Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gsnake

0 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Arthúr Király: A kard legendája King Arthur: Legend of the Sword 2017 Igen, elsőre nekem is valami Asylum film ugrik be, de nem. Ez sajnos nem egy megaprodukció koppintása, hanem egy valódi száz x milliós Hollywood-i alkotás méghozzá a szebb napokat is megélt Guy Ritchitől. Végérvényesen…..
Anthony Howard-Crow egy 32 éves kaszkadőr és YouTuber férfi, aki nemrég valami bődületes őrületbe kezdett: 100 napig csak fagylaltot, fehérjét (azt is csak táplálékkiegészítő formájában), és némi alkoholt fogyasztott. Kísérletének célja bebizonyítani: tök mindegy, hogy mit eszünk, amíg a…..
Annak idején megpróbálkoztak az Alien és a Predator lényeinek egymásra eresztésével, a világok kombinálásával, sőt A Halál a Ragadozó ellen még egy folytatást is megért, ám egyik film se vívta ki a rajongók feltétlen elismerését. Azért mégis lehetne tovább próbálkozni a…..
1990-ben jelent meg Michael van Straten és Barbara Griggs bestsellere Superfoods, magyarul Szuperélelmiszerek címen. Azóta is folyamatosan jelen vannak a köztudatban a szuperételek, hisz mindannyian vágyunk olyan „csodaszerekre”, amelyek segíthetnek lefogyni, méregteleníteni és egészséget megőrizni...
Gsnake 2016.05.12 08:23:30
@zZz: a paleora hivatkozni nem túl ildomos, mert maga az egész paleo rendszer egy bullshit. Tény, hogy a gyorskajákon, telített zsírokon, egyszerű szénhidrátokon élő átlagembernek sokat segít eleinte, használ az egészségnek, de nem azért, mert olyan szuper a makroösszeállítása (egyébként emlékeim szerint a hüvelyeseket szintén száműzi az étrendből), hanem azért, mert a finomított élelmiszerek, a fehér liszt, az agyoncukrozott kalóriabombák elhagyása már önmagában sokat jelent. Viszont egyre több kutatás szól arról, hogy hosszú távon nem egészséges a paleo étrend (hiánybetegségek).

A barna rizs valóban nem a rizsek Szent Grálja, viszont a fitinsav probléma fermentálással kiküszöbölhető, bár a cinktartalom felszívódása még az után sem javul számottevően. Az más kérdés, hogy ki akar bajlódni a fermentálással, mikor egyszerűbb egy jó minőségű (mondjuk basmati) fehér rizs további körettel megfejelni (saláta, teszem azt), amivel máris megjelenik a rosttartalom az adott étkezésnél.

Magvak és a többszörösen telítettlen zsírsavak: ezekben bajos véglegesen állást foglalni, az utóbbi években egyre több kutatás mutat rá arra, hogy lehetséges (ismétlem: lehetséges), ódzkodni kell a többszörösen telítettlen zsírsavak fogyasztásától, véglegesen, cáfolhatatlanul azonban még nem sikerült mindezt bizonyítani (tudomásom szerint).

Úgy általánosságban elmondható, hogy mindenből a legfontosabb a mérték és a személyre szabottság. Ehetsz csupa egészséges élelmiszert, ha az energiabeviteled meghaladja a felhasználást, akkor hízni fogsz (ez egyéni, nem lehet csak úgy kimondani ex catedra, hogy egy felnőtt férfi napi energiaszükséglete 2000-2200 kcal), ha kevesebb, akkor pedig fogyni. Utóbbinál különösen fontos, hogy miből :) Mert zsírból juszt is kevésbé, mint izomból. Sajnos.
Mindig értetlenül álltam az előtt, hogy valaki személyi edző segítségét kéri ahhoz, hogy egy konditeremben tudjon mihez kezdeni. Olyan ez, mint étkezési asszisztenst kérni és fizetni az étteremben, nehogy rosszul használjuk a villát. A gépek adják magukat, és a többiek megfigyelésével – feltéve,…..
Gsnake 2016.05.06 13:17:05
Korrekt. Az edzőtermekben, sőt konkrétan a fitness termekben nagyítóval kell keresni a hozzáértő személyi edzőket. A hitelességről már nem is beszélve, a legtöbbről előbb jut eszembe a Family Guy, mint az aktív életmód.

Amivel viszont nem igazán értek egyet, az az, hogy "A gépek adják magukat, és a többiek megfigyelésével – feltéve, hogy felismerjük és figyelmen kívül hagyjuk az idiótákat – bármilyen átlagos intellektusú ember érdemben képes edzeni. "

Sajnos ez nagyon nem így van. Egyrészt ha laikusként mész le terembe, akkor honnan a fenéből tudod, hogy amit épp látsz az idiotizmus, vagy technikailag korrektül kivitelezett (még ha hülyén is néz ki laikusként, mint pl. csípőemelés rúddal, vagy a Sissy guggolás) gyakorlat?
A hibásan - márpedig honnan tudnád, mi a jó, különösen ha nem látod magadat kívülről? egy buttwinket magad elég nehezen fogsz kiszúrni, csak hogy egyet említsek - végrehajtott szabadsúlyos alapgyakorlatok pont elegendőek ahhoz, hogy sérülést, esetleg maradandó károsodást okozzanak. A rosszul végrehajtott - és a legtöbben rosszul csinálják a termekben - fekvenyomás a vállat, pontosabban a rotátorköpenyt vágja haza, a pupos háttal való felhúzásról, medencét aláfordító vízszint felé guggolásról nem is beszélve. De - ahogy Te is írod - a gépeket is lehet szarul használni. Peck decken láttam már olyat, hogy a rear fly-hoz beállíott karokkal akart valaki nekiállni mellezni. Még jó, hogy nem volt rajta nagy súly, simán kifordíthatta volna a saját vállát.

Tehát szükség van egy hozzáértő edzőre, legalábbis a helyes technikák elsajátításáig mindenképp. Hogy honnan tudod, jó-e az edző? Nos, ha nem végeztet veled mobilitási tesztet és állapotfelmérést az első alkalommal, akkor menekülj. Ha igen, akkor nagy eséllyel ért hozzá.
Gsnake 2016.05.12 08:12:47
@suhodminyák: sajnos kb. egyetlen egy csapatról tudom, hogy mobilitás vizsgálattal kezdik és sokat foglalkoznak annak javításával. Jó pár ilyen-olyan neves terembe járó ismerősömtől kérdeztem meg, hogy velük csináltattak-e ilyet, egyetlen egyszer sem értették miről van szó, illetve csak nem választ kaptam.

Más: üvölteni tudnék, amikor azt látom, hogy a jelentős túlsúllyal rendelkező áldozatot futtatják a futópadon, illetve agyon kézisúlyzóztatják (bicepsz, váll gyakorlatok)... Felhúzás, guggolás meg sehol, vagy legalább döntött törzsű evezés, hogy minél nagyobb izomcsoportok mozduljanak meg, mert a másfél kilós kézisúlyzós bicepszezés nem fogja égetni a zsírt.
A WHO minden évben megszervezi a World Health Day nevű egészségnapot globálisan, melyet idén a cukorbetegségre öszpontosít! Nézzük meg azt a 10 legfontosabb okot, amiért a diabétesz elleni küzdelem világnapot igényel a WHO-tól! 1. 422 millió ember szenved cukorbetegségben Az elmúlt 3 évtizedben…..
Gsnake 2016.04.08 08:42:33
@kasu: hogy a fenébe ne kellene sport után mérni? Ha valaki pl. már inzulinon van, egy intenzív, 45 percet meghaladó (nyilván egyéni alkattól, diabetesz súlyosságától stb. is függ) edzést követően akár le is eshet olyan mértékben a vércukorszint, hogy hypoglikémia következik be és ha nem kap időben szénhidrátot (pl. szőlőcukor, ilyenkor kell a gyors ch), akár be is kómálhat a beteg.
Gsnake 2016.04.08 08:47:07
@Hóhér az utolsó barátod: az a gond, hogy a legtöbb orvos sem... vagy szimplán csak egyszerűbb azt mondaniuk - ti. a kivételnek -, hogy elmúltál 30, akkor 2-es diabeteszed van.
Nálam az endokrinológus is csak hallott valami ilyesmiről, az inzulinszintem baromi alacsony volt, szemben a 16.5-ös cukorral, ezért küldött el Dr. Pánczél Pálhoz tipizálásra, ő diagnosztizálta nálam a LADA-t. Hozzáteszem, ha maradok az állami egészségügy berkein belül, akkor - mivel csak terheléses vércukrot néznek, inzulint nem - simán 2-esként lennék diagnosztizálva és kezelve... ami rövid úton akár végezhetett volna velem. Számomra is furcsa eredmények születtek a saját mérések során, voltak érthetetlen értékek (nem ettem olyat, ami megemelhette volna annyira, mint mértem, vagy nem csökkent sport után olyan mértékben mint elvileg kellett volna, sőt volt olyan hogy a séta után nekem is emelkedett volt az érték), ezért kezdtem el saját magam utánajárni és én kértem az inzulinrezisztencia vizsgálatot.
Gsnake 2016.04.08 13:15:07
@Hóhér az utolsó barátod: feltételezem arra gondolt a költő, hogy a jól megtervezett étrendnek és a fizikai aktivitás növelésének köszönhetően az egyéb "civilizációs" betegségek, mint pl. vérnyomás problémák, szívinfarktus stb. nem jelentkeznek, szemben a junkfoodon élő, TV előtt "sportoló" átlagemberekkel.
  Kellemes edzés, gyors eredmény, hatékony zsírégetés és népszerű sportforma. Formál, alakít és edz. Ez a kettlebell.  Itt van ez a rohanó világ, rengeteget dolgozunk, mellette valójában semmi időnk nincsen. Sokunknak a család, az otthoni teendők, a munka, mind jó kifogások…..
Gsnake 2015.12.02 17:45:20
@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: nem véletlen, hogy csak felkészült, kellő ismeretekkel bíró instruktor (személyi edző) oktatása és felügyelete mellett lehet nekikezdeni és elsajátítani a gyakorlatok biztonságos végrehajtását.
Ez egyébként nagyjából minden testmozgásra igaz... de a súlyokkal végzettekre különösen érvényes, nem csekély a sérülésveszély, ami egyrészt a hibásan végrehajtott gyakorlatnak, másrészt az egónak köszönhető.
Többször szóba kerültek már a protein szeletek, ezért felmerült a gondolat a kobakban, hogy csinálok egy tesztet. Mivel protein szeletből már annyi van mint égen a csillag, ezért nyilván mindet nem tudom tesztelni, de igyekszem hónapról hónapra bővíteni a cikket. Most nem akarok arra kitérni, hogy…..
Nyilván nagyon kíváncsi lettél a cím láttán és azt sem tartom kizártnak, hogy valami világmegváltó dolgot vársz, netán a "Szent Grál" megtalálásának reményével kezdtél bele az olvasásba... Egy kicsit le kell lombozzalak, mivel semmi újdonság nem lesz az alább leírtakban,…..
Gsnake 2015.06.28 18:31:30
@pythonozok: tisztában vagyok vele, ezért érdemelne a cikk része pontosabb kifejtést, mert így ha elolvassa egy totál laikus, akkor könnyen átállhat a napi 3x étkezésre :)
Egészséges ember számára sem elvetendő a napi 5-6 étkezés, nem csak a cukorbetegeknek szükséges.
Mindig öröm, amikor Ginger Baker interjút ad. A Cream dobosa nem igazán szokta visszafogni magát, most sem tette a Forbesnak. Az interjúban elmondja, hogy a Led Zeppelin teljes életművének nagyjából az öt százaléka jön be neki, a többit nem értékeli sokra, és hogy a Led Zeppelin…..
Augusztus 25-én folytatódik az Alkonyattól pirkadatig sorozat, egészen soká, viszont az El Rey - a csatorna, ahol a széria fut, egyébként most kapaszkodj, Robert Rodriguezé - megosztott egy plakátot. Ezt a tovább mögé rejtettük, mert van rajta egy kígyó, viszont néhány fotót is…..
Gsnake 2015.06.07 09:40:12
@doggfather: jobb, bár hullámzó volt a minőség. Gyorsan ledaráltuk, volt benne pár plusz a filmhez képest, kíváncsi vagyok mivel jönnek elő a 2. évadban.
TV-t szinte nem is néztem a karácsonyi ünnepek alatt, de egy filmet mégis sikerült elkapnom: végre újrázhattam a Könnyű nőcskét. Annak idején (te jó isten, ez már 5(!) éve volt) még a moziban néztem asszonnyal, és már akkor is kellemes emlékként maradt meg bennem, bár az is…..
Nagymamám imádja a kalácsokat, épp ezért is készíti őket nagy szeretettel és gyakorisággal, szinte mindig, amikor haza utazok. Sajog a szívem, amikor meglátogatjuk és a konyhájában mennyei illatok kavarognak a levegőben és nekem mindig nemet kell mondjak a finomságokra vagy…..
Gsnake 2015.02.25 15:55:30
@benedek012: aztaqrva, te tényleg jól levetted a poszt lényegét.
John McTiernan egy korszakos zseni volt. Egy olyan rendező, aki képes volt uralni a 80-as és 90-es éveket az akciófilmek terén. Tudta, hogy mitől döglik a légy, vagyis inkább a férfi nézősereg, ugyanis a legtöbb akkori filmjében minden megvolt ahhoz, hogy izzadságszag közepette…..
Gsnake 2015.02.23 09:03:00
@Hattáb: ajánlom a figyelmedbe a "The Blob" c. filmet. Garantáltan nem humanoid benne a földönkívüli.
Nemrégiben az egyik csodálatos diétámhoz jött egy komment, hogy agyatlan lufi vagyok, mert mi body-sok csak felfújt puhányok vagyunk. Az egész csak átverés, mert erő meg sehol. Meg egyébként az egész banda puhány, és akkor már a poweresekről ne is beszéljünk, mert az a…..
Gsnake 2015.02.06 10:45:44
@fluorid: az a baj, hogy vakoknak magyarázod a színes tévét...
A legtöbb kritizáló azért nem érti meg az ilyen magyarázatokat, mert nem akarja megérteni, ugyanis abban a pillanatban saját maga előtt lenne hiteltelen a testépítők fikázása, azt a gumicsontot meg nem tudja elengedni, elvégre valamivel kompenzálnia kell azt, hogy annyira szánalmas az élete, más fikázása nélkül elveszett ember.
Legalább akkora megcsúfolása a zombis filmeknek, mint a Meyer-féle csillogó vámpírok. A film Isaac Marion azonos című regénye alapján készült, amit vélhetően (kövezzetek meg érte) nem fogok a kezem ügyébe venni. Az is sokkoló, hogy vérszomjas vámpírokból szerelmes, nyálas…..
Gsnake 2015.01.27 15:53:08
@co2: ott a pont. Ez a film egy másodpercig sem akarta komolyan venni magát. Az csak külön plusz, hogy némi betekintést nyerhetünk egy halott gondolatmenetébe ;)

Az Alkonyattal már csak azért sem összevethető a számomra, mert ezt végig tudtam nézni, sőt még el is mosolyodtam rajta olykor-olykor, míg az Alkonyat első részét szenvedve küzdöttem le (unalmas, vontatott, pocsék), a többire pedig már fegyverrel lehetne csak rákényszeríteni, hogy megnézzem.
A L L        M E N        M U S T        D I E!   Nem is ragoznám a szót, masszív spoilerek következnek! Aki nem látta az évadot, csak saját felelősségére kattintson a „tovább” gombra! Köszönöm. Bevallom derekasan, elvéreztem. Egyrészt nincs is értelme már…..
Gsnake 2015.01.26 08:30:49
@scal: Danny egy uralkodó. Uralkodóként sok nehéz döntést kell meghozni, ráadásul nem válhat hiteltelenné a népe előtt. Ha egy árulást szó nélkül eltűr az politikai öngyilkosság.

Egyébként sajna ez az átka a könyvek megfilmesítésének: a motivációk kb. 60-70%-a nem fog átjönni a képernyőn keresztül.

Engem nem zavart Jorah száműzése, az előzmények fényében ez teljesen érthető volt. Még a sorozatban is.
Nagyjából ezzel a mondattal jöttek haza a minap kölkeim a suliból. Aztán elkezdődött a nyavalygás, hogy milyen rossz a kaja. Kissé gyanús volt, mert ahányan vannak, annyi iskolába járnak, így kizárt, hogy csak az adott iskola menzájával lenne gond. Persze a szülői gondolkodás…..
Gsnake 2015.01.12 15:05:54
@asebes: az a szó: "közétkeztetés" szerinted amúgy mit takar?
Pont, hogy feladata, mivel állam által üzemeltetett intézményben való étkeztetésről van szó, tehát az állam felelőssége, dolga...

Szerintem. Amúgy meg relax, mert a végén még agyvérzést kapsz.
Gsnake 2015.01.12 15:14:24
@asebes: értem. Tehát pl. a KRESZ is egy f.szság, nehogy már megmondja neked valaki, hogy hol mennyivel mész, meg kinek van elsőbbsége.
Amiről Te beszélsz, az az anarchia.
A horror zsánerébe érkezik talán a legtöbb kiszámítható, és emiatt nagyon unalmas, olcsó jump scare effektekkel, vagy gagyi művérrel és belsőségekkel ijesztgetni próbáló független filmecske. A választék akkora, hogy azt még a műfaj fanatikus rajongói sem tudják normálisan…..
Gsnake 2015.01.09 12:29:58
Érdekes, hogy itt horrorként citálod, míg számos helyen pont, hogy arra hívja fel a kritikát író a figyelmet: ne kezeljük horrorfilmként a Babadook-ot. Ez persze csak egy megjegyzés, érdemi szerepe nincs, számomra szembeszökő csupán :)

Én próbáltam horrorként és nem horrorként egyaránt nézni, elvonatkoztatni stb. Talán az én hibám, de nem sikerült... addig rendben van, hogy nem ijesztegetni akart a film, pláne nem olcsó "bazári" trükkökkel, de ettől függetlenül nem fogott meg. Értem én, hogy van benne dráma (az egyedülálló anyuka, problémás gyerekkel, akibe valamiért azt sulykolta bele, hogy kvázi miatta halott az apja...), meg lehet játszani a gondolattal, hogy Babadook létezik-e egyáltalán, vagy csak a magányba és a gyerekébe egyre inkább beleőrülő nő és beteg gyerekének közös agyszüleménye-e, vannak metafórák stb.

De egyszerűen nem jó a film, túl van lihegve, magyarázva, hypeolva. Van aki el van ájulva a színésznő játékától, nos megőrülésre, a lelki gyötrelmekre és karakter "fejlődésre" számomra még mindig a Rosemary gyermeke az egyik etalon, attól meg igen messze van. A srác jól hozza a rettenetesen idegesítő és terhelő beteg gyereket a film feléig, aztán hirtelen már ő a racionális, a higgadt stb. Értem én, hogy gyógyszer, de amikor épp nem kómás a gyógyszertől, akkor is ilyen.

Kétségkívül nyomasztóak a szürkére festett falak a lakásban, párosítva a megvilágításokkal stb. Ettől sem lesz viszont annyira nyomasztó a film, amennyire lehetne.
Gsnake 2015.01.12 10:09:05
@Werewolfrulez: egy szóval sem írtam, hogy közepes horror lenne a Babadook, azt írtam, hogy én nem tartom jónak, pláne nem annyira, mint amennyire agyondicsérték több helyen is. Színészi alakításoktól had ne tekintsek már el, mert a cikk szerzője a színészi játékot is dícséri: "Ami azonban mindenen túltesz, az a színészi játék"

A fentebb említett Ju-on (vagy pl. a Ringu) nekem is jobban tetszett, mint a Babadook. De jobban tetszettek az alábbi horrorfilmek is, amik nem elsősorban a jump scare faktorra mennek rá:

- Az ördögűző
- Ördögűzés Emily Rose lelki üdvéért
- Fűrész (csak az első rész és nem a véres jelenetek, hanem a lélektani vonal miatt)
- Más világ
- Fekete víz
- The Amityville Horror
- Az
- Ómen I.
- Angyalszív

Slashereket, zombie filmeket igyekeztem kerülni a felsorolásból, ahogyan a sci-fibe hajló filmeket is, próbáltam bent maradni a nem csupán vérre, zsigerekre és ijesztegetésre alapozó filmeken belül (bár nem nélkülöznek ilyen elemeket). Így kimaradt pl. a Dolog, a Zombie, Evil Dead, Rec, az Álmosvölgy legendája, a 28 nappal később, A légy, A kedvencek temetője stb. Kimaradt a Horns is, ami szerintem inkább fantasy, mint horror.

Persze erősen szubjektív a lista, de nem gondolom, hogy lehet objektívan ízlésbeli dolgokról beszélni.
A Windows Phone platform nagyjából 2013 év végéig töretlen fejlődésen ment át. Az év azonos szakaszait figyelve jelentős, akár 100%-os növekedés is megfigyelhető volt. 2014-ben ennél jóval kevésbé rózsás a helyzet. Az eladási számok ugyan továbbra sem csökkennek, ám…..
Gsnake 2014.12.17 11:41:48
Namost... nem kívánom meggyőzni egyik WP-t kárhoztató hozzászólót sem, mert az ilyen zsigeri szintű utálatot úgysem lehet kisöpörni semmilyen érveléssel. Ergo marad a szimpla tapasztalatmegosztás :)

Anno Symbianosként a Nokia készülékek voltak a csúcsok a számomra, megbízhatóság, stabilitás szempontjából (na meg lehetet mókolni is, akkor még érdekelt a dolog, ma már szimplán csak használni akarom a telefont, nem hekkelgetni, kinőttem belőle). Mai napig egy E61 a "vésztartalék", egyedül az akkuja a gyenge keresztmetszet így sok év használat, illetve fiókban való pihenés után. Aztán volt pár elvetélt próbálkozás szintén Symbian vonalon pár Sony Ericson készülékkel, siralmasak voltak (vivaz pfff). Az iPhone mai napig nincs abban az árkategóriában amennyit én hajlandó vagyok kiadni egy telefonért, a kifutott készülékeknél pedig már vannak jobb alternatívák hasonló árban más platformon. Ettől függetlenül elismerem az iPhone-t, bár mint státuszszimbólum, számomra nem bír értékkel. Androidos készülékekkel csak közvetve találkoztam ekkoriban, tetszett is, meg nem is, amennyire a pár órás fogdosásból, használatból lejött igazából az volt benne a "f@sza", hogy animált volt a háttér, meg sok - reklámokkal televágott - ingyenes alkalmazást lehetett rá letölteni (ez ca. 2009-2010 környékén volt).

Aztán édesanyám vett egy Nokia Lumia-t (meg nem mondom melyiket, de azt hiszem 6xx sorozatos volt 2011 környékén). Először csak néztem, hogy mi a p.csa ez, csempe, meg "ömlesztett lista" menü helyett stb. Nem találtam benne semmit sehol - anyám azért nyomta a kezembe, hogy beállítsam rajta a levelezést -, de ez kb. fél-egy órán át jelentett gondot, aztán mindent sikerült beállítani rajta, s kb. ennyi idő alatt el is döntöttem, hogy WP alapú telefon kell nekem. Mert egyszerű, letisztult - akár puritánnak is mondható -, gyors. Minden olyan alkalmazást megtaláltam rá, amire szükségem volt, kivéve a Symbianos időkben használt (és kedvelt) Advanced Call Managert.

Az első készülék egy Lumia 800 volt. Imádtam és mai napig jó telefonnak tartom, bár a 7.8-al való "lefejezés" és a további támogatás hiánya miatt ma már nem használnám, ugyanis sok olyan funkció hiányzik belőle, amit a 8, illetve a 8.1 tud és számomra fontos (értesítések pl.). Közben közelebbi ismerettségbe kerültem az Androiddal, mivel a céges telefon egy Samsung Galaxy Advanced (beszerzéskor azt hiszem a középkategória alján helyezkedett el árban). Nemes egyszerűséggel gyűlölöm. Lefagy, elfelejt csengeni, nem tudom felvenni a beérkező hívást, ha hívást kezdeményezek, akkor még kicsengés előtt random megszakítja stb. Mondjuk mivel baromira nem használom, ritkán kell tölteni, valamint papírnehezéknek is elmegy. Közben beszélgetek más, androidos ismerősökkel, kollégákkal, akinek nem felső árkategóriás készüléke van, szintén panaszkodik. Hogy miért nem váltanak WP-re? Mert nem ismerik és sokan nem is akarják megismerni, pont azért, amiért az első fél órában és is idegenkedve fogtam a kezembe a Lumiat.

A 800-ról egy 625-re, most pedig egy 735-re tértem át. Hibátlan készülékek? Nem. Érzékenyek az SD kártyára (no pláne némelyik app, pl. Star Wars Commander - tudom, tudom, ez csak egy játék :P :) - SD-re telepítve pár használat után elég rendesen belebarmol a kártyába, ami után minden induláskor vizsgálni akarja a rendszer az SD-t), ha nincs Glance, akkor nincs készenléti információ (bár annyira nekem nem hiányzik), olykor random újraindul. De a hibáival együtt is szeretem a rendszert, mert ebben az árkategóriában stabilitásban és sebességben sokszorosan ráver más platformok készülékeire, valamint nekem nem hiányzik több millió applikáció, mert nem használok annyit :P :) Office, levelezés, GPS (párom HTC-je még a GPS jelet keresi, mikor én már rég túl vagyok az útvonaltervezésen is), Onedrive, pár játék. Öröm és bódottá, amire szükségem van, és amit elvárok egy okostelefontól, azt megkapom. A szubjektív része meg az, hogy nekem tetszik a csempés felület :) Most hogy már van Cortana is (US beállításokkal persze), pláne sőt szeretem (mondjuk hogy a Quiet Hours miért nem megy Cortana nélkül, az rejtély a számomra).
Gsnake 2014.12.17 11:45:04
@Gsnake: jahm még annyi, hogy nekem pl. nem fáj - ahogy sokaknak igen, olvasva az appok értékeléseit - az, hogy a számomra tényleg szükséges alkalmazásokért esetenként akár 200-300 forintot kifizessek (hozzáteszem az ingyenességet én is szeretem, kivéve ha cserébe reklámokat kell nézzek), nem várom el ugyanis azt, hogy ingyen dobáljanak hozzám működő programokat (elvárom viszont, hogy ha már fizetek érte, akkor ne egy bughalmaz legyen). Androidon minden egyes jó és ingyenes alkalmazásra jut legalább tucatnyi hibáktól hemzsegő fos, ha csak az érdemi app-okat számlálnánk, akkor máris nem lenne több milliós az áruház.
A túledzettség olyan mint a Mikulás, állítólag létezik, de még senki nem látta. A következő írás minden tudományos megalapozottságot nélkülözni fog, teljesen az én szubjektív tapasztalataimon fog alapulni. Pont mint ha a Mikulásról írnék.   Ebben a kérdésben is mint…..
Gsnake 2014.11.28 12:58:10
@ebella: miből gondolod, hogy a testépítéstől nyomorodott le?

Én viszont nem egy embert ismerek, aki életében nem foglalkozott testépítéssel (sem más sporttal), s most negyven felé szar a szíve, vérnyomása, légzése stb.
Testépítők mindig voltak és mindig is lesznek, a kérdés, hogy hogyan változik az évek során a sportolók összetétele, technikája, izomtömege és formája. A mai posztunkban visszamegyünk 20-30, de néhol akár 70 évet is az időben, hogy megnézzük, hogy akkoriban kiktől esett le az…..
Biztosan megvan az „ős” Windows Phone tulajdonosoknak az a körömrágós időszak amikor kőkeményen ment a találgatás, hogy az akkor még Apolló kódnéven futó Windows Phone 8 érkezni fog-e az addigi WP7-es telefonokra vagy sem. Most ismét hasonló szoftvergeneráció-váltás…..
Gsnake 2014.11.06 12:51:57
@qrzor: a WP8 megérkezése előtt két hónappal vásárolt 800-as már bőven "kifutó készülék" címkével lehetett ellátva a szolgáltatóknál, árban a középkategória alját, de inkább az alsó kategória tetejét célzó árcédulával. A WP8 előtt majd egy évvel vettem anno a 800-ast (készülékbiztosítással, középkategóriának megfelelő árazással, pontosabban kicsit felette (Trémobil)), és azt cseréltem le mikor összetört egy 625-ösre.

Az értesítésközpont hiánya fájt ugyan, de mivel már eleve úgy szoktam meg, azért eret sem vágtam. Nem volt persze szimpatikus a húzás, örültem volna egy 8-as frissítésnek, de minden olyan feladatot ellátott, amire használom a telefont (ok, a fájlküldés bluetoothon nem hiányzott, mai napig nem hiányzik).

Momentán 735-ösöm van és minden hibája ellenére szeretem a platformot és a készülékeket egyaránt. Szemben az Androiddal, amitől lilát tudok hányni, mert a tököm se fog drága készüléket venni... ugyanis alsó, de még középkategóriás készülékeken is (ti. a kivételnek, pl HTC) szaggat a rendszer, köszönhetően az optimalizálatlanságnak.