Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerdezo83

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly ősszel, nem sokkal azután, hogy a Starz bejelentette, zászlóshajó sorozata, a Spartacus a harmadik évaddal véget ér, felröppent a hír, hogy Steven S. DeKnight marad a csatornánál, és egy katonai sci-fi sorozatot készít nekik. Az Incursion szinopszisának láttán már akkor is…..
Újabb részletek derültek ki a Vasember 3-ról, ezúttal Kevin Feige a Marvel fejese Mandarinról beszélt. Ezek szerint egy teljesen új eredettörténetet ismerhetünk meg Mandarin kapcsán, amely teljesen más lesz mint amit a képregényekben láthattunk. Feige leszögezte, nem lesznek…..
kerdezo83 2012.10.26 20:45:36
@doggfather: Oké, de...
Mandain IDEGEN technológiát használ. Ahogy fentebb említettem "mágikus" ellenfelek nem lehetnek. Mutánsok megint nem (nincsenek meg a jogok!). Így marad a technológia alapú ellenfél. Namost, nem lenne jobb egy idegen technológia? Mivel az Avengersben voltak idegenek így azok "beleférnek" a Vasember univerzumba is. Viszont itt Vaember technológiája (emberi technológia) a Mandarin (idegen technológiája) ellen.
Máris érdekesebb mint egy "robot ellenfél".
kerdezo83 2012.10.27 12:00:36
"Híres zsidó képregényesből több van mint gondolnánk, sőt, gyakorlatilag az összes híres amerikai szuperhőshöz közük van. Superman és Batman megalkotóinak hátterét ismerve pedig tényleg nem légből kapott a társítás: a kettős identitású hősök életében felfedezhetjük a talmudi tanítást, amely szerint…..
kerdezo83 2012.10.27 07:43:59
Tisztelt Nero Blanco!

Szeretném rögtön leírni, hogy mennyire tisztellek, azért amit a magyar képregény kiadásért tettél/teszel. (Kiemelném, hogy a Reménység Úttörői megjelenésén tett fáradozásaidat. Az, hogy megjelenhessen ez a képregény, te rengeteg plusz munkát adtál!)
De most úgy érzem, elsiklasz a dolgok felett és kicsit úgy jön le az egész írásod, hogy „én nagyobb képregény szakértő vagyok!”
Maga az előadás a zsidó eszmeiségről, talmudi tanításról, a zsidó képregény alkotókról szólt. Te viszont olyan dolgokat hozol fel, hogy az előadó nem tudta pontosan melyik az első képregény, vagy, hogy egy képregény pontosan mettől-meddig tartott. (Szerintem „mi képregényesek” se mind tudjuk ezeket. Én például nem tudtam volna. Akkor most nem vagyok „képregényes”?) Azon pedig jót derültem, hogy ahogy leírod, hogy MEKKORA hiba volt, hogy nem tudta az előadó, hogy Joe Kubert KÉTHÓNAPOS korában került csak Amerikába. Mert a maga két hónapja alatt beható élettapasztalatokra tett szert Lengyelországgal kapcsolatban, így pontosan tudja, milyen Lengyelországban születni, felnőni.
Véleményem szerint nem ez volt a FŐ mondanivalója az előadásnak. Leírod, hogy az előadó rögtön az elején leszögezte, hogy nem szakértője a képregényeknek. Így a tévedései akár lehettek rossz forrásból származóak is, de ezek az előadás MONDANIVALÓJÁHOZ csak kissé tesznek hozzá, vagy vesznek el belőle. (Persze abban egyetértünk, hogy az „szarvas hiba”, hogy Jack Kirbynek tulajdonította a Justice League of America létrehozását.)
Arról viszont nem írsz, hogy mi a véleményed a témával kapcsolatban, mi a meglátásod, igaz, amit feszegetett az előadó? Vagy, hogy ez az egész a „napjainkban” megint előtörő „zsidóellenesség” újabb bujtatott formája és az egész csak egy belemagyarázás?
Végezetül, szeretem olvasni a bejegyzéseid, de most a szőrszálhasogatáson kívül, az jött le, hogy TE mennyivel jobban képben vagy a képregényeket illetően (ami szerintem nem is kérdés) és hogy TE mennyivel nagyobb király vagy a képregényes témában. Az meg, hogy ez az előadás nem arról szólt, nem is érdekelt.
Filmdroid Alter Egos előzetes 2012.10.17 17:00:00
Kevin Smith szuperhős komédiával jelentkezik. Minden hősnek van egy hétköznapi énje, amely nem különbözik a többi embertől. Ők is ugyanazokkal a nehézségekkel néznek szembe, mint az átlagos emberek. Ezzel Fridge (Kris Lemche), az alábecsült hős is kénytelen szembesülni, amikor…..
Bár nem mozis téma, azért a képregények szerelmeseinek érdekes lehet, hogy megjelentek az első hivatalos képek a Zöld Íjász sorozatból. A CW csatornának nagyon bejött  a Smallville sorozat, Clark Kent Supemanné válása 10 évadon át ültette le a rajongókat a képernyő elé. Nem…..
Emilia Clarke és Jessica Brown Findlay is leszerződött az Amerika Kapitány folytatásához. A szerepükről egyenlőre nem sokat tudni, annyi biztos, hogy a kapitány legújabb szerelme lesz az egyik hölgy.  Clarke a rendezők régi ismerőse, hiszen Joe Russo és Anthony Russo már dolgozott…..
kerdezo83 2012.10.03 19:32:21
Filmdroid Thor akcióban 2012.09.12 11:00:00
Megérkeztek az első képek a Thor: The Dark World forgatásáról. Kezdetnek több mint egy tucat képet közöltek a forgatásról, ahol megcsodálhatjuk Thort akció közben. Nemcsak Chris Hemsworth láthatjuk Thorként de Jaimie Alexandert is szemügyre vehetjük…..
Filmdroid Passion előzetes 2012.08.24 09:56:58
Szeptemberben érkezik az amerikai mozikba a Passion Brian de Palma rendezésében. A film Alain Corneau Crime d'amour című erotikus thrillerjének a remake-je, a történet a vállalati vezető Christine (Rachel McAdams) és a tehetséges de félénk asszisztense Isabel (Noomi Rapace) körül…..
Filmdroid Csajos Expendables 2012.08.21 15:00:00
A The Bridesmaids hatalmas sikere után - amit mindenki a női Hangoverként emlegetett - úgy tűnik van ráció a sikeres koncepciók pénisztelenítésében. Legalábbis erre gondolhatott a 1984 Private Defense Contractors cég (The Grey, Machine Gun Preacher), amikor kitalálták, hogy egy…..
A Prometheus befejezése elég sok kérdést hagyott megválaszolatlanul, teret engedve a sequeleknek. De egy kiszivárgott listából a kivágott jelenetekről kiderül, hogy 35 extra percnyi anyagot kapunk a Blu-ray kiadáson, ebből 15 percet a film harmadik felvonásából vágtak. Lista és egy…..
kerdezo83 2012.08.17 06:23:36
@Sanosuke: @Cucuminator: gané, szarevő banda. Már volt egy vitám egy fórumon, hogy az Avengers bővített jelenetei is csak Blu-Ray-en lesznek. Mekkora szemétség már, vedd a drágábbat, ha valamit pluszt is meg akarsz nézni. De akkor meg ne csodálkozzanak, ha az emberek letöltik valamilyen torrentről. Mert én se ruházok be Blu-Ray-re.
A film két Los Angeles-i rendőr - Jake Gylleenhaal és Michael Pena - egy átlagos napját meséli el, ami hamarosan határozottan rosszra fordul, amikor egy drog kartell halállistára teszi őket. David Ayer, a film írója és rendezője eléggé otthon van a kemény és/vagy korrupt zsaruk…..
kerdezo83 2012.08.15 14:49:35
London még ki sem heverte az Olimpia záró ünnepségét, hétfő este már az Expandables 2 díszbemutatójának adott otthont. A Netflix elég nagy bulit szervezett, még Usain Bolt is ott volt. A film csütörtökön kerül a brit mozikba. ..
kerdezo83 2012.08.15 11:22:00
A jövőre várható akciófilm egyelőre azért érdmel figyelmet, mert megint együtt fog játszani Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone, és a képből is ennyi derül ki. Stallone Ray Breslin épületbiztonsági szakértőt alakítja. Majdnem minden börtönt elemzett már, és miután…..
kerdezo83 2012.08.13 18:44:41
@Sanosuke: gondolod? :)
Én azért megnéztem volna a "két barbár" összecsapását...

Mondjuk ezerszer inkább egy Stallone vagy Svarzi film mint egy ilyen "új hullámos" és "Hollywoodban trendi" csajok a gyilkológépek filmet. (Colombiana, Resident Evil gagyi sorozat, Hanna - Gyilkos természet, A bűn hálójában)
kerdezo83 2012.08.13 20:09:59
@Vészmadár: Mindet, illetve az utolsó Resident Evilt nem. Nem bírtam rászánni magam. :(
Az év talán legizgalmasabb hírét jelentették be, hivatalosan is megerősítették a Warner Bros. stúdiónál,hogy felkérték Ben Afflecket rendezze meg a  Justice League filmet. A tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, a színész rendező már találkozott is Christopher Nolannel…..
Megérkezett Colin Farrell, Kate Beckinsale és Jessica Biel főszereplésével készült, fantasztikus látványvilágú sci-fi, hivatalos végleges magyar plakátja. A zseniális – és sokszor megfilmesített – Philip K. Dick novellájából 1990-ben már készült egy film: az Arnold…..
Ahogy beszámoltunk már róla a Fox stúdió tárgyalásokat folytatott a Marvellel, hogy meghosszabbítsák a közelgő Daredevil film elkészültének a határidejét. A Marvelnél rugalmasak voltak, adtak volna határidőt, ám cserébe Galactus jogait kérték a Foxtól. A Fox tulajdonában…..
kerdezo83 2012.08.08 12:40:14
@PeterSchöffer: abszolút igazad van. Ami szar, az szar...

Fairlight: ha a rosszaság is relatív, akkor szerinted milyenek Bendis Avengers-ei? Gondolok itt a "meg-giga-eventekre"... Civil War vagy Siege... ?

Akkor is igaz, hogy a semminél jobb egy "rossz" , de a rosszaság is relatív?
A Walt Disney bejelentette, hogy visszatér a Bosszúállók folytatására Joss Whedon, ő fogja rendezni a második részt is. Whedon nemcsak rendezni fogja a filmet, de az írásba is besegít. Whedon már korábban is nyilatkozta, hogy szívesen visszatérne a folytatásra és a rajongók is azt…..
kerdezo83 2012.08.08 12:22:17
Több hír is napvilágot látott a Daredevillel kapcsolatban. Sikerült megnyerni rendezőnek A szupercsapatot is jegyző Joe Carnahant, így mostantól ő felel azért,hogy újraindítsák a piros álarcos szuperhős kalandjait. Ha a Fox nem akarja elbukni a Daredevil jogait, akkor el kell…..
kerdezo83 2012.08.07 14:47:59
@doggfather: Ok-ok, értem, de gondolom Galactus itt a "főfogás" mert nála csak az eredeti tagok lennének "értékesebbek".
A fenegyereket pedig "beáldozni" hiba lesz szerintem. Minél több kint lévő jogot kéne visszaszerezni. Mert hát a Pókemberre (Sony) nincs esély, továbbá az X-franchise jogai is még évezredekig a filmstúdiónál maradnak. A Fox pedig még ad egy esélyt a Fantastic Fournak. Szerintem a Disney célja az kéne legyen, hogy a jogok szép lassan visszavándoroljanak hozzájuk. (Nem beszélve arról, hogy már megbeszéltük egy korábbi poszt kapcsán, hogy a Daredevilben feltűnt gonoszok jogai is visszaszállnának.)
kerdezo83 2012.08.07 19:58:27
@robbie90: igazából se rendező, se forgatókönyv, se színész, semmi nincs a Daredevilhez. Így a Fox "valószínűleg" bukná a Fenegyereket, mert már nincs idejük még egy stábot se felállítani. A Marvel (Disney) meg megvan lőve, mert a leghíresebb és legerősebb ellenségek jogai el vannak adva. Ezért hajlandóak csak egyezkedni... de mégegyszer leírom, szerintem ez hibás döntés. (De persze Disney bácsiék jobban tudják mint én, csak ezzel millió fényévre úszik el, egy Marvel Univerzumban játszódó Fenegyerek film lehetősége.)
kerdezo83 2012.08.08 06:18:39
@doggfather: Oké! Abban igazad ha az Angyalokat nézzük, akkor nem teljesen állja meg az igazságot. Mert ott van Kang, Ultron, Korvac, Thanos.
Akkor meg kérdem én: minek kell Galactus, hogy "beáldozzák" érte Fenegyereket.
A Universal Studió bejelentette, hogy elérték az 1 milliárd dolláros bevételt a hazai mozikban, korábban mint bármikor ezelőtt. A korábbi rekord még 2008-ból való, akkor november 7-én érték el ezt a számot olyan filmekkel, mint a Mamma Mia, A hihetetlen Hulk vagy a Múmia 3. Ez a…..
kerdezo83 2012.08.07 14:49:35
@Fatal Error! System Halted!: hatalmas beszólás!!! Király vagy!!!
Észak-Amerikai box office:Új bemutatók: Két filmet mutattak be a hétvégén Amerikában. Úgy hitték a Columbiánál, hogy jó ötlet Schwarzenegger egyik legsikeresebb (és legjobb?) filmjét újraforgatni. Rosszul gondolták. Bár Philip K. Dick regénye tényleg nagyszerű és tele van…..
1952 óta tízévente összeállítja minden idők legjobb filmjeinek listáját a Brit Filmintézet (BFI) filmművészeti folyóirata, a Sight & Sound. A rendezőknél az első helyen Jaszudzsiro Ozu Tokiói történet-e végzett, a második helyen döntetlen alakult ki a 2001: Űrodüsszeia…..
Filmdroid THE END 2012.08.04 19:54:18
Nem szokás abbahagyni egy több éves és sok ezer látogatóval büszkélkedő oldalt, de én mégis megteszem. 2007 októberében indult útjára a Filmdroid, hatalmas lelkesedéssel vágtam bele azzal a céllal, hogy minél több hírt megosszak az olvasókkal a filmek világából.…..
Elindult a második fázis a Marvel berkein belül, jön pár folytatás, de 2014-ben a mozikba kerül a Guardians of the Galaxy is. A képregényben néhány földönkívüli faj utolsó élő tagja szövetkezik, hogy megvédjék a Földet, nehogy az emberiség is arra a szörnyű sorsra jusson,…..
kerdezo83 2012.08.03 13:25:15
@doggfather: Igen, pont erre gondoltam én is!!!!
Filmdroid Stb.. 2012.08.02 11:24:15
Pletyka: Csodanő cameozik a Superman filmben. Káin és Abél is felbukkan Darren Aronofsky Noé filmjében, őket Jóhannes Haukur Jóhannesson és Arnar Dan játsszák. Mivel a Machete 2-ben nem volt elég jó csaj Vanessa Hudgens is csatlakozott a szereplőgárdához. Egy Cereza nevű lányt…..
kerdezo83 2012.08.03 10:46:28
@doggfather: Ok, ez igaz, de... a nagyközönség már legalább ismeri a vászonról Supit és Batmant. (Meg valamilyen módon a Lámpást.) A többi karinak még ennyi se jutott. Egyébként a WW cameo, abszolút nem rossz ötlet. Csak a későbbi filmekkel kapcsolatban vetettem fel ezt az ötletet.
kerdezo83 2012.08.03 11:15:36
@doggfather: igen, de az X-Men esetében van egy nagy különbség... mégpedig, hogy ott gyakorlatilag a "képességek forrása" ugyanaz,(mindenkinek van egy X-génje) csak máshogy manifesztálódnak. (Ugye minden mutáns más és más szuper-erővel bír!) Továbbá az, hogy az emberiség "fél tőlük" és üldözik őket, forrasztja egybe a mutánsokat. (Ez miatt is érez velük együtt a néző vagy az olvasó. A "jók" akik az életük árán is védik az emberiséget, "mi" mégis utáljuk és üldözzük őket.)
Míg a JLA esetében különböző karakterek, különböző erővel és különböző háttértörténettel "álltak össze". (Milliárdos detektív, idegen bolygó szülöttje, android, amazonkirálynő... stb. Csakúgy mint az Avengers esetében.) Ezért is nehezebb egy filmben minden karaktert bemutatni, ezért is kell "felvezetni" őket.
kerdezo83 2012.08.03 13:24:23
@doggfather: jaja... de persze ez csak saját vélemény.
Azt hittük John Connor túlélte, de Ghánában élő maniókagyökér termesztéséből élő testvére még veszélyben van. Ezért a halálosztó az afrikai országban tűnik fel, igaz a technológiája egy kicsit rosszabb lett és már nem csillog úgy, mint 20 éve. De még mindig tudja…..