Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mood reader

211 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legújabb bestseller a hazai boltokban. Sejtelmes cím és borító. És igazából az első negyede is izgalmasnak ígérkezik, csak kerülgeti a témát, csiklandozza az olvasót. Megismerjük a nemrég megözvegyült Jeane Taylort, akit újságírók hajkurásznak a szaftos exkluzív sztori…..
Először olvasok Gilian Flynn könyvet, de már biztosan nem utoljára! Nagyon nagyon tetszett a könnyed, laza, pergő stílusa. A téma itt sem kellemes persze: iskolai atrocitások, lelki traumák, gyász, öncsonkítás szép számmal és az anyai beteges gondoskodás... Éreztem némi…..
Imádom nyár elején a zsenge zöld spárgát! A sertésszűz és a sajf oedig nagyo  jól illik hozzá. Ráadásu, fél óra akatt szuper ebédet készítgetünk belőle. A maihoz cajon dinszteltem 3 szál újhagymát, rákockáztam 5 szelet bacont. Mikor ez picit megpirult hozzáadtam 2…..
Nem nagyon tudok már újat mondani. Csak ismételgetem magamat. Nálam Jack Reacher a No1 karakter a maga egyszerű, egyenes és néhol fanyar stílusával. Bár be kell valljam hogy a 21. könyvnél úgy érzem, hogy a figura kezd kiégni. Az író már nem olyan aprólékos, elfelejti azokat a…..
Úgy tűnik mostanában bele találok ezekbe a hátborzongató, gerincen felkúszó félelemmel teli könyvekbe. Vagy ez most egy különösen divatos stílus nem tudom. Ezúttal a főhős egy krimi írónő (a maga 26 évével), akit 10 éve nem látott barátnője hív meg esküvője elöttre…..
Lassan kúszott fel a gyomromban...20%-nál már alig kaptam levegőt a félelemtől. Először azt hittem megint egy szexuálisan retardált fickóról lesz szó és már hagytam volna abba, de ez rosszabb annál. Ráadasul viszonylag sok hasonló történetről van tudomásunk, bár az esetek…..
mood cook Bakonyi szelet 2017.04.05 19:48:00
Újabb finom recept, amit különben nagyon szeretek, hihetetlenül ritkán választok étteremben és én még sosem csináltam ezelőtt, de jelentem rendszeresítem, mert viszonylag gyors, laktató és húsos:)   BAKONYI SZELET Karaj szeletekből készítettem el, amiket kiklopfoltam,…..
Nyári Krisztián valami egészen különlegeset hozott létre most már sorozattá vált projektjével. Pedig az alap ötlet igazán egyszerűnek mondható: adott paraméter alapján mutatja be magyar íróink életrajzát. Az első könyvet bevallom azért kezdtem el, mert nagy volt a felhajtás…..
Természetesen láttam a Twilightot! És A burok filmet is:) Bár utóbbiból semmi nem maradt meg, egyetlen jelenet sem. Viszont még sosem olvastam Stephenie Meyer-t eddig...és nem kapkodok majd a következő könyve után sem.  Ez a könyv amúgy teljesen eltér az eddigi vámpíros,…..
Az egyik legnagyobb nyári kedvencünk a lángos! Mivel közel lakunk a Velencei tóhoz el tudjátok képzelni hányszor ebédelünk vagy vacsorázunk a büfésoron május és szeptember között... Nem is értem miért nem jutott eddig eszembe, hogy én is megtanulhatnám ezt az egyszerű receptet és akkor télen is…..
Bevallom teljesen rákattantam a világvége históriákra. És ez valami elképesztően izgalmas, egyedi ötletre épül, miközben mégse...mert tulajdonképpen kicsit Hunger Games, kicsit Útvesztő. Valójában Wool trilógia, de érthetetlen a cím és sok más nyelven így magyarul is Siló…..
mood cook Tojásos reggeli tekercs 2017.02.20 19:39:00
Ha már uncsi a ham and eggs, meg a rántotta és csökkentenénk a szénhidrátot is egy picikét, na akkor gyártsunk a felvert tojásból omlettet. De ezúttal ne kavargassuk, hanem süssük meg palacsinta formában mind két oldalát. Ízlésünk szerint gazdagítsuk amivel csak szeretnénk.…..
Ismét becsapós a cím és a borító:) De ezúttal Hűha kategóriát kapott nálam a könyv! Én inkább sci-fi-nek érzem  a téma miatt, de Crouch alapvetően thriller író. A sztori remek, feszes, hihetetlen, izgalmas, pörgős, tele meglepetésekkel. Volt egy remek régi sorozat a…..
Na ezt benéztem, vállalom. Viszont hősiesen végig szenvedtem ha már... Szokás szerint nem olvastam fülszöveget, sem kritikát, csak tetszett a borító és azt gondoltam titokzatos kis thriller vagy sci-fi lehet. Hát nem! Horror a javából, mégpedig a gusztustalanabb fajta:( Sajnálom…..
mood cook Nyári meggy dzsem 2016.06.29 19:44:00
Imádom a meggyet és szerencsére az egész család szereti:) Csalán találtam olyan szedd magad meggy fákat, amin a fekete, már szinte cseresznye édességű meggyet tudtam szedni. A leve édes, a húsa kocsonyás, ami kiváló dzsem alappá teszi ezt a fajtát:) A meggyet kimagoztam (1kg) a…..
Végre itt a nyár és meleg az idő, az ember pihenni és csobbanni vágyik! Meg persze megünnepelni a férje születésnapját és családosan ez már egész másképp zajlik, mint 3 éve:) Sikerült a munkájától kicsit elszakadni és hétköznap 3 napra szobát foglaltam hármunknak a…..
mood cook Hűsítő bodza szezonja 2016.06.23 19:22:00
Kirándulás alkalmával találtunk egy szép virágzó bodza bokrot. Én csak akkor szedem le, amikor frissen nyílottak a virágjai, még nem bogaras:) Így csak egy kisebb adagra valót szedtünk. Picit a napon hagytam, hogy ha lenne benne bogárka az elhagyja a szirmokat. Csinos üvegbe tettem…..
mood cook Eperszezon vége felé 2016.06.09 20:03:00
Ez volt az első alkalom, hogy eperlekvárral próbálkoztam:) A család imádja ezt a piros, édes gyümölcsöt és nagyon kár, hogy ilyen rövid ideig élvezhető az évben. Úgyhogy jól bevásároltam és fagyasztottam, befőztem:) Mivel csak cukorral főztem össze így sajnos nagyon híg…..
Végre, végre megjelent a 20. Jack Reacher kötet!!! Persze, hogy azonnal megrendeltem!!! A volt katonai rendőr karaktere messze a legizgalmasabb, leghitelesebb szerintem a maga kategóriájában. És bár az író komoly tőrt döfött a szívünkbe az amerikai, "pénz beszél", Tom Cruise…..
mood cook Kakasnál jártunk 2016.04.20 19:26:00
KAKAS ÉTTEREM 13. KERÜLET   A hétvégén a Vasúttörténeti Parkban járt a család. Old Timer Show volt az apropó, ami már tavaly is nagyon tetszett mindenkinek. Sajnos idén elég hűvösre, szelesre, esősre sikerült ez a délelőtt:( Viszonylag hamar fel is adtuk. Mivel okultunk a…..
A sokadik dos Santos, amit utána sosem értem miért is álltam neki... A regény írás még mindig siralmas, a karakter borzalmas, a dialógok nevetségesek:( Csak a téma az, ami mindig magával ragad, az információ, amit hordoz, átad. Ez az egyetlen pozitívuma a regényeinek, hogy a…..
Ultra felkapott könyvecske! Végül ezért választottuk a könyv klubban is. Nehogymár ne legyünk trendik! De tény, hogy több ország sikerlistáját vezette és a Bookline oldalán is hónapok óta előkelő helyen szerepel. Szokás szerint nem olvastam szinopszist, fülszöveget, ajánlást…..
Az összes közül eddig ez a rész nyerte el a tetszésemet;) Már említettem, hogy Hole nem épp a zsánerem sőt kifejezetten taszít.... Nem bírom a stílusát, az antiszociális lényét, de valószínűleg az alkoholizmusa az, amit nem tudok elfogadni, mégha oly életszerű is egy magafajta…..
Ez az a sorozat, melyet a férjem már jobban vár, mint én:) Mert bár nem olvas regényeket ezzel kivételt tesz. Mivel sokkal naprakészebb a politikában nem csak a hazaiban, de a világot összekuszáló és átívelőben is, így a történet jelentős részét tudja, mint valós tényt…..
Egy könyv, amit egy gyerekkori "tv trauma" miatt hagytam ki eddig!!! Sajnos! 1987-ben, amikor a sorozatot a magyar televízió műsorár tűzte és 8 éves voltam, bár az emlékeimben mintha kisebb lettem volna. Emlékszem, hogy anyuékkal nyaralni voltunk valami fürdőhelyen hazánkban és egy…..