Regisztráció Blogot indítok
Adatok
madarasi.abel

0 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes cikk jelent meg a Joule oldalain, amely az elmúlt harminc év történéseit veszi számba, amelyek a napelemek fajlagos árának drasztikus csökkenését tett lehetővé. A cikk szerint nem véletlen, hogy jelenleg a napelemek az elektromos energiatermelés egyik legolcsóbb változatát képviselik, de…..
madarasi.abel 2020.03.13 16:56:42
@molnibalage: "Paksi áram feléért"
melyik áram? Amit most termel, az olcsó lesz.
Amit most kezdünk építeni, az viszont veszett drága lesz, már ha olyan áron fogják árulni, hogy visszahozza a Paks2 kiépítésének költségét.
A kimerült sugárzó anyag semlegesítéséről most nem beszélek, nem szeretnék sötétzöldnek tűnni.
madarasi.abel 2020.03.13 17:10:35
@molnibalage: Nem is értem, miért kezdtek el óriási napelem parkok épülni a világban mostanában, állami támogatás, és kötelező átvételi ár nélkül is.
Nem lehet, hogy a számaid mára egy kicsit elavultak, legalábbis nem állják meg a helyüket a világ minden pontján?
A nagy mumus, amiről szinte mindenki „tudja”, hogy „nem lehet” a komposztba tenni. Ennek megfelelően nem is teszi oda. Akkor hová jut általában? Jó ez így? S miért nem? ..
madarasi.abel 2018.11.08 22:26:58
@bozon: A fertőzött levelek komposztálása attól függ, miként bírja a fertőzés forrása az idő, meg a komposztáló vasfogát.
Gombás diólapit pl belefogatják a földbe, így a spórák nem fertőznek újra. Nem vagyok szakértő, de úgy gondolom, a rendes komposztálást (hosszú ideig tartót) nem sok minden éli túl.
Azzal, hogy Szél Bernadett beült Kósa Lajos és Harrach Péter közé Tusványoson, néhány kérdés eldőlt. Az LMP társelnöke Orbánnal ért egyet menekültek és népszavazás ügyében, ráadásul sorosozott egy jóízűt. Az egykori ökoizé tizenkilencre kért lapot. Vagy kizúgnak a Parlamentből 2018-ban, vagy…..
Gyönyörű, hibátlan, csillagos ötös! Mármint öntökönrúgásból. Glifozátot prédikál, de nem iszik belőle. Amikor a GMO és gyomirtószer lobbista Patrick Moore TV műsorban magyarázza, a még laikusok számára is erős szemöldökfelhúzással járó komolytalan butaságát, hogy a…..
Azt leszögezhetjük, a politika extra műfaj, munkájuk végzését illetően művelőinek, külön képességekkel kell rendelkezni.Nem kívánok belemelegedni a képességek megmagyarázásába, mert az elmúlt évek politikai eseményei és eredményei ezt jól tükrözik, kiemelik a jól…..
Kultúrharcos hevülettel ment neki a magyar kormányzatnak és Navracsics Tibor európai biztosjelöltnek a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) a közleményével − a biztosjelölt európai parlamenti meghallgatásának napján, mondandójukat Juncker bizottsági elnöknek és az…..
A kérdés - különösen a magánnyugdíjrendszer beszántása után - már többször fellángolt a közbeszédben, mi írtunk erről már két és fél éve is. Most a Népesedési Kerekasztal javaslata nyomán parázslott fel ismét a téma: azt javasolják, hogy a nyugdíjszámításnál…..
ÖNKÉNTES MÉRVADÓ - Norvég támogatással épült zajvédő fal befejezésén büszkélkedett a napokban Papcsák Ferenc zuglói polgármester a hét leglazább politikusvideójában. Persze Norvégiát nem említette, de véletlenül pont a fal mellett lakom, és rendszeresen látom az ezt…..
Memento70 1944. júliusának vége 2014.07.22 23:44:31
Hogyan lehetett élni abban az országban, amely megtagadta saját polgárainak egy részét. Egy még kiadatlan visszaemlékezés, egy fennmaradt napló és egy vers mutatja meg. „Édesapám úgy gondolta, hogy elkerülheti az újabb behívást, ha egy hadiüzembe megy dolgozni. Ezért…..
madarasi.abel 2014.07.23 14:39:38
@eßemfaßom meg áll: Mások bűne nem ad feloldozást az enyémekre.
Ha már hasonlítgatni akarsz, miért nem az észteket hozod fel példának?

tallinnban.blog.hu/2014/07/12/holokauszt_esztorszagban
A megölt remény ízével a számban be kell látnom: valóban sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják a magyar közéletet, mint a kendőzetlen, állami szinten előszeretettel hangoztatott, a magyar és európai kultúrával egyre gyakrabban összefüggésbe hozott homoszexualitás, és ennek…..
madarasi.abel 2014.05.29 09:27:03
Izraeli katonanők, avagy bátraké a mennyország Shani Boianjiu, "Bátraké a mennyország" c. könyve nyomán - te - Könnygázzal teli sátorban vallatják őket, olyan kényes kérdésekre kell azonnal felelniük, ami még normál körülmények között sem egyszerű feladat. A vér…..
madarasi.abel 2014.05.23 09:32:54
@Defected House: katonának lenni a világ bármelyik hadseregében iszonyú nagy szívás. Az írás nem is a hadseregről (szervezet), hanem a benne szolgáló női katonákról (egyén) szól.
Máskor egy kicsit gondolkozz, mielőtt leidiótáznál másokat.
Nem kellett sokat várni, hogy a választás után újabb ellenségképeket találjon a kormány: Lázár János már a választások után pár nappal a Norvég Civil Alap forrásait elosztó alapítványoknak ment neki, és az alap által civileknek szánt pénzek leállítását kérte…..
madarasi.abel 2014.05.14 12:48:17
norvegcivilalap.hu/hu/tamogatott

tessék már megmondani, mely pénzeket nyomtak a gazok az LMP-hez?
madarasi.abel 2014.05.14 12:50:27
@♔bаtyu♔: miért, te láttál bizonyítékot? Hol? Link?
Vagy csak hűtöd itt a szádat...
Vajon mennyire erős gyomor kell egy viszonylag hosszú humoristakarrierrel rendelkező párosnak, hogy a biztos munkahelyért cserébe arcon köpjék saját magukat, és felvegyék a köztévé Obersovszky-tempóját? Bevallom, fogalmam sincs, de amit tegnap véletlenül elkaptam az M1 Szálka,…..
madarasi.abel 2014.04.04 12:34:43
@bzsoa: azért van egy lényeges különbség a két műsor között: az egyik egy kereskedelmi tévén fut, a másik egy közszolgálatin.
Az előbbi azt ad le, amit akar.
Sajnos, a másik mostanában csak azt, ami a kormánynak tetszik.
Puzsér Róbert a napokban interjút adott a Demokrata egyik munkatársának. A beszélgetés leközlését Bencsik András, a lap főszerkesztője megtiltotta, ő viszont kitette a Facebook-falára. Szerintünk Puzsérnak jó pár dologban nincs igaza, ugyanakkor ma, 2014-ben azon fájdalmasan…..
madarasi.abel 2014.01.28 08:36:50
@Buday András:
meg tanított, újságírással foglalkozott, kritikákat, könyveket írt, stb.
Mondjuk, szántani tényleg nem valószínű, hogy szántott volna, nem tudok róla, hogy nyert volna bármelyik földpályázaton.
Hétfő délutáni ülésén egy nem szavazat és egy tartózkodás mellett a III. kerület Városfejlesztési Bizottsága megszavazta a Kerületi Szabályozási Terv azon módosítását, mely kiveszi tervezési területéből a Római-parti mobilgát által érintett dunai partszakaszt. A lépés…..
madarasi.abel 2013.12.17 13:36:00
@Spacecake: Romai, vagy szemettelep = érvelési hiba, neve: hamis dilemma:
hu.wikipedia.org/wiki/Hamis_dilemma
Végül Schiffer Andrásnak és Ángyán Józsefnek sikerült az, amit - igaz, más kontextusban - sokan kívántak már: ellenzéki összefogást teremtettek, ráadásul ebben ők, és nem a létszámban sokkal erősebb szocialisták viszik a vezető szerepet. Egyetlen ügyben ugyan; de micsoda…..
madarasi.abel 2013.12.11 15:49:27
@doggfather:
nem éppen rulez, de ebben az esetben (s még jó néhányban) a lerulezebb.
Ez nem csak őket, hanem az egész politikai garnitúrát minősíti.
Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozója kiállt a nyilvánosság elé és elmondta, hogy az adóhatóság hanyagsága, az illetékesek felkészületlensége, illetve a szándékos félrenézés évente sok száz milliárd forintnyi adó elcsalását…..
Megvan tehát az újabb 10 százalékos csökkentés, illetve 11,1, hogy ugyanannyi legyen mint a tavaszi 10. Aki reménykedik benne, hogy a csökkentésből kiveszi részét az MVM is, az még kb 10 napig ezt bátran megteheti, de azért az előjelek alapján erre én egy lukas garast nem adnék.…..
madarasi.abel 2013.10.18 14:21:28
@Sir Galahad:
1. Osztalékot nem csak nyereséges vállalatokból lehet kivenni. Én is vinném a pénzem onnan, ahol várhatóan veszíteni fog az értékéből / ellopják / elveszik.
A cégek is ezt teszik, beruházás, fejlesztés helyett inkább kiveszik a pénzüket, s elviszik oda, ahol fial.
2. A cégek "garantált nyereségessége" arra kellett, hogy tervezni lehessen a beruházásokat. Az energia előállítása, szállítása meglehetősen drága vasat igényel.
Lehet(ne) arról vitatkozni, hogy az a bizonyos "garantált nyereségesség" nagy volt-e, vagy sem, de egy olyan piacon, ahol az árakat az állam határozza meg (az energiaszektor ilyen), a mindenki számára elfogadható árakat csakis valamilyen közös megállapodással lehet kialakítani.
Röviden ennyit a cáfolatról. Konkrét, számszerű adatokkal meg akkor jövök, ha te is előrukkolsz azokkal. Majd egymás mellé állítjuk őket.
Őrültnek nevezte Fónagy János államtitkár mindazokat, akik nem támogatják vagy éppen kritizálják a kormány rezsicsökkentését vagy ahogy mostanában nevezik, rezsiharcát. Mivel Fónagy János bizonyosan nem őrült, sőt egy elég logikus, józan gondolkodású kormányzati…..
madarasi.abel 2013.10.04 13:13:09
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Amennyiben a rezsiháborúnak szociális céljai vannak, igenis értelmes arról beszélni, hogy miként alakult Csányi rezsiszámlája (is).
Az emberi tevékenységhez köthető éghajlatváltozásról és az üvegházgázok kibocsátásának tendenciáiról az erre létrehozott kormányközi bizottság (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC) készített jelentést. Az éghajlati rendszer megfigyelése műholdas és más…..
Mandiner blog A kommunistázásról 2013.09.30 15:31:00
„A kommunisták elleni harcba bele lehet halni, de belefáradni nem szabad.” (Mindszenty József) Történt, hogy a boldog emlékezetű '20-as években Malenkov elvtársat elküldték egy vidéki városba, hogy „tegyen rendet”. Forradalmi hevülettől áthatva az egész helyi…..
Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Kedves János! Régi ismeretségünkre, bő húsz éve létező személyes jó kapcsolatunkra alapozva engedd meg, hogy elhagyva a formaságokat levelem elejéről, azonnal a tárgyra térjek. Nyomatékosan arra kérlek, utasítsd vissza a Nemzeti Média- és…..
madarasi.abel 2013.08.16 14:22:55
@Libatolvaj takarodj: úgy vélem, hogy dühödnek a tudatlanságod az oka.
Az "örgög ügyvédje" az egy kifejezés. Azt jelenti, hogy az illető egy rossz ügyet próbál védeni.
Az inkriminált hölgyemény pl. a szólásszabadság ellen, stb. védte ügyfeleit.