Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezis

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az Élet értelme című filmből  a spermadal, olyan mint egy Dickens musical-betét. Michael Palin hazatér a munkából yorkshire-i munkáslakására, van vagy száz gyereke és éppen hazaérkezése pillanatában is születik egy. Rossz hírt kell közölnie a családjával, a malom…..
A hit hasznossága egy ugyanolyan butaság, mint az elmúlt társadalmi rendszerünkben a szocialista erkölcs hasznossága. "A hit csak szervezett és irányított ostobaság. " (Aldous Huxley)   Tudjátok, amikor kis gyerek voltam elmesélt apám egy történetet. Valahogy így:  Van…..
Ezis 2012.05.30 19:31:56
@dzsonszmissz:
Ha csak a hatalmukat képezi, akkor azt mond el, hogy a tanítványok miért tartottak ki Jézus mellett? Tudták, hogy halál vár rájuk.
Illetve a tanítványok, akik Jézus halála után félelmükben bezárkóztak, miért kezdték fennhangon hirdetni a megváltást? Tudták, hogy megölik akkor őket. De mégis harmadnap után már bátran álltak ki a nép elé és hirdették az Igét (és itt nem a cikk lelkileg elmaradott szerzőjére gondolok)?
Világnézet Happy zombie Jesus day 2012.05.27 19:10:00
Boldog ZombiJézus és SzentSzellentés kiáramlási napot kívánok minden egyes SátánIsten rajongónak. Karakutty adja, hogy kigyógyuljatok ebből a torz divatból. Punktum.  ..
Volt egy ilyen nevű teológus, akinek a nagyon bonyolultnak látszó, és sokak által még bonyolultabbá tett, logikai és halmazelméleti elemeket is tartalmazó érve egyeseknek, a számtalan eddigi cáfolat ellenére még ma is helytálló és logikus. Pedig a cáfolat közérthetően, mai nyelvezettel, és…..
Van-e egyáltalán hazánkban, nem 10.000, nem 1.000, nem  is 100, hanem mondjuk 10 valóban katolikus magyar ember, aki a katekizmusban és sok más helyen lefektetett katolikus egyház tanításait elfogadja, betartja és aszerint is él? Elém mer-e ezen tíz ember állni próbatételre?…..
Ezis 2012.05.19 09:53:24
Ezis 2012.05.22 00:05:23
@IGe:
Csak a 4. pontodra reagálnék
"4. Egészséges ember lehet-e valaki, akinek tilos nemi életet élni?"

Először is, itt van egy nagyon nagy csúsztatás, mivel úgy állítod be mintha mindig minden körülményben tilos lenne. Pedig csak a házasság előtt tilos.
Kérdésedre kérdéssel válaszolnék.

Mégis, miből gondolod, hogy nem lehet egészséges, normális felnőtt férfi abból az emberből, aki a házassága előtt nem élt nemi életet?

Mert tök jó, hogy így felteszed nekünk, számítván, hogy rájövünk, hűűűű, tényleg, ez nem normális. (Szerintem meg "jobb egy életre egy társ, mint egy héten 19 partner")

De előbb igazolnod kéne tudományosan, hogy márpedig ennyivel és annyival rosszabbak ebben és abban azok az emberek akik házasságig nem szexeltek, azoknál akik igen.
Le van írva, csak be kellene tartani. Viszont ha betartanák, akkor hazánkban a magukat katolikusnak jogosan nevezhetők száma, néhány száznyi lenne. Ki lehet és ki nem katolikus? Itt az ideje, hogy ha maguk a katolikusok nem, akkor mi tegyük tisztába az ők eddigi állásfoglalásaik és…..
Ezis 2012.05.21 23:54:42
@Csaba:
Nem kezdek el vitatkozni itt senkivel hitbéli dolgokról. Csak egy picit maradjunk meg a józan paraszti ész szintjén és vizsgáljuk meg az egyik mondatodat:
"A keresztény vallás szabályai olyan dolgokat akarnak tiltani, amik teljesen természetesek. (pl.: nemi élet házasság előtt, óvszerhasználat, abortusz, stb.)"

Teljesen természetes például a házasság előtti szex? Az óvszerhasználat? Az ABORTUSZ??????
A házasság előtti szexet most hagyjuk egy kicsit, mert hosszúra nyúlna, annak a természetessége vagy nem természetessége.
Az óvszer természetes volna? Ezt találtam a neten:
"1564-ben először egy olasz orvos, Gabrielle Fallopio tett említést a finom vászonból varrt óvszerről."
Na már most logikailag, ha természetes volna az óvszer akkor kellett volna lennie már 1564 előtt is. Tehát nem természetes. Ezt tisztáztuk

Az abortusz??? Most kérlek először is, állj meg és gondold át még 1000x is, hogy mit írtál.
Az óvszeres logika alapján se az. De hogy szerinted a gyilkosság természetes volna? Hát csak gratulálni tudok hozzá....
"Ennyi ésszel szabadlábon..."
Ezis 2012.05.21 23:56:44
@Csaba:
Hát ha szerinted természetes a gyilkosság, akkor gratulálni tudok csak neked.
Az óvszer meg 1564 előtt nem is létezett, tehát nem természetes.
A házasság előtti szex sem az (de ez csak szubjektív vélemény)
NE ÖLJ! Vagy még is szabad, ha azt a vallásod, vagy más érdekében teszed? Egyes vallásokban, így a keresztényeknél is az adott vallás érdekkörében elkövetett gyilkosságok jónak, példaértékűnek számítanak és nem bűnnek. Sőt még szentek is lehetnek a vallási alapon…..
Ezis 2012.05.19 14:49:08
@IGe:
és mik a kérdések a te vallásodban?
a Te vallásodban hogy keletkezett az élet?
Ezis 2012.05.19 15:32:18
@IGe:
Bocsi, csak még egy dolog?
Akkor most azt állítod, hogy te tudod az abszolút igazságot? Hogy a te vallásod az igaz vallás?
  IGe harmadik prédikációja. A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz  JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy…..
Ezis 2012.05.18 15:45:15
@vilagnezet.blog.hu:
Lehet primitív, de akkor a logikai levezetés is az, amit IGe írt, mert abból következik és hogy lehet az okozat primitív ha az ok nem az?!
Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A lény ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett. A fenti érv levezetése röviden; I. A biblia szerint Isten…..
Ezis 2012.05.18 15:35:06
@IGe:
Kedves IGe. Mindig csak azt mondod: tudomány, tudoámy, tudomány. Kérlek, olvasd el (mivel a mai kor tudását veszi figyelembe. Matematikai, fizikai, kémiai és tudományos tényeket vesz alapul)
José Rodrigues dos Santos - Az isteni formula című művet. Tanulságos és mindenféle tudományos alapon nyugszik (kis szófordulat :))

Ezt állítja a mű írója:

"Amikor nekikezdtem a kutatásnak, agnosztikus állásponton voltam – nem tudtam, hogy Isten létezik-e. Miután elkészültem a könyvvel, arra a meggyőződésre jutottam, hogy Isten létezik."

Majd ha elolvastad tárgyalhatunk vallásról és tudományról.... Addig is, sajnos én már a tudás birtokában vagyok, míg te tudatlan vagy, amit szerinted orvosolni kell. Megadtam a receptet, már csak be kell váltanod a gyógyszertárban és használnod (vagyis menj egy könyvesboltba/könyvtárba, vedd meg/ki a könyvet és OLVASD EL!!! :D

Előre is szívesen
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
Ezis 2012.05.18 13:29:49
@vilagnezet.blog.hu:
Azért nem ártana ezt alátámasztani is, bizonyítani, nem?
Persze, lehet csak annyit mondani, hogy ferdítés, hülyeség stb... Csak így elég hiteltelen.
Persze, csak a keresztény történelem úgy hamisított, hogy a filmben lévő állítások hamisak legyenek? Tehát azért ferdítés a film állításainak többsége, mert a keresztény történelem meghamisította a világot? Tehát nincs ferdítés a filmben, csak azért "hisszük" mert a keresztény történelem ezt úgy rendezte? Mert Kr.e 3000 évvel már tudták, hogy 2009-ben egy rendező ferdített állításokkal támadja majd a kereszténységet?