Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enzo23

1 bejegyzést írt és 677 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőtől megint van Fear The Walking Dead, a The Walking Dead testvérsorozata, ami annak idején másnak indult, mint az anyasorozat, és nekem be is jött legalábbis a harmadik évad végéig, ameddig az eredeti szereplők közül még nem nyírtak ki mindenkit, Aztán meg kicsit szarni ment minden, a The…..
Nemrégiben a spanyolországi Lanzarote szigetén jártunk, ahol a csodás Jameos Del Agua-t is meglátogattuk. Itt minden elérhető, mi szem-szájnak ingere: medence a spanyol királynak, koncertterem, rendkívül ritka albínó rák, étel-ital, mindez vulkáni kőzettel tálalva. This…..
enzo23 2020.10.05 10:44:40
Sziasztok!
A Jameos del Agua épp a minap szerepelt a Virtual Travel oldalán :)
www.facebook.com/DailyStreetView/posts/166315538437405
Ha érdekelnek a világ rejtett gyöngyszemei, érdemes egy pillantást vetni az oldalra!
üdv!
Egy családi albumban talált német irredenta bélyegsorozat apróján bejegyzés-sorozat indul a Pangea blogon. Azt ugyanis minden kisdiák fejből fújja mit vesztett Magyarország a Párizs környéki békében, ez azonban korántsem befolyásolta olyan mértékben és irányban a…..
Ryue Nishizawa (SANAA) és a képzőművész Rei Naito tervei alapján nemrég készült el a japán Teshima szigeten az a művészeti múzeum, amely a Setouchi International Art Festival keretében megrendezett kiállítások egyik színhelyéül szolgál.(a Tervlap.hu cikke - írta Pesti…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Idén is sikerült az egyik barátnőmmel közösen nyaralni. Sokaknak a nyaralás egyenlő a tengerparttal és olyan országokat keresnek fel, ahol hódolhatnak szenvedélyüknek. De valljuk be őszintén, néha a túlzsúfolt partok és a turistaáradat visszataszíthatóvá is válhat. Szóval, mikor a közös kirándulás…..
Az elmúlt 12 hétnyi utazásunk alatt maximum 100-150 km-re távolodtunk csak el a tengertől. A 13. héten viszont vettünk egy nagy levegőt, és elindultunk az ország közepe felé, ahol végre megnézhettük magunknak a Nagy Vörös Sziklát, azaz az Ulurut. És ha már ott voltunk, akkor körülnéztünk a környéken…..
Ez a bejegyzés minden értelemben időutazás lesz: egy olyan helyről fogok írni, amit a 6. században építettek, emellett az utazás 2017-ben történt még. Nem szívesen hagytam el Tbiliszit, főleg azért, mert eléggé másnapos voltam, de a beígért grúz sivatag, és a kereszténység…..
Jeremy angolosan távozott a tanácsról és ma vele kezdünk. Mondjuk az angolosan távozás erős túlzás, tekintve a szövetség nyakig szarban hagyását és azt a tényt, hogy ezután újdonsült haverja Tyson távozott. Ugyanakkor hibáztatni nem lehet, mert Jeremy magának szeretne 2 millió dollárt nem másoknak…..
enzo23 2020.07.06 22:51:48
(jé, van új poszt itt :O)
40×11(12)

Jeremy-vel kezdtünk, erről 3 dolog:
– elég keményen hibáztatta a szövetsége, hogy miért lépett le
– komoly FOMO érzése lehetett, ahogy mindenki mondja, hogy “úú hát ilyen tribalt még sose láttam, nagyon durva, káosz”
– és tényleg rá lőtt volna a Ben-Sarah-stb.-féle szövetség, helyes volt a tipp (tehát ha marad, és Kim rárakja az idolt, jobban jönnek ki)

Az előző részben fejtegetett szavazateloszlással viszont újabb kérdéseim merültek fel:
– Az tűnt a legvalószínűbbnek, hogy Kim/Michele Tysonra szavazott, és ha tudnak számolni, akkor ez nekik is kijött, viszont akkor nem értem, miért nem kérte számon az egyik a másikat.
– Egy későbbi jelenet szerint viszont mégsem így volt: Tony elejtett egy ilyet, hogy Tyson őt Denise-szavazatra akarta biztatni. Akkor viszont lehet, hogy se Kim, se Michel nem árulta el Tysont, hanem Tyson lőtt Denise-re, de akkor meg a másik csoportból kellett jönnie 1 Denise-szavazatnak, az meg hülyébben hangzik, mint a 4/2 split :D Szóval nem értem.

Random történések:
– Tony csak nem bírta ki, és visszaváltott rohangálós módba – az idoltalálásáról meg az jutott eszembe, hogy milyen hasznos lehet, ha valakinek a hobbijai között van a geocaching, csak nehogy elmondja a többieknek, tuti célkereszt :D
– Sarah ruhatervezős-divatbemutatós szegmense egyszerűen zseniális volt, annyira szeretem az ilyen kis mókázós jeleneteket, hogy miket ki tudnak hozni a nomád körülményekből…
– Ha már itt tartunk, egy bevillanás erejéig mutatták, hogy csináltak sakkot(?) is festett kavicsokból meg ilyenekből, kreatív :D

Edge of Extortion (höhöhö):
Nagyon tetszett az egész jelenet a partra sodródott üvegtől kezdve (mekkora stílusos már egy szigeten, és ahhoz képest nem is tudom, hogy láttunk-e már ilyet valaha a műsorban) a fekvőhely alatt keresős izgalmakon át addig, hogy gondolkodtak, kinek adják, és bevágják Tony-t :D
Annyira röhögtem, hogy olvassa a clue-t és örül neki, majd elolvassa, hogy “haver, ez rád van kijátszva” :DDD
Teljesen olyan volt, mint a “That is not an advantage” jelenet a *lesek* 35×04 tribalon, hangosan röhögtem :D
Az külön szép, hogy kérhetnek akármilyen összeget, nem kell tudni, hogy hány tokenje van az illetőnek, hanem rá van bízva, hogy szedje össze. Michele okosan nem akarta elárulni, hogy neki miért van 0, és Tony elhitte az EoE-n használható előnyt (lol) magyarázatképp :D
Én nem hittem volna, hogy összejön neki, úgyhogy végülis jól csinálta, Parv és Nat meg sokmindent vehet abból a 6 tokenből.
Ami viszont zavart: Nicknek nem volt gyanús, hogy Jeremy miért adott Tonynak tokent? Na vajon mit ígért neki cserébe? Nyilván azt, hogy velük szavaz, és ennek ellenére segít neki ő is?…

Immunity:
Meh, szokásos endurance challenge. Annyira kevés az ilyen erdőbe berohangálós, de pl. evős meg licitálós is rég volt :(
Tony nyeri ismét, így 2 tokent vissza is adhat, akinek tartozik – Jeremy mintha megnyerette volna vele, úgy tűnt.

Milyen szépen kialakult az a felállás a szavazás előtt, hogy mindenki kettős ügynök, és a Jeremy-féle meg a Nick-féle oldalnak is ígérget dolgokat. De tényleg, konkrétan Tony, Kim, és Denise is eljátszotta ezt. Erre Tony meg az utolsó pillanatban kitalálja ezt a tervet, és b*meg bejön neki… :( Sajnálom Sophie-t, ezt nem látta (és nem is láthatta) jönni, persze hogy nem játszott idolt. Azért az vicces volt, hogy Jeff pont a veszélyben levő 4 embert kérdezte fel elsőként, hogy mennyire éreztek maguk körül furcsa csendet a tribal előtt.

Most szinte biztosra lehet tudni, ki kire szavazott:
Tony-Nick-Jeremy-Michele -> Sophie
Sarah-Denise -> Michele
Ben-Sophie-Kim -> Jeremy

Sarah+Kimnek ment 1-1 token, for the record.
Elérkezett az epizód, amit minden évben megkapunk és a készítők – velem ellentétben – imádják. Vegyétek elő a százas zsebkendőt, jön az érzelmes aláfestő zene és a közeli képek a játékosokról, mert itt vannak a rokonok. Most kivételesen hamar történnek a nagy találkozások, mert még 10 játékos van…..
enzo23 2020.05.28 19:29:25
Az a PWS az SWP lesz :DDD nem power without safety, hanem safety without power :P

Szóval, 40×10(11)

Aww, elérkezett a sírós rész, egész korán, és elég speciálisan: meglepett, hogy egyrészt mindenki a teljes családi pakkot kapta (gyerekekkel együtt, biztos a különleges évad miatt), másrészt meglepett, hogy nem volt reward challenge (pedig Jeff hogy megszívatta őket :DD), harmadrészt meglepett, hogy az Edge-esek is kaptak ugyanilyen formában szeretetet – igazából a rész első fele egy nagy családi Survivor-örömködés volt :) Azt hittem, lesz legalább valami rejtett feladat vagy clue a lakomában, de végül még azt sem mutatták, ahogy fájó búcsút intenek a szigetlakók.
Érdekes ilyenkor látni bizonyos játékosokat, hogy mennyire megváltoznak, például hogy az amúgy mindig ökörködő Tony érzékenyül el a legjobban. Továbbá olyan szempontból is érdekes volt most ez a szegmens, hogy itt ismerős arcokkal is találkozhattunk a családtagok közt: Nadiya (másik Twinnie), vagy épp Jeremy felesége, Val. (vagy épp John, tényleg, nem ismertem meg, pedig Parv még mondta is, hogy a Survivor miatt ismeri a férjét)

Immunity: na, Tony első győzelme valaha (győztesként azért ez durva), 2 token is járt érte, és még kiemelném, ahogy a játékosok okosan besorrendezték már a betűkockákat előre a hordón :)

A tanács előtt persze mostmár eljutottunk abba a fázisba, hogy előkerülnek az előnyök, és mivel ezek nem csak hidden idolok (apropó, Kim idoljáról teljes mértékben elfeledkeztem), ezért különleges szituációkat okozhatnak: lásd Jeremy dilemmája, hogy kihagyná a tribalt a saját érdekében, de a szövetsége számít a szavazatára. (pláne, hogy egy 5v5 felállás látszott kialakulni)

Tribal:
Emlékszem, pár éve még mekkora nagy szó volt, hogy a tanács közben egyesek elkezdenek sugdolózni, sőt felállva beszélgetni, most meg már kábé minden második tribalon ez megy. Na de nem is ezért írom fel ezt a legemlékezetesebb törzsi tanácsok közé, hanem ami az “it is time to vote” mondatnál történt, amiatt. Felröhögtem, ahogy Jeremy és Sarah egyszerre mondta be Jeff nevét, és aztán kvázi egy “game of chicken” alakult ki, hogy melyikük meri tovább húzni a kimondást, akár azon az áron is, hogy végül egyikük se játszhatja ki.
És akkor itt most álljunk meg egy gondolatkísérletre.
Ha előbb Jeremy bemondja, hogy elmegy, Sarahnak nem muszáj kijátszania a szavazatlopást, mert így is többségben lettek volna.
Viszont ha Sarah cselekszik előbb, Jeremy nincs kisegítve (hiszen ebből nem derül ki, hogy kire fog szavazni az ő ötösük), maximum veszélyben érezné magát, és akár úgy gondolhatja, hogy ha már úgyis szavazatfölény van, akkor menti magát.
Végül miután Sarah úgy tett, mint akinek nem muszáj kijátszania, felőle szavazhatnak, Jeremy elnyomta a Safety Without Power-t, lelépett, és így egy 5v4 felállás alakult ki, akik el is vonultak kiscsoportos foglalkozásra Sophie merész javaslata alapján (nem tudom, volt-e már ennyire nyilvánvalóan két kis csoportban beszélgetés mindenféle átjárás nélkül, Jeff is megjegyezte, hogy “battle lines are literally being drawn”). Sarah mégis kijátszotta a steal vote-ot Denise-re, így már 6v3 lett a dologból – és ha tudták volna, hogy Kimnél idolvan, még akár egy splitet is bejátszhattak volna így.
Kim végül Denise-t védte be, és ez majdnem be is jött, de aztán Tyson többet kapott.
Itt viszont valami nem stimmel: 2 Denise és 2 Sophie szavazat volt, a többi Tyson-é, tehát vagy Kim, vagy Michele is rászavazott (esetleg Denise-re, de az furább lenne)… hú, megnézném, hogy ki kire lőtt.

“Kim jó idolhasználata esetén Sophie kiesését jelentette volna, így viszont csak holtversenyt” -> ööö, biztos ez? Tyson ötöt kapott, a többiek kettőt, akkor még steal vote nélkül is lett volna különbség talán.
“a jelek szerint Denise, Kim és Jeremy körön kívülre került” -> és Michele is (vagy te már tudsz valamit, hogy ő szavazott Tysonra?)

Hatalmas volt, ahogy Tyson bemutatott a végén fire token-átadás híján :D
A credits alatti jelenet meg nagyon cuki, ahogy az Edge-esek megölelik Jeffet köszönetképp :)

#hétidézetei:
“This is like our seasons on steroids” :D /Jeremy/

“It’s not an immunity necklace nullifier, is it?” :D /Tony/
Wendell kiesése után folytatjuk a táborban, ahol Nick és Michele elárulva érzik magukat. Végül is ez történt, az érzés helyénvaló, bár ebben a játékban nem jogos. Michele-nek azért habzik a szája, mert ki akarta szavazni Wendellt, mondta is a többieknek, hogy felőle OK, mégsem szólt neki senki, hogy…..
enzo23 2020.05.27 20:37:25
40×09(10)

EoE:
Parvati és Danni milyen okosan rájött, hogy a “step back and assess” clue Aubry-ra utal, és így találtak is egy újfajta előnyt: 50/50 coin! (WTF) Némileg pofátlan módon 4 tokent kértek érte Michele-től, aki a szerencsesüti üzeneteinek hatására meg is vette. (Pedig mekkora show lett volna, ha a szerencsesütiben van a clue :DD) Remélem, kell használnia majd Michele-nek az érmét, micsoda dráma lenne :D Ja és milyen jófej volt a két csaj, hogy elmondták a többieknek – erről jut eszembe, hogy vajon Tyson megette az összes mogyoróvaját, mielőtt visszakerült?

Reward (kínai kajáért, lol):
Furcsa volt, hogy úgy választották a csapatokat, hogy lett egy csak fiúcsapat. Örültem, hogy a csajok nyerték végül, Sarah meg milyen jófej, hogy felajánlja a szülinapos Nicknek a helyét :) Ennek ellenére mindenki rögtön elkezdte ezért fúrni, ami nekem kicsit visszatetsző volt (pláne hogy még Nick is) – persze, valamennyire game move, de akkor is, egy ilyen jócselekedetért ne akarjuk már egyből a fejét venni valakinek.

Immunity:
Szokásos embert próbáló kitartós fajta, bár a legfelső részén állni a platformnak már nem is annyira kényelmetlen lehet, inkább nehéz egyensúlyozni a szél+víz miatt…meg persze mert addigra már mennyit kibírt az ember. Mantrázós Kim meg is nyerte Kung-Fu Ben ellen, csak hogy ne felejtsük el, hogy ő is játékban van.

És aztán elszabadult a pokol.
Nick random bedobta, hogy Tyson nevét hallotta Sophie-tól. Namármost, ha ezt minden alap nélkül csak így kitalálta…hát, az olyan húzás, mint a horrorfilmekben a jumpscare – működik, de annyira “olcsó” és aljas húzás, hogy nem tudom értékelni. A Sophie-célpontból Sarah lett, Nickből pedig Adam, aztán meg szerencsére teljes káosszá alakult az egész, amit rendkívül szórakoztató volt nézni (highlights: Ben felkérdezi Adamet, Jeremy reakcióarca úgy kb mindenre) …
…és tribalon is persze beszélgetés meg veszekedés formájában folytatódott a dolog.
Ilyenkor amúgy megfigyeltem, hogy hajlamosak a népek azt kiszavazni, aki a leghangosabban veszekszik / legtöbbet beszél. Ez most sem volt másképp, Adam ment az EoE-re, de előtte még szerintem a szezon egyik legemlékezetesebb momentumát szolgáltatta, amikor az epizód elején belebegtetett elméletét (miszerint Jeff pódiumán egy idol van elrejtve) próbálta igazolni… hát, kevés sikerrel, de annál nagyobb szórakoztatás-faktorral :D
A fire tokenje pedig Denise-é, just for the record.

@wondorog: köszi az extra klipet, tényleg nagyon imádnivaló :)
Elérkezett a nap, amit az Edge-en szenvedők annyira vártak, végre megküzdhetnek a visszakerülésért. Egy zsetonért előnyt vehetnek maguknak a játékban és összesen három zsetont költhetnek előnyre. Három zsetonért rejtett védettséget vehetnek, ami nagyon jól jön a visszatérőnek valljuk be. Natalie és…..
enzo23 2020.05.26 18:16:23
40×08(09)

Elég in medias res volt ez a kezdés, ahogy mindenki hirtelen a visszatérős challenge-re készül az EoE-n, idolokat meg előnyöket (öten a nyolcból) vesznek…jól nézett ki a felkészülős mix. És elég szoros is lett a verseny, de végül Tyson nyerte – mindenki más megy a zsűribe éééés lesz még egy visszatérő, jól tippeltetek.

Törzsi élet (Koru tribe):
– Hú, van új fire token menü, drágult minden, a két érdekes vehető dolog a reward helylopás 3-ért (ez annyira szemét, hogy tuti senki nem fog ilyet venni), és az üzenetküldés EoE-re 2-ért (ez nemtom milyen helyzetben érné meg?)
– Nekem nagyon különös volt, hogy Denise saját maga magyarázta el a Sandra-kiszavazást. Önként fest céltáblát a hátára, rögtön merge után, nooormális?
– Ben miért hiszi, hogy ő nagy célpont lenne? Olyan természetességgel vette oda magát Tyson, Jeremy, Tony mellé… (vagy csak a vágás áldozata, nemtom)
– Adam jól bírja az esős retek időt, még örül is neki, mindenki más érthető módon szenved.

Immunity:
Apropó eső, emiatt most jó nagy szívás volt, hogy pont ilyen egyhelyben levős kihívás jutott a játékosoknak. Az egyéni nyaklánc menőn néz ki, sőt most kettőt is láthattunk belőle a női/férfi védettség miatt – Denise és Jeremy nyerte, utóbbinál érdekes, hogy pont Nickkel csatázott a végén, akit ki akart túrni a “Wendell #1 spanja” pozícióból. Ja és 1-1 fire token is jár hozzá, csak hogy legyen mit számolni.
(Sophie amúgy megint challenge közben öltözködik? Az elején fázott, aztán került rá valami kabát meg nadrág…)

Maga a kiszavazás nem volt olyan emlékezetes vagy epikus, mint néha ebben a szakaszban szokott lenni (lehet a háromtörzses felállás is segít?), habár maga végeredmény azért meglepett, én inkább Adam vesztét éreztem. Mindenesetre megnéztem volna, hogy ki kire szavazott – persze Michele és Nick még ott megbeszélték, hogy “te se számítottál erre? én se” – amiből Adam nyilván tudhatja, hogy ők “rálőttek”.

Még pár (Nick-et tartalmazó) dolog:
– Ahhoz képest, hogy mennyire szóban forgott, Nick végül egyetlen szavazatot se kapott :O
– Mekkora volt már az a montázs, amikor beszélték, hogy Nick minden beszélgetésbe belesunnyog, és bevágtak vagy 5 ilyen jelenetet, hogy egyszer csak megjelenik :DD
– Wendell 1-1 tokent adott Michele-nek és Nicknek. (hehe, most visszakapta Michele, amit múltkor ki akart szedni a srácból)
Mivel a 16. estén két játékos is kiesett nem meglepő, hogy az Edge-en kezdjük a mai epizódot. Parvati sztorizik a többieknek a tűznél, nekünk meg a riportban, hogy sajnos mind kiestek: ő is, Ethan is, Rob is, de azért mégis csak kerül egy kis öröm az ürömbe, sőt valamicske elégtétel amikor meglátja…..
enzo23 2020.05.23 23:43:39
40×07(08)

EoE:
Sandra feladásán meglepődtem, de igazából jól megindokolta – nagyon kevés esély van visszajutni ennyi jó játékos között + hát ugye finoman szólva sem egy challenge beast, és nem fog tizeniksz napot szenvedni ilyen kevés esélyért, amúgy is queen.
A fire token keresős verseny nagyon bejött Rob flashbackes tokenszerzésével – és nem tud róla senki :D

Immunity:
Neee már hogy kivágták a reward-ot :( nem is maga a kihívás hiányzott, hanem a Parv+Sandra dupla kiesésre való reakció a zöld törzstől, azt nagyon megnéztem volna… :'(
Maga a challenge egyébként tetszett, ötletes ez a csészealjjal való vízhordás. Azt kell mondjam, hogy a Yara törzs kiválóan csinálta azzal a taktikával, hogy csak egyet fordulnak, de azt biztosan, nem kilötyögtetve – kockázatos volt, de ügyesen megoldották. Szerintem amúgy pont így lett kitalálva a feladat, hogy ha nem vesztesz sok vizet, akkor egy körből megvan a kellő mennyiség. A második helyért való küzdelem meg aztamindenit de szoros volt, pár másodpercen múlott!

És akkor Sele törzs, mivel nagyrészt velük foglalkoztunk:
Yul eléggé ki volt akadva Wendellre (hozzáteszem, jogosan), hogy Parvatinak miket ajánlgatott tribal alatt és hogy lehetne így benn bízni. Akkor meg pláne, amikor ugyanarról a témáról tök más hangnemben beszélt Michele-lel, mint vele (de lebukott). Wendell egyre antipatikusabb számomra a szezon során, ebben a részben azért is lepett meg Yul kiszavazása, mert a challenge után egyértelműnek tűnt, hogy Wendell megy (pláne, hogy a 4 fő miatt egyhangú döntés kell, különben döntetlen lesz). Yul mint opció azt hittem, csak elterelésként lett bedobva mind a játékosok, mind a szerkesztők részéről.
Ha már Yul, még 3 gondolat:
– Amit még a parton mondott, hogy Michele rá szavaz és akkor nem kerül gyanúba, és hátha akkor Wendell neki adja a tokent, amit kapott…én ezt nem értem, pedig kétszer meghallgattam. Valakinek átjött, hogy mit akart?
– Tribalon azt hittem, hogy elszólja a fire tokenekkel magát (az előző pontban levőkre utalva), de aztán átvezette ebbe a gazdasági aspektusba, amit itt is firtattunk, és ő is jókat mondott.
– Yul jobban fogalmazta meg ezt a “ha kiszavaznának és visszatérnél, összeállnál-e újra velük” dolgot… Wendell őszintén nyilatkozik egy csomó mindenben, de talán túlságosan is, és így olyanokat mond, amiket nem kéne, mert rosszul csapódnak le.

Hát szépen összeállt az oldschool csapat EoE-n…szerintem inkább azért estek ki ők, mert az idő múlásával (meg all-star évadokkal) nagyobb legendává érnek (és ezért veszélyesebbnek tartják őket), mint egy ugyanolyan kvalitású, de újabban játszott játékost.

Egyebek:
– Újabb random ötletem: miért nincs olyan, hogy a törzsi védettség után a vesztes törzsben egyéni immunity challenge is van? Egyszer érdekes lenne egy ilyen csavar.
– Nagyon fura volt a zenei aláfestés a tribalra menéskor… nem a rossz értelemben, csak nem szokott ilyen stílusú zene lenni, legalábbis én nem szoktam odafigyelni a háttérzenére, de most nagyon feltűnt.
– Yara törzs szösszenet: haha, Adam meg van győződve, hogy Ben/Sarah közül egyiküknél idol van… és negyedrészt igaza is van, mert Sarah-nak ilyen Sophie-val felezős idolja volt asszem, bár Sophie-nál van, de Sarah így őszintén eljátszhatta, hogy felőle akár kiboríthatják a táskáját is :D
– És a két lány még 1-1 tokent is kapott Yul-tól, király! (na meg ugye Michele-nél is kettő van, mert hármat kapott Parvtól és egyet adott Wendellnek)

#hétidézete Wendellé a szavazáskor:
“Yu’l be on the Edge of Extinction tonight” :DD
A zöldeknél indítjuk a 15. napot: végre azt csinálunk amit akarunk Adam! Mint egy rakás gyerek, akiknek a szüleik elmentek otthonról! – mondja Ben. Bulit kéne szervezni – feleli Adam, majd ránéz Sarahra – ne hívd a rendőröket! A tanács utáni reggelen Rob uralma alól felszabadulva ennél nem is…..
enzo23 2020.05.23 23:35:35
40×06(07)

Hát ez a dupla tribalos rész nem semmi volt, a végén erre a húzásra csak annyit tudtam mondani, hogy “well played!”
Na de menjünk sorban.

1. Mindenki hogy örült a zöld törzsben, hogy Rob elment :D
2. EoE-n kőkeresősdit tartottak, és Tyson nagyon okosan megfejtette, hogy a “right place right time” kifejezés bizony az árapályra vonatkozik, így idol nullifiert talált, amit gyorsan el is cserélt Parvatival (kb fél percesre vágták össze az összes lépés lezavarását), és vett rajta…mogyoróvajat. Öööoké. (Azért a “vásárlás” folyamatát megnéztem volna.)
3. Immunity:
– A reakciók Rob kiszavazására :O de erre lehetett számítani, hogy mindenkinek elkerekedik a szeme :D
– Sandra ül ki a challenge-ről megint, elképesztő. Pofátlan, de végül is amíg működik…
– Sophie profin megcsinálja a golyólabirintust, szoros lett a vége a játéknak, de a Yara törzs megnyerte, ami még játékszerkesztési szempontból is jó, mert így a két tribal után visszaáll egyenlőre (4-4-4) a törzslétszám, szép!
4. Sele pre-tribal:
Na, szegény Nicknek döntenie kell: a szövetségeseivel tartson és szavazza ki Parvatit, vagy fordítva. Parv meg hogy lecsapott a lehetőségre, hogy Wendell fire token-es ajánlatát be lehet árulni a többieknél.
5. Dakal pre-tribal:
Tony megint spy shacket épít, imádom :DD de most már kitalálták, úgyhogy nem lett hasznos. Ami viszont érdekes, hogy az eddigi viszonylagos semmilyensége után hirtelen most a főszigeten is áru lett a fire token: Sandra idolt adott Denise-nek 1+1 tokenért. Nekem tetszik, hogy egy ilyen gazdasági-cserekereskedelmes aspektust is behoztak a játékba, eddig szerintem jól működik. (Még egy highlight: Sandra milyen gyorsan témát váltott Denise-szel stratégiázásról cupcakes-re, amikor Kim közeledett, azon felröhögtem, zseniális volt :D)
6. Sele tribal:
Nem sok érdekes történt, igazából egy verbális Wendell-Parv csatává silányult az egész, és sajnos Parvati megy “a kihalás szélére” 3:2-vel :( (mindhárom tokenje pedig Michele-é lett)
7. Dakal tribal:
Jeremy kacsás hasonlata vicces volt :D
Amikor Sandra Denise-re szavazott kamuból, azt gondoltam magamban, hogy oké, ez egy szépen kitervelt húzás, hogy ne keverje magát gyanúba. Denise se keverte őt gyanúba, mert szépen kihangsúlyozta, hogy _találta_ az idolt. És akkor egyszer csak Denise előhúzza a saját idolját is, és ellövi Jeremy-re… és ugyan erre végül nem is lett volna szükség, de senki nem erre fog emlékezni, hanem hogy a 4 általa kapott érvénytelenített szavazat mellé kidobja Sandrát! Az igen, az úgy tökös! Csak pislogtam egy percig, hogy ez mi volt :D és még 1 fire tokenje meg is maradt az alku miatt, így Sandra csak egyet tudott Yulnak adni az EoE-re menés előtt.
Nagyon durva, ezt nem láttam jönni, hogy így szépen sorban egymás után a “3 nagy” (Rob, Parvati, Sandra) kimegy. The game is on!
A pirosak boldogan ébredtek a 12. napon. Túl vannak a játék harmadán (ez mondjuk másnap lesz igaz, de kicsire nem adunk) és kiszavazták Tysont előző este, szóval teljes az elégedettség. Ezen túl Nicknek plusz öröm, hogy Tyson ráhagyott egy zsetont. Ki tudja, talán lesz még lehetőségünk együttműködni…..
enzo23 2020.05.06 00:57:52
40×05(06)

Hopphopp, nemcsak hogy swap volt, de két törzs helyett 3! Ugyan Rob-Sandra egyesülés vagy Sandra-Parvati egybekerülés nem lett, de azért így is elég sok érdekességet szült az újrakeverés, lássuk:

Új Sele(k fújnak):
Én őket csak “awkward tribe”-nak hívom: ugye Michele exe Wendell, és a Nick-Parvati crush miatt is vicces, utóbbit el is árulta a csajnak, azon jót röhögtem :D

Új Dakal:
Belőlük kaptunk a legkevesebbet, nem is írtam fel semmit, azon kívül, hogy szépen visszahozták az immunity-t hátrányból.

Új törzs (Yara):
Nem semmi, hogy a három törzsből kettőnél is sikerült kijönnie a “3 fiú ugyanonnan, 2 lány a másikból” felállásnak, csak itt jóval kevésbé egységes a három srác, és erre rá is mentek a szervezkedés során. Nagyon vicces volt, ahogy összevágták a sztorimesélést, hogy ki kit vágott át, meg hogy is történtek az egymás ellen szervezkedések :D Ahogy Sophie nagyon okosan megjegyezte: “There are so many cracks, they realize their best option is to stay together” – röviden legalábbis így hangzik, amit mondott, és nagyon találó! Ennek megfelelően az immunity elvesztése után úgy nézett ki, hogy Godfather Rob sikeresen belekényszerítette a másik két srácot abba a helyzetbe, hogy ne tudjanak elszivárogni a táborból a lányokkal szövetkezni, egészen szürreális volt, ahogy mindenki ott ült a tábortűz körül, elkerülve a stratégiázást. Viszont ettől függetlenül is megfogalmazódott a gondolat bennük (is), hogy csak ki kéne rakni a “keresztapát”, és így végül a lányoknak sem kellett egyik előnyüket sem ellőni (ami meglepő húzás, de bejött).

Rob legalább találkozhat Amberrel az EoE-n (hogy rákérdezett a swap után rögtön befenyítve mindenkit, hogy “egyhangúan szavaztátok a feleségemet, g*cik?” :DD), ja és just for the record: a fire tokenjét Parvatinak adta.
Amúgy ha már tokenek: abszolút nemtom követni, hogy kinél mennyi idol/előny/fire token van, néha kéne ilyen összegző lista vagy valami. Most is Sophie talált ilyen fura felezős idolt, amit a zsebürítésnél (megint ez…) nem mutatott meg, mert nem a zsebébe rakta :P

Még pár gondolat:
– Rob akármennyire ikonikus és jó játékos, hidden immunity idolok terén nincs sok tapasztalata, mert ahhoz túl rég játszott...
– Megható volt, ahogy Yul elmesélte, hogy Penner felesége ALS-es és milyen borzasztó nehézségekkel kell megküzdeniük :'(
– Az immunity végén a színes kockás rakosgatós feladatot szívesen kipróbáltam volna.
– Ahhoz képest, hogy a zöldeknek szurkoltam, és nem örültem, amikor utolsók lettek, mégiscsak élvezetes volt látni a tribal előtti dolgokat.
– Jé, nem volt EoE, fel se tűnt :DD (persze legutóbb meg extra adagot kaptunk belőle)

#hétidézete pedig egyértelműen Michele-é:
“Wendell right now is sending me the ‘U up?’ text…and I just wanna be like ‘New season, who dis?'” :DDD
Az előző rész végén Ethan átköltözött Extinctionre, amely tény néhány játékost felzaklatott kissé. Adam arra számított Parvati esik ki, Rob és Parvati azt hitték Adam költözködik. Robnak nyilván nem tetszik, hogy nem tudott arról mi fog történni, Adam meg szűköl, mert kiderült kettős ügynököt…..
enzo23 2020.05.04 21:48:26
40×04(05).

Edge of Extinction:
Kemény volt a facipelős feladat, méltó a szezonhoz. Felmerült bennem, hogy vajon lehet-e dobni őket, de valszeg nem :D
Natalie-t amióta az EoE-n van, egyre jobban tisztelem, elképesztő melót lenyom és okosan is játszik. Most mondjuk végül mindenki megcsinálta a feladatot napnyugta előtt, még Ethan is a medicallal együtt – annyira megható jelenet volt, hogy elkísérték a többiek az utolsó körre :’)

Fősziget:
– Tetszett az “Adam megpróbálja jóvátenni a dolgot, ezért keményen dolgozik és mindenkivel jófej” összevágás :DD
– Tyson nagyon szépen rájött a Yul-Nick-Wendell-Sophie “unconnected” szövetségre.
– Jé, már a negyedik (vagy ha úgy vesszük, ötödik) rész, és még nem volt tribe swap :O

Immunity:
Parvati elnevezte a kiülős padot “Sandra bench”-nek…figyeltétek, hogy megfagyott a levegő egy pillanatra? :D De aztán Sandra mondta, hogy neki ez nem sértő. Mondjuk azért lassan kéne erre valami szabályozás, volt is ilyen, hogy back-to-back challenge-eket nem hagyhat ki ugyanaz az ember. (Durva, hogy Sandra ilyen hozzáállással is kétszeres nyertes.)
“Eh, megint kikap a Sele törzs, pedig már a pirosak is veszthetnének egyszer” – gondoltam naivan, amikor megláttam, ahogy szenvednek a kulcsok levadászásával a kékek, komolyan mintha a legalacsonyabb embereket osztották volna be ugrani (Adam, Parv és Denise se magas). Pláne ahogy a háttérzenével még ráerősítettek, hogy “na most megszerzi” és mégse, az nagyon vicces volt. Rob harmadszor is bevállalta a puzzle-t, és megváltotta magát: valami elképesztő comeback-et toltak, szerintem az egyik legdurvább hátrányból visszajövetel volt valaha!

Kiszavazás:
Ejjha, nem hittem volna, hogy ennyire egyöntetű Tyson-szavazat lesz: ő Nickre szavazott, Nick meg Kim-re…pedig hogy belengették, hogy Tony meg akarja menteni Tysont, mert ő a “pajzsuk”.
Még pár érdekes momentum:
– Sandra nem változik, bakker, még be is mondja, hogy ő bizony nem megilletődött a sok másik sztár láttán. Meg tudom érteni, ha valakinek ellenszenves a stílusa, de valahol mégiscsak szórakoztató nézni és jól csinálja.
– Nick-nek Parvati volt a nagy szerelme középiskolában, lol :)
– Tyson hogy rácsodálkozott a sok tüzifára EoE-n :DD “ó, ha te azt tudnád…”
– Ami meglepett, hogy Nicknek adta a fire tokent :O

#hétidézete Dannié a facipeléssel kapcsolatban:
“[…]in childbirth, you at least get a baby afterwards…here you get a fire token.” :DD
A kékeknél kezdjük a 7. napot, Adam foglalja nekünk össze a gondolatait az elmúlt napokról. 1.) Előző este búcsút vettünk Dannitől, mert a vének elárulták. 2.) Parvati, Boston Rob és Ethan mondja meg mi történjen. 3.) Robnak mindig irányítania kell – legalábbis Adam úgy véli, hogy Rob ezt gondolja,…..
enzo23 2020.05.03 13:44:42
40×03(04)

Na megindult a szervezkedés a nagy királynők ellen mindkét törzsben, de úgy néz ki, még kicsit korai lett. Vagy fene tudja… ha Adam nem árulja el Rob-nak, hanem csak a “new school” ötös megy Parvati ellen, lehet hogy összejött volna a dolog. Így viszont megleptek a tribal kimenetelével, simán úgy nézett ki, hogy sok:1 arányban Adam lesz száműzve, de végül Ethanre esett a választás. Ezzel egy elég vicces kimenetel született, mert ugye az oldschool trió (Rob-Parv-Ethan) is meglepődhetett, meg maga Adam is – ez most a Michele-Jeremy-Denise-Ben négyesnek a legjobb, mert a “régieket” is gyengítették és Adamnek is jelezték, hogy ezt elcseszte és nem fognak rá hallgatni, ha ilyeneket húz.

EoE:
Érdekes, hogy először Amber kezdett el egyedül szervezkedni a számkombináció kitalálására, de aztán végül Natalie jött rá a megoldásra, a kagylófüzér alapján – ez már a második előnyszerzése, nem semmi! Ráadásul a “másik fele” is tetszett a dolognak: steal-vote clue-t kapott Sarah a fire tokenért cserébe, amiből egy másik táborba besurranós móka kerekedett, az ilyeneket mindig imádom :D Főleg hogy elkezdett ilyen rendőrös szlengben beszélni róla, meg beavatta Tony-t, aki álcázásképpen bekente őt hamuval, nagyon röhögtem a jeleneten :D

Darabkák:.
– Ha már Tony, a cápafogós hülyülés is szórakoztató lett, főleg hogy elkezdte dúdolni előtte a Baby Shark-ot :DD
– Az immunity ismerős, vagy legalább a részei azok voltak, de legalább elképesztően izgalmas és szoros hullámvasút lett a vége. Rob megint megpróbálta a puzzle-t (hogy “megváltsa” magát a múltkori után), és be is hozott némi időt, de túl nagy volt a hátrányuk.
– Tényleg tiszta western hangulatú “standoff” alakult ki a kékeknél a challenge után, ahogy senki nem szólalt meg és nem is mert elmenni a táborból egy jó darabig :D
– For the record: Ethan Parvatinak adja a fire tokenjét, nincs itt semmi látnivaló.
Nem szarozunk kérem szépen, ott folytatjuk ahol előzőleg abbahagytuk. Edge – 4. nap. Amber száműzetésének első reggelén nem csattan ki a boldogságtól. Hát ezért hagyta otthon a kölyköket? – teszi fel magának a fájdalmas kérdést. Hadd legyek őszinte: szerintem otthon sem kellett volna hagyni őket.…..
enzo23 2020.05.02 18:42:01
na bemásolom akkor ide is

40×02(03)(látom te a kinti számozást követed, a sorozatjunkie meg +1-gyel számol)

Ebben a részben két fő motívum tűnt fel: az okos és kevésbé okos döntések, illetve hogy mennyi jó kis idézetet hoztak a humoros jelenetek :D

Jó és rossz döntések:
Denise és Ben felezős idolt talál – Bentől mennyire okos, hogy a szinte magától értetődő helyzetben nem kérte el a felét, és ezt Denise meg is jegyezte a soundbite-ban, hogy emiatt tud benne bízni. (Mondjuk az más kérdés, hogy Adam mennyire fogja telebeszélni a fejét, meggyőzve az ellenkezőjéről.) És akkor a rossz ötlet (Denise-től): adjuk az idolt Parvatinak! Hát mondom, ez hülye :D kábé azzal lenne ekvivalens, mint mikor s20-ban JT odacsempészte Russellnek az idolt, mert azt hitte, hogy Parvatiék nőuralma ellen szüksége lehet rá, aztán közben Russell meg pont hogy Parvatival szervezkedett :D Szerencsére Adamnek volt annyi esze, hogy megmondja nki, hogy ez talán neeeeem annyira jó húzás.
Másik, ami tetszett: a szemét clue az Edge of Extinction-ön (WATERWELL jön ki, ha összerakod az instrukció sorainak kezdőbetűit), és a hozzá tartozó előny (egy tanács kihagyására alkalmas Safety Without Power izé), amit Natalie enélkül is megtalált, és okosan Jeremynek adja, mert róla tudja legbiztosabban, hogy nála tuti van fire token, hiszen a kezdeti 1 mellé adott neki egy másikat.

Vicces részek:
– Tony létraépítése, meg ahogy vitték a bazi hosszú létrát az erdőben, és be volt vágva alá ilyen menetelős zene :D És persze Tyson dumái:
“He’s surely joking…I know we signed waivers before we came out here, but I don’t know if there was a ladder clause in the contract” (:D), illetve a “How is this guy still alive?” :DD
– Kim is talált egy felezett idolt, és ott hangzott el az “I wish I had pants on” mondat :D
– Adam bénázása a fáklyával tribalon :D aszongya: “I don’t know, it looked like a hole” :DD (ez mekkora “That’s what he said” mondat egyébként :D)

Egyéb gondolatok még:
– Ja, erre nem gondoltam, hogy Rob már a megkapott fire tokenból sejteni fogja, hogy Amber esett ki, és nem a challenge-en fog meglepődni.
– Újra összeállt a Cops R Us szövetség (Sarah és Tony)! Kíváncsi vagyok, meddig húzzák.
– Robék puzzle stratégiája nagyon nem működött, pedig én is vártam, hogy valami ütős dolog lesz.
– A táskakiborítás tribalon WTF, ilyen se volt még. (Denise vajon hova rejtette addig az idolt?)
– A főcím nekem is feltűnt a premierben, hogy nincs, még rövid verzióban se. Most mondjuk tényleg kevésbé hiányzik.

Vicces, hogy Danni eredetileg tervben sem volt, erre a paranoiájából fakadóan elszólja Ben előtt az oldschool szövetséget (ami aztán a tanácson is előjött), meg elkezd Parvati ellen menni…tanítani valóan ásta meg a saját sírját. Ennek megfelelően elég sima döntés lett (sok:1), pedig próbálták úgy vágni a készítők, hogy be legyen lengetve több terv is. A fire token továbbadása pedig most először nem volt egyértelmű (eddig ugye Nat->Jeremy, Amber->Rob), végül Denise kapta meg.
20 évvel ezelőtt senki sem tudhatta, hogy a frissen induló Survivor televíziós történelmet ír egy napon és adásba kerül a 40.! évad. Pedig így történt és sok ezer kilométerre és jó néhány időzónára tőlünk 2020. 02. 12-én elindult a titánok harca, a legnagyobbak csatája, Winners at War! Hatalmas…..
enzo23 2020.04.29 20:51:16
Na még jó, hogy 1 hónap után felnéztem ide, látom megint kerültek ki posztok csodás módon... eh. Visszaolvasom azért :)
csak nemtom hogy bemásoljam-e a sorozatjunkie-ra írt kommentemet, vagy csak a linket dobjam be :P
de most bemásolom

40×01

Hú de vártam már ezt! Hype overdrive!
Ütős kis kezdés volt, nagyon poén, hogy annyira túlparázzák az egészet, hogy senki nem mer elmenni se egyedül, se kettesben a táborból, meg szavazás előtt konkrét nevet kimondani sem :D Főleg, amikor direkt ilyen kis montázst vágtak ezekből a jelenetekből :)
Jó látni a régi (és nem annyira régi) játékosokat: Parvati kisugárzása még mindig elképesztő ennyi év után is, meg pl. Tony (most tudatosan takarékra rakott) pörgését is mindig élmény nézni, nagyon vicces, ahogy szenved, hogy nem rohanhat el idolért, ami múltkor a vesztét okozta. Nem mindenkinek láttam az eredeti évadát, így vannak “új arcok”, pl. Sophie nekem nagyon furcsa, mintha bizonyos szituációkban 50 évesnek nézne ki, máskor meg 26-nak :D Apropó öregedés, hiába messze nem őt láttam a legrégebben, de számomra valahogy Denise öregedett a legdurvábban. (Vagy csak fiatalabbként él az emlékeimben, ez a valószínűbb.)
Örülök a bevágott flashbackeknek is, nem fukarkodnak velük a készítők, főleg itt az elején. Azon felröhögtem, hogy a nagyra felfújt “poker alliance” bemutatásához még abból a pókeres műsorból is bevágtak :D ilyen volt már, hogy nem Survivor-ös bevágás van a műsorban? :O

Folytatom számozva, mert nem igazán tudom egy gondolatra felfűzni :D

1. Fura, hogy Rob nem mondta 36 napnyi IoI alatt Sandrának, hogy jön ebbe az évadba, valahol megértem, hogy Sandra mérges rá emiatt, de talán picit túl van ez lihegve.
2. Hehe, azt hitték, férfiak vs nők törzsfelosztás lesz :D
3. A fire tokenek használatára kíváncsi vagyok, hogy miként fogja befolyásolni a játékot. Érdekes, hogy lehet venni rajta kényelmi dolgokat meg előnyt is, illetve hogy az Edge of Extinction-ön is van szerepük.
4. Na, megint jó kis fizikai harcolós első challenge, mint a Heroes vs Villains-ben (amikor Sugarról le lett tépve a bikinifelső :P)
5. Tetszett ez a kis módosítás, hogy extra büntiként rizst se kap a vesztes törzs az első tribalig, ami ráadásul másnap este van, így van +1 nap szervezkedni.
6. A törzsneveknek én örülök, hogy vannak, még ha nem is annyira használjuk őket. Most van Dakal(piros) meg Sele(kék), amiből előbbit Jeff folyton úgy ejtette, hogy következetesen “Nicole”-nak értettem :D
7. Hehe tényleg, Denise még mindig ment minden egyes tribal councilra, el is felejtettem, hogy él ez az átok :D (bár most a második felében megszakadt)
8. Tribalon automatikusan vártam, hogy Rob és Sandra feloson a kis leselkedős építményre, mint az előző évadban :D
9. Adam jól elindította ennek a Jeremy-Natalie erős kapocsnak a szétbontását (magáról elterelendő a figyelmet), Natalie-től búcsúzunk. (Csak szerintem kevésbé idegesítő “twinnie”, mint anno? Vagy csak Nadiya nélkül az?)
—(2.fele)
10. A második immunity challenge-et felemásnak éreztem: a számkirakós-dobálós 2.fele ezerszer látott dolog, viszont a forgó hordón átmenős rész kifejezetten bejött, ahogy Boston Rob “átdobálta” a csapattársait, majd alig bírták áthúzni őt.
11. Honnan hozták vissza a kékek a meccset, wow! Nem semmi.
12. Na Sandra kapott egy idolt Natalie jóvoltából (ügyes húzás az EoE-ről befolyásolás), de okosan nem játszotta ki.
13. Amikor 15 perc volt hátra az immunity végén, éreztem, hogy nem lesznek itt nagy kavarások meg hosszú, suttogva beszélgetős tribal, és viszonylag egyszerű döntés született, annyi meglepivel, hogy a belengetett Kim helyett Amber megy “kihalni”. Várom már a Rob arcát a következő challenge elején…
Véget ért a 39. évad, az Island of the Idols és a két órás – nem vicc 105 perc + 21 perc – adás végén az egyik játékos megkapta az egyedüli túlélő címet és egy kis zsebpénzt pluszban. Idén azonban nemcsak ő kapott jutalmat, hanem Sia jóvoltából még három azaz 3 Sia által választott survivor.Szokásos…..
enzo23 2019.12.23 23:13:53
39×14 (ami 13) + 15 ami Reunion, de akkor (14)… ‘szom, szóval 39xvége :D
Megyek kronológiai sorrendben.

Top5:
Átköltözés az Island of Idols-ra! Mint a mentorok háza valamelyik tehetségkutatóban :D Így meg is lett válaszolva a kérdés, hogy mikor derül ki mindenki számára az IoI, meg hogy lesz-e valaki, aki nem megy oda… Izgi, hogy hagytak nekik nyomokat, Tommy színtévesztése még csavart egyet a dolgon, meg a “H mint Hinta” clue is ügyes volt, Dean az ajándék infóval meg is találta az idolt, meg elégette a nyomravezető bambuszt :D
Az immunity szerintem egészen újfajta játék, tetszett. Deannél a győzelmével összejött a nyaklánc-idol-nullifier kombó, utóbbiról el is feledkeztem, szegény Janet meg nem is tudott róla, úgyhogy hiába volt idolja, ő ment a zsűribe. :( Innentől nem igazán érdekelt, hogy ki nyer.
Még 2 dolog: a Dean-Noura vacsi poénosra sikerült, meg a “Tommy and Mommy” szövetség-elnevezés is :D

Top4:
Idegesítő egy challenge lehet ez a betű-stackelős, Noura ügyesen megcsinálta. De utána annyira furán csinálta az egész bejelentést, egyrészt hogy várakoztatta őket és csak pofázott, mindenkinek a töke már kilehetett, másrészt meg hogy Laurennek mondja a “you are my number one” szöveget, és azzal a lendülettel elküldi megküzdeni Deannel :D Rendesen ki is borult a csaj, meg el is vesztette a tűzrakós versenyt.
Highlights: Tommy inkább Deannek segít a szövetségese helyett, Noura soundbite közben elkalandozik a parton nyújtó Dean látványától, meg a “you want popcorn?” duma a zsűritől :D

Döntő:
Day 39 of season 39, tényleg.
Hát, furcsa egy final tribal volt. Jól mutatja a threat-kidobós trendet az a tény, hogy ketten is stratégián mondták a “nem előtérbe kerülést” ; mindenki olyan dolgokat hozott fel, ami igazából más érdeme, és megpróbálta átfogalmazni a saját érdemeként (Dean hogy Kellee idolt adott neki, Tommy hogy Dean szólt neki a tribal közben) ; Nourát leállítják, hogy ne beszéljen annyit, mert tényleg marha idegesítő ; és úgy eleve, rég láttam ilyen végső tanácsot, ahol ennyire beszólogattak volna egymásnak meg próbálták volna egymást besározni. Noura is elárulta, hogy Tommy Deannek segített tüzet gyújtani, Dean az összegyűjtött előnyeivel villogott Tommy-nak… nem volt egy jó hangulatú tribal, na. Egyedül Jamal hozta a pozitívumot, egy okos kérdéssel (“mik azok a vonalak, amiket megfogadtatok, hogy nem léptek át”), meg amikor Deannek elárulta, hogy a legacy advantage kamu, az mekkora jelenet :D

És Tommy nyer. Őszintén szólva meglepődtem, azt hittem, hogy a későn ébredő Dean behúzza szorosan, ehhez képest csak ketten nyomtak rá (Elizabeth, Aaron – amúgy üdvözítő, hogy megmutatták, ki kire voksolt). Noura-szavazatra nem számítottam, és nem is lett – az biztos, hogy egyedi, felvállalt stílusa van a nőnek, de annál jóval randomabb és idegesítőbb volt, minthogy megérdemelje a végső nyerést, a 3 immunity ellenére is. Hát…örülünk, Vincent? Ilyen döntős hármassal hótmindegy, jövőre már nem fogunk emlékezni rá. Tommy amúgy a következő dolgok nélkül nyert:
– Nem volt (egyedül) Island of the Idols-on
– Nem szerzett semmilyen előnyt
– Nem nyert védettségi nyakláncot
– Nem nyert tűzrakó versenyt
Ehhez képest mondjuk valahol teljesítménynek is nevezhetnénk a győzelmet, de visszagondolva a social-ságán kívül annyi maradt meg, hogy egyszer megjegyeztük róla, hogy butácska, meg hogy Laurennel szövetkeznek, de ott is inkább a lány volt előtérben.

Reunion:
– Lauren-t fel se ismertem ilyen csinosan, afro nélkül az élő show-ban :D Elaine meg hozza a formáját öltözködésileg, nehezen is tudnám elképzelni ünneplőben :D
– Jack hiányát említették, Elizabeth nemtom h feltűnt-e volna. A kapcsolatról nem tudtam amúgy, Jack és Jamal viszont összeköltöztek, aww :D
– Sia jól választott díjazottakat, megható volt látni főleg Elaine és Janet elérzékenyülését :)
– Na, Kellee a zsűri helyett legalább most megoszthatta a gondolatait a Touchy Dan-ügyről, ami beárnyékolta az egész évadot, és így kicsit a reunion-on is rossz szájízű lett ez a szegmens, remélhetőleg legalább tényleg elindult valami változás a készítők részéről is.

40.évad:
Biztos, hogy szórakoztató lesz, DE továbbra is tartom, hogy amíg több tíz(száz)ezer amerikai polgár nagy álma, hogy részt vehessen, addig ne hozzanak már orrba-szájba vissza régieket, pláne ne olyat, aki már nyert (akár kétszer is). Vagy ha igen, legalább egy rendes jubileumot várnának meg, az 50.évadnál kevésbé húznám ezen a számat.
A fentit félretéve érdekesnek tűnik, nem is csak az olyan apróságok miatt, mint a Rob vs Amber instant power couple, vagy az EoE visszahozása (japp, képernyőidő miatt valszeg), vagy a 2 milla fődíj (eh), hanem ami főleg felcsigázott, az ez a fire tokens dolog, az előzeteses snittek alapján majd venni lehet rajta kényelmet meg előnyöket(?). Na legalább a nagy nyertesek is szembesülnek valami újjal…
A mai részben olyan történik, ami 38 survivor évad alatt egyszer sem fordult elő és ez nemcsak a játékra hatott, hanem a jövő heti reunionra is és hatással lesz valószínűleg az elkövetkező évadokra. Mondja azt valaki, hogy ez a műsor majd’ 20 év után nem tud érdekes lenni. Bár a CBS biztos nem…..
enzo23 2019.12.23 21:39:50
39×13(12)

1. Folytatódott a Noura-show megint :D Dean cipőjének elrejtése is WTF, nem mutatták, amikor megtalálta, de IoI-ra menet már a nyakában lógott, lásd kép :D Meg a parton amikor pörgött körbe-körbe, az is először hülyén nézett ki, aztán viszont a challenge-ben jól jöhetett, de akkor ő most tudta, hogy mi lesz, vagy mi??
2. A szokásosan sikeres “mindenki idolt keres, és valaki talál” szitu már tényleg idegesítő, lehetne egy évad idolok nélkül. Azt hittem, Janet nem mutatja meg Tommynak, de megtette, Dean-ék meg jól kilesték, az vicces volt.
3. Na, a Tommy-Lauren szövetségnek gyakorlatilag vége, de jogosan, Lauren érzésre bármelyik srácot megverné a döntőben. (Jó ezt még Dean előnyszerzései előtt írtam.)
4a. Island of Idols: poénos volt, mikor Dean megmutatta a veteránoknak a fake legacy advantage-et, azok meg próbálták nem elröhögni magukat :D Főleg amikor kitalálta, hogy majd minden szavazatot magára irányít, és egyedül eldönti, ki megy haza (Rob arca :DDD) (hát sajnos ez így Dan kiszedésével nem fog bekövetkezni, mert nem lesz hatfős tribal)
4b. A mai lecke jury management, ami önmagában jó ötlet, de nem értettem, miért csak egy érmefeldobáson múlik a választható előny megnyerése, aztán Rob megmagyarázta, hogy ha Dean megnyeri, akkor ezt elmondhatja “move”-ként, hogy kockáztatta a szavazatát. (Ööö, oké? És persze szerencséje volt, meg is nyerte az idol nullifiert.)
5. Furcsa, a kevés bennmaradó ellenére mintha jobban megnyílna a bizalom néhány esetben: Janet is megmutatta a talált idolt Tommynak, Dean is elmondta a nullifier meglétét a Tommy-Dan-Lauren triónak. Tommy erre persze élből elkezdte veszélyesebbnek tartani, amiben mondjuk van is igazság.
6. Az immunity tetszett, főleg hogy körbepörgés után egyensúlyozni kellett, és amúgy is keveslem a mentális kihívást is igénylő challenge-ek arányát (lehetne nem csak szavas, hanem valami számolós is). Elaine ahhoz képest, hogy az “Oh no, words, dang it” mondattal érkezett meg (LOL :DD), egész jól ment, de végül szorosan elvesztette Dean-nel szemben. (Dan meg egy pillanatra kirakta a betűkockákból, hogy SITH :D)
7. Random tribal highlights: Rob utánozza Dean pózolós nyújtózkodását :DD ; Karishmát alig ismertem meg így kicsípve ; “-So Noura, where are we in the game right now?” “-At tribal council?…” anyámborogass… :D

Van abban igazság, amivel Elaine próbálta mentegetni magát tribalon, hogy ha őt kiszavazzák, mert threat, akkor a többi threat is félhet, ugyanakkor az is igaz, hogy pl. Janetnek a saját szemszögéből nem sok értelme lenne Elaine-t bent tartani, hisz kb bárki más ellen nyerne a döntőben valszeg. Szóval ahogy Robék is mondták, ügyesen érvelt, és még némi szomorú személyes sztori is előkerült, de ez sem volt elég, hogy elkerülje a kiesést. 2-2 Elaine/Noura szavazatot megmutattak a 7-ből, de sajnos a többi is Elaine-re érkezett, úgyhogy megy a zsűribe :(

Na és akkor a sokk a végén: már csodálkoztam, hogy miért mutatnak másnap reggeli jelenetet az epizód végén, ilyet szerintem sose láttam szimpla részben… aztán ahogy Jeff jött, csak pislogtam a játékosokkal együtt, gondoltam, hogy valami rendkívüli történt… ezek szerint egy újabb Dan-incidens.
Érdekes egy szezon ez, most sokkal több ilyen való világbeli társadalmi probléma “szivárog be”/jön elő a szigeten, tanácsokon, és hát sajnos nagy közfigyelmet a negatív dolgok kapnak. Tényleg sz@r érzés lehetett úgy hónapokig ülni a készítőknek, hogy tudták, mikor kerül adásba a múltkori botrány, és hogy nem is kerülhetik el.
A mai rész egészen érdekesre sikeredett. Reward challenge, helyezkedés, védettségi játék, helyezkedés és egy nagyon kaotikus tanács. Mit kívánhat még az egyszeri survivor néző? Azonnal belevágunk a közepébe, nincs semmi simi-simi, előjáték, hanem érkeznek a játékosok a 31. napon Jeff elé – itt…..
enzo23 2019.12.20 19:55:21
39×12(11)

Rögtön a kezdéskor csak pislogtam, hogy 10 másodpercnél már felhangzott a “Come on in, guys!”, semmi éjszakai tribalról visszajövés meg természeti vágóképek. Persze vagy Island of Idols, vagy reward fér bele az immunity mellé, most utóbbit választották, és a loved ones miatt még hosszabb is volt.

Családlátogatás:
– Karishma férjét vártam különösen, ugye nyilatkozott valami olyat korábban, hogy a férje csak olyan neki, mintha szobatárs lenne (vagy valami hasonló)…hát most azért meglátszott a távollét, alig akarta elengedni :)
– Noura húga se semmi, olyan lendülettel rohant oda ölelni, azt hittem, felborítja :DD Ja és végre valaki visszaszól Jeffnek, hogy ez nem egy “last hug” :D
– Nem semmi, hogy Janetéknél 2az1ben a gender reveal party-t is megtartották, kreatív :O
– Azért összességében egész érdekes dolgok voltak ebben a szegmensben: Dan kisfia a legfiatalabb “részt vevő” Survivor-családtag ever ; Elaine-nél konkrétan meglepődtem, hogy leszbikus, annyira nem tolták előtérbe ezt a meleg vonalat az évadban ; Noura húga meg látássérült és ezért közelebbről nézhette a challenge-et.

Az immunity elég hasonló volt a múlt heti(?) golyó-tartogatóshoz. Janet szépet esett, mintha egy pillanatra beájult volna :O A vége meg szoros lett, Elaine győzelmének jobban örültem volna.

Igazából egy nagy WTF Noura-show volt az egész rész: már a reward utáni kiadakását is zseniálisan vágták, átúszásokkal érzékeltetve, hogy milyen hosszú :D És aztán utána jött a tribal előtti műsora, amikor javasolta, hogy osszák fel 3:1-ben a szavazatokat a másik 2:2-es split ellenében (mivan??), aztán meg elkezdte modellezni a szavazatokat levelekkel meg kövekkel, kész… :D
A tanácson aztán mégse ő kezdte el a kavarást, hanem Dean, aki látszólag a semmiből valamiért szólt Tommynak, és akkor onnantól káosz, mindenki suttog, meg hangosan beszél, Noura meg borít mindent, Elaine idolját is elmondja, szeretem az ilyen kaotikus tribalt :D Elaine ezek után nyilván kijátszotta, bár volt egy olyan érzésem, hogy pont nem kéne (mert úgyse szavaznak rá, merthogy úgyis kijátssza), és sajnos így tényleg fölöslegesen lőtte el. A végeredmény meg…hát egy mondatban úgy tudnám tökéletesen megfogalmazni, hogy Karishma eddig hogy megúszta az olyan szitukat, amikor sanszosnak tűnt a hazamenetele, most meg, amikor egy tükörsima Noura-kiszavazást se tarthattunk volna lehetetlennek, most pont kap elég voksot, hogy kiessen. Furcsa egy játék ez. Jeff se tudott semmit mondani a végén, hogy kiröhögték :D

#hétidézetei (mindkettő Elaine):
“Noura’s such a fruitloop” :D
“What’s extrapolate mean?” :D
  A mai rész izgalmasra sikeredett. Látunk majd jó kis védettségi játékot, sok-sok tattikázást, vérszomjas mamanucai tyúkot és zárásként egy fasza kis tanácsot!Az előző dupla kiesős rész után onnan folytatjuk ahol abbahagytuk: érkezik vissza a táborba az első tanács után Lauren, Dan, Noura és…..
enzo23 2019.12.18 00:56:00
39×11(10)

Most talán az Island of Idols-t és az immunity challenge-hez való kapcsolódását mondanám “főszálnak” a részben, erről írtam fel a legtöbbet.
Lauren azonnal jelentkezett, hogy ő szeretne menni, és el is vitte a csónakos ember, közben Sandrának meg a tyúkkal akadt gondja (aranyos volt ez a kis közjáték, hogy nem csak akkor látjuk őket, ha vendégük van). Örülök, hogy még mindig titok Robék ottléte, és sokadszorra is lehet nézni az emberek arcát, ahogy meglátják őket :) Vajon valaki borítja ezt egyáltalán az évadban? (Lesz, aki egyszer se megy oda? És aki másodszor?)
A tippelős “situation awareness” lecke elsőre furának tűnt, de aztán úgy azért OK volt, hogy el is mondták neki a challenge lényegét, meg azt is, hogy kajálós opció is lesz. Lauren ahogy magáról beszélt, hogy ő mekkora social player, az elég antipatikusan hangzott, viszont el kell ismernem, hogy okosan jósolt a többiek esélyeiről. (Ami furcsa, hogy mintha nem lett volna választási lehetősége, hogy kockáztat-e – cserébe így hogy 2 emberre is tippelhetett, az elég engedékeny.)
A táborba visszaérve jól előadta a sztorit (ugyan kontextus nélkül, hogy mégis kitől tudja ezeket az infókat, senki nem kérdez rá ilyenekre?), és aztán jött a meggyőzési hadművelet, hogy a megfelelő emberek kajáljanak challenge helyett :D Jót röhögtem rajta, de végül sikeres lett, 9 emberből csak 3 állt ki. Magán a challenge-en a legjobban az tetszett, amikor nem reagáltak a kajára, Jeff meg nem volt beavatva és nem értette, hogy miért nem :DD Noura meg de kedves, tovább akarta még tartani, hátha akkor tovább ehetnek a többiek :)

Darabkák:
– A múltkori kettészedett törzses dupla tribal miatt most előfordult az a ritka pillanat, hogy a visszajövetel is kifejezetten érdekes, hiszen az elsőként tanácskozó törzs csak akkor tudta meg, hogy a másik feléből kit szavaztak ki.
– Jót mosolyogtam Dean-nek a “Goat Army” szövegén, kialakulni látszott egy Dean-Tommy-Elizabeth szövetség (de hát ugye nem lett hosszú életű…)
– Ja hogy Jamal idolját azért tartogatta Dean, mert csak 9 vagy 6 főnél lehet kijátszani! Mondjuk hogy mitől kezdett el bízni az idol valódiságában, azt nem tudom, de hogy csinált még egyet, az…hát, ügyes, de ugyanakkor WTF húzás is :D
– Futólag eszembe jutott, hogy a 3 immunity-ző megszívathatta volna a kajálókat, hogyha 2 másodperc alatt eldobják a cuccot, mert akkor kb. csak egy falatot enni lett volna idejük :D (de persze akkor közülük is megszívják ketten)
– Karishma táska-átnézése Nouráék által elég genyó húzás (okosan persze nem ott tartja az idolt)
– Lauren szájról olvas, nagyon cseles!
– Tommynak a barátnős-“hol kajáljunk” hasonlata a tribalon :DDD
– Az arcok Karishma idoljánál :DD mindenki mekkorát nézett, hogy “miből lesz a cserebogár” :D
– Lauren vajon miért játszotta ki az övét? Ennyire nem érezte, hogy fel se merült a neve?
– Az 1:1-es első körnél megijedtem, hogy Janet megy haza, de elég simára sikerült a revote, 7-ből 7-tel esett ki Elizabeth. Hát nem igazán tudom sajnálni.
– A végefőcímes interjú alatt vajon milyen megfontolásból mutatták a második kör szavazatait úgy mégis?? 7 ember szavazott, mind Elizabethre, marha sok újat tudtunk meg… az első kör sokkal érdekesebb lett volna, például hogy kinél akadt be annyira a Janetre szavazós kamuterv, hogy meg is lépje.
Pörgős kis rész lesz a mai. Hogy miért? Mert ketten is kiesnek és bár egy védettségi játék lesz két győztessel, de ketté szedik a csapatot és emiatt igazán beindul a taktikai úthenger, sikerül megkavarni az állóvizet. Nem szaladok azért ennyire előre. A nehezen emészthető tanács éjszakájával…..
enzo23 2019.12.16 21:22:54
39×10(ami 09)

Ez a rész sokkal pozitívabban marad(t) meg bennem, mint a múlt heti dupla. Na de menjünk szép sorjában:

Karishma idoltalálását csak az utolsó pillanatban lehetett megérezni, mert most cselesen a tábor körüli segítés hiányával és kókuszért küldéssel vezették fel. Mondjuk aztán amikor zseniális módon beállított 1 óra eltűnés után 2 szem nyamvadt kókusszal, majd megpróbálta arra fogni, hogy rosszul van, de aztán mégis megvétózni a dokinak szólást, hát az zseniálisan béna volt, egyre mélyebbre ásta magát :D

Tetszett a felosztás, hogy a két csoport mindegyikében lesz egy nyertes, de egy kiszavazott is. Talán még többször kéne olyan – mármint leginkább a pre-merge szakaszban persze – hogy az egyik törzs megnézheti a másik tribalját (akár úgy, hogy ők is szavaznak, akár nem), én ezt hiányolom. Úgyhogy most örültem ennek, hogy egyben reward is volt az immunity. Na Noura meg a másik, aki elképesztő bénázásokra képes, felröhögtem, amikor eldobta a karikát, elfelejtve, hogy nem kéne abbahagynia, mert nyerhetett volna kaját a törzsének :D Respect Elaine-nek az immunity-ért, és külön cseles volt, hogy a “vesztes” csapat a régi Lairo táborba ment vissza.

A szervezkedések most kifejezetten logikusak voltak és tetszettek a mögöttük húzódó érvek is: Aaron a célpont, de Dean félti az “árnyékát” (hogy utána ő lesz a fizikai threat) ; Tommy kiszavazásának ötlete (ő is fizikai veszély, illetve Laurennel szét kéne bontani őket) ; Elaine az immunity tudatában megfordítja az egészet, és Missyt becélozza.

Darabkák:
– Karishmát nem értettem, itt lett volna az esélye, hogy végre valaki bevegye a beszélgetésbe, erre meg se hallgatja Missyt. Jó, persze volt egy idolja + Missy elég lekezelő volt vele, de akkor is furán nézett ki, hogy folyamatosan el akar sétálni, Missy meg húzza vissza. Legalább tegyen úgy, mint akit érdekel a dolog.
– Jót mosolyogtam, hogy Elaine Big Red-nek hívja Tommyt :D
– Fura, hogy Jeff újabban nem mondja a bejövő zsűritagok nevét.
– Wow, Aaron 5:1-gyel esett ki, akkor Dean mégiscsak rászavazott.
– Ilyet se láttam még (asszem), hogy nem elsétál a kiszavazott, hanem rögtön odaülhet a zsűribe. Vicces volt nézni a csodálkozó fejeket, ahogy meglátták az új zsűritagot :D
– Ez a “múltkor két színesbőrűnél egyszerre volt a 2 immunity nyaklánc, és ez milyen büszkeséggel tölt el” téma kicsit hirtelen jött Missytől, nem tudtam szabadulni az érzéstől, mintha csak valamiről el akarta volna terelni a szót, és gondolván, hogy “ebben az évadban amúgy is lassan az összes társadalmi téma felmerül”, ezt meglovagolva dobta be.

Poén, hogy Missy még tribalon is elszólta magát, hogy beszéltek Karishmával (meg ott volt Elizabeth is), Elaine ugye védett, tehát Tommynak (ha addigra már nem tudta volna) ott legkésőbb le kellett volna esnie, hogy rá fognak lőni. Örülök, hogy Missy esett ki – ugyan jó játékos volt, de szimpatikusnak nem mondanám. A nagyon elnyújtott búcsúzkodása közepette azért még megbízta Elizabethet, hogy ölje meg Elaine-t. Hát hajrá… Rob meg jót röhögött a fülkében, hogy persze mindenki Karishmát akarja bevinni a top3-ba, naná hogy mondják neki, de átlátszó :D
enzo23 2019.12.18 00:43:23
@Laura Ingalls: jó, tudom hogy te a kinti alapján számozod, azért írom azt is oda :) csak sorozatjunkien eggyel arrébb van, + az én fejemben is ha úgy van duplarész hogy 2 lemegy egymás után, az nálam 2-nek számít (ha lemenne egy hosszú 1 triballal a végén, az más tészta).

Nouráról majd a következő részekben, amikor teljesen elborul :D
#Karishma: ebben van valami egyébként, amit mondasz.
#rasszizmus: igen, azon túl, hogy teljesen out of the blue dobta be ezt az egészet 1 résszel később, pont az egyenlőség terén átesik a ló túlsó oldalára, úgy mondta, mintha mondjuk két fehér ember győzelme ki lett volna emelve...
Elérkeztünk ehhez is: merge baby! Bár a mai dupla epizód nem kizárólag ezért érdekes. Természetesen a merge mindig izgalmas, mert kiderül ki kihez húz – régi vagy újdonsült szövetségeseihez és legtöbbször átrendeződnek az erőviszonyok. Ma azonban egy másik, nehezebben emészthető téma is átszövi és…..
enzo23 2019.12.13 13:22:17
(pótlom sorban mindenhova a kommenteket, láttam hogy van még 3 új rész :))

39×08-09

Valóban elég vegyes érzés volt nézni ezt a duplarészt, valószínűleg tudatosan került egy estére, nem a merge, hanem inkább a két epizódon végigvonuló Touchy Dan-motívum miatt. A kiesőknek nem örülök, és eléggé csalódtam több emberben is. Nem volt szimpatikus húzás mondjuk Nourától, ahogy beárulta Kellee-t, vagy hogy Dean is rászavazott (pedig mekkora szívességgel tartozott neki), de főleg a hazudozás, amit Janetnek kellett felgöngyölítenie. Szerintem ő csak jót akart, ez illik is az ő “anyafigurájához”, és akkor a végén még ő kapja az ívet, hogy Elizabeth-ék nem is panaszkodtak neki, meg hogy ő biztos csak a saját játéka érdekében indította el a Dan-re szavazást (holott pont hogy nem is ez volt az eredeti terve)? Ugyanakkor látszott, hogy Dan-t is megviselte az egész, egy pillanatra azt hittem, hogy össze fognak veszi a tribalon, hogy Jeff miért erőlteti ezt a témát.

Nem az első, meg nem is a tizedik Survivor-évadom, de ilyet még soha nem láttam, hogy soundbite közben a producer megnyugtatja a játékost (vagyis ilyen biztos volt, de hogy ezt benne hagyják a kész verzióban, olyan nem nagyon), meg hogy kiírnak feliratokat, hogy történt egy megbeszélés külön-külön és közösen is, majd Dan kapott egy figyelmeztetést az ügy miatt… Magáról az egész témáról tényleg rengeteget lehetne beszélni és vitázni, de annyi biztos, hogy sem az elhallgatás/eltussolás, sem a túlzott megszégyenítés nem célravezető. Pedig először annyira egyszerűnek tűnt, a lányok kettesével megbeszélték, hogy Dan kb mindenkivel creepy, és szavazzuk már ki, még “negyedik fal-lebontós” háttérsnitteket is kaptunk. Eh, persze ez is egy érdekes téma, hogy egy ilyen, a játékon túlmutató ügy egyáltalán kell-e, hogy a játékstratégiába belekerüljön – lehetne úgy gondolkodni, hogy ha ez elég “nagy dolog”, akkor azt más csatornán kell jelezni, ha meg nem, akkor ne keverjük a játékba bele…

Kellee-től megdöbbentő volt, hogy nem játszott ki idolt, pláne hogy kettőt is talált egy részen belül, a képernyő előtt szuggeráltam, hogy “játszd ki, ne legyél hülye”, de valahogy nem érezte magát eléggé veszélyben ahhoz, hogy megtegye. Ugyanakkor mégsem érzem, hogy ez úgy csapódna le a “történelemben”, mint anno James idollal a zsebében hazamenése (vagy akár rosszabbul, mivel kettő is volt nála), mert az egészet elhomályosította ez a tapizósdi. Jamal meg amennyire nem volt szimpatikus az elején, most egy kicsit azért megsajnáltam, nagyon okosakat szokott nyilatkozni tribal közben.

Szerintem csak véletlen, hogy ennyi aktuális téma előkerül (múlt héten a women’s alliance és szexizmus, vagy a Jack-Jamal-durag eset), egyszerűen csak ezek pörögnek most a társadalomban is, és ez elkerülhetetlenül lecsapódik egy ilyen műsorban. (Jeff pedig valszeg tudatosan kérdez rá és hozza fel, de én ezt nem rónám fel hibaként.)

Darabkák:
– For the record: Lumuwaku lett az egyesült törzsnév.
– Mindkét immunity challenge elég kemény volt, főleg az első lehetett marha kényelmetlen. Aaron-t vajon mikor veszik észre, mint fizikai threat?
– A második immunitynél tetszett a külön női és férfi nyertes ötlete. Noura a semmiből esett ki, pedig jól tartotta magát, aztán azt hittem, hogy Elizabeth az úszós múltjával behúzza, de végül Missyé lett a győzelem.
– Nem semmi, hogy Aaron meg Missy lapáttal meg bottal felszerelkezve ment idolért hajnalban :D
- Azt az üres papírt Jamal meg jobban is felhasználhatta volna, mint ezzel a kamusztorival meg Dean-nek szülinapi ajándékként (WTF) nyilvánosan odaadással :D
– Janet bezzeg habozás nélkül kijátszotta az idolt, neki meg pont nem kellett volna, mert Karishma és Jamal is több szavazatot kapott nála.

#hétidézetei (egy vicces, egy okos):
“You never try to play an underground game with Noura” :D /Jamal/

“You cannot achieve deception without trust first” /Karishma/

ja meg az is poén volt, amikor Jamal megkérdezte Robékat, hogy “akkor ti most itt vagytok évek óta, vagy hogy van ez?” :DD
enzo23 2019.12.18 00:38:50
@Laura Ingalls: egyetértek, kicsit talán árnyaltan fogalmaztam :) Elizabethet előtte kifejezetten kedveltem, de itt elásta magát nálam, Missy meg sose volt a szívem csücske. A bocsánatkérésük meg nagyon sajtóközlemény-szagú.