Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ökogyüli

2 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 30-ával kezdetét veszi egyházunkban (is) a Teremtés hete. Gyülekezetünkben ez egyúttal az ökogyülekezeti gondolat tettekre váltásának kezdete is lesz egyben, amit már régóta izgatottan várok. A nyár a tervezgetéssel és kapcsolatépítéssel telt. Még tavasszal…..
    Bevezetés:               Az aquaponia egy olyan alternatív élelmiszer előállítási technológia, amelynek segítségével vegyszermentes módon zöldség és fehérje (hal) termelhető olyan területeken is, ahol…..
ökogyüli 2012.09.18 11:42:03
@S=klogW: remélem idővel sikerül bebizonyítanunk neked, hogy ennek a dolognak semmi köze a békepapsághoz. a görögdinnyét amúgy nagyon szeretem és annak is örülnék, ha az egyházon belül sokan foglalkoznának a termesztésével. különösen akkor, ha ez a sok ember találkozni, szervezkedni, beszélgetni, bizonyságot tenni, imádkozni kezdene egymással, egymásért, ha gyermekeiket megtanítanák az élet ajándékának szeretetére, tiszteletére. köszönöm, hogy írtál!
Új fejezet nyílt, nyílik az Azerbajdzsán és Magyarország kontra világ ‒ kivéve Kína ‒ konfliktusban. Aki még emlékszik, augusztus 31-én csapott belénk a hír, s aki értett hozzá, már aznap könyvelhette a kormányzati stratégiát ‒ a nemzetközi jogot nem sértettük meg,…..
El Mondo blog Rereposzt 2012.07.17 10:00:00
Hazatérve internetmentes nyaralásomból, meglepődve láttam, hogy Posztmodern végállomás: fasizmus vagy csönd? című posztom milyen élénk párbeszédet eredményezett, ráadásul nem is az El Mondón, hanem egy „klerikális” blogon, a református lelkészek Reposzt.hu című fórumán.…..
Shlomo Sand, izraeli történész tavaly ősszel magyarul is megjelent világhírű könyvét olvasom, melynek címe: “Hogyan alkották meg a zsidó népet?” (The Invention of the Jewish People). A könyv bemutatója épp a házunkban volt, amelyen maga a szerző is megjelent. Mindaz,…..
ökogyüli 2012.06.22 09:25:49
radio.sztaki.hu/node/get.php?id=011pr3803

FILOSZ43
Alternative title: Kálvin és a zsidók
Language: Hungarian
Abstract: címe alapján ez akár egy svájci népmese is lehetne, pedig nem az. Dr Tatai Istvánnal a szövetségteológiáról beszélgettünk. zene: John Zorn, At the gates of Paradise (2011)
ökogyüli 2012.06.30 17:22:49
@bélaybéla: kedves béla! azt hiszem ezekről a témákról pap gábor által már épp elég információhoz hozzájuthatott (én magam is nagy érdeklődéssel hallgattam őt még a nyolcvanas években) a lehetőség ön előtt is nyitva áll, ragadjon mikrofont és kérdezzen bátran!
ökogyüli 2012.07.21 12:29:48
radio.sztaki.hu/node/get.php/011pr3833 A plafon. Barth Károly Izraelteológiája, részlet. persze hogy részlet, hiszen az egészre alig van ember aki rálát. szakértő: Dr Tatai István zene: John Zorn Nosferatu 2012
Hová tartunk? Egy egyetemi oktató tűnődése Az idők gyorsan változnak. Én 1990-ben végeztem a bölcsészkaron, és úgy jöttem el onnan, hogy a „posztmodern” kifejezést szinte alig hallottam. Később ifjú értelmiségiként lelkesen ünnepeltem azt, amit posztmodern…..
Amíg Bakonybélen vagyok, mintha el volnék zárva a világtól: nincs tévé, rádió, net csak a kocsmában, még a számlák se jöttek meg. Csak a madarak vannak meg a lovam, meg én a tornácon hol egy laptoppal, hol egy gitárral. Aztán feljövök Pestre, és nyakon önt szennyes levével…..