Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vasutas77

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Japán a XIX. század második felében hihetetlen tempóban kezdte meg a felzárkózást a fejlett nyugati országokhoz, s az egész világon bámulatot keltve alig egy emberöltőnyi idő alatt feudális agrárországból modern ipari nagyhatalom lett. 1905-ben, ismét csak bámulatba ejtve az egész világot, vereséget…..
Az VVSz RF a Szlovenszki Stit 2019 légvédelmi gyakorlat idejére egy csökkentett, vegyes Sz-400/Pancir Sz1 légvédelmi csoportosítást telepített szállító repülőgépekkel Szerbiába, a batajnicai légibázisra. Ezzel egyidőben Belgrádban hivatalosan is bejelentették, hogy - az aktuális fenyegetéstrendnek…..
A Litván Légierő C-27J személyzete jóvoltából ma a LégierőBloggernek lehetősége adódott a levegőből is lencsevégre kapnia a baltikumi készültségi szolgálatot ellátó magyar (BAP 39) és német (VAPB) kontingens gyakorlatozó géppárjait (csgn: MA01 és EI03). A…..
vasutas77 2019.07.08 10:12:00
@zord: Mert cseh...
Itt a tavasz, kezdődik a gyakorlatok szezonja Magyarországon is. A Bakonyba az OAR keretében megérkezett a Nagy Testvér újabb Cav rotációja, őket (vagy akármit) meg ez előző nagyhatalmi iteráció jött megfotózni Kecskemétről OS-alapon egy An-30-assal. Közben a NATO JEWCS egy nálunk még ismeretlen…..
vasutas77 2019.03.07 07:18:27
Ma elkezdődött az oroszországi nagyjavításon átesett Mi-24-esek második csoportjának hazaszállítása, ami két repüléstörténeti érdekességgel is szolgált. Egyrészt először láthattuk a magyar színekben korábban nem repült ex-NDK-s Mi-24P-k első példányát 331-es oldalszámmal, másrészt a fuvart…..
A  nemzeti légi szállító képesség folyamatban lévő helyreállításának első lépéseként - a második, a business-jet alapú futár-felderítőgépeké küszöbön áll - beszerzett Airbus A319-esek egyik példányának bemutatkozása volt a RB Air Race zárásaként sorra került honvédségi légi parádé fénypontja. A…..
vasutas77 2018.09.21 12:12:17
@zord: Én nem nagyon merek a partvonalról beleszólni, de miért nem volt egy sajtótájékoztató ahol ezt a menetrendet elmondják az újságíróknak egyben? Akkor nem írnának baromságot.
Azt meg hogy aki balliberális az nem akar országot, inkább nem kommentálom, mert orbitális butaság.
A hírek szerint augusztus végéig hazaérkeznek az első Mi-24-esek oroszországi nagyjavításukból. Jöjjön hát egy tizenegy éves kép a 720-asról, azon ritka alkalmak egyikén, amikor a maximál Sturm konfigurációt (8db) hordozhatta (a nyolc 9M114 cső közül itt hét üres, csak a jobb külsőben van rakéta,…..
Mivel mással lehetne illusztrálni ezt a hírbejegyzést, mint a Gripenek júniusban végre kikerekített levegő-föld képességével? A képek a HM videójának grabjei. Zord..
vasutas77 2018.07.10 21:11:05
kaposvarmost.hu/videok/kaposvar-most/2018/07/10/erintetlen-legvedelmi-bunkerben-jartunk-kaposvar-sziveben.html
Nyilván nem a honvédség iránt érdeklődök, de nemsokára már nem lesz ilyen bunker sem.
Amikor a légierő-légvédelmi téma tárgyalásáról van szó, alkalomról-alkalomra nem könnyű új aspektusait bemutatni a gyakorta előforduló szereplőknek, mozzanatoknak. Az április utolsó hetében sorra került levegő-föld éleslövészet idején tett első többszörös expozíciós kísérletem eredményét osztom meg…..
vasutas77 2018.05.11 12:42:19
@Kelepisti:
Én is hallottam, kollégáim azt mondják hogy katonai gép volt, én nem értem elég gyorsan az ablakhoz :(
Ha hihetünk az ígéreteknek, még év vége előtt bejelenti a kormány, hogy hogyan kezdi meg helyreállítani a nemzeti légi szállító képességet, mely regnálása alatt történelmi mélypontra sorvadt. A transzparencia teljes hiányával megvalósuló beruházás kapcsán keringő spekulatív teóriák segítségével most…..
vasutas77 2017.12.18 16:52:55
Összevont rendezvényen örülhettünk Szolnokon a januárban létrehozott 2.KRE új amerikai eszközeinek és a SOCEUR-ral kötött együttműködési megállapodásnak, illetve a 86. SZHB két "új" könnyűhelikopterének. Míg a különlegesek esetében egy megkezdett út folytatásáról, egy hosszú ideje kitüntetett…..
Jaj már, minden ellenzéki párt hagyjon fel ezzel a rohadt hangulatkeltéssel mostazonnal! Simicska Lajos Igaz Magyar Ember, APEH elnöksége alatt is csak milliárdos áfacsalást hoztak össze a Varga Tamás vezette haverok. De akkori szavaival élve "mindenkinek alkotmányos joga…..
vasutas77 2012.05.19 21:11:31
Helló!
Örülök hogy elolvastad amit irtam.
Sajnos horvátul nem tudok.
Nekem amit linkeléltél nem sokat mond, de akkor leírnám: Magyarországon kétvágányú, villamosított vasút sebességnövelése 160km/h-ra forgalomfentartással, ETCS kiépítéssel, előkészítéssel úgyanannyiba kerül mint új autópályát építni.Erre lehet nyavalyogni, fújolni, de a mi adottságaink mellett ez ennyibe kerül.
Mind a szajoli szakasz, mind a fehérvári vonal rendkivül kedvezőtlen talajon fut, ez isszonyuan megnöveli a beruházás árát. (az esetleges felújítás Veszprém felé még ennél is drágább lesz, 10+ m méter mély talaszilárdításra is zűkség lesz majd, valamint a fehévári felújítás kölségbe belecsepészték a Pusztaszabolcs-Börgond vasút felújításást is)
A KÖZGÉP jelenleg nemhogy nemzetközi szerepre nem képes, de itthon is a vetélytársai építenek neki jobbára, alválakozókén, ott nyeri a hasznot. Egy velejéig korrupt rendszert használ ki arra hogy munkát kapjon, undorító amit csinálnak az érdekében, nem őket akarom védeni, de ne hasonlítgassuk már a vörösiszap katastróf utáni munkát a fehérvári vonal felújításához. ( pl Devecsernél ha jól tudom a MÁV adta a sínaljat/sínt, forgalomfentartásról természetesen szó sem volt).
A korrupció velejéig átitatta a magyat közlekedésépítést, kiváncsi leszek mikor lesz egy becsületes ember aki kiborítja a bilit. Ha lesz ilyen akkor őt hősként kell majd ünnepelni és valamelyik börötnhőz fel lehet huzni egy új blokkot hogy a NIF/Minisztérium/Kivitelezők egy kupacban üldögélhessen.