Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pitta2

0 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A paradicsomi Maldív-szigetek hiába a világ egyik legszigorúbb iszlám állama, mégis egy nőnek köszönheti létét. Saját fotó - Meedhupparu ..
Az egyik kábeltévén nagy erőkkel reklámozza magát egy utazási iroda, csupa Kanári-szigeteki utakkal - a neve nem fontos, mellesleg egy spanyolországi székhelyű cég magyarországi leányvállalat nélkül. Megnéztük, mit tud, és igencsak meglepődtünk. Ekkora haszonkulcsot felszámolni a gyakorlatilag…..
Pitta2 2020.02.10 22:41:36
@AzUtazó: és még valami.

Tiszta szívemből kívánom, hogy azok a tisztességtelen utazási irodák menjenek csődbe, akik egy kedvezményes árat hirdetnek meg, majd hozzáteszik, hogy + reptéri illeték, + ez +az +stb.

A "kedvenc" utazási irodám 90 eFt reptéri illetéket mer kérni, egy olyan repjegyre, aminek teljes ára 115-120 eFt. Mi ez, ha nem pofátlanság. Dögöljön meg az ilyen.

Akinek nem inge...
Két részletben, pár perc híján 4 órát volt levegőben a Wizzair második 321-es neo-ja. HA-LVB lajstrommal hamarosan csatlakozik A következő hónapokban összesen hét Airbus A321neo érkezik Budapestre, ahonnan először Eindhoven, London, Alicante, Barcelona, Lisszabon, Frankfurt, Madrid, Tel-Aviv,…..
Pitta2 2019.03.30 08:34:20
Pár új infó, egyenesen a Wizz Airtől. Csomagszabályokról, kommunikációról, megszűnő útvonalról. A Wizz kommunikációs csapata tartott tegnap háttérbeszélgetést, volt pár dolog, ami fontos/érdekes lehet az utasoknak, ezekről röviden. A legfontosabb: a csomagszabályokkal kapcsolatos korábbi…..
Pitta2 2018.09.14 12:33:27
@akos873: Miért üzemeltessen alacsonyabb nyereséget elérő járatot, ha úgy gondolja, hogy talál magasabb nyereséget termelőt? Ők nem jópofasági versenyt szeretnének nyerni, hanem profitot elérni. Ezt várja el tőlük a tőzsde, illetve a tulajdonosok.

Ausztriában magasabb profitot remélnek.
A Wizz bejelentett két új útvonalat, arról persze elfelejtettek szólni, hogy kettőt hármat meg bezárnak. Az átlag magyar turista kifejezetten rosszul járt. Két új útvonalat jelentett be örömködve a Wizz Air az elmúlt két hétben, a sajtóközleményük miatt ezt sokan megírták, az viszont szokás szerint…..
Pitta2 2018.08.15 23:11:28
@akos873: Sok-sok éve repülte a Wizz Air BVA-t. Azután megjelent az EasyJet Orlyval. Akkor kielemeztük a helyzetet. A két reptérről a Párizsba való bejutás ideje nagyon eltérő. Egy oda-vissza úton 2 órával több és 25 EUR-val drágább a transzfer BVA-ról. Az nagyon sok. 15 egyéb reptérről most is repüli a Wizz Air BVA-t
Van pár apróbb új információnk a kézicsomagos mizériáról, meg itt az idő arra is, hogy tisztázzunk pár dolgot. Az előző posztban írt fontos változást azóta többen is megerősítették, az egyik olvasó úgy fogalmaz, hogy Ferihegyen is pánikszerűen címkézik az összes csomagot, vagyis aki nem vesz…..
Immár zsinórban ötödször lett a legjobb kelet-európai reptér a budapesti. A Budapest Airport természetesen dialadittas közleményt bocsátott ki erről, hiszen ez páratlan, ilyen még sosem volt. Egyrészt mindig örülünk, amikor bármilyen nemzetközi lista első helyén Budapest szerepel. Másrészt nézzük…..
Pitta2 2018.03.26 15:08:04
@wrstjnethn:
Nem a diktatúrában élünk. Én kifejezetten utálom a buszozást, főleg érkezéskor.
Meg kell várni, míg az összes utas kiszáll. Kb egyszerre jön ki az utolsó az első és az utolsó ajtón is. A busz megérkezik a terminálhoz, a sofőr kiszáll, ott hagyja bezárva kb 90-100 főt. Elmegy telefonálgatni, majd visszasétál és nyitja az ajtót. Na ez az igazi balkán. És akkor egyszerre beindul a tömeg. Más reptereken legalább nem kell várni, amíg kinyílik a reptér ajtaja.
Amelyik utasnak ez nem tetszik, az megy más légitársasággal. Ha minden igaz, az új 2B mólón már meg fogják tudni oldani. normális ki és beszállást.
Pitta2 2018.03.26 15:12:49
@lüke:
A nívódíjas reptér méreténél fogva alkalmatlan ekkora forgalomra. Meglehetősen nagy tömegnyomor volt, amikor még csak 4 fapados indult reggelente. Csak ma reggel 7-ig 14 gép indult. T1-en 10 kapu volt.
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Több okból is érdemes néha összehasonlítani ezt a két céget. Egyrészt ugyanazt az ultra low-cost modellt tolják, ők a legolcsóbbak, velük lehet 3-5 ezres jegyekkel utazni. Másrészt ők a legnagyobbak Magyarországról, ráadásul elég sok útvonalon versenyeznek is, sokszor lehet közöttük választani. De…..
Pitta2 2017.12.10 16:00:02
@svajcineger: Így van. Sajnos évek óta nem láttam Bélát a fedélzeten.
Pitta2 2017.12.10 18:32:18
@Omar Had el Hab: Szép dolog a statisztika. 139 felszállás a Wizz-zel. Pontosak voltak. Csak egyszer volt nagyobb késés, de az se volt több 1 óránál. 17 Ryanair útból 5 volt két órás késés. Kinek a pap, kinek a papné
Pitta2 2017.12.10 22:38:22
@Fillér B. Gusztáv: Minden repülőn van hisztiző gyerek. Ezek szerint nem a géptípuson múlik. :))
Bár szinte mindenki látta az összes egész estés Star Wars filmet, gyanítjuk, azt már annál kevesebben tudják, hogy az egyes részek kronológiailag hogyan helyezkednek el egymáshoz képest. Semmi gond, mi most segítünk eme hiányosságot pótolni! Az utolsó Jedik előtt érdemes átvenni, hogyan is jutott…..
Pitta2 2017.12.10 18:28:25
Nagyon készülsz a cég történetéből, elolvasol minden hírt és segítő szándékú blogposztot a témában, kipihenten és szépen felöltözve odaérsz, leülsz, majd az arcodba borítanak olyan kérdéseket, amelyekre álmodban sem számíthattál. Szeretjük az érdekes szituációkat és az okos beszélgetéseket, persze,…..
A KFC-ügy bőven túlmutatva önmagán többek közt az ország lelkiállapotáról is erős tükröt tartott elénk. Bea ennek és nemrégen szerzett távolsági buszos élményének kapcsán elmélkedett egy sort az egymásra figyelés, a türelem és az emberi hangnem használatának fontosságáról. Ezzel maximálisan egyet is…..
Pitta2 2017.10.19 20:20:01
@DocBulywood: 5 éve Svédországban is lehetett már kártyával fizetni a helyi bkv-n. A világ halad, mi meg magyarázkodunk.
Az Erste év elején a Joker hitelkártyáját az új, Max névre hallgató konstrukcióra cserélte. Ez a poszt, ennek a változásnak, és egy régi, rutinos jokeresnek köszönheti a születését. Már eleve a "áááááá, semmi nem fog változni, csak pénz helyett ezentúl Wizz Air pontokat…..
Pitta2 2017.08.02 21:34:06
@movhu: "A Wizzair kártyák után 2%-ot, néha promóciós hétvégén 4%-ot, de az ritka. Viszont ez csak Wizzair-nél költhető virtuális pénz."
Én ebből a virtuális pénzből járok nyaralni. Az éves pontgyűjtésből általában kijön a 2 repjegy valamelyik görög szigetre. Nekem ez jobb, mint havi néhány ezer forint visszatérítés, mert az elkölteném. :)
Ember tervez, Mömax-beszállító nem végez. 2 hét helyett 5 hét eredmény nélküli várakozás nem túl jó ajánlólevél. Tisztelt Homár! 2017. április 1-én rendeltem meg egy konyhabútort a Mömax budaörsi boltjában. A megrendelt és még aznap kifizetett bútor "Best Price" akció…..
Fontos tudni! Kedves Tékozló Homár! Nem szoktam ilyen jellegű leveleket írni, de azt hiszem, érdemes lenne a lenti történetre felhívni az emberek figyelmét, hogy mással ne fordulhasson elő. Egy internetes áruháztól 2016. augusztusában vásároltam egy "GA-100519 Gabol gurulós fedélzeti táskát",…..
A Wizz Air régi vendég a Homáron, az Erstének meg mostanában, mintha bérelt helye lenne, ezúttal közös alkotás született. WizzAir-Erste hitelkártya csapda (gerinctelen reptéri üzletkötővel) Tisztelt Tékozló Homár szerkesztőség, A történetem egy születésnapi ajándék római repülőút okán…..
Most utoljára megemlékezünk az évfordulóról, amelynek milliók köszönhetik, hogy olcsón repülhetnek, még többen, hogy nem dob ki a közös pénzből az ablakon milliárdokat az állam. Ma öt éve állt le a Malév, azóta szárnyal a forgalom a reptéren, mára pedig soha nem látott útvonalbőség alakult…..
Pitta2 2017.02.04 11:43:26
@tildy[UK]: T1 tranzitban max 4 gépnyi utas fér el egyszerre. Reggelente 10-12 gép indul. Nem bírná a secu, stb.
Pitta2 2017.02.04 12:53:26
@luppio: Na és? A Malév az összes szolgáltatásával együtt volt veszteséges.
Ha valaki azt hitte, hogy a ferihegyi bádogsátras beszállításnál nincs rosszabb, akkor nagyot tévedett. Európa egyik legfejlettebb országának egyik most felújított repterén akár 20 percig is a szabad ég alatt kell ácsorogni a nulla fokban, hogy beszállhassunk a gépbe. Ehhez vegyük hozzá, hogy…..
Aki már olvasott Wizz Air panaszt nálunk, annak sok újdonság nem lesz ebben a sztoriban, hacsak az nem, hogy az összes klasszik utaskiborító hiba benne van. Tanács hamarosan érkezik. Tisztelt Tékozló Homár! Levelemmel részben a nyilvánossághoz fordulnék tanulságként, másrészt Önökhöz…..
A legnagyobb magyarországi szolgáltató piacra borította jövő nyári budapesti jegyeit. Korábban ilyenkor érdemes volt foglalni, megnéztük, most mi a helyzet. Az árak átlagosak, a legtöbb jegy biztos, hogy lesz olcsóbb, néhány ajánlat van csak, amin esetleg érdemes elgondolkodni. A Wizz Air egyelőre…..
Pitta2 2016.09.06 21:19:24
@pstomi: Szeptemberben dög meleg volt. Szülinapi akcióban vettem. Nézegesd a régi weboldalon a menetrendet. Ott láthatod az árakat egész szezonra. Ne nyáron menj! :))
Pitta2 2016.09.06 21:20:00
Gabi maga is elismeri, hogy mindkét alkalommal volt alapja a légitársaság problémázásának, de nem érti, hogy miért nem akartak segíteni a megoldásban, pláne, hogy fizetni is hajlandó lett volna. Szia Homár El szeretném mesélni hogyan nem szálhattam fel a Wizzair egy-egy járataira, ami…..
Fantasztikus újítás: közvetlen reptéri busz indul 200K jelzéssel a Deák térről a budapesti repülőtérre. Az azonban vicces, hogy a meghirdetett menetrend szerint csak egy hétig közlekedik majd. Ennek meg mi értelme? Úgy tűnik, egy konferencia miatt indul be a járat, de lehet, hogy…..
Ha egyetlen dolgot kellett eddig mondani, hogy miben különlegesen jó, utasbarát a Wizz Air, akkor ez feladott poggyász 32 kilós súlyhatára volt. De úgy tűnik, ami az utasnak túl jó, az nem maradhat meg: mától 23 kilót lehet venni annyi pénzért, mint amennyiért eddig a 32-t, aki…..
Pitta2 2015.08.11 20:00:48
Visszavonom múlt heti megjegyzésemet: a Burger King sem tojik az egészre, csak kicsit lassabban reagált posztunkra, amiben Dani panaszkodott, mert  Ferihegyen zárás előtt a BK-nál egyáltalán nem kapott enni, a KFC meg egy csoffadt szendvics alkatrészeivel szúrta ki a…..