Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smartcookie

30 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mar honapok ota tervezgetem, hogy megosztom Veletek az itteni kozlekedes csodait, de valahogy minden alkalommal tul prozainak talaltam a temat egy teljes bejegyzes kitoltesehez. Lassuk hat, mennyi hasznos, vagy inkabb erdekes informacio kerekedik a kis gyujtemenybol. Osszessegeben, az elso benyomas…..
Dóri a Tengerennyúlon Folyt. Kov. 2013.02.17 05:04:56
Mit is mondhatnek, nem konnyu az ingazok elete. Meg ha evente ketszer is, megiscsak a vilag (innentol szamitva) masik vege az otthon, szamokban merve kozel 8200 kilometer, vagyis legjobb esetben 16-18 ora repules. Ha az ember lanya unnepek kornyeken latni ohajtja kis csaladjat, ezzel kell…..
Ropke egy honappal ezelott Chicagoban jartam, oszi szunet helyett, amolyan kikapcsolodaskeppen. Osszefoglalva: bar ez volt az elso latogatasom a Szeles Varosban, bizonyara nem ez lesz az utolso. Hozzam hasonloan foldrajzi kerdesekben jaratlan olvasok kedveert: Chicago Illinois allam legnagyobb es…..
Egy ovatlan pillanatban mar majdnem elkezdtem a kovetkezo vizsgamra tanulni, amikor eszembe jutott, hogy meg mindig nem szamoltam be az amerikai elnokvalasztas estejerol, pedig mar egy hete megesett a dolog. Igy hat tankonyvet es a tanulasra valo mar-mar lekuzdhetetlen vagyat felreteve inkabb…..
Meg a jo elore beigert szines-szagos chicagoi beszamolo elott hadd ejtsek nehany szot (fotot) a mostanaban aktualis, autentikusnak kikialtott Halloween unnepsegrol. A Halloween, a wikipedia szerint osi kelta hagyomanyokbol kialakult unnep, ami elsosorban az angolszasz orszagokban nepszeru.…..
Nyilvan elso korben surun elnezest kell kernem a hosszas hallgatasert, a nagyerdemu olvasokozonseg megvarakoztatasaert. Semmifele komoly kifogassal nem szolgalhatok: egyszeruen vagy nem volt mirol irni, vagy nem jott az ihlet – ujabban pedig sulyos idohianyban szenvedtem, az elso negyedeves…..
Mondanam, hogy itt nem tortenik semmi kulonos, de miert is hazudnek... Persze, attol is fugg, kinek mi a kulonos. Mindenesetre olyasmi nem tortent az elmult heten, amirol hosszasan tudnek erdemben, irasban ertekezni. Alljanak hat itt a fotok, amiket nemregiben keszitettem, nehany kiegeszito…..
Ugy erzem, ideje nehany szot (bejegyzest) ejteni az amerikai taplalkozasi szokasokrol, tapasztalatokrol, silany kulinaris eletkorulmenyeimrol; egyuttal biztositando a melyen tisztelt olvasokozonseget, hogy nem, nem fogok egyik naprol a masikra, csakugy, elfogyni. Es nem kizarolag a tekintelyes…..
smartcookie 2012.09.05 21:27:36
Igy megy ez mifelenk, munka utan, ha vegre kisut a nap... :) ..
Meg egy rovid bejegyzessel mindenkepp tartozom, a mult heti tortenesekkel kiegeszitendo az altalanos beszamolokat. A tanulmanyok tekinteteben most teljesitettuk a harmadik hetet, ami az elso terminus elso harmada, ha ugy tetszik, az elso szemeszter elso hatoda. Ez azert erdekes, mert itt kilenc…..
Van ennekem harom, azaz harom darab lakotarsam. Aldas az egbol valamennyi, de legalabbis lehetne sokkal rosszabb a helyzet. Kulon esettanulmany mind, bar azt hiszem, a reszletes szociologiai elemzeshez kell azert majd nemi hatter jellegu kutatomunkat vegeznem a kulturaik tekinteteben. Osszessegeben…..
Saint Louis egyik nagy buszkesege a nyari Nemzetek Fesztivalja elnevezesu ossznepi mamorulat. Nem neveznem extrabbnak barmelyik kozepgagyi varosligeti kirakodovasarnal, de arra pont jo volt a kis kiruccanas, hogy ujra megjojjon a kedvem a fotozashoz. A nap fenypontja a thai standon kaphato ifju…..
A mar szamtalanszor emlegetett egyetemi multikulti kozpont pentek delutanra egy velos kis mulatsagot (itteni szoval elve, BBQ-t) szervezett a nemzetkozi diakoknak. Volt hot dog, hamburger, suti-hegyek, limonade, minden, mi szem-szajnak ingere. (Hadd jegyezzem itt meg, hogy az atlag amerikai…..
Ugy esett, hogy tegnap az IBM-es, "think" feliratu polomban mentem vasarolni. Szemleltetnem alabb: A "helyi kisbolt", ami nagysagrendileg a Vaci uton talalhato Tesco mereteit olti, s szintugy folyamatos nyitva tartassal uzemel, kb. 15-20 perc setanyi tavolsagra van: odafele 15, visszafele, a…..
Dóri a Tengerennyúlon Eletkepek 2012.08.17 09:49:55
Itt, valami furcsa modon, magasabb lehet a kola koffein tartalma, mint otthon. Amugy is finomabb kicsit, mert meg a “diet” (magyarul lajt) verziot is joval edesebbre keszitik. Egy fel kisuveg elfogyasztasatol itt porgok a fejemen, hajnali kettokor. Szombaton, Annamari aldozatos segitsegenek…..
Ha ugy vesszuk, nekem itt valami orult egzotikus jelensegnek kellene lennem. Napokig, ugyanis, ameddig az “undergraduate” (foiskolas) diakok be nem koltoztek, magamra voltam hagyva mindenfele furcsa nepseggel. Az elso napokban egy rendes jenkit se nagyon lattam. Ez persze tobbnyire annak…..
Szoval az ugy volt, hogy erkezes es egy esemenytelensegeben zaklatott ejszaka utan ugy dontottem, jo lesz korulneznem, hol is fogok elni a kovetkezo ket evben. Webster Groves pici, nyugis, zold kertvarosi resze St. Louis-nak, mellesleg egy egyetemi campusszal a kozepen. Tetumeleg, paras ido, jofej…..
Korulbelul addig tan legtobben eljutottatok, hogy bucsubulik hada es panikszeru beszerzesi-csomagolasi rohamok kozepette eljott a nagy nap. Adott tehat egy, az interneten foglalt repulojegy, majdnem egesz napos pakolas Anuka aldasos es hatekony segitsegevel, borondokon ugralas, ketsegbeeses a merleg…..
Dóri a Tengerennyúlon Vetel-vetel 2012.08.13 05:08:32
Szanom-banom, szuksegem volt nehany napra, hogy osszeszedjem magam, es billentyut ragadjak. A lenyeget persze mar innen-onnan mindannyian tudjatok: szerda ejjel, a vartnal joval kevesebb bonyodalom es kellemetlenseg aran, egyben megerkeztem St. Louisba. Hogy atlathatobb legyen a blog, igyekszem…..
Hirtelen ennyit a nagy utazasrol - remelem, hetvegen lesz idom hosszasan kifejteni a ropkodes es bekoltozes reszleteit, majd tovabbi kalandozasok alakulasat. Egyelore legyen eleg annyi, hogy egyben megerkeztem, kellemes utam volt es egesz igeretesnek tunik az itteni elet... Stay tuned, ahogy…..
Dóri a Tengerennyúlon Ars Poetica 2012.07.27 12:16:54
Így, röpke néhány héttel részleges emigrálásom kezdete előtt arra lettem figyelmes, hogy közepes mértékű kétségbeesésemben nekiláttam emlékeket gyűjteni jelenlegi életemből, azokat mintegy átmentendő a vadiújnak ígérkező fejezetbe. Amikor például kalocsai mintás…..
Dóri a Tengerennyúlon Kontraszt 2012.05.31 09:58:00
Az előző, 20. század eleji melódia mellé, amolyan ellenpontozás-képpen íme a nagybetűs Huszonegyedik század zenéje St. Louis témában. Szép remények... ..
A híres W. C. Handy "St. Louis Blues", amiről például a város hokicsapata is kapta a nevét. Mindenesetre vonzó darab a fülnek. ..
Nagymamám tegnap kiderítette a zinternetről, hogy a Mississippi és a Missouri folyók St. Louis környékén folynak egybe, s még annak sem átallott utánajárni, hogy bizony ezen folyók sodraiban felbukkanhatnak olyan egzotikus élőlények, mint a krokodilok. Még mielőtt fejemet veszítve…..