Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adblock_júzer

0 bejegyzést írt és 438 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd azért is szereti szerkeszteni  ezt a blogot, mert olyan jogi ügyekkel is találkozik, amivel ügyvédként is kevés lenne az esélye. Az alábbi illegális csatornahasználatról szóló történet is ilyen.    Tisztelt Zugügyvéd! Kíváncsi lennék…..
Adblock_júzer 2014.06.14 23:34:29
Egy történet, ami jól mutatja a rendszerváltás utáni magyar társadalmi és gazdasági modell kudarcát, s ami ezúttal olyan szakszervezeti reakciót váltott ki, amire évtizedek óta nem volt példa. Rácz Gábor írása. fotó: Flickr/seven resist Sztrájkőrség. Ezzel a régi, de…..
Adblock_júzer 2014.03.11 20:15:31
A Puskás Akadémia – Honvéd meccsen a kispesti szurkolóknak le kellett venniük a Puskás nevével ellátott drapériákat a meccsen. A fehérvári Sóstói stadionban rendezett meccsen végül a Honvéd diadalmaskodott fölényesen, de nem csak emiatt érdekes meccs, hanem azért is, mert…..
Adblock_júzer 2014.03.11 20:14:33
@pushup: en is hulye vagok a focihoz
a honvedban es a valogatottban
stb
Az új paksi beruházás keretében Magyarország 10 milliárd euró kölcsönhöz jut közvetlenül Oroszországtól, és az orosz hitel mellett további 20 százalékos önrésszel kell beszállnia hazánknak. Így a költség a kamat nélkül is minimum 3600 milliárd forint lesz majd. A…..
Adblock_júzer 2014.03.11 20:13:09
Subba Hypnotize 2014.03.11 12:48:15
A kisbaba azonnal kurva idegesítő sírásba kezd, ha elhallgat Biggie  ..
Adblock_júzer 2014.03.11 20:05:34
Így tiltakoznak Csehországban az orosz diktatúra ellen. Óriás Putyin a libereci városháza épületén. Aktivisták az oroszországi diktatúra figyelmeztetnek. (Leadkép: Martin Fryč és Ondřej Matyáš a Hitler-Sztalin-Putyin molino előtt) Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint…..
Adblock_júzer 2014.03.11 20:05:20
Rossz napja/hete/éve lehetett az érdi Auchan-járat egyik sofőrjének, aki előbb egrecéroztatta az utasokat, majd leugrott egy megállóban és ordítani kezdett: Ma reggel, azaz 2014. február 27.-én történt a következő incidens: Érden, a Bem téren felszálltam az Auchan járatra…..
Adblock_júzer 2014.03.11 19:57:26
@Scythe: kisöcsi gond az avatar ?
A Zugügyvéd reménykedik, hogy nincs összefüggés a nyomozás megindítása, és a blogon megjelentetett kritika között. Bár az igazságszolgáltatás némely résztvevője hajlamos a bosszúra, erről korábban írt is a Zugügyvéd egy publicisztikát.Kedves Zugügyvéd!Gratulálok a…..
A Zugügyvédnek az alábbi ügyet  egy híres-hírhedt blogger bejegyzéséből küldték át, mindenképpen jogi csemege, és ezért ne politikai szemszögből vizsgáljuk. Érdekes a felperes gondolkodásmódja, gondoljuk végig, az analógia alapján milyen jogi konzekvenciája lenne annak,…..
A következő levélre a Zugügyvéd nem tud semmi biztatót mondani, de hátha akad tapasztalt büntetős kolléga, akinek van ötlete. Mindenesetre igaz a régi mondás, aki volán mögé ül, fél lábbal mindig börtönben, a másik felével meg a sírban áll. Szia Zugügyvéd! A…..
Adblock_júzer 2009.09.15 00:14:24
@cspmreg: "Régebben még Debrecenben is merészeltem kivilágítatlanul közlekedni"

Nagy merészség, még nagyobb hülyeség! Még normál közvilágítás esetén is, csak egy biciklista alakú lyukat látok, hogy kikerülhessem. Ha nem veszem észre, mert mondjuk nem elég világos a háttér, elütlek mint a szart. Egyszerűen nem fér a fejembe, a biciklisek miért veszélyeztetik lámpahiánnyal az életüket!
A Zugügyvéd a múlt heti HVG-ben találta az alábbi szösszenetet. Az ügy tényleg kellően abszurd és egyedülálló.Kényszervallatott rendőr?     A magyar jogtörténetben valószínűleg egyedülálló az az eljárás, amelyben hétfőn délután…..
Adblock_júzer 2009.09.10 09:27:35
@füredi: Olaszországban a városokban van rendőrség, és vidéken csendőrség.
Adblock_júzer 2009.09.11 12:10:48
@füredi: "Köszönöm, rengeteg választ adtatok, természetesen mindet tudtam eddig is, és nem mondtatok semmi újat."

A kommented szövegezése tévesztett meg sokakat. :-)
A parkolási bírságtörténetek újabb változatáról szól az alábbi levél. A Zugügyvéd is tapasztalta már, hogy egyes ilyen ügyekben eljáró ügyvédek már-már hatóságként kezdenekel viselkedni. Tisztelt Zugügyvéd! A következő ügy van éppen folyamatban, aminek sajnálatos…..
Adblock_júzer 2009.09.07 17:36:32
@füredi: "visszamegy "nem kereste" jelzéssel, ami ugyanaz, mintha átvetted volna!"

Tehát ha nyaralok három hétig, akkor olyan, mintha mindent átvennék?

És ha a halálos ítéletem volt, nem is tudom, hova fellebbezzek?
A Zugügyvéd ide is belinkeli a vagyonadóról szóló cikkét, ami ma jelent meg a Népszabadságban."Miként lehetséges, hogy számtalan fájdalmas intézkedés bevezetésekor a legharsogóbb vita mégis a vagyonadóról folyt, illetve folyik? Talán éppen azért, mert az általa érintett…..
A diplomás felperes megsértődik az ítéleten, sajátos módon felpiszkálja a bírókat, akik még sajátosabb bosszút állnak az elégedetlenkedő felperesen.Tisztelt Zugügyvéd!Cikkem a „Bírói műhiba – büntetlenül” c. írás folytatása, de nem azzal végződik, hogy a…..
Adblock_júzer 2009.08.04 22:00:17
@Gera: Megmondtad a tutit.
Adblock_júzer 2009.08.23 16:00:00
@gaspartilla: Hadd írja, amit akar! Azt moonda, ott volt. Vagy igaz, vagy nem. Hihetőt ír, és ez kicsit más megvilágításba teszi a dolgokat.

Prőbáljuk hozzáadni ehhez a fórumhoz, nem elvenni!
A közokirat hamisítás tipikus üzletága volt annak idején a diákigazolvány hamisítás. A Zugügyvédnek is volt olyan ismerőse, aki komplett dékáni hivatalként működött, de e mellett nyelvizsgabizonyítványokat is osztott, érettségiztetett, adott esetben a nyomdai kapcsolatain…..
Adblock_júzer 2009.07.26 03:20:27
@Attila80: "Nem mellesleg tanúkénti kihallgatáson köt az igazmondási kötelezettség (kivéve pár esetet, ld. közeli rokon), szemben a gyanúsítottival, ahol meg nem..."

Jó. Tanú vagyok, hazudok egy nagyot. Mi a retorzió?
Sajnos az alábbi estre a Zugügyvédnek sincs jó válasza, viszont tud olyan kollégáról, aki számos ilyen ügyletben részt vett, és ennek ellenére még mindig praktizál.Tisztelt Zugügyvéd!Tegnap találkoztam a Margit szigeten egy hajléktalan bácsival. Feltűnt, hogy milyen ápolt,…..
Az alábbi MTI hírt küldték be a Zugügyvédnek, egyetlen kérdéssel: mennyi esélye van annak, hogy a károsultak visszakapják a pénzüket? Úgy látszik, Zalában nagyon rájár a rúd az ügyvédekre.  Sikkasztás miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt és…..
Adblock_júzer 2009.07.09 18:24:54
@Sics68: Nem volt olyan hülye a kérdés. De nagyrészt meg is válaszoltad, köszönjük!

hawkeye "vicce" idétlen volt, ezt letárgyaltuk. A te válaszod fényét nem emelte a hangnem - bár az értékéből sem vont le.
Az alábbihoz hasonló ügyekkel sokszor találkozik a Zugügyvéd is. Ilyen esetben akár a kiskorú veszélyeztetése is felmerülhet.Tisztelt Ügyvéd!A kislányom betöltötte az 1 évet.Bírósági végzés van róla,hogy elhozhatom 1 éves kora után.Megtagadták az elhozatalt. Azért írok…..
Adblock_júzer 2009.07.06 15:13:35
@füredi: Khmm. Nem (csak) az nem rendelkezik bizonyos jogi alapismeretekkel, aki ide ir, hanem esetleg az is, aki ide olvas. Szóval a "tartás elmulasztása" pontosan mit takar, mi a jogi kategóriája, és mennyiben számít, hogy az? Nem kell nagyon részletesen, csak néhány szóban. Marhára érdektelen az itteni diszkusszió, de ez speciel érdekelne, ha már megemlítetted.
Adblock_júzer 2009.07.06 18:19:09
@Seherezad: Nagyon köszönöm! Nem pont erre gondoltam, de kis erőfeszítéssel sikerült nagy részét megértenem. Így már világos füredi kolléga megjegyzése.

A következő kérdések merültek fel bennem.

Ha nincs rendszeres keresete, akkor nem önhibájából nem teljesíti a tartási kötelezettségét? Mondjuk van egy lakása, arra fel tudna venni jelzálogos kölcsönt akkor is, ha munkanélküli.

Úgy tudom, a keresetének - ha van - csak egy adott részét köteles fizetni.

Még nem hallottam arról, hogy tartási kötelezettség nem teljesítés miatt valakit két évre bezártak volna. Ilyen puha az ítélkezés, vagy ilyen egyszerű túljárni az eszén? Feltételezem, a sértett volt házastárs már csak sportból is megpróbál kibújni a kötelezettség alól.

Van/lesz valami törvény, hogy két évre megelőlegezi az állam, és az APEH majd behajtja?
Egy elég széles kört érintő  jogalkotási bakiról szól az alábbi bejegyzés. Vajon hány ilyen csapda rejtőzködik még a rapid módon összecsapott adótörvény-módosításokban?Kedves Zugügyvéd !Mint törzsolvasójuk osztanám meg az alábbi kis történetet, mely szerintem…..
Adblock_júzer 2009.07.06 00:29:02
@DaM: Azzig jó, míg ez a legnagyobb problémád. Engem inkább zavar az "értűnk" meg a felkiáltójelek és nagybetűk random használata.
A Zugügyvéd belinkeli a magyar igazságszolgáltatás egyik gyöngyszemeként az alábbi ítéletet a sajtó és véleménynyilvánítás szabadságáról...
Szerda reggel Christer van der Kwast, korrupciós ügyekkel foglalkozó svéd főügyész hivatalosan is bejelentette, hogy lezárta a magyar, cseh és dél-afrikai Gripen vadászgépvásárlásokkal kapcsolatban felmerült korrupció gyanújával indított nyomozást. Mint mondta, biztos benne,…..
Az alábbi levél egy  fogas kérdést vet fel, a Zugügyvéd is várja az ötleteket. Az biztos, hogy a hamis vádtól tartózkodni kell, és a személyhez fűződő jogok megsértése is komoly költséggel járna. Kedves Zugügyvéd,a www.megeroszakoltak.blog.hu egyik blogszerkesztője…..
Az Országgyűlés 184 igen és 108 nem, valamint 54 érvénytelen szavazat mellett nem választotta meg a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökévé Baka Andrást, a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság volt bíráját.  A Zugügyvéd szerint ezek után senki sem csodálkozhat azon, vajon miért…..
Adblock_júzer 2009.06.15 22:10:37
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Nemtom. Gondolom három gombjuk van, igen, nem, és a harmadikat tekintik érvénytelennek. Vagy talán inkább tartózkodás.

--

Hát ha az LB elnök hiányában dolgoznak szarul a bírák, akkor mi volt egy évvel ezelőtt, meg azelőtt?

--

Inkább csak arról van szó, hogy Sólyom nem akar paprikajancsit játszani, udvarolgatni a pártoknak, hogy aztán mégis leszavazzák a jelöltet. Igaza van. Seggfejek ülnek a parlamentben, ez csak erről bizonyítvány. Túl sokan vannak, meg kéne felezni a tolvaj bandát.
A Zugügyvéd is találkozott olyan esettel, amikor a banknak valamilyen formai hiba miatt nem jegyezték be a jelzálogjogát és a terhelési-elidegenítési tilalmat, a későbbiekben elég sok jogi galibát okozva ezzel.Szia  Zugügyvéd,Az alábbi ügyben szeretném a segítségeteket,…..
Adblock_júzer 2009.06.12 21:35:22
@bySys: Lécci, tisztelj meg bennünket azzal, hogy ezt részletezed! Egyrészt ez így valami megalapozás nélkül hiteltelennek hangzik, másrészt pont az ilyenekért járunk ide.
Adblock_júzer 2009.06.13 05:39:49
@bySys: Köszönjük! Érdekes és tanulságos eset.

Kérdésem: Mondjuk öcsi X-nek adta el. Aztán X Y-nak eladta. Ekkor is a nővéré lesz újra a saját régi telekrésze? Öcsi X-et, X Y-t kártalanítja? Mit ítélne erre a bíróság?

Mondjuk 2000-ben öcsi csinálhatott volna valami okosságot? (Nem rosszindulatból, csak hogy ne járjon túl rosszul a végén.)

Harmadik kérdésem: Ha öcsi nem ismeri be, akkor mi lett volna a lehetséges eredmény?