Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meluzina

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor valaki mellettünk szitkozódik, sokféle elképzelés kezd körvonalazódni bennünk az illetőről, de lefogadom, a legkevésbé sem jut eszünkbe egy durva, közönséges, netán obszcén szavakkal dobálózó emberről, hogy ő feltehetően az átlagosnál intelligensebb, esetleg őszintébb, vagy akár nyugodtabb.…..
Tényleg hülyébbek lennének  a digitális világhoz szokott gyerekek? Vagy csak a világ változott akkorát?  ..
Meluzina 2019.02.10 19:03:08
@szepipiktor: Teljesen egyetértek a leírtakkal! Ráadásul az így lebutított (és lealjasított) generációkat könnyű befolyásolni és irányítani...
Többen kérdezik tőlem, hogy mi várható a közeljövőben Magyarországon és milyen kilátásai vannak Orbán Viktornak a 2018-as választáson.  Az egyre nagyobb érdeklődésre való tekintettel a születési képlete alapján elkészítettem a jelenleg még regnáló miniszterelnök személyiségelemzését és…..
Meluzina 2018.09.19 16:10:16
Egy tengerparti strandon pihenve két franciául beszélő hölgy telepedett mellénk. Az egyik csinos volt, a másik gyönyörű. Mintha a Jóisten versenyre kelt volna Pygmalionnal bebizonyítván neki, hogy tud ő is tökéletes szépségű nőt teremteni. E tökéletes női testet csak egy…..
Hogy a házasság intézménye kiüresedőben van a nyugati civilizációban közhely. De mi van az esküvővel? Miért van az, hogy bár sok esküvőn és lakodalmon voltam, egyiken sem tudtam jól érezni magam? Az esküvői szertartás egyidős a házasság intézményével és bár eltérő kultúrák eltérő rítusokat írnak…..
 Mi férfiak gyakran kapjuk az a kritikát a nőktől, hogy nem szorult belénk semmi romantika. A legtöbbször viszont szerintem arról van szó, hogy alapvetőn mást gondol a romantikáról a férfi és mást a nő. A nők romantika képét alapvetően két kulturális termék befolyásolja. Az egyik a romantikának,…..
Meluzina 2018.08.20 13:58:23
@Mia and me: Svédországgal inkább ne bezzegeljünk... A hülyeség csúcsai... A kihalés szélén állnak, a gyerek feljelentheti a szüleit a legkisebb apróságért, botrány, ha egy kislány túl sokat babázik és elveszik a gyereket a szülőktől, ha nem 100%-ig libsi mód tartják (mert nevelni nem nevelik) és ha így megy tovább a migrikkel, úgy kifosztódnak, hogy ismét megtanulnak földet enni és falevelekból cipót sütni, mint őseik hosszú évszázadokon keresztül...
Legutóbbi jegyzetem a sajtóval, kommenteléssel és indulatokkal kapcsolatosan sok kérdést felvetett. Egy aspektust azonban nem jártam körül: a televíziót, a rádiót, az internetet akár ki is lehet kapcsolni...
Természetes, hogy minden szülő boldognak és sikeresnek szeretné látni a gyermekét felnőtt korában. Sok esetben megjelenik, a „vigye többre, mint én”, vagy a „könnyebb élete legyen” vágya is, és találkozni kevésbé szerencsés – vagy kimondottan káros – szülői vágyakkal: „valósítsa meg azt, amire én…..
Meluzina 2017.02.19 21:30:56
@midnight coder: Bizony! Politikus, vagy üzletember...
Vélemények szökőárja öntötte el a SZEMlélek felületeit a Veres András püspök közleményét bemutató cikkünk hatására. Két nappal a közreadás után máris számos tanulság mutatkozik...
Meluzina 2017.02.02 12:37:24
@jabbok: Azért a II. vatikáni zsinat újításainak bírálatában van valami igazság...
Amikor jól megy, csupa pénz és csillogás az élet, márpedig a jól megszokott luxusról nehéz lemondani, így amikor nehezebb idők jönnek, az ember gyorsan a csőd szélén találhatja magát. Valahogy így lehetne összefoglalni egy-egy tönkrement híresség tipikus történetét. Ma…..
Egyre többeket nyomaszt, hogy a feminizmus, amely eredetileg a nők egyenjogúságáért létrejött mozgalom, mára önmaga paródiájába csapott át. A harcos és erőszakos feministáknak sikerült egy álszent, férfiellenes gyűlöletcsoporttá degradálni a mozgalmat. Eljutottunk oda, hogy…..
Meluzina 2015.07.30 20:19:05
@Mr. Waszabi: Állítólag Dél-Amerikában szoktak füzyülni a lányok a fiúk után :-)
Meluzina 2015.07.30 20:20:32
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mert néhányan magamutogatást csinálnak belőle...
Fodrász Blog Hogyan adj... 2015.05.11 20:22:04
"Fodrász vagyok, nem jótékonysági szervezet!" Sok fodrásztól hallottuk már ezt a visszataszító mondatot. Persze senki nem szeret ingyen dolgozni, hisz elsősorban azért dolgozunk, hogy eltarthassuk magunkat, szeretteinket, családtagjainkat. Ez eddig rendben is van. Ugyanakkor újabban…..
Fehér Jánosné Vincze Irén viseletkészítő kitüntető címek és szakmai díjak birtokosa, a Heves Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, aki a Gombold újra! verseny zsűrijében figyelte a fiatalok munkáit. - Fel tudja eleveníteni, hogy mikor került kapcsolatba a…..
Sárköz népművészete Szellemi Kulturális Örökség listára felterjesztésre került. Remélem hamarosan ott is lesz a  rangos listán! Az alábbi videóban minden benne van. Hogy miért írok mégis a témában? Mert olyan nagyon szép és nagyszerű!      Sárköz  Magyarország…..
Fülgyertya. Ízlelgetem ezt a szép összetett szót, amelyet 15-20 évvel ezelőtt senki nem tartott volna kevésbé viccesnek, mint a foglétrát, a haskanalat vagy az orrceruzát. De változott a világ, és ma már tudjuk, hogy a fülgyertya a hopi indiánok ősi tudásának megtestesülése,…..
Beer Miklós püspök elindított valamit. Vagy inkább kirobbanott. Vagy inkább feltárt. Egyetlen napon belül kétezren olvasták egy frissen indított blog negyedik bejegyzését, sok száz hozzászólás született, amelyeket érdemes közelebbről megszemlélnünk, mert van bennük valami.(Szerző: Gégény István) 1.…..
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntése kiengedte a szellemet a palackból, mert ha ezek után egy férfi beballag a Csak csajok! fitnesz klubba, és ott közlik vele, hogy csak nők válthatnak bérletet, máris rohanhat jogorvoslatért, és a hatóság kénytelen lesz igazat adni…..
Meluzina 2014.12.02 22:29:27
@alfax: Mi Közép Európa vagyunk :-)
Egészen döbbenetes eset történt kedden Győr belvárosában. Egy fiatalember vásárlás közben rosszul lett, majd összeesett egy üzlet előtt. Ami azonban ezután történt, az ékesen példázza Magyarország minden eddiginél mélyebb erkölcsi válságát. A haldokló fiatalembert ugyanis…..
Meluzina 2014.12.02 21:57:49
@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): Szívemből szóltál! Mennyire igaz ez! Ez engem is felháborít, amikor minden negatív kortünetet jelleg magyar sajátosságnak állítanak be. Ez sajnos a XXI.-ik századra jellemző, és Amerikában jelent meg először. Édesapám mondta, hogy az ő gyerek és fiatalkorában szégyen volt, ha valaki nem segít a bajban lévőn.
Meluzina 2014.12.02 22:00:10
@annamanna: Nem beszélve a Pozsonyi csatáról, Nándorfehérvárról, és arról, hogy megmaradtunk a Kárpát-medencében, ahol rajtunk és a rómaiakon kívül senki sem tudott megmaradni...
Országos felháborodást keltett a kormány „szociális temetésről" szóló javaslata, különösen az a kitétel, hogy az állam csak abban az esetben vállalja át a költségek nagy részét, ha a hozzátartozók valamilyen részt vállalnak a végtisztesség megadásában. A Facebook-tól…..
Meluzina 2014.12.02 21:54:06
@dr Smittpálelnökúr: Nem volt semmilyen "első éjszaka joga" azt később találták ki...
Nők, régi fotókon. Sokat láttunk már és bevallom sokszor felmerült bennem, hogy vajon akkoriban mindenki csúnya volt? Most nemcsak a mai szemmel nem túl szép frizurákra és sminkekre gondolok. Mintha minden hölgynek egészen taszító lett volna az ábrázata. Lássuk csak például Ő, Ő, vagy Ő. Ugye? Nos…..
Meluzina 2014.11.05 20:05:12
@Superstar75: Ez így van.
Miután megtalálták szerelmes leveleit, végre Hollywood is úgy érzi, van értelme filmet forgatni a sivatagok elfelejtett hölgyéről.   Arábiai Lawrence-hez hasonlítható Gertrude Bell. Róla azonban nem forgattak filmet, habár jóval nagyobb hatása volt a Közel-Kelet…..
Bármilyen meghökkentő, akadtak éhező, alultáplált kormányzók – az ókori Egyiptomban. A Granada és Jaen Egyetem kutatói az Asszuán-régióban lévő Qubbet el-Hawa temető feltárása során jutottak erre a következtetésre. Több mint 200 múmiát és a 33. számú sírban…..
Mi a fene történt a kalappal? Hová lett a klasszikus kalap, a fedora, amit Indiana Jones is visel? Hová tűntek a Stetsonok? Ki száműzte a szalmakalapot, selejtezte le a gyapjúsapkát? A Deerstalkert miért a vietnami háborúról szóló filmnek ismerik, és a Panama miért csak egy…..
Mindig van annak valami diszkrét bája, amikor egy magyar hírességet kapunk érthetetlen sztárallűrökön, különösen olyan esetben, ha az illetőt egyébként még egy buszra szállva se ismeri fel senki. Van valami megmagyarázhatatlan gorombaság, nemtörődömség, flegmaság…..
  Sokaknak feltűnt, hogy az 1896-os Magyarország, azaz a Magyar Állam 1000 éves  fennállásának millenniumi ünnepétől valahogyan nem stimmel a számolás. Az eltelt 115 évet évet egyesek csak 11 évnek számolják.    A kormány szerint az Államunk olyan jó állapotban van, hogy legalább száz évet…..
Meluzina 2014.08.20 14:51:57
@Tahó Sandokan: Azután is az volt! Mi voltunk az egyetlen ország, amelyik sem a pápának, sem a német-római császárnak, sem Bizáncnak nem volt hűbérese. Szent István többször is visszaverte a német római császárt..