyorsan eltelt az idő, pedig már éppen kezdtem…..
Mindössze ennyi kellett, hogy végre egy jót tudjak aludni. Illetve kettőt. Történt ugyanis, hogy meghosszabbítottuk a hosszú hétvégét és elmentünk egy országgal odébb pihenni. Mindenkire ráfért már. Jó levegő, nyugodt, tiszta környezet. Szinte csodákat tud tenni az emberrel,…..
Csibész315 2012.08.23 09:00:25
@Altezza: Látszik a képen, hogy nagyon tetszik Neki. :D
Tényleg idilli helynek tűnik már ennek a képnek az alapján is.
Megjegyzem, kb. úgy 1000 évvel ezelőtt, én is hasonló hintán repkedtem.. :)
Szeretem az ilyen csupa zöld tájakat.. Végtelenül megnyugtató.
Nem csodálom, hogy jól pihentél. Egy ilyen helyen testileg, lelkileg pihen az ember.
Jó lehet egy ilyen helyen élni..
Csibész315 2012.08.24 09:59:47
Egyet értek NYulacs írásával, ugyanakkor azokat is meg tudom érteni, akik titkolni szeretnék.
Nem olyan egyszerű ám ez! Nem fekete, vagy fehér!

Sajnos tényleg sokan vannak, akik mikor megtudják, hogy a közelükben valaki rákos lesz, 'furán' kezdenek viselkedni, mintha legalábbis súlyosan fertőző betegségben szenvedne az illető.
És sokan pont ezt akarják elkerülni.
Nameg vannak, akik nem akarják, hogy szánják őket.

Nem mondtam még, de a nagypapám hólyag rákos lett pár éve, volt 3 műtétje. Most ott tartunk, hogy már áttét van mindkét tüdején. 80 felett van már, így kezelés szóba se jött főleg a többi betegség miatt. Az orvos szerint maximum 1 hónapja van hátra. Nagyon legyengült, nem akar enni, állandóan csak aludna..
Nagyon nehéz. Sajnos Ő agyilag is eléggé leépült egy másik betegség miatt. Nem mondtuk meg Neki mi a baja. Csak annyit, hogy víz van a tüdejében.
Azért mert, 1 perc alatt elfelejti, ha meg mégsem, mert épp ez lenne a kivétel, azzal csak még rosszabbat tennénk Neki (szerintem). Minek keserítsük el?
A múltkor, így is elsírta magát nekünk, hogy Ő nem akarta ezt stb.

Persze, ha nem lenne az agyi leépülés, akkor megint más lenne a helyzet. De így..

1 szó mint 100 kedves Altezza: Minden tiszteletem a Tiéd a hozzáállásodért, és azért hogy belefogtál ebbe a blogba. És szerintem vagyunk páran, akik nem lepődtünk meg, hogy bekerültél ebbe a goldenblog szavazásba!
A nyár a szabadságolások ideje, így én is adtam egy hónap kimenőt emésztőcsatornám utolsó szakaszának. A pihenő azonban bő egy hete lejárt, ismét eljöttek a dolgos napok. Egy igazán dolgos legalábbis már volt.Mindenki megtapasztalhatta már, hogy egy hosszabb vakáció után…..
Csibész315 2012.07.31 12:46:57
A mobili-ről (www.mobili.hu/) nem hallottál még? :D
Csibész315 2012.07.31 12:47:51
Egy hét telt el a második műtét óta, így már kaptam némi ízelítőt az új világrendből, amely természetesen változásokat is hozott. Igaz, nem csak olyan területen, ahol vártam volna.A legnagyobb aggodalmam az volt, hogy ha nem is véglegesen, de egy jó ideig csak kezet mosni tudok…..
Csibész315 2012.07.31 12:39:41
@Fruzsibogár: Együttérzésem!
Gyógyulj meg Te is!

Altezza! Örülök, hogy jól vagy!
Megvolt a második műtét, néhány órája már itthon is vagyok. Sőt, már fagyizni is voltam. Gyorsan, csendben, már-már unalmasan telt el az elmúlt néhány nap. Köztudott tény, hogy az emberek az ismeretlentől félnek a legjobban, ennek megfelelően múlt pénteken szinte rezzenéstelen…..
Csibész315 2012.07.25 19:20:41
@Altezza: A rendőrök a 'sün', vagy tévedek? :P

Mellesleg tényleg kivagyok, ne is tudd meg hogy.. :D :P
Múlt kedden akkorát taknyoltam, hogy azt hihették az emberek földrengés volt.. :P
Drága 'kiskutyám' meglátta a cimboráit..
Térdem darabokban, és vagy 2x akkora lett, mint normál esetben..

Milyen színű alagutat szeretnél? És milyen világítást? :P :D
Így tartja az ősi focis mondás. És mivel nagy rajongója vagyok az említett sportágnak, nem dönthettem másként, csakis úgy, hogy ragaszkodom az első műtét alkalmával megismert altatóorvoshoz.Ennek a döntésnek pedig az lett az eredménye, hogy mégiscsak pénteken lesz a műtét. Nem…..
Holnap ismét a hazai egészségügy elé vetem magam. Új műtét, új vizsgálatok, új időpont. Merthogy jelen állás szerint nem pénteken, hanem már csütörtökön visszaadnak majd a toalettpapír birodalmának. Pénteken sikerült elérnem a sebész asszisztensét, aki egyrészt…..
Csibész315 2012.07.16 18:36:16
@Altezza: Ragaszkodtál minden csepp véredhez, csak túl kitartóak voltak, mi? :)
A hullaszagot nem tudod átvenni, ha nem mész a patológia közelébe. ;)
Mert alanyi jogon még nincs ott 'dolgod', higgy nekem! ;)
Fantasztikus hírt jelentettek ma be: szinte biztosan megvan a Higgs-bozon. Ennek két okból is örülök. Egyrészt újabb gólt szerzett a tudomány a vallásokkal szembeni meccsen, másrészt felszabadult egy halom tudós, akik végre elkezdhetik kutatni, hogy milyen bozonnal lehet leoldani a…..
Cirkuszi produkciók előtt szokott hangulatkeltésként felhangozni a fenti kettős. Délelőtt varratszedésre indultam, mégis többször is hallhattam ma a fenti felvezetést, igaz csak képzeletben. Fontos dolgok előtt hajlamos vagyok kissé izgulni, ma mégsem tettem, aminek az a prózai oka…..
Csibész315 2012.07.02 22:57:01
@Altezza: Csak maradj is ilyen kitartó! ;)

A tűről szívesen lemondok, sose bírtam. :P
Az iskolában mindig a legnagyobbal szúrkáltak, pedig nem vagyok elefánt..
A családi legenda szerint anno megkérdezték tőlem, hogy szeretnék-e testvért? Nemmel feleltem. Mikor megkérdezték, hogy miért, akkor azt válaszoltam, hogy úgy mindent meg kellene osztanom vele. "Akkor majd két tábla csokit veszünk!" - jött az érvelés. Mire én: "Akkor nekem vegyetek…..
Legalábbis így tartja a mondás. Az sajnos nincs benne, hogy ez a nevetés baromi nagy fájdalommal jár, legalábbis műtét után. Az elmúlt két napban többször is abba kellett hagynom személyes és telefonos beszélgetéseket a fenti ok miatt. No, de ne szaladjunk ennyire előre a…..
Csibész315 2012.06.25 12:38:21
@Altezza:
Te tényleg nem semmi ember vagy!
Örülök, hogy jobban vagy, és hazamehetsz a családodhoz!

Remélem azért továbbra is folytatod a blogolást, mert nagyon jókat kacarászok a szövegeiden!
Nem is csodálom, hogy nem tudsz beszélgetni sokáig, mert elég csak kinyitni a szádat, és az ember már fetreng a nevetéstől, és ha egy hasonlóan "hülye" ember a partner, akkor az rögtön kontrázik..

Azért azt a Geronazzo Máriát kihagyhattad volna.. Épp enni készültem, mikor nekikezdtem az olvasásnak..
Elkezdődött a műtét előtti utolsó huszonnégy óra. Leszámítva, hogy ma még nem ettem, illetve, hogy délelőtt kicsit többet ültem a deszkán, ez is csak egy átlagos nap. Itthoni semmittevés. Újabb igazolása annak, hogy mennyire nem tudom értelemmel megtölteni a napokat.…..